luchador_violador

Re: Nazi-skinheds imat li po4va sred nassssssssssssss...........

FrozenEyes wrote:

Това, че Давид някога подло беше наръгал един скин не значи, че е някакъв герой или е големия биткаджия. Можеш да го питаш как се посира по метрото, като види някои хора smile

Съвсем бях забравил за този случай,иначе още си пазя изрезката от вестник с въпросната случка,както и с много други...

El Patron mando...

SashoSFHC

Съответния тип го познавам и смея да кажа, че е страшен пичага. И само да вметна, току-виж бръснатите младежи ми прочетат поста: Нито той, нито брат му са евреи! Както Адам ( съответния брат ) се изказа:
"То е пълно с мангали и кви ли не боклуци и отрепки, те тия за името ми се фанали, еби му майката!"

luchador_violador

SashoSFHC wrote:

Съответния тип го познавам и смея да кажа, че е страшен пичага.

Аз не съм и твърдял друго-даже напротив...

El Patron mando...

justinsfhc

luchador_violador wrote:
FrozenEyes wrote:

Това, че Давид някога подло беше наръгал един скин не значи, че е някакъв герой или е големия биткаджия. Можеш да го питаш как се посира по метрото, като види някои хора smile

Съвсем бях забравил за този случай,иначе още си пазя изрезката от вестник с въпросната случка,както и с много други...

shte ti buda blagodaren ako imash vuzmojnost da q skanirash

kur za 'sichki

TKL

Давид и Адам, и не били евреи. Аре бе. Сигурно баща им Аврам и той не е big_smile

/ Ебавам се, естествено wink

luchador_violador

justinsfhc wrote:

shte ti buda blagodaren ako imash vuzmojnost da q skanirash

Те такова устройство си немам вкъщи,но някой път ще се пробвам!!!

El Patron mando...

FrozenEyes

SashoSFHC wrote:

Съответния тип го познавам и смея да кажа, че е страшен пичага. И само да вметна, току-виж бръснатите младежи ми прочетат поста: Нито той, нито брат му са евреи! Както Адам ( съответния брат ) се изказа:
"То е пълно с мангали и кви ли не боклуци и отрепки, те тия за името ми се фанали, еби му майката!"

Да, така е! Те не са евреи - родителите им само са! big_smile

luchador_violador

Вече съжалявам,че го споменах,човеко...

El Patron mando...

Creature

Ragnos wrote:

И аз така мисля.

Togava HC naistina e moda v kakvoto se e prevurnal. Kakvo e taq muzika ako ne izrazqvane na mnenie po po-grub nachin? Ako horata mislqt che hc nqma obshto s politikata, to ochite im sa zatvoreni, za tva ,  koeto stava na vun, zashtoto glavite im sa zamaqni ot imenno neshtata, koito bulva taq sistema i sreshtu koqto hc i punka vinagi sa bili. HC e nekva muzichka deto e mnogo qako li? Za kakvo sa vsichkite tekstove togava, vsichko za tva koeto se pee?? Izkluchvam glupostite koi e po tough - tva sa bezmislici. Q vijte kak sa vuzniknali tiq stilove v minaloto i zashto...

Ragnos

Creature wrote:
Ragnos wrote:

И аз така мисля.

Togava HC naistina e moda v kakvoto se e prevurnal. Kakvo e taq muzika ako ne izrazqvane na mnenie po po-grub nachin? Ako horata mislqt che hc nqma obshto s politikata, to ochite im sa zatvoreni, za tva ,  koeto stava na vun, zashtoto glavite im sa zamaqni ot imenno neshtata, koito bulva taq sistema i sreshtu koqto hc i punka vinagi sa bili. HC e nekva muzichka deto e mnogo qako li? Za kakvo sa vsichkite tekstove togava, vsichko za tva koeto se pee?? Izkluchvam glupostite koi e po tough - tva sa bezmislici. Q vijte kak sa vuzniknali tiq stilove v minaloto i zashto...

