pavelludiq

Re: Стрейт едж ли сте ?

А газираното па кво има общо?

Ако искам да слушам добре звучаща музика щях да се дрогирам и да слушам техно.

http://i90.photobucket.com/albums/k246/pavelludiq/c3456fd541b02128f2d2b.gif

DIY-OR-DIE

ROYCORP

как го правиш тоя шоколад без мляко? с вода ли? или с некви растителни заместителиш

соево мляко на прах, има и едно много яко, където е в големи кутии и съдържа соево мляко на прах, тръстикова захар, изолиран протеин и какао. Идеално само слагам с лъжицата всичко си е омесено на едно в тия кутии. Иначе  предпочитам оризовото мляко.
Газираното е SHIT!!!! Трябва да си много зле, за да пиеш такива лайна хахах

d-beat spirit

xIvelinx

ne che gaziranoto ima obshto s kofeina,za tova i go napisah  skobi.ne piya,tukmo kakto kaza momuka otgore,shtoto e layna.i vredi.da ne govorim za firmi kato coca-cola i t.n.

vsichki znaem che mayka ti pikae prava,vsicki znaem che bashta ti pikae kleknal zashto togava ne mozhesh da se setish na kogo si se metnal?

FACE FIXXA

повечето схе-та дет познавам са некви кокакола маняци  lol

"...дупката е без дъно и всички ви ще побере ... "

xStalkerx

Газирано и аз не пия. Кафе - понякога пия, когато наистина страшно много ми се спи, а точно в тоя момент нямам как да полегна, но като цяло го избягвам, защото много ми дразни стомаха, а и в някои случаи реагирам доста остро на него. За последно, сега покрай сесията, веднъж изпих половин чаша кафе и после бях хиперкативен цял ден. Беше доста неприятно, щото си бях направо невротичен. 2 дена се оправях  lol
Иначе вегански шоколад човек може и да си купи, намират се. Но и по начина на DIY-OR-DIE става.
Аз например пък понякога си купувам сурово какао (горчиво, т.е.) и си го кипвам с вода, после си го подслаждам и става много благо tongue Особено като му се сложат и стафиди вътре. Или пък "билково кафе Инка". Приятелката ми ме светна за него. Всъщност не мисля, че действа ободряващо, ама има много приятен аромат и е вкусно.
А иначе, DIY-OR-DIE, братле не ти ли е скъпо т'ва соево (или оризово) мляко? Бтв, майка ми понякога ми прави соево мляко. Яко е, ама нали знаете, че не трябва да се прекалява със соята. Т'ва особено много важи за момците, ако искате и занапред да можете да го вдигате  lol

Та, xNETZx, ако въпросът ти беше дали като си стрейт едж е ок да пиеш кафе - тъпо би било да ти казваме к'во да правиш, по-скоро е до лична преценка. Мен ако питаш няма ник'ви проблеми, стига да не си зависим, ама то т'ва си е твоя грижа и твой проблем smile

pavelludiq

Веднъж майка ми купи растителен кашкавал, беше добър на вкус, но като си го направих на сандвич и го стоплих на микровълновата вкусът определено не беше по добър от вкуса на оби5кновенния кашкавал. Ама така да си го ям на резенчета беше приятен big_smile

xStalkerx

И аз хапвам растителен кашкавал понякога. Ама те са няколко вида. Мен най-много ми допадна едни гръцки - Пицолино.
Между другото тия растителни кашкавали не мога да твърдя, че са добра оферта или че са адекватен заместител на стандартния кашкавал, т.е. че с нещо са по-добри, защото му гледах съдържанието преди няколко дена на въпросния кашкавал (даже се свързах с фирмата вносител) и има няк'ви хидрогенизирани растителни масла, оцветители и тем подобни. Вкусен е, но т'ва не е достатъчно основание, определено. Да не говорим, че имам съмнения, че не е и много растителен, но все още проучвам. На опаковката, която жената от фирмата ми прати като атачмент пише, че съдържа "сирищен казеин", което мен не ми звучи много растително, защото доколкото знам казеинът е животински протеин, а "сирищен" ми звучи като "от сирене". Иначе понякога хапвам тофу. Със спагети е готино, или пък в салатата, нарязано на кубчета.
Сега като се замисля тия две мнения бяха за темата за вегетарианството.  :oops:  roll  big_smile

