Judy

Re: Nazi-skinheds imat li po4va sred nassssssssssssss...........

Ragnos wrote:

Проблема не е в желанието, парите или вярата. За да научиш нещо ново, както ти каза, не е достатъчно просто някой да ти каже за него - точно така се появяват позите.

Мисълта ми е,че ако разполагаш с достатъчно информация ,щеш -нещеш се научаваш да мислиш,най-малкото се замисляш по кой от всичките пътища искаш да поемеш! И тук не става дума за научаване,а за раздаване на информация.Няма как да науча нещо,ако някой не си направи труда да ми го покаже!Всички тук имат претенции за приемственост,но как да я има тази приемственост,като няма какво да се приемства,примерно.Но какво да си говорим,и аз виждам,и с хора съм говорила-сцената ни е толкова нищожна(не говоря за хардкора),че нямам думи.Пък после ходи подкрепяй the local scene;подкрепяй нещо,дето го няма едва ли не.
А ако ти се покаже и ти се обясни поне в общи линии и ти си достатъчно тъп ,за да не го осмислиш и да не си направиш съответните изводи,тогава си не поза,а олигофрен.

Аа,и още нещо,Некфа-Никфа беше казала ,че малките са надъхани и готови да ти скочат,ако така им повелява моделът на поведение на по-големите и по-улегналите.Тва е абсолютно вярно ,и аз съм на мнение,че с хората с повече опит можеш да се разбереш напълно човешки ,че дори да си спечелиш уважението им по някакъв начин,така че да не те закачат повече.

И последно-като казах "майспейс" по-горе:чудя им се на тия младежи как пропагандират сляпо и без да влагат мисъл, просто са смешни. Да не говорим,че профилите на повечето са публични,което е адски малоумно.И кво,ако видиш някой майспейс скин(или скинарка,че те са по-суетни) на улицата ,кво?Няма да стоят и да ти крещят Antifa или White power, а ще избягат веднага,убедена съм. И на такава крехка възраст да се ангажираш с толкова сложни неща....слушай си музиката,забавлявай се но преди това си създай ВСЕ някакъв мироглед,бее !!!

http://www.punkrockshop.com/img/links/vibrators.jpg

Ragnos

Judy wrote:

А ако ти се покаже и ти се обясни поне в общи линии и ти си достатъчно тъп ,за да не го осмислиш и да не си направиш съответните изводи,тогава си не поза,а олигофрен.

E сигурно се сещаш, че когато някой ти дава наготово такава информация, волно или неволно, ти представя неговото виждане по темата. Тогава обикновено, ако не си направиш труда да се поровиш по-дълбоко, започваш да симпатизираш на този, който те е "зарибил". И в случая не ти ще си вадиш изводите, а ще повтаряш същите на този пред теб. Как мислиш, защо според теб се води толкова успешна медийна пропаганда, която е успяла да излъже не-един и двама интелигентни хора? Щото тези, които я правят са малко по-умни, за да знаят кога, какво и как да кажат, за да изглежда тяхната гледна точка единствена и непоклатима. После върви да убеждаваш промитите в противното. smile

Judy wrote:

И последно-като казах "майспейс" по-горе:чудя им се на тия младежи как пропагандират сляпо и без да влагат мисъл, просто са смешни. Да не говорим,че профилите на повечето са публични,което е адски малоумно.И кво,ако видиш някой майспейс скин(или скинарка,че те са по-суетни) на улицата ,кво?Няма да стоят и да ти крещят Antifa или White power, а ще избягат веднага,убедена съм. И на такава крехка възраст да се ангажираш с толкова сложни неща....слушай си музиката,забавлявай се но преди това си създай ВСЕ някакъв мироглед,бее !!!

Пънкове и скинове има и във flirt4e.com. Това е по-плашещо!!! lol

Hey kid, who you looking at? Why you standin' all up in my face like that?
You ain't never seen a baseball bat? A maniac, knocking on your baseball cap?
You better step about 10 paces back, or you be layin' where your shoelaces at.
Go do what your momma told you! And don't be actin' like a punk, thinkin' you're a soldier!

Judy

Ragnos wrote:
Judy wrote:

E сигурно се сещаш, че когато някой ти дава наготово такава информация, волно или неволно, ти представя неговото виждане по темата. Тогава обикновено, ако не си направиш труда да се поровиш по-дълбоко, започваш да симпатизираш на този, който те е "зарибил". И в случая не ти ще си вадиш изводите, а ще повтаряш същите на този пред теб.

