xNIKOLANx

Topic: Трябва или нетрябва музиката да е безплатна?

понеже тази тема бе заключена,а аз неможах да бъда разбран,се чувствам длъжен да обясня,за да няма недоразумения..IvailoTonchev съгласен съм,че музиката е изкуство,Но изкуството не бива да се продава.Трябва да е безплатно.Надявам се сега си схванал какво искам да кажа.Ако не си съгласен,очаквам да покажеш защо.

не значи и няма как да значи, че всичко трябва да е без пари.

Къде виждаш лошо и проблем ако всичко е безплатно..

Сега сме вече 2007 и пари има

Нима?
Дори да имаше,музиката не бива да се продава.Както казва 1 приятел"Всичко което се продава е Курва."
а btw сайта на extremum,съм го посетил,още преди да пусна темата.от там разбрах за тях.всичко което може да бъде свалено е свалено.А ти без да знаеш това ме обвиняваш ,че не съм го посетил.Колко е IQ-то ти?

Безплатни неща няма.

има.

А и към всички други във форума.Интересно ми е какво мислите.-Трябва или нетрябва музиката да е безплатна и защо? Опитайте се да сте обективни.

http://i85.photobucket.com/albums/k51/angiex5/sxe/XBBPXBACKcopy.jpg

Rostislav

Re: Трябва или нетрябва музиката да е безплатна?

Но изкуството не бива да се продава.

НЕ ТРЯБВА разбира се, иначе просто няма да има музика.

И това не е продаване на изкуството, по този начин по-скоро го оценяваш адекватно и уважаваш създателите му.

xNIKOLANx

Но изкуството не бива да се продава.

НЕ ТРЯБВА разбира се, иначе просто няма да има музика.

И това не е продаване на изкуството, по този начин по-скоро го оценяваш адекватно и уважаваш създателите му.

Защо няма да има музика?Единствения стимул на музикантите да правят музика,парите ли са?

vestimir

Яко Яко кефи че си отворил адекватна темичка по въпроса smile Ами аз до доста скоро бях голям авантаджия, но като осъзнах какво струва на момчетата да направят нещо се попромених. За чуждите (и особено мейнстрийм) банди ме боли дедовия. Но по отношение на Бг-изпълнителите съм голям привърженик да пазаря. Пък и някакси имам нагласата че да си купя българско "циди" си е мега яко, особено като ти е ясно с какъв труд е осъществено.
Във същия смисъл пък Рости си купува билети за всяко събитие и въпреки че може да се пише шефче и да не плаща, подкрепя бандите. Абе с 2 думи парички трудно се изкарват така че всеки да мисли приоритетно за какво да ги харчи, още си спомням една тема в автора където се спореше кое е по-яко да направиш да си вземеш тенискя или диск на банда...

Dwelling the lie of freedom,
Just another straw pulled at random

xNIKOLANx

Яко Яко кефи че си отворил адекватна темичка по въпроса smile Ами аз до доста скоро бях голям авантаджия, но като осъзнах какво струва на момчетата да направят нещо се попромених. За чуждите (и особено мейнстрийм) банди ме боли дедовия. Но по отношение на Бг-изпълнителите съм голям привърженик да пазаря. Пък и някакси имам нагласата че да си купя българско "циди" си е мега яко, особено като ти е ясно с какъв труд е осъществено.
Във същия смисъл пък Рости си купува билети за всяко събитие и въпреки че може да се пише шефче и да не плаща, подкрепя бандите. Абе с 2 думи парички трудно се изкарват така че всеки да мисли приоритетно за какво да ги харчи, още си спомням една тема в автора където се спореше кое е по-яко да направиш да си вземеш тенискя или диск на банда...

мисля,че допускането на един концерт нее същото.И аз бих си платил да бъда на много концерти,но за купуването на музика не.Различно е.На концерта има шоу,забавление,можеш да си съпричастен и да усетиш енергията около теб и т.н.,а музиката е само изкуство.Доста групи са ми давали музика и са желаели да не я разпространявам.Аз съм коректен.Щом неискат,не я разпространявам.Но това не променя възгледите ми.Музиката трябва да е напълно. свободна.А важно условие за това е да е безплатна.Разбирасе излишно е да споменавам ,че това е мое мнение.

Loverman

Единствения проблем в BG да има толкова много пиратство (като free музика в нета) е че сме бедни като цяло - замислете се ако зимате по 2000 евро средно дали щтяхте да се циганите за 6 евро да се стискате за "циди"  smile  на Last Hope примерно. Аз съм напълно съгласен, че на този етап за BG изпълнители тряя да се цака от сърце и музиката не трябва да е безплатана защотот това е труд, а никой не бачка без пари  wink

Бира, Бой и ЦСКА!

http://www.forums.eurofootball.bg/images/smilies/Smiley-msn.com-Football-44127.gif

Puncho

Nikolan preporuchvam ti da si naprawi6 grupi4ka da te widim...btw zaradi hora, koito mislqt kato teb izkustwoto ni e na towa rawni6te...
ima laf4e: nqma bezplaten obqd!!!

btw kaji na picasso da si smykne cenite na kartinite!!!!!! 4e mi pisna da se prai na dryj mi 6apkata!