DIY-OR-DIE

А иначе, DIY-OR-DIE, братле не ти ли е скъпо т'ва соево (или оризово) мляко? Бтв, майка ми понякога ми прави соево мляко. Яко е, ама нали знаете, че не трябва да се прекалява със соята. Т'ва особено много важи за момците, ако искате и занапред да можете да го вдигате

Ами оризовото мляко е скъпо, ама аз взимам много рядко. Веднъж в месеца няма проблем мисля да дадеш 5 кинта. Пък иначе животинското сирене и кашкавал мисля, че са по-скъпи от тофуто. Иначе със соевите продукти наистина не трябва да се прекалява. Но е добре и те да присъстват в диетата ти. Соята без съмнение е един от най-ценните продукти в света. Съдържа голями количество висококачествен и лесносмилаем протеин, регулира кръвната картина и нивото на кръвната захар, регулира храносмилането и намялва триглицеридите. Аз мисля, че за това време от когато съм веган си правя сметката какво консумирам и наистина е голяма тема за разискване това. А това, което казах за буркана със суровото какао, соевото мляко на прах и протеините е огромен буркана. Купих го за 6 кинта, ама го ползвам повече от 6 месеца вече big_smile Има и в едни буркани веганско какао за деца Brumi чешко производство. То е евтино и много качествено. А в Чехия се произвеждат най-висококачествените вегански храни, а чешкото правителство изплаща глоби на европейския съюз, защото напълно забрани вноса и използването на ГМО. Ако видите нещо произведено в Чехия със сигурност не съдържа ГМО. Чехите са наистина хардлайн в отношението срещу ГМО, там наистина им е приоритет да си развиват биоземеделието. Вчера си направих с това какао вегански трюфели със сироп от пресен касис.
А за тва последното, не мисля, че понякакъв начин пречи на мъжката полова система, но със сигурност влияе на женската. Соевото мляко действа като естроген. Преди няколко месеца в САЩ във връзка с манията около Green Scare атаката срещу animal liberation и earth liberation активисти излезе много забавна статия, че соевото мляко те прави гей. И там се обяснява как соевото мляко синтезира женски хормони при момчетата и все едно ако пиеш много соево мляко ще ти поникнат цици и ще станеш жена хаха
Иначе ако искаш да го вадиш като магаре се препоръчва чай от магарешки бодил хаха

d-beat spirit

FACE FIXXA

а при жените синтезира ли мъжки хормони,растат ли им косми между циците lol  ...
аз за тва не ям такива работи дет синтезират други работи и нарушават сексуалните ориентации  lol

xNETZx

Газирано и аз не пия. Кафе - понякога пия, когато наистина страшно много ми се спи, а точно в тоя момент нямам как да полегна, но като цяло го избягвам, защото много ми дразни стомаха, а и в някои случаи реагирам доста остро на него. За последно, сега покрай сесията, веднъж изпих половин чаша кафе и после бях хиперкативен цял ден. Беше доста неприятно, щото си бях направо невротичен. 2 дена се оправях  lol
Иначе вегански шоколад човек може и да си купи, намират се. Но и по начина на DIY-OR-DIE става.
Аз например пък понякога си купувам сурово какао (горчиво, т.е.) и си го кипвам с вода, после си го подслаждам и става много благо tongue Особено като му се сложат и стафиди вътре. Или пък "билково кафе Инка". Приятелката ми ме светна за него. Всъщност не мисля, че действа ободряващо, ама има много приятен аромат и е вкусно.
А иначе, DIY-OR-DIE, братле не ти ли е скъпо т'ва соево (или оризово) мляко? Бтв, майка ми понякога ми прави соево мляко. Яко е, ама нали знаете, че не трябва да се прекалява със соята. Т'ва особено много важи за момците, ако искате и занапред да можете да го вдигате  lol

Та, xNETZx, ако въпросът ти беше дали като си стрейт едж е ок да пиеш кафе - тъпо би било да ти казваме к'во да правиш, по-скоро е до лична преценка. Мен ако питаш няма ник'ви проблеми, стига да не си зависим, ама то т'ва си е твоя грижа и твой проблем smile

ами не не точно това имах предвид но горе долу разбрах ами лично аз гледам на нещата така кафето не ме опиянява не го пия редовно просто понякога от работа се чуствам много смазан и имам нужда от тонизиране и понеже в други форуми не български бях чел подобна дискусия между еджъри одобряващи и такива отричащи кофейна та за това

kolko ste be ?!

