houseofpain

Re: Трябва или нетрябва музиката да е безплатна?

николай, когато ти запишеш албум, който да е с ниво - албум а не демо, тогава моля ти се пак пиши.

http://plasticbo.atspace.com там има първите ни два албума за абсолютно свободно сваляне. И знаеш ли какво. Като ги качихме продажбите ни се вдигнаха. Защото идеята не е да свалиш пореднята порция мегабайти от нета. Идеята да е разлистваш обложката, да бараш диска и една част от сърчицето ти да е доволно че има ДИСКА на група еди коя си. За съжаление си прекалено малък и живееш напълно възпитан в духа на виртуалното меломанство за да ти обяснявам какво значи тоза за което ти говорих по горе с диска. Имам още много неща които мога да ти кажа, но ми се струва безмислено. Сам ще порастнещ и ще ги осъзнаеш.

поздрави.

pudes

aко музиката която слушам се продаваше в България, щях да си купувам оригинални дискове, винили и т.н. Само че в България няма откъде да си намеря нищо на редица любими банди и затова си тегля mp3-ки, но албумите на групите които слушам които се продават на оригинални CD-та си ги купувам. Друго си е оригиналния диск...

HazenStreet

HazenStreet надявам се нямаш зрителни проблеми,защото пишеш пълни глупости.Върни се обратно и прочети какво съм написал.

xNIKOLANx davash li pari za net?

не.

v interes na istinata imam leki zritelni problemi ama tva ne mi prechi da procheta sqko 1 mnenie koeto si pisal i da sa otchaq ot nego..

a tva za neta go dadah kato primer.. smisul po tvoqta logika shto da sa davat pari za net a da ne govorish da ti e bezplaten?

be s 2 dumi logikata ot sqka gledna tochka ti e smeshna osven tva sus starite albumi

xNIKOLANx

николай, когато ти запишеш албум, който да е с ниво - албум а не демо, тогава моля ти се пак пиши.

http://plasticbo.atspace.com там има първите ни два албума за абсолютно свободно сваляне. И знаеш ли какво. Като ги качихме продажбите ни се вдигнаха. Защото идеята не е да свалиш пореднята порция мегабайти от нета. Идеята да е разлистваш обложката, да бараш диска и една част от сърчицето ти да е доволно че има ДИСКА на група еди коя си. За съжаление си прекалено малък и живееш напълно възпитан в духа на виртуалното меломанство за да ти обяснявам какво значи тоза за което ти говорих по горе с диска. Имам още много неща които мога да ти кажа, но ми се струва безмислено. Сам ще порастнещ и ще ги осъзнаеш.

поздрави.

знам какво е.но аз съм дълбок фен само на 1 най-любима банда.следя развитието и от както имаше неколцина демо песни и шепа фенове ненаброяващи повече от 200-300.Събирам снимки,статии,оригинални издания и т.н.,но харесвам музиката и на хиляди други групи по света.ако любимата ми група не продаваше и разпространяваше безплатно,щеше да е мн по-добре.нее въпроса в парите.въпроса е принципен.

с най-добри чувства.

HazenStreet надявам се нямаш зрителни проблеми,защото пишеш пълни глупости.Върни се обратно и прочети какво съм написал.

xNIKOLANx davash li pari za net?

не.

v interes na istinata imam leki zritelni problemi ama tva ne mi prechi da procheta sqko 1 mnenie koeto si pisal i da sa otchaq ot nego..

a tva za neta go dadah kato primer.. smisul po tvoqta logika shto da sa davat pari za net a da ne govorish da ti e bezplaten?

be s 2 dumi logikata ot sqka gledna tochka ti e smeshna osven tva sus starite albumi

логиката ми нее смешна,просто не ме разбираш.

http://i85.photobucket.com/albums/k51/angiex5/sxe/XBBPXBACKcopy.jpg

vestimir

Хименно. Тука идеята Николане е в това че когато ти дадеш предполагаемите 10 кинта (честно казано на Ласт Хоуп диска беше 8... Значи прави му сметка) пресметни колко отива за печат на обложката, за кутийката, за диска. А за готините записи в Стейн Студио? За това че ги е смесил не друг а Алесандро Азали, който в тези среди си е Европейско име? По ли щеше да е яко ако пичовете го бяха записали в някое мазенце-репетиционна и им го беше смесил някакъв човек който сега се учи (щото освен Десо и Гепи малко са тука про-продюсърите). Според мене така бандата щеше да цикли в изходно положение. Каквото и да си говорим тук, независимо от стила или философията на този стил - музиката е шоубизнес. И всеки мзикант би искал да го дават по ТВ-то да издава албуми и да гледа хора с тениските на бандата му. Именно така хващаш че музиката ти е квалитетна и хората я харесват. Пък сега клубните концерти са си съвсем друга история 75% от хората ги виждаш на всеки концерт те са или приятели или най-верни фенове.
Много е важно да се метнеш и да дадеш всичко от себе си, но трябва да го правиш с идея, ясно е че трудно ще изкараш пари от изкуство тук, но поне разходите които влагаш да ти се възвърнат. Това го правиш в крайