embracetoday

Re: Metalcore corner

posledno vreme gledam razni temi iz foruma i vikam ae da se regna i az .Ta gledam taq tema mn e aktualna posledno vreme.Nabra skorost taq muzika v bylgariq i stava vse po populqrna i tepyrva 6te izlizat takiva grupi.Nqkoi gledam kaza 4e ne bil qk na haste the day vokaliste i te go smenili horata i sega ne pravqt qki ne6ta ama neise .Ta ok nali temata e qka i az li4no dosta haresvam toq stil i dano ima i pove4e bylgarski bandi ot nego:)

Viktor

az mislq che tva "new wave of american heavy metal" e etiket lepnat na po "modernite" metalcore grupi ... inache dvete sa edno i sushto - metal/hardcore,metalcore

downset.

ne vijdam nqkoi da e spomenal MERAUDER koeto za men lichno e klasicheski METALCORE. Povecheto grupi tuka deto gi obsujdate sa si metalche...

http://headshothc.hit.bg/Pictures/Banners/FatCrew-banner.gif

Undead Dude

Абе, за българските metalcore групи... само SWAFI ми стигат smile

Егати бесните пичове! Супер яко свирят и на 3ти. И тия 2те нови песни... размазват smile

ReturnToThePit

o da,SWAFI razbiha!i samo da spomena,4e stava6e duma nqkude v po gornite mnenie za tova,4e pantera i sepultura bili metal bandi puk vuveli beatdown-a i sutovetno dne6nite metalcore bandi bili samo metal.aim da re4em As I Lay Dying sa tipi4en 6vedski melodic death,ama tipi4en,no ne sum 4ul At The gates,In Flames,Soilwork,Scar simmetry,Insomnium,Dark Tranquility ili koqto i 6tete melodic death metal grupa da ima takiva mosh 4sti kato as i lay dying.za tva stava vupros.ina4e 4e preobladava6t e metalut v tqhnata muzika,spor nqma!

MURDER

и сичкото тва прави AILD по-яки от изброените шведи ли не разбирам? верно че In Flames примерно последните 5 години по-големи гейове нема (макар че на техните концерти сега се забелязва вайлънс от публиката ма се още прошливите метъли преобладават), а At The Gates беха против широките дънки.. сичко тва е верно ма ти току що ми изкара "хардкор" неква група дето се разнася точно с обгръщащи ташаците панталонки. просто върни се в пит-а и внимавай да не счупиш нокът на некой от феновете им   big_smile

Everyone shouts out the edge kids! Well this one is for the non-edge kids! I used to go see judge with beer on my breath!

ReturnToThePit

haha ne sum kazal 4e sa core:)daje kazah 4e osnovnoto v muzikata im e metal!no tiq mosh 4asti sa do6li ot core-a.moje ve4e da sa tipi4ni za suvremennite metal grupi i t.n. 6toto e moderno ili ne znam si i az kvo ama beatdown elementite sa zamistvani ot core-a bilo to i po vremeto na razcveta na pantera i sepultura.puk za tva koi kak se obli4a...se edno,to ne e vajno:)dali 6te si s obru6ta6ti ta6acite dunki ili sus smuknati 6iroki pantaloni kat nqkuv raper se edno.stiga da te kefi:)a i konkretno za AILD-vokalut im e bil kitarist v 4 hardcore grupi:)

ReturnToThePit

i nqmam predvid 4e sa po dobri ot izbroenite grupi,a prosto 4e imat v nqkakva stepen,bilo to malka ili golqma,i core vliqnie: big_smile

MURDER

заеби те сега повечето сигурно и от баба ми са повлияни та не са наясно те самите кво свират. инак според мен широките панталони по-скоро рапърите са ги заимствали от хардкора, както например и цветните контактни лещи Dwid Hellion ги е открил далеч преди рейвърите да ги подносят  wink
за вокала на AILD само мога да кажа че продуцира последния албум на Sworn Enemy с "голяма любов към траш метъла", в следствие на което те станаха доста не-хардкор. не моеше ли просто от една стрна да слушам Slayer, от друга Mobb Deep и от трета Madball. понякога си задавам тоя въпрос ма после намирам спасение в тревата или чашката