Who Stand On Funeral Pyres

xNIKOLANx

Nikolan preporuchvam ti da si naprawi6 grupi4ka da te widim...btw zaradi hora, koito mislqt kato teb izkustwoto ni e na towa rawni6te...
ima laf4e: nqma bezplaten obqd!!!

btw kaji na picasso da si smykne cenite na kartinite!!!!!! 4e mi pisna da se prai na dryj mi 6apkata!

ахахах той не си ги е слагал сам;D

a за групите имам 2,но са в стадий,"започваме" от доста време,без особена перспектива положението да се промени.

а за обяда-скептицизъм и конформизъм,на това ми мирише.

P.S.заради хора като теб музиката се продава wink

HazenStreet

mi trqa da se prodava shtot se pak ako zapishvash album davash pari za zapisi, tirajirane i t.n. a ne znam kolko ot grupite v BG serat kinti che da moje da razprostranqvat muzikata si napulno bezplatno  wink
sushtoto e i s koncertite - plashtash si za mqstoto, tehnikata i moje bi barabani..

malloADHC

sh XNIKOLANX, brato kogato organizirash koncert primerno, ili svirish na koncert i za negovoto osyshtestvqvane si vlojil 250 kinta primerno, nqma da mislish che vsi4ko trqbva da e bezplatno, prosto prekaleno si dale4e ot neshtata, za da govorish che vsi4ko trqbva da e na free, pone na BG bandite e hubavo da se kopuvat neshtata, za rest of the world stoqt po drug na4in neshtata, poneje tam i standarta e drug i ne sa evtini neshtata i taka, no za BG bandite est trqbva da sekopuvat neshtata, shtoto ne se zapisva ei taka album ... roll

1912.

Puncho

Николанчо...що не земеш да работиш без пари а?
ей тъй щото си пич...и си за безплатните неща?
даже ще те наема във фирмичката ми да поработиш...
но пари от мен неа видиш!
трудът на хората трябва да се цени!
но явно не и от теб! и евала на хората, които разбират тфа с обяда...ти си стой гладен! щото неа такъв безплатен!

xNIKOLANx

Николанчо...що не земеш да работиш без пари а?
ей тъй щото си пич...и си за безплатните неща?
даже ще те наема във фирмичката ми да поработиш...
но пари от мен неа видиш!
трудът на хората трябва да се цени!
но явно не и от теб! и евала на хората, които разбират тфа с обяда...ти си стой гладен! щото неа такъв безплатен!

в гората има безплатен обяд ;]
само не ми казваш ходи в гората,че щее смешноbig_smile просто давам пример с който показвам ,че не си прав.

а btw аз работя без пари,но има една подробност.неща да работя неща които не са ми приятни.Когато работиш нещо което ти доставя удоволствие,то работата е по-лека и приятна smile

просто смесвам удоволствието с работата.
..иначе и за пари работя де ;D

P.S. има мн хора по света които работят безплатно.въпрос на желание wink

pavelludiq

В гората обяда е безплатен, ама нали трябва да го убиеш първо? Труд срещу труд, трудиш се за пари, с тея пари плащаш за труда на някой друг който ти доставя душевни наслади със изкъртващата си музика. Честно и почтенно, комунизма за съжаление е само утопия big_smile А всъщност безплатен обяд наистина има, ама безплатно е само сиренето в капана, така че всичко се връща, не забравяйте, тази банда на която никой не и купува дисковете как да очакваме тя да запише нов албум или да направи лайф ако няма начален капитал който поне да се възвърне а не да са на червено все групите, шото музиката да я правиш само за кеф и да се чудиш с тея пари дето ги изкарваш от бачкане кво да направиш, да си нахраниш детето примерно или да си изведеш приятелката някъде или да запишеш някой песен или да скатаеш някъде за албум или лайф или дори и клип. Просто на никого не му е лесно и докато седим и се оправдаваме с ниските ни заплати ще продължава да е така. имаш 200 лева заплата примерно, ама кое е по лесно да запишеш диск и да го издадеш с тея пари или да си скатаеш 10 лева и да си го купиш? на изпълнителите им е многощкратно по трудно от колкото на хората като мен. и мисля че не е особена загуба на бюджета на семейството едни 10 лева да бъдат дадени за нвещо наистина ценно, не като физическа или пазарна цена, ами от чиста сантименталност, първо е яка музика, второ е българска, трето усеща се огромния труд и препятствия които са преминати за да съществува този "Продукт" т.е. ти не си купуваш изкуство което е превърнато в продукт от неква гадна капиталистическа компания, а си купуваш изкуство, което просто си изисква ниската производкствена стойност от 10 лива, но носи огромна духовна стойност. Не купувайте дискове на 50 сент big_smile производствената стойност е по висока, а духовната я няма, тнака че се прее*авате big_smile

Ако искам да слушам добре звучаща музика щях да се дрогирам и да слушам техно.

http://i90.photobucket.com/albums/k246/pavelludiq/c3456fd541b02128f2d2b.gif

circle`of`fear

Очудвам се как може да водите този спор изобщо! Аз съм на 100% за заплащането на музиката,не може без да се вкарват пари да излиза някакъв продукт! Как изобщо ще се издават албуми,ако нещата стоят така!? Имайки се предвид местната музика на какви символичнои цени е ,не мисля,че има повод да се обяснява,че изкуството трябва да е безплатно. Креативноста трябва се възнагради по някакъв начин ! Естествено,че не можеш да си купиш всички CD-та,които искаш,но да си въобразяваш,че изкуството е безплатно е пълна щуротия,като съответните изпълнители си дават парите в това да запишат песен/албум или да направят концерт,а ти се стискаш да платиш за това,няма как да потръгне просто! Удоволствието от това,което правят е едно,но то не може да съществува без средства!

Open wide,look inside!

xNIKOLANx

В гората обяда е безплатен, ама нали трябва да го убиеш първо? Труд срещу труд, трудиш се за пари, с тея пари плащаш за труда на някой друг който ти доставя душевни наслади със изкъртващата си музика. Честно и почтенно, комунизма за съжаление е само утопия big_smile А всъщност безплатен обяд наистина има, ама безплатно е само сиренето в капана, така че всичко се връща, не забравяйте, тази банда на която никой не и купува дисковете как да очакваме тя да запише нов албум или да направи лайф ако няма начален капитал който поне да се възвърне а не да са на червено все групите, шото музиката да я правиш само за кеф и да се чудиш с тея пари дето ги изкарваш от бачкане кво да направиш, да си нахраниш детето примерно или да си изведеш приятелката някъде или да запишеш някой песен или да скатаеш някъде за албум или лайф или дори и клип. Просто на никого не му е лесно и докато седим и се оправдаваме с ниските ни заплати ще продължава да е така. имаш 200 лева заплата примерно, ама кое е по лесно да запишеш диск и да го издадеш с тея пари или да си скатаеш 10 лева и да си го купиш? на изпълнителите им е многощкратно по трудно от колкото на хората като мен. и мисля че не е особена загуба на бюджета на семейството едни 10 лева да бъдат дадени за нвещо наистина ценно, не като физическа или пазарна цена, ами от чиста сантименталност, първо е яка музика, второ е българска, трето усеща се огромния труд и препятствия които са преминати за да съществува този "Продукт" т.е. ти не си купуваш изкуство което е превърнато в продукт от неква гадна капиталистическа компания, а си купуваш изкуство, което просто си изисква ниската производкствена стойност от 10 лива, но носи огромна духовна стойност. Не купувайте дискове на 50 сент big_smile производствената стойност е по висока, а духовната я няма, тнака че се прее*авате big_smile

10 лв не са много,но замисляш ли се когато имаш над 100-200 любими бг албума? Тези албуми ще трябва да ги купуваш няколко години ,при положение,че на теб сега ти се слуша ,а не в бъдещето.Ти ако ти се чака години,на мен не ми се чака и миг.
В гората има достатъчно билки,плодове и зеленчуци.И не ми казвай да ходя в гората,като имало..пак повтарям давам пример с който оборвам мнение.това е.просто пример показващ правотата ми.
circle`of`fear кажи ми 1 българска ъндърграунд група от кое печели повече.от албуми или от концерти?

Loverman

Абе xNIKOLANx ти на колко години си бе - супер наивно разсъждаваш. Групите правещи всичко това, на което ние виждаме едва върха на пирамидата от организация, средства и работа накуп те го правят за кеф наистина и заради това албумите са им толковеа добри иначе ще е някакъв балвоч, но е пълен абсурд сичко да е безплатно, защотот тогава се получава да искаш да изкараш нещо от нищото - дори и да имаш желанието  :!:

Бира, Бой и ЦСКА!

http://www.forums.eurofootball.bg/images/smilies/Smiley-msn.com-Football-44127.gif

Rostislav

Защо няма да има музика?Единствения стимул на музикантите да правят музика,парите ли са?

Защото като няма възвращаемост много по-трудно ще изкарат пари за втори албум след като за първия са търсили къде ли не кинти, или примерно са взели на заем...

