dave

Topic: 09 юни 2010 - НОВИ ЦВЕТЯ/ РАЗВРАТ И ПОКВАРА/ F.A.Y.D. - Rock Bar Fans

http://c1.ac-images.myspacecdn.com/images02/125/l_d9b482a8ba414756acaeb6e6f6620210.jpg
Най-старата българска пънк група НОВИ ЦВЕТЯ, заедно с РАЗВРАТ И ПОКВАРА и F.A.Y.D., ще забият на 9 юни 2010 в София.
Мястото е Рок Бар Фенс, началният час 20:00, а входът - 6 лева.

Next One Is Real

H8

Re: 09 юни 2010 - НОВИ ЦВЕТЯ/ РАЗВРАТ И ПОКВАРА/ F.A.Y.D. - Rock Bar Fans

само че не е най-старата.

dave

H8 wrote:

само че не е най-старата.

Не споря...

У дома имам касети с техни записи от 78, че май и по-рано.
Е те са по-скоро прото рок, ама то пънк кво е?

Next One Is Real

discoXdancer

за обща култура:коя е най-старата? uzzu? ddt?

FACE FIXXA

mislq da posetq ...

"...дупката е без дъно и всички ви ще побере ... "

H8

Мисля че ДДТ са най-старата а тея албуми от 78 кадето ги балнуваш са седели до пънк та даже и до ню лейв.

dave

H8 wrote:

Мисля че ДДТ са най-старата а тея албуми от 78 кадето ги балнуваш са седели до пънк та даже и до ню лейв.

Ми ... ето какво казват самите Нови Цветя в едно интервю.
Или и те бълнуват?

Спорът е излишен - респект към всички споменати в темата, защото и в края на 70-те и в началото и средата на 80-те, да правиш пънк беше ... хм... не знам дали ще ме разберете...

Едит: Пък да имаш хъса и да продължаваш след толкова години, е за още по-голямо уважение

Last edited by dave (2010-06-04 14:39:24)

Next One Is Real

H8

"НЦ: Започна съвсем неочаквано и на майтап. Знаеш как става - докато слушахме Slade, Bjelo Dugme, Nazareth и т.н, изведнъж решихме и ние да ставаме рокаджии - да веем коси, да чупим стойки с китарите, да размахваме микрофони и всичко останало. Имах пиано Gayer и здраво блъсках по него, Павката тропаше по тенджери, кофи и детски барабанчета, брат му Сашо мъчеше една кухарка. Смело опитвахме кавъри на Uriah Heep - 'Трактор Беларус' (Gipsy Queen), Gary Glitter - 'Kъде ми е магарето?' (Leader of the Gang), хулигански песнички - 'Румба, бела моя', 'Людоеда Джери'. Деряхме се яко и резултата беше - чист PUNK." извинявай ма може би назарет или юрая хиип и прочие са пънк банди според теб заеби... още повече че казват че групата е съдадена 1979 какъв албум от преди 78ма бълнуваш.

dave

H8 wrote:

извинявай ма може би назарет или юрая хиип и прочие са пънк банди според теб заеби... още повече че казват че групата е съдадена 1979 какъв албум от преди 78ма бълнуваш.

Не цитираш цялото:

"... яко и резултата беше - чист PUNK. През 77-ма, по радио Скопие чухме Stranglers, Clash и всичко си дойде на мястото. "

Т.е. става въпрос за преди 77-ма, нали.

Нямам предвид албум и не съм споменавал такова нещо.
Имам предвид точно споменатите в интервюто песнички, както и доста други...
Като ги чуеш, никога няма да се сетиш, че става въпрос за кавъри на споменатите групи, а както казват НЦ - "чист PUNK".

В албума им "Радиация", парчето "Кюстендил" е от 78-ма.