Everyone shouts out the edge kids! Well this one is for the non-edge kids! I used to go see judge with beer on my breath!

unbroken

И пак се карате на тема стилове и групи... като нещо не  ви харесва, не го слушайте/гледайте/четете... първото което е... каква е тази мания за делене по стилове... в момента тези стилове са осанали само като прашни понятия някъде из уикипедията... всяка група си има своето собствено звучене, идеи и така нататък... за това и различните хора харесват различни групи... Аз примерно не слушам само метълкор групи, както не слушам и всички метълкор групи...

По темата... метълкор-а кърти според мен (всеки с вкуса си)... аз съм изключително очарован от Българските групи Melekh и SWAFI... От чуждите харесвам адски много, като съвсем малка част от тях са As I Lay Dying, It Dies Today, I Killed The Prom Queen, Caliban, Unearth, Unbroken, xOne Fifthx, Trivium, Killswitch Engage, Everytime I Die, Embrace The End, Dead To Fall, The Daylight Curse, The Dillinger Escape Plan (те малко към mathcore-а, ама това са подробности), Darkest Hour, Bullet For My Valentine, Bloodlined Calligraphy, Bleeding Throughm Becoming The Archetipe, August Burns Red, Atreyu, All That Remains, Age Of Ruin и т.н. и т.н...

Надявам се, че има фенове на някои от групите, или пък такива които ще проверят останалите, които не са чували... определено има какво да се чуе smile

Мерси за вниманието.. и нали знаете, най-важното е музиката да ви харесва и да ви доставя удоволствие...

P.S. Let The Music Unite Us... Not Divide US

Заслепен от сила не видях,
моите пламъци те обгръщаха.
В блясъка си не разбрах,
изгаряше в ръцете ми.
Изпепелявах те завинаги.

Arkangel_bloodlust

И пак се карате на тема стилове и групи... като нещо не  ви харесва, не го слушайте/гледайте/четете... първото което е... каква е тази мания за делене по стилове... в момента тези стилове са осанали само като прашни понятия някъде из уикипедията... всяка група си има своето собствено звучене, идеи и така нататък... за това и различните хора харесват различни групи... Аз примерно не слушам само метълкор групи, както не слушам и всички метълкор групи...

По темата... метълкор-а кърти според мен (всеки с вкуса си)... аз съм изключително очарован от Българските групи Melekh и SWAFI... От чуждите харесвам адски много, като съвсем малка част от тях са As I Lay Dying, It Dies Today, I Killed The Prom Queen, Caliban, Unearth, Unbroken, xOne Fifthx, Trivium, Killswitch Engage, Everytime I Die, Embrace The End, Dead To Fall, The Daylight Curse, The Dillinger Escape Plan (те малко към mathcore-а, ама това са подробности), Darkest Hour, Bullet For My Valentine, Bloodlined Calligraphy, Bleeding Throughm Becoming The Archetipe, August Burns Red, Atreyu, All That Remains, Age Of Ruin и т.н. и т.н...

Надявам се, че има фенове на някои от групите, или пък такива които ще проверят останалите, които не са чували... определено има какво да се чуе smile

Мерси за вниманието.. и нали знаете, най-важното е музиката да ви харесва и да ви доставя удоволствие...

P.S. Let The Music Unite Us... Not Divide US

слушаи CATARACT или The duskfall , тезигрупи които изброи  , може би от тях уважавам само All that remains i Caliban !! За Bullet For My Valentine няма да говоря да не сметнеш че само се обиждаме тука на групи !!!

A Light Bearer , Nothing on earth is like him, One made without fear. He looks on everything that is high, He is king over all the sons of pride !!

unbroken

Мерси ще чуя smile Пък както казах нещо като не ти харесва не го слушай, няма смисъл да се обиждаме и да се караме за каквото и да било wink

Заслепен от сила не видях,
моите пламъци те обгръщаха.
В блясъка си не разбрах,
изгаряше в ръцете ми.
Изпепелявах те завинаги.

vestimir

Darkest Hour и Unearth, Converge, A Life Once Lost...  Прекрасни банди, само дет според мене вече са си баш метъл. Тея са ми направо вдъхновение в живота :-D

Dwelling the lie of freedom,
Just another straw pulled at random

Undead Dude

Parkway Drive направо размазват, unbroken, не е лошои и на тях да им отделиш малко време smile

KLATKA

За мен лично металкора няма място до хард-кора по никъффф начин!