За пънка съм съгласен, че е политически ориентиран като идеология, но тогава какво е хардкора и защо го има щом пънка по това време вече е съществувал и пак си се е бунтувал срещу "системата"? Хардкора е алтернатива на пънка, и ако преди 25-30 години е бил просто поредната негова субкултура, пръкнала се от разочаровани пънкове, като по този начин също е имала политическа насоченост, то за тези немалко години нещата са се променили.
Всичко това, за което се пее, всичките текстове и неща, за които говориш поне днеска доста се различават в двата стила. Са модерно ли е, не е ли... може и да е. Тва кво общо има с идеологията, за която ти говориш? Да се говори за политика в днешно време е модерно, независимо дали го правиш посредством послание на песен или изказване пред медиите.
На какво учи хардкора? Всеки си има фаворити, но аз ще кажа за моите: да сме по-добри хора - позитивен или не - представя грубата действителност, визирайки човешкото ежедневие - има алчност, има братоубийство, лъжи и предателство, лицемерие. Но има и приятелство, доверие. Все човешки черти, в които, поне аз, не откривам политическа насоченост. ( Политиците може да са виновни за много неща, но човека си е човек, не може го промениш. )
А на какво учи пънка: ( отново казвам как аз го разбирам - поправете ме ако греша! ) да живееш като пропаднал тип, да се друсаш, да вандалстваш, да се бориш кой знае с кого и какво, да се бунтуваш срещу системата и накрая - да умреш преди 30, punk style. Да се бунтуваш срещу системата... хуу, бунтувай се - ама като срещна някой пънк и го питам, "добре, срещу системата си, ама какво искаш да промениш в нея, какво да стане, за да си удовлетворен?" той ми казва "Абе, Fuck The System, анархия да бъде!" (или нещо в тоя дух). Е тва ли е политическата насоченост? Много идейно, много стойностно!
И пак казвам, понеже от пънк грам не отбирам, ако някой ги разбира друго яче нещата, моля да ми ги обясни. smile

Hey kid, who you looking at? Why you standin' all up in my face like that?
You ain't never seen a baseball bat? A maniac, knocking on your baseball cap?
You better step about 10 paces back, or you be layin' where your shoelaces at.
Go do what your momma told you! And don't be actin' like a punk, thinkin' you're a soldier!

chaosbs

значи хем си признаваш,че не разбираш от пънк,хем обясняваш какво представлява той?

такова нещо както "пънк-идеология" не съществува.

единственото на което учи пънка е да бъдеш себе си.тва никога не е била идея,която да ти проповядва кво да правиш,в кво да вярваш и как да живееш.

относно това кое е идейно и стойностно - може ли един стил да направи цяла революция в рокенрола и да окаже толкова голямо влияние,че да даде началото на още сума ти стилове,без да има идея и стойност?мен ако питаш един куплет на GBH например съдържа много повече идея и стойност отколкото всичките ти мнения в тоя форум,взети на куп...

so what the fuck are we living for
give us a future

Ragnos

chaosbs wrote:

значи хем си признаваш,че не разбираш от пънк,хем обясняваш какво представлява той?

Исках да кажа, че не разбирам от групи в този стил, защото почти не го слушам. Но след като имам интерес в хардкора, се трябва да имам идея какво предствалява той ---> следователно, достатъчно за да споделя мнение. Затова и очаквах някой, който е по-навътре, да ме осветли къде бъркам. smile

А въпроса беше трябва ли хардкора да е политически ориентиран. Що се отнася до пънка, както и всеки друг стил, ясно е, че, за да съществува, трябва да има някаква идея зад него.

Go do what your momma told you! And don't be actin' like a punk, thinkin' you're a soldier!

chaosbs

Ragnos wrote:

Но след като имам интерес в хардкора, се трябва да имам идея какво предствалява той ---> следователно, достатъчно за да споделя мнение..