Next One Is Real

H8

Хм за мене горе описаното дрънчене и грачене едва ли е равно на чист ПЪНК, браво чули са пънк по радио скопие но това не ги прави пънк банда, истината е че ние нямаме чиста пънк банда от този период, (освен ддт може би) но колкото и да ни се иска да запълниме тази дупка няма как да стане със свободни съчинения. Цитираш ми 1 парче и по твое внение много други но 1 пънк парче от цял албум не прави бандата пънк-банда, казваш ми 1 парче от 78 и казваш то е пънк начи са пънк банда е не става така брато. Не можеш с 5 парчета да класифицираш творчеството на една банда, истината е че при нас всичко е било мешана балканска скара ню лейв, рок еднд рол, пънк, ска, метъл ако искаш. Тва е както Холера, Ревю, Хиподил и много банди. Не можеш да ми кажеш чуй парчето Д'ска на хиподил и да ми кажеш те са ска или пък с гол в ръката нож и да ми кажеш те са ОЙ! тва е истината е че има от всичко по малко (мешана скара) и на мене ми се щеше да има чисти пънк банди от това време ама няма. Има много банди от това време които са правили пънк парчета известни и неизвестни но тва не ги прави пънкари, пънкарите в българия са пънкари в чистият си вид от 86 до 96 от там на татък и преди това всичко е боза.

dave

Хехе.

Тук вече опираме до личната дефиниция за пънк.
Аз примерно не приемам половината Клаш за пънк, ама на никой му пука от това...
Всъщност, дай ми пример за чист пънк, че аз като се замисля, все за "мешана скара" се сещам sad

Значи, викаш, 7-те парчета от "Находки из старите ролки" - втората част от Земен Рай, които са записвани в периода 79-80-81, не са пънк?
За мен са си чиста проба такъв.

Всъщност, ако бях чул дори и една песен на Нови Цветя, която да не отговаря на моята дефиниция за пънк, щях да се съглася с теб.
Кой да им издаде албум? Балкантон? Заеби.
Само самиздат работеше, ама кой да се сети, да го тиражира.
Пак добре, че са запазили нещо, щото от първата буграска пънк банда К.П.М.Д. (много по-късно - края на 80-те), не остана нито грам звук, а си заслужаваше, мамка му!

.....

Но силно ме заинтригува! Искаш да кажеш, че е имало нещо като ДДТ преди 81-ва?
Разказвай!

Next One Is Real

H8

Бате ти пак ми говориш глупости 5-7 парчета незнам си кво... четеш ли въобще кво ти пиша. Няма пънк група от това време сичко е "мешана скара" а за мен първата Българска изцяло пънк банда се казва "Кале" няма да коментираме защо се казва така...... Да се надяваме, че си я чувал.

dave

H8 wrote:

Бате ти пак ми говориш глупости 5-7 парчета незнам си кво... четеш ли въобще кво ти пиша. Няма пънк група от това време сичко е "мешана скара" а за мен първата Българска изцяло пънк банда се казва "Кале" няма да коментираме защо се казва така...... Да се надяваме, че си я чувал.

Чета много добре.
По-рано каза, че първи били ДДТ.
След това каза, че въобще нямало пънк, а било мешана скара.
Помолих те да ми дадеш пример за чист пънк, ти започна да ми говориш за Кале?!?
Разкажи ми за Кале, моля те!
Как и защо са чист пънк и колко парчета са направили?
Само не ми цитирай текстовете им - и без това ги знам наизуст!

П.П.
Виж сега, аз казвам, че след като е документирано, че Нови цветя са изкарали поне 10 пънк парчета през периода 79-80-81 година, и не е документирано, че друга група е направила такова нещо, то те са най-старата пънк група в бг.
Още повече, че не е документирано те да са правили музика в какъвто и да е друг стил.

Next One Is Real

H8

Защото всяко едно парче на ДДТ и Кале могат да се нарекът пънк аз обаче не мога да кажа с ръка на сърцето същото за Нови цветя - за същия или предходен период това се опитвам да ти обясня ти с всеки пост се мичиш да ми преиначиш написаното и на мене ми се ще всички метъли и ню лейвъри да са пънкари и да са правили пънк ама не! сори. Мисля че много добре знаеш за какво става въпрос и въобще не мисля да ти пиша обяснения нямам в предвид чист пънк като стил а пънк в чистата му културна форма ако щеш- музика слушат и правят такавау изглеждат по този начин и водят този начин на живот... мога да ти кажа 100 брилянтни пънк парчета на много групи, но за никоя от тях не мога да кажа, че са пънкари или изцяло правят пънк. Спри с тоя интернет и излез порасходи се поговори си със старите пънкари и така..

dave

H8 wrote:

Спри с тоя интернет и излез порасходи се поговори си със старите пънкари и така..