MURDER

ас убивам огромни количества бира в жегите, освен това потребявам почти всякакъв алкохол, пуша и трева от време на време. към никое от изброените не съм пристрастен обаче, мога да мина и без тях - значи винаги съм бил стрейт едж!

Everyone shouts out the edge kids! Well this one is for the non-edge kids! I used to go see judge with beer on my breath!

DIY-OR-DIE

е това последното мнение на мърдър все едно аз съм го казал big_smile

d-beat spirit

FACE FIXXA

ас убивам огромни количества бира в жегите, освен това потребявам почти всякакъв алкохол, пуша и трева от време на време. към никое от изброените не съм пристрастен обаче, мога да мина и без тях - значи винаги съм бил стрейт едж!

lol  lol

съвременната философия е измислена от мърдър  lol http://www.agkits.com/images/clap.gif

Tolimir

Това наистина е черешката на цялата дискусия. Философоте са за това да се познават веднага. Наистина, ако е принципен извод то всеки може да е еджър. Murder браво за мнението човек  big_smile

Did you call my name and I didn't hear? Did you call my name and think I didn't care?
Did you call our names and we didn't hear? Did you call our names and think we did not care?

http://fc02.deviantart.com/fs16/f/2007/178/8/7/UV_Id_by_Agarvaen.jpg http://www.sambarforpins.com/thumbnails/ER509_sniper_pin.gif

xNETZx

абе еджърството е строго индивидуално всеки може да си го тълкува по различен начин да го проповядва поради различни причини стига да е верен на идеята няма никакво значение

kolko ste be ?!

Loverman

А каква е идеята  :?:

Бира, Бой и ЦСКА!

http://www.forums.eurofootball.bg/images/smilies/Smiley-msn.com-Football-44127.gif

xStalkerx

Идеята е човек да е свободен от зависимости. Идеята е да не се убиваш нито физически, нито психически, нито ментално. Според еджърите, ако пиеш, пушиш, друсаш или правиш безразборен секс се излагаш на опасността да направиш горепосоченото.
Аз, като човек, който от година и нещо вече не пие (etc.), се научих предимно покрай множество свои заболявания да си ценя повече здравето и си дадох сметка колко много от нещата, които съм правил са допринесли за някои мои болежки, в следствие на което просто престанах да ги практикувам. Според мен е глупаво някой да сочи с пръст и да казва кое е едж и кое не. Смятам, че това е личен избор и всеки е в правото си да прави каквото пожелае със себе си. "Основателите" на движението дори не са имали предвид никога да не пиеш, а по-скоро да внимаваш с консумацията. Но в последствие нещата са се развили другояче и ето ти една група от хора, които категорично отказват да употребяват каквото и да било. Общо взето има много да се говори за това защо някои се отказват и после говорят простотии от рода на това, че "не им било достатъчно интересно", или пък другата крайност на такива дето ходят да разливат на хората бирите и дори да се бият с тях, задето са направили своя избор. И двете според мен са еднакво нелепи състояния. Смятам, че всеки трябва да зачита чуждия избор и да може да прави свой избор (дали е повлиян или не, т'ва е друг въпрос, но си е и негова работа).
Аз лично толерирам хората, които са направили своя избор... повечето от приятелите ми пият. Единственото нещо, което всъщност ме дразни е, когато под влиянието на алкохол или наркотици някой прави проблеми. Не смятам, че употребата на каквото и да е вещество оправдава нечие безобразно поведение. Взел го е съзнателно и следователно си носи последствията, когато почне да прави мизерии вече не чак толкова съзнателно. Но предполагам не е нужно човек да е стрейт едж, за да се дразни на глупаци. И другото нещо, което не мога да понасям са хора, които пият и после се качват да карат кола или друго превозно средство. Смятам, че законът в т'ва отношение трябва да е по-суров и направо да се отнемат книжки и да се налагат жестоки глоби. Т'ва е wink

xNETZx

xStalkerx много точно казано приятелю респект

kolko ste be ?!

xIvelinx

Ivane super se izkaza,taka stoyat neshtata naistina.

vsichki znaem che mayka ti pikae prava,vsicki znaem che bashta ti pikae kleknal zashto togava ne mozhesh da se setish na kogo si se metnal?