Именно, но ако НЯМА къде да се поровиш за повече информация?Тогава какво правим?? Едно голямо НИЩО!!!

nekfa-nikfa

Moritz wrote:

мнението ти е точно, но искам да те поправя леко...

предпочитам да има скинчета и пънкчета, макар и псевдота, защото от тях ще се култивират и такива, които да мислят, отколкото да слушат турски маанета, а за боя...

те и чалгари да са, и рапъри или каквито и да е- винаги ще си намерят повод да се заядат, то по чалгарските дискотеки стават много повече побоища за една вечер, отколкото всички скинове, пънкове, антифата, нцита и т.н. спретват за цяла година...

та нека има псевдота или друга много модерна думичка - "пози", те тия, които не разбират посланието са за кратко... умират от наркотици, пропиват се и изклошарясват или просто се променят и придобиват други интереси. Това си е нормален процес- естествен подбор (днес май се учи като отбор)

Е, да, имаш право. Накрая остават истинските хора, но наплив от глупаци винаги ще има...
А както каза chaosbs във всяко стадо има мърша, и тая мърша според мен не трябва да посещава концерти.. Поне аз имам наблюденията, че да речем едно зарибено младо пънкарче и същото такова скинче като се погледнат и вече са се нападнали... Ей такива вживени за кво да хоат на концерти, само да се трепят там ли...да въвличат и околните и като цяло да развалят кефа..
А чалгите не подлежат на коментар, да се трепят там заради гаджетата си. Балъци. big_smile

И дай боже да се "култивират" хора които да мислят с главата си, а не да повтарят заучени фразички и да се правят на големите мъже. То са се изписали бая неща преди този ми пост, за които поздравления де!

ЕДИТ:

Judy wrote:

Покрай тия псевдота страдат и сериозните хора;и все още не мога да преживея,че заради тях се губят някогашния дух и искреността!

това ми хареса (:

Judy wrote:

И на такава крехка възраст да се ангажираш с толкова сложни неща....слушай си музиката,забавлявай се но преди това си създай ВСЕ някакъв мироглед,бее !!!

И това също. Напълно вярно е.

А според мен просто има и ТЪПИ ПАРЧЕТА, които и 15 зина да им пробуташ са си олигофрени. Но дай боже наистина да се култивират хора, които осъзнават вижданията си.. Или по-скоро просто мислят по свой си начин и не губят индивидуалност в каквито и каузи да се замесват.

Last edited by nekfa-nikfa (2008-03-30 11:28:11)

И да съм куха кат' китара, не е чак такъв проблем.. Щом ме мразите, oкей, но не струвате повече от мен!

Moritz

а нали се сещате, че всеки млад и току-що навлизащ в дадената субкултура или сцена е точно псевдо???
Никой не се е родил научен - повечето точно харесват даден стил обличане, идеи, музика или каквото и да е и решава, че ще стане такъв, започва да се движи с такива хора и те оформят мирогледа му. Но това значи ли, че е псевдо??

Изобщо думата истински, true, the one and only и прочие е много коварна и обвързваща... защо??
Какви са истинските скинове или пънкове, за да можем да определим правилният и истински модел на поведение и да отсеем "псведотата"?? Няма такъв, но скинхедс винаги са били violent, както и пънковете - даже не на политическа основа или каквото и да е, а просто са били и са такива...
Това, че хлапетата се кичат с разни етикети понякога е глупаво, но дали са псевдота е много спорен въпрос.. wink

Четенето на книги за субкултури също е много коварно, защото четем за субкултури развиващи се в много различна ситуация от днешната и то в други страни, където и самият манталитет на хората е различен, затова и обичам да казвам, че Духа на 69-а е мъртъв- просто сега сме 2008-а wink

Judy

.....за жалост.

Просто е глупаво да правиш нещо, без да го разбираш.Да,има време,всеки се учи,но в днес  повечето се вкопчват и си лепват етикети не щото им харесва да ги носят заради съдържанието им,а им харесва да са различни и защото така е модерно.
А за true субкултурни хора не смея да давам определения, но едно знам със сигурност -знаят за какво се борят и са наясно какво са готови да пожертват в името на убежденията си и най-вече-правят това с чиста съвест.

nekfa-nikfa

Мене пък много ме дразни думата "true", и под "истински хора" визирах хора, които са естествени, не позират, мислят свободно.. За мен тва са истинските хора, а не някакви дето гледат се правят на много различни и си лепват етикетчета, и се мъчат да се поберат на 100% в някакво определение...