Тук вече ме развесели много smile smile smile.
Ако някога се запознаем, ще разбереш защо...

Next One Is Real

H8

Това кято заплаха ли да го приемам. smile smile smile

dave

H8 wrote:

Заплаха ли?
Ако викаш така на предложение за бира, окsmile

Next One Is Real

DIETRYING!!!

da ne se biete po tramvaite ei

JohnnyBlack

Ако още веднъж прочета ню Лейв ше повърна... H8 за пореден път говори страшни глупости :d

Hello you fuckers, you assholes, you social rejects...

refused

H8 wrote:

Не, по-скоро като намек, че на години Dave може да ти е баща big_smile

Eat_Shit

ama H8 ti verno si bil golqm palqk be batence...ahahaha
PS zemi se skrii!

dave

Нещо като репортажче.
Малко е късно, но все пак...

Концертът започна с около час и половина закъснение, поради късно установените липси на част от оборудването на ударните инструменти.
Това обаче не попречи на търпението и ентусиазма на публиката, така че когато F.A.Y.D. (Forget About Your Dreams) излязоха на сцената, пред тях имаше около стотина човека.
Не бях виждал групата на живо – това беше тяхното второ появяване пред публика, но бях предупреден, че звучат много по-убедително, отколкото в студийните записи, качени на myspace профила им.
„Убедително” е слаба дума. Момчетата се раздадоха, а публиката постепенно се поддаде на взривната смесица от хардкор и пънк, носеща се от сцената. Не попречи нито факта, че единият им китарист беше с току-що оперирано око, нито че другият китарист остана без колан за китарата по време на участието. Въпреки множеството стилови препратки, групата е с подчертано собствена физиономия и е с уникално звучене поне за нашите географски ширини. „Поредният ден” е на път да ми стане любима песен, а кавърът на Ceremony беше повече от впечатляващ.

След F.A.Y.D. на сцената се качиха Разврат и Поквара (R.I.P.).
Както и при предната банда, не знаех какво да очаквам – R.I.P. имаха една предишна публична изява, когато подгряваха Damage, но за съжаление пропуснах този концерт.
Изпълнението на Разврат И Поквара за мен беше гвоздеят на вечерта.
Фронтдама със страхотно присъствие и глас, идейни, въздействащи текстове и завладяващ пънк. Изглеждаше така, сякаш правят концерти през вечер, а публиката знае песните им наизуст. Изпълниха всички парчета от последното си демо, плюс изненадващ кавър на One Way System, където за всеобща радост зад микрофона застана Тони (Т.В.У., Ремонт...). Случи се и нещо, което не се наблюдава често - въпреки, че групата не беше хедлайнър, беше извикана на бис.

Нови Цветя излязоха последни с нов (поне за мен) сет, включаващ класики от всички периоди на съществуването на групата. С появата на ветераните положението окончателно излезе от контрол. Пространството пред сцената завря и публиката се смеси с групата. Песните се пееха от всички, а микрофоните постоянно сменяха присъствието зад себе си.
След не много дълъг, но интензивен сет започна джем като основните фигури от Нови Цветя отстъпиха мястото на техни колеги и приятели. Зареди се дълга върволица от любими песни на Нови Цветя и пънк „евъргрийни”, която доведе веселбата до нови измерения.

Въпреки, че беше по средата на седмицата, публиката беше многобройна и се получи чудесен концерт.
Благодаря на групите за всеотдайното изпълнение, както и на всички, които присъстваха.
Да се надяваме на скорошни подобни събития.

Last edited by dave (2010-06-18 12:25:11)

Next One Is Real