и недостатъчно за да бъде въпросното мнение адекватно...все тая...

give us a future

nekfa-nikfa

Абе като цяло темата е имат ли почва нацитата. И който се кефи на яка музичка нека си ходи на концерти стига да не буйства.
Според мен не трябва да имат почва НЕВЕЖИТЕ хорица, каквито според мен ги има много из цяла БГ - като почнем от гребени, които не знаят защо за гребени, до псевдо нацита, които изобщо не разбират за какво са  си обръснали главите.
Напоследък забелязвам колко много "скинчета" са се пръкнали из Варна, на по възраст 16-7... Сякаш миналото лято не бяха толкова много. Последно засякох някакви в анцунги, които ме изгледаха страшно тъпо (бях с каре) и си заминаха. Един приятел ми каза че били скинарчета.  Точно 16-7 им дадох на смешните копеленца. Поне от вид да го докарваха на скинове де, но това е друга тема. (аре от мен да мине, дрехите не правят човека :Р )
Такива като тях има много... и се съмнявам да им увират главите от псевдо-каузичките им.
След като за едно лято видях как една "пънкарка" изведнъж "стана" скинарка, и вече вместо с прословутите червени връзки я виждам с бели, в камуфлаж, с някакви новопръкнали се нацита, то просто се чудя кво да мисля?!
Всякакви невежи хора нямат място по концерти! Особено агресивни младежчета, които претендират какви са хитлеровци, а иначе просто им се бие някого, тъй да има, да псуваме, да обиждаме, да сме големите мъже... Или пък гребенчета, дето само щото "така трябва" са Анти-Фа и си просят едва ли не боя, без да си осъзнават реално позицията (ако имат някаква изобщо, или дай за сеира, да сме "някакви")
И тук не искам да обиждам нито пънкове, нито скинове, но е факт че има много псевдота. И те дразнят. И създават напрежение. И се държат неадекватно. И се предизвикват едни други.
Поправете ме ако греша, но аз мисля че е по-голяма вероятността да те нападне младо скинче, отколкото някой дърт, поулегнал. Защото той би се разбрал с тебе и без да ти троши главата и сигурно му е ясно, че нито ще ти промени вижданията, нито мисленето.

И май нямаше смисъл от романите ми, тъй като с две думи може да се каже че комплексари и псевдота не трябва да посещават концерти.
А за мен лично музиката и политиката са различни неща. Мислч, че на концерт е редно да се забавляваме, а не да си трошим главите защото мразим цигани или вярваме в анархията... bullshits!

Last edited by nekfa-nikfa (2008-03-29 01:09:44)

И да съм куха кат' китара, не е чак такъв проблем.. Щом ме мразите, oкей, но не струвате повече от мен!

o6temidremenapatkata

...и май имаше смисъл от романите ти!Само,че в тоя форум освен да отнесеш някоя "мила дума" и от двете страни,друго няма да променишwink

FrozenEyes

Човекът е прав! Не може да му се отрече!

fallacy

Creature wrote:
Ragnos wrote:

И аз така мисля.

Да си "политичен" също често е мода. Егати, Linkin Park имат песни за правителството, какво повече има да се каже...

To sin by silence when we should protest makes cowards out of men.

chaosbs

едно е да си се политизирал,съвсем друго - да засягаш политически и социални теми в текстовете си.
колкото до модата - тя не е характеристика на нищо конкретно,тя е принцип,характерен за определена част от всяко едно нещо...всяко стадо си има мърша както се казва.

give us a future

ixdefyxyou

Има хардкор със изключително различни послания от политическите.
Пънкарите и нацистите кат толкова сте зарибени по политиката отивайте в правителството!

Главата!

Arkangel_bloodlust

А според мен , проблема е , че няма hXc в политиката , а аз наистина мисля че е необходимо !!! big_smile

A Light Bearer , Nothing on earth is like him, One made without fear. He looks on everything that is high, He is king over all the sons of pride !!