Е, темата е друга, но просто да си поуточня думите (:

Last edited by nekfa-nikfa (2008-03-30 13:05:23)

И да съм куха кат' китара, не е чак такъв проблем.. Щом ме мразите, oкей, но не струвате повече от мен!

Arkangel_bloodlust

Говорите интересни неща за съжаление , не до толкова вярни , противоречите си с мнения ! Judy ти казваш , че примерно ако аз съм келеш решил да се вкара в някоя от тези социални прослоики , и примерно срещам и се запознавам първо с нацист , после казваш , че трябввало да има зинове , ами ако попадна на hXc zine първо а  аз по душа да съм нацист , защото е очевидно за всички че hXc и Пънк фороми са по често срещани !!!Говорите за пози разни а малко или много всеки един е бил поза преди да му доиде на акъла , че това не е начина !! Говорите за култивация на позите , а не се сещате , че всъщност вие , тези които се имате за разбиращи и знаещи сте тези които трябва да извършват култивацията !!Истината е там , че които и да е човек има нужда първо да се изгради като личност , без абсолютно никаква социална принадлежност , да разбере какво иска да направи с живота си , да разбере с какво иска да помогне на себе си и на околните и когато е на ясно с тези неща да заеме позиция , естествено е че "позиция " не означава задулжително да се причеслиш към някоя наци банда и да ходиш да си трошиш кокалите , позиция е просто отношение , гледни точки разбиране за живота идеали за живота . Точно сега е мястото да кажа и , че определение за хардкор  не е да пишеш мъдри приказки по форумите , да се обиждаш с нацисти по форумите , да имаш яко хардкор автар или пък да имаш 150 GB колекция яко хардкор !! Начина по които приемаш нещата и по кото се отнасяш с хората , правилата по които живееш живота си сам за себе си , това е начин на живот не е просто музика !!!!

A Light Bearer , Nothing on earth is like him, One made without fear. He looks on everything that is high, He is king over all the sons of pride !!

Judy

Егати якото мнение. Споделям го напълно.
Само примера ми ,на който си отговорил с това "ако аз съм келеш решил да се вкара в някоя от тези социални прослоики , и примерно срещам и се запознавам първо с нацист , после казваш , че трябввало да има зинове , ами ако попадна на hXc zine първо а  аз по душа да съм нацист  " ,не си го разбрал. Така се получава в случай че средствата за осведомяване са крайно ограничени. Вярно е,че интернет прави чудеса и хората днес са много по-осведомени, но ние четем повече за субкултурите от другите страни...а Мориц каза,че всичко е строго индивидуално, така че без да знаем какво е положението ТУК, не можем да приложим каквито и да били мерки! А и децата, които ,както ти каза все още не са личности, са крайно податливи на разни внушения...но напротив, има акции,които са започнати и у нас, но те са единични ,а и дори да действат в името на една кауза, не са обединени. Така ми се струва ,де.

Мен ако питаш,между "начинаещ" и "поза" има огромна разлика. Начинаещият иска да вникне в новооткрития свят, а позьорът просто стои там и....позира.

А каквото лично аз на този етап мога да върша в името на нещо съществено, го върша ,колкото и вероятно незначително да изглежда в нечии други очи wink

Ragnos

Arkangel_bloodlust wrote:

Истината е там , че които и да е човек има нужда първо да се изгради като личност , без абсолютно никаква социална принадлежност , да разбере какво иска да направи с живота си , да разбере с какво иска да помогне на себе си и на околните и когато е на ясно с тези неща да заеме позиция , естествено е че "позиция " не означава задулжително да се причеслиш към някоя наци банда и да ходиш да си трошиш кокалите , позиция е просто отношение , гледни точки разбиране за живота идеали за живота . Точно сега е мястото да кажа и , че определение за хардкор  не е да пишеш мъдри приказки по форумите , да се обиждаш с нацисти по форумите , да имаш яко хардкор автар или пък да имаш 150 GB колекция яко хардкор !! Начина по които приемаш нещата и по кото се отнасяш с хората , правилата по които живееш живота си сам за себе си , това е начин на живот не е просто музика !!!!