Loverman

Мен пък ме кефи металкора и си слушам доста, а и кой е казал че трябва да седи до хардкора, тва си е друг стил wink

Бира, Бой и ЦСКА!

http://www.forums.eurofootball.bg/images/smilies/Smiley-msn.com-Football-44127.gif

Undead Dude

По принцип и на хардкор мн се кефя, обаче метълкора мн повече ми допада от NYHC да речем. По-разнообразен е и... абе повече ме кефи tongue

Само ми е чудно защо повечето hxc типове се дразнят на стила.

Loverman

Щот са злета, некви тесногръди... като хора или по скоро по консервативни фенове, а не затва че са hxc..

Бира, Бой и ЦСКА!

http://www.forums.eurofootball.bg/images/smilies/Smiley-msn.com-Football-44127.gif

KLATKA

Не напротив...просто примерно аз не бих искал да има супер много разновидности,чесно казано на мен не ми допада постепено хард-кор групите да се причисляват или развиват с такава насоченост към метал. ХАРД-КОР ПЪНК ей тва е за мен,ако искаш ме наречи тесногръд консеравативен или какъвто и да е,друго не признавам!

xIvelinx

az ne slusham metalcore po prostata prichina che me draznyat i vunshiya vid tekstovete i melodichnite pripevi(koito poslednita godini se prevurnaha v nerazdelna chast ot metalcore-a),da ne govorim che chlenovete na grupite se izzhivyavat kato seksimvoli...koeto e mn zhalko shtoto sa razglezeni putki s pari.a inache sus sigurnost ne sum tesnogrud smile

vsichki znaem che mayka ti pikae prava,vsicki znaem che bashta ti pikae kleknal zashto togava ne mozhesh da se setish na kogo si se metnal?

xIvelinx

Merauder byaha metalcore predi.
sya As i lay dying sa metalcore hahahahhahahah
i drugoto tupo,e che povecheto metalcore grupi nyamat nishto hardcore v muzikata osven nyakoy mosh v kraya na pesenta i predi nyakoy da kazhe che tva e otdelen stil,shte kazha che metalcore i hardcore sa svurzani   lol

vsichki znaem che mayka ti pikae prava,vsicki znaem che bashta ti pikae kleknal zashto togava ne mozhesh da se setish na kogo si se metnal?

Loverman

ДА и двете имат думата core в тях  lol От металкора най мноо ме кефят Chimaira (кимийра) и не се праат на некви секс символи .. супер изтрещели типове а барабаниста им сеедно се друса супер ненормален

Бира, Бой и ЦСКА!

F_o_G

Абе ... заеби басиста им е супер пеерас ... а иначе те не се водят метълкор а NWOAHM ( new wave of american heavy metal ), тъй че  tongue

http://www.spirit-of-metal.com/les%20goupes/N/Nasty/pics/logo.jpg

xIvelinx

ne pichaga,ne gi svurzva dumata core samo,pozainteresuvay se za 1vite metalcore grupi.a i ne samo za 1vite stava vupros che tva deto sya glavno se opredelya kato metalcore sa smeshnitsi ot gey parad s instrumenti.

MURDER

първата метълкор група е Judge, които повлияват в края на 80-те кливландските главорези от DieHard да направят най-злото изчадие в историята на хардкора, а именно Integrity. пак от там се вясват Ringworm, Earth Crisis пък изковават стила, групите от H8000, заедно с Arkangel го правят още по-метъл... сички тея групи са метълкор и ги знаете, незнам що определяте като такива разни изгъзици, както каза xIvelinx "гей парад". те нямам представа къв стил е и не се вълнувам

ПП: щях да забравя старите групи от Бъфало - от Slugfest та до Buried Alive