FACE FIXXA

Идеята е човек да е свободен от зависимости. Идеята е да не се убиваш нито физически, нито психически, нито ментално. Според еджърите, ако пиеш, пушиш, друсаш или правиш безразборен секс се излагаш на опасността да направиш горепосоченото.
Аз, като човек, който от година и нещо вече не пие (etc.), се научих предимно покрай множество свои заболявания да си ценя повече здравето и си дадох сметка колко много от нещата, които съм правил са допринесли за някои мои болежки, в следствие на което просто престанах да ги практикувам. Според мен е глупаво някой да сочи с пръст и да казва кое е едж и кое не. Смятам, че това е личен избор и всеки е в правото си да прави каквото пожелае със себе си. "Основателите" на движението дори не са имали предвид никога да не пиеш, а по-скоро да внимаваш с консумацията. Но в последствие нещата са се развили другояче и ето ти една група от хора, които категорично отказват да употребяват каквото и да било. Общо взето има много да се говори за това защо някои се отказват и после говорят простотии от рода на това, че "не им било достатъчно интересно", или пък другата крайност на такива дето ходят да разливат на хората бирите и дори да се бият с тях, задето са направили своя избор. И двете според мен са еднакво нелепи състояния. Смятам, че всеки трябва да зачита чуждия избор и да може да прави свой избор (дали е повлиян или не, т'ва е друг въпрос, но си е и негова работа).
Аз лично толерирам хората, които са направили своя избор... повечето от приятелите ми пият. Единственото нещо, което всъщност ме дразни е, когато под влиянието на алкохол или наркотици някой прави проблеми. Не смятам, че употребата на каквото и да е вещество оправдава нечие безобразно поведение. Взел го е съзнателно и следователно си носи последствията, когато почне да прави мизерии вече не чак толкова съзнателно. Но предполагам не е нужно човек да е стрейт едж, за да се дразни на глупаци. И другото нещо, което не мога да понасям са хора, които пият и после се качват да карат кола или друго превозно средство. Смятам, че законът в т'ва отношение трябва да е по-суров и направо да се отнемат книжки и да се налагат жестоки глоби. Т'ва е wink

къде е сега любимеца на всички  НИКОЛАН  за да подкрепи точно това. "Ит'с нот а дебейт,ит'с уор" хаха

pavelludiq

Аз значи наистина съм си бил еджър, въпреки че пия бира от време на време и зи защитих тезата точно така ако прочетете темата за тва че всъщност за мене идеята е да съм свободен и да не бъда проб на себе си и мога да си пия ако искам и така но просто ми писна да споря за глупости и казах че не съм, а и вече спрях да го твърдя по тази същата причина, шото споровете са хубаво нещо, обаче ако имат основателна причина споровете, а един етикет никога не може да бъде основателна причина big_smile

FACE FIXXA

Ами то в това е най-тъпото.Лепенето на некви етикети.
Аз съм едж аз съм пънк аз съм рапар-Защото веднага се намира някои да го опровергае  lol и там стават споровете,боевете и т.н.
Мен ми се е случвало да ме препитват разни работи,един вид да се 'доказвам' на някоя/и си хахах и си умрех да се смея.Аз акон съм си фен така и така на тая музика има ли значение колко албума знам и колко имам,stay true.
Такива хора винаги са ми били адски повърхностни,които на всяка цена искат да 'защитават' етикета,които сами са си лепнали и които искат да 'прочистят '  'сцената'  lol  lol

F_o_G

И които "мноо мразят позьори", а кфо се оказва - че те са най- големите smile

http://www.spirit-of-metal.com/les%20goupes/N/Nasty/pics/logo.jpg

MURDER

тва че "винаги съм бил" го пуснах да видя колко ви е акъла, изглежда наистина е трудно да се замислите и цялата история ви е на шега

Everyone shouts out the edge kids! Well this one is for the non-edge kids! I used to go see judge with beer on my breath!

xIvelinx

vsichki tezi opredeleniya sa nachini na zhivot.za men lichno e dosta tupo da kazhesh "az sum hardcore","az sum punk",zashtoto nyama kak da se samoopredelish kato takuv.dokato pri sxe si ima dogmi,koito nyakoga si izbral da spazvash.no posle neshtata ne opirat do spazvane i do pravila(pri men),a ako opirat do tva spored men prosto nyama smisul da si takuv.ima hora koito kazvat che da si sxe e da zhiveesh po pravila.az ne mislya taka,za men tova ne sa pravila(pravilata sa za da ogranichavat,az ne se ogranichavam)zashtoto sum osuznal s kakvo i kak si pomagam kato ne upotrebyavam alkohol,tsigari,narkotitsi i ne pravya bezrazboren seks.