Много добре казано, според мен. Браво!

Hey kid, who you looking at? Why you standin' all up in my face like that?
You ain't never seen a baseball bat? A maniac, knocking on your baseball cap?
You better step about 10 paces back, or you be layin' where your shoelaces at.
Go do what your momma told you! And don't be actin' like a punk, thinkin' you're a soldier!

nekfa-nikfa

Мен ако питаш,между "начинаещ" и "поза" има огромна разлика. Начинаещият иска да вникне в новооткрития свят, а позьорът просто стои там и....позира.

Точка по въпроса big_smile

Arkangel_bloodlust , и аз съм била поза, признавам си, правила съм се на голямата пънкарка (ееех...), НО някои хора както казваш ти се осъзнават и поумняват. Но само някои хора. Поне аз така мисля. Някои си остават тъпи филмирани "стилизрани" ПСЕВДОТА. Rofl.

Dancho

BFH - Endless
...и спрете с тая безумна тема wink

These are the only crowded rooms
where I'm not all alone.

xStalkerx

Послушайте човека ^^^

Rostislav

За тея които са забрвили, темата е:
Nazi-skinheds imat li po4va sred nassssssssssssss...........

Определено имат почва, щом това е най-четената тема във форума и тази с най-много отговори - над 40 пъти повече от темата за Рила и над 120 пъти повече от тази за КОМ, което е доста тъпо.

Така че който има мнение по конкретния въпрос, нека пише. Другите ако искате си направете една тема за позьори, псевдота, true лудаци, култивиране и т.н. smile

SashoSFHC

Има почва, ама то нацитата преди няколко години кво бяха... Бяха партия с куките, избиват катуните и т.н., куките си затварят очи и си беше АСАВ ( All Cops Are Brothers )
A сега става малко като с историята за FSU в Бостън... Виждат, че няма кой да им се опълчи и вече само се чудят с кой и какво да се сбият...
П.С.: Адам и Давид не са евреи, спрете да говорите глупости. Когато някой иска да каже за някой друг, че не го понася или нещо такова, евреин не е съкращение !

FrozenEyes

SashoSFHC, нещо си се вкарал във филм майче smile

P.S. Адам и Давид не са евреи, ама моля ти се smile Затова може би не им казваш фамилията smile

SashoSFHC

Не съм в никакъв филм, а фамилията им е Адамови.

RYKERS

има почва защото типична  черта на българина е да хвърля вината на всеки друг но не и на себеси защото го кефи да скача в някви каузи ,които не разбира и наи тъпото да мрази и да отрича .  .нази -тата е показност смисал можеш да ги видиш навсякаде да вървят по центара с цел да се виждаT ,тоест скиите аз сам наци скинхед погледнете ме къв сам пич хем сам страшем хем сам пич  .а ве да го лапат тъпаци които викат зиг хеил после българия над вси4ко ми зву4и кретенско или наи яките са на едното RAMO татуирано левски на другото хитлер ьаьа да го лапат  фашиски идяли във вашите глави вие отдавна сте мъртви погребани души smile ANTIFA FOREVER !

Last edited by RYKERS (2008-04-04 20:03:37)

kukite ni biqt bez da imame vina i vinagi sa pravi a nie nikoga ...

FrozenEyes

RYKERS wrote:

има почва защото типична  черта на българина е да хвърля вината на всеки друг но не и на себеси защото го кефи да скача в някви каузи ,които не разбира и наи тъпото да мрази и да отрича .  .нази -тата е показност смисал можеш да ги видиш навсякаде да вървят по центара с цел да се виждаT ,тоест скиите аз сам наци скинхед погледнете ме къв сам пич хем сам страшем хем сам пич  .а ве да го лапат тъпаци които викат зиг хеил после българия над вси4ко ми зву4и кретенско или наи яките са на едното RAMO татуирано левски на другото хитлер ьаьа да го лапат  фашиски идяли във вашите глави вие отдавна сте мъртви погребани души smile ANTIFA FOREVER !

Да ти имам правописа! big_smile ANTIFA FOREVER, но иначе говориш колко обичат българите да скачат в някакви каузи, които не разбират tongue Май съдиш по себе си big_smile

Dancho

Едва ли има някой, който да не е чул за случая, ама аз отново да припомня.

Какво казахте за nazi-тата?

http://i017.radikal.ru/0711/d6/95e4748837e5.jpg
]Timur Kacharava, 20, was killed this sunday evening (13 nov 2005, 19:00) on the corner of Nevskyi and Ligovskyi prospects, near the subway station "Pl. Vosstaniya".

He and his friend Maxim were attacked by the group of neo-nazis(who does not exist according to the Russian Police data) just behind. He died in seconds due to 5 knife shots, each piercing his throat. Ambulance arrived only in 20 minutes.

Maxim survived several knife wounds and craniocerebral injury, he is in the stable state now.

Tragedy took place in just 2 meters from the book superstore entrance, on the major tourist place - St.Petersburg-Helsinki bus departs from there. Despite these facts, no one was arrested.

Timur and Maxim were on the way back from the social work - just before the accident they participated in the "Food Not Bombs" action: served out hot food to the homeless and person in need, "human trash" in the filthy language of neonazism and hate.

About ten neo-nazis tracked their way from there, backstabbed and killed him. Timur was a Person. A student. A musician. An Antifascist. They killed not only him, but something inside all of us. We cannot forgot. We shall not forgive.

Never Again!

Това може да бъде прочетено на майспейс страницата на Humble Opinion (  http://www.myspace.com/humbleopinionhc  )
А от там можете да намерите и профилите на други руски и украински банди, повечето от които са много добри.
Cut'n'Run, Save Remains, Bread'n'Battery, Keep On Fighting, Last Point и т.н.

where I'm not all alone.

FrozenEyes

Знаеш ли колко ми пука за някакъв убит руски клошар? Тимур, да ядеш моя к..!

Защо не рониш сълзи за българското момче, дето декември месец го закла като свиня един австралийски антифашист? А?

Last edited by FrozenEyes (2008-04-05 17:56:43)

Dancho

Ами аз и за руснака не плача, но и за убития антифашист не се радвам.

А и ти сам го казваш - един антифашист го е заклал. А я пак виж в текста "a group of neo-nazis".

Всъщност аз не се радвам и не бих се радвал на нито една жертва - било то фашист, анти-фашист и т.н.

Пък и как реши, че е клошар? Връщал се е от Food, not bombs, помагал е на бездомните.

where I'm not all alone.

vijte kvo staa v Rusia

This if fuck'n sick! All this happened just in March 2008!

1.3. neonazis killed a person in front of a rock club in Celjabinska.
4.3. In St.Petersburg a man from Azerbaijan named Guram Gambarov was stabbed. He died in hospital.
4.3. Again in St.Petersburg another man was brutaly stabbed to death, he was also from Azerbaijan.
5.3. A 15 year ols boy named Andrej Subkov was stabbed to death being stabbed 14 times in Voronezi.
8.3. Rustam Kirisbajev from Kyrgistan was stabbed to death by neo-nazis in a suburb of Moskow.
11.3. A 17 year old boy from Uzebekistan stabbed to death in St.Petersburg.
16.3. Alexej Krilov dies at the Moskow metro station Kitaj Gorod due to multiple stabbings.
18.3. A fruit and vegtable shop worker from Azerbaijan was found stabbed to death.
19.3. "Unkown" attackers kill a 27 year old man from Kyrgistan.
20.3. A 43 year old man from Amania dies after being stabbed in the neck near Moscow.
21.3. A women named Ella Gedejova dies near the Moscow metro station Recnoj Vogzal after being stabbed tens of times.

All of this just in March 2008. Just in 2007 Russian Nazis killed 73 people and that number is getting bigger each year!

more info here:
http://antifa. cz/40-mzezahranici-o-ruske-ultrapravici. html

refused

Интересно ми е какво биха казали българските нацита за тези убийства. Съвсем обективно и от човешка гледна точка. Без никакво заяждане, ей така просто.

FrozenEyes

refused wrote:

Интересно ми е какво биха казали българските нацита за тези убийства. Съвсем обективно и от човешка гледна точка. Без никакво заяждане, ей така просто.

Вчера в Щолберг турци са нападнали и убили германски националист. Какво ще кажеш ти по този въпрос съвсем обективно и от човешка гледна точка? Без никакво заяждане, ей така просто.