Moritz

nekfa-nikfa wrote:

Абе като цяло темата е имат ли почва нацитата. И който се кефи на яка музичка нека си ходи на концерти стига да не буйства.
Според мен не трябва да имат почва НЕВЕЖИТЕ хорица, каквито според мен ги има много из цяла БГ - като почнем от гребени, които не знаят защо за гребени, до псевдо нацита, които изобщо не разбират за какво са  си обръснали главите.
Напоследък забелязвам колко много "скинчета" са се пръкнали из Варна, на по възраст 16-7... Сякаш миналото лято не бяха толкова много. Последно засякох някакви в анцунги, които ме изгледаха страшно тъпо (бях с каре) и си заминаха. Един приятел ми каза че били скинарчета.  Точно 16-7 им дадох на смешните копеленца. Поне от вид да го докарваха на скинове де, но това е друга тема. (аре от мен да мине, дрехите не правят човека :Р )
Такива като тях има много... и се съмнявам да им увират главите от псевдо-каузичките им.
След като за едно лято видях как една "пънкарка" изведнъж "стана" скинарка, и вече вместо с прословутите червени връзки я виждам с бели, в камуфлаж, с някакви новопръкнали се нацита, то просто се чудя кво да мисля?!
Всякакви невежи хора нямат място по концерти! Особено агресивни младежчета, които претендират какви са хитлеровци, а иначе просто им се бие някого, тъй да има, да псуваме, да обиждаме, да сме големите мъже... Или пък гребенчета, дето само щото "така трябва" са Анти-Фа и си просят едва ли не боя, без да си осъзнават реално позицията (ако имат някаква изобщо, или дай за сеира, да сме "някакви")
И тук не искам да обиждам нито пънкове, нито скинове, но е факт че има много псевдота. И те дразнят. И създават напрежение. И се държат неадекватно. И се предизвикват едни други.
Поправете ме ако греша, но аз мисля че е по-голяма вероятността да те нападне младо скинче, отколкото някой дърт, поулегнал. Защото той би се разбрал с тебе и без да ти троши главата и сигурно му е ясно, че нито ще ти промени вижданията, нито мисленето.

И май нямаше смисъл от романите ми, тъй като с две думи може да се каже че комплексари и псевдота не трябва да посещават концерти.
А за мен лично музиката и политиката са различни неща. Мислч, че на концерт е редно да се забавляваме, а не да си трошим главите защото мразим цигани или вярваме в анархията... bullshits!

мнението ти е точно, но искам да те поправя леко...

предпочитам да има скинчета и пънкчета, макар и псевдота, защото от тях ще се култивират и такива, които да мислят, отколкото да слушат турски маанета, а за боя...

те и чалгари да са, и рапъри или каквито и да е- винаги ще си намерят повод да се заядат, то по чалгарските дискотеки стават много повече побоища за една вечер, отколкото всички скинове, пънкове, антифата, нцита и т.н. спретват за цяла година...

та нека има псевдота или друга много модерна думичка - "пози", те тия, които не разбират посланието са за кратко... умират от наркотици, пропиват се и изклошарясват или просто се променят и придобиват други интереси. Това си е нормален процес- естествен подбор (днес май се учи като отбор)

Judy

Искам само да вметна по темата за позите и лъжливите и неориентирани субкултурни елементи-според мен информацията,която те получават ,докато се ориентират в обстановката(която при нас е доста объркана ,с такива впечатления съм останала и това е доказано от скромния ми личен опит), е твъърде оскъдна. Според мен трябва да има повече хора,които да се занимават с разпространение и да обясняват къде,как и защо. В този смисъл интернет е подходящо място за създаване на пространства, в които да се конкретизират нещата.Ето в другите страни хората се занимават постоянно със зинове(на хартия или онлайн) и прочие други методи за информиране.При нас обаче не знам защо не е така-пари ли няма,желание ли няма,вяра ли няма.Тук всичко е тоолкова прикрито и толкова трудно може да се ориентира човек. Еми представете си-човекът Х по стечение на обстоятелствата се запознава с някой пънк;допада му неговото поведение и той решава,че пънкът е неговият терен.И този пънкар е първият от субкултурите,които Х някога е срещал.Обаче, ако първо се беше запознал с някой скин (не уточнявам какъв,щото в случая няма значение),щеше да си помисли същото за скинарството,нали?И тогава какво ще стане от него? Той няма да е истински отдаден на онова,към което сам се е присъединил,щото във всеки един момент може да си промени мнението,пък и ще му е отнето правото на избор.

Относно това,което каза Мориц-абе да ти кажа не съм особено съгласна,щото много пъти съм си патила именно от позите,понеже малко или много логично е покрай тях всеки да гледа с недоверие към теб,което е отвратително,тъй като трябва да прекараш много време и усилия в доказване на намеренията си.Покрай тия псевдота страдат и сериозните хора;и все още не мога да преживея,че заради тях се губят някогашния дух и искреността!
Да не говорим за манията по дрехите, Некфа-Никфа каза нещо за тях..За тия подрастващите на 16-17:ако дрехите ти не са от най-яките марки и ако в майспейс профила не си напишеш Riot squad или Antifa или Sharp shooter не си никакъв...що за простотия е това?Ок,имай си отличителните белези,но не превръщай тая тъпа показност,от която ми призлява,в самоцел.И аз съм забелязала как разни промити мозъци пропагандират идеи,идеи на по-големите от тях и на тия,които са им казали откъде да си купят кубинките-тоест ЧУЖДИ идеи!Ама в днешно време е супер яко да се хвалиш в училище,че движиш в скин компания ,да се наричаш rude , да носиш Lonsdale и да се научиш да се наливаш с бира и да се е.еш на 15 години с всички ,до които се докопаш. За всичко си има време и място,бе,тва никой не го разбира дори!И най-вече -никой(айде,почти никой) от тия малките не чака да почне да МИСЛИ САМОСТОЯТЕЛНО, преди да върши всичките тия неща.

http://www.punkrockshop.com/img/links/vibrators.jpg

xStalkerx

Рагнос, между другото (прощавайте, че ви се намесвам в темата)... ама тия дето са заформили стрейт едж движението също са били пънкари wink

Ragnos

Judy wrote:

Ето в другите страни хората се занимават постоянно със зинове(на хартия или онлайн) и прочие други методи за информиране.При нас обаче не знам защо не е така-пари ли няма,желание ли няма,вяра ли няма.Тук всичко е тоолкова прикрито и толкова трудно може да се ориентира човек.

Проблема не е в желанието, парите или вярата. За да научиш нещо ново, както ти каза, не е достатъчно просто някой да ти каже за него - точно така се появяват позите. Научаването на нещо обикновено е свързано с четене, било то в книга или интернет. Ама сега не е модерно да се четат книги, и обикновенно тези, които го правят, стават обект на подигравки. Затова и половината ми познати не са прочели и една книга през живота си, или в най-добрия случай една (и това е било по задължение). Що има позета? А защо има престъпност, убийци или просто идиоти? Защото ако ги нямаше, щяхме да живеем в перфектното общество, в някаква утопия. А утопията е невъзможна. В крайна сметка трябва да свикнеш с позетата (не казвам да се примириш), както и с всичко останало. Не знам да има друга алтернатива, а боят им очевидно не е достатъчен. Където има един, зад него стоят двама други. smile

Judy wrote:

Ама в днешно време е супер яко да се хвалиш в училище,че движиш в скин компания ,да се наричаш rude , да носиш Lonsdale и да се научиш да се наливаш с бира и да се е.еш на 15 години с всички ,до които се докопаш.

Ставайте еджове!!!

Ragnos

xStalkerx wrote:

Рагнос, между другото (прощавайте, че ви се намесвам в темата)... ама тия дето са заформили стрейт едж движението също са били пънкари wink

Всяко нещо си има начало. Знам това. wink