но замисляш ли се когато имаш над 100-200 любими бг албума?

100-200 БГ албума няма от пънк и хардкор групите поне...и ако всички разсъждаваха като теб, нямаше и да има  wink ...а и не всички са по 10 лева, повечето са по 5-6

а и не ми стана ясно защо според другите само БГ музиката трябва да се продава а чуждата убезателно да се тегли?

south

Тва с чуждата музика не е точно обезателно. Защото аз например не мога да си позволя да си взема диск за 17 лв, при условие, че с тези пари мога да си взема 2-3 диска на нашенски групи. Наистина е малко неудобно това, да се кефиш на дадена група и да им сваляш песните на мп3, ама... roll

А и възниква въпросът вече един албум с яки групи като никъде не може да се намери, трябва ли да се свали ...

xNIKOLANx

Loverman годините не са мярка за интелект.в края на следващия месец ще съм пълнолетен.това ,че съм идеалист,не означава че съм наивник.утопия ли е това..немисля.

Нестава дума само за пънк и хардкор.А че щее трудно,така да се издаде 1 албум трудно ще е.Но съм убеден,че една добра група ако не продава музиката си,а я разпространява безплатно ще стигне до много повече фенове.А нали това е целта на една музика..

Rostislav

Но съм убеден,че една добра група ако не продава музиката си,а я разпространява безплатно ще стигне до много повече фенове.А нали това е целта на една музика..

тук си прав, ама музика не значи цялата дискография
затова примерно тук в hcspirit качваме по 1-2 песни от албум на група (колкото и които те искат) за да стигнат до въпросните фенове, а ако някой се изкефи съотвено следва и да си купи диска wink

xNIKOLANx

Но съм убеден,че една добра група ако не продава музиката си,а я разпространява безплатно ще стигне до много повече фенове.А нали това е целта на една музика..

тук си прав, ама музика не значи цялата дискография
затова примерно тук в hcspirit качваме по 1-2 песни от албум на група (колкото и които те искат) за да стигнат до въпросните фенове, а ако някой се изкефи съотвено следва и да си купи диска wink

и хубаво правете.

Но мислиш ли,че една група ако стане достатъчно богата,може да си пуска от тук на сетне музиката безплатно или това не трябва да се случва?После може да печели само и от концерти.Примерно спечели първия си милион и от там нататък..да пусне старите си албуми за безплатно разпространение както и бъдещите.

мислиш ли,че някоя група ще се навие,на това?Аз не мисля,че ще има мн такива групи.Но един такъв план си е точно пример за безплатната музика за която говоря.Нее нужно от самото начало групата да пуска музиката си безплатно.

Puncho

xNIKOLANx wrote:

Loverman годините не са мярка за интелект.в края на следващия месец ще съм пълнолетен.това ,че съм идеалист,не означава че съм наивник.утопия ли е това..немисля.

в случая са мярка за интелект...твоите "идеали", както ги наричаш, са нищо повече от желание да не се набутваш с кинти за музика...
а това си е... как да ти го кажа... абсолютна цигания!
ае със здраве

HazenStreet

xNIKOLANx davash li pari za net? smisul shto ne govorish tam da ti puskat bezplatno ta da govorish dobra duma za tqh??

мислиш ли,че някоя група ще се навие,на това?Аз не мисля,че ще има мн такива групи.

mi da.. sam sa zatapvash che nqma da ima mn takiva grupi i znaish li shto? shtot ima takiva kato teb be dea!!

a ako nqkoq grupa sluchaino 'zabogatee' [koeto e trudno] shte se zahvane da napravi po-dobre zvuchashti zapisi, koito po putq na logikata she sa po-skupi

ae sam kaza che she pochvash da si praish grupa ili neshto takova.. shtot ne sa hvanete da napraite nqkvi zapisi na stoinost okolo 600kinta i da razprostranqvate sichko napulno bezplatno? kusmet!! chakam da vi chuq.. bezplatno  wink

xNIKOLANx

HazenStreet надявам се нямаш зрителни проблеми,защото пишеш пълни глупости.Върни се обратно и прочети какво съм написал.

xNIKOLANx davash li pari za net?

не.

malloADHC

еми, не бе HazenStreet е напълно прав, ако не си богаташче, и сабираш цяла година за да запишеш 3-4 парчета, естествено е след това да искаш да избиеш някаква част от парите, макар и минимална, ии да вложиш тези пари в същото и така. Няма нищо безплатно.А това за големите банди, като направя 1 милион от музика, ще пусна старите албуми и демота безплатно, обещавам  wink

1912.

Page [ 1 of 5 ] Posts [ 1 to 25 of 111 ]

Guest posting is disabled. You must Логин or Регистрация to post a reply.

Pages: 1 2 3 4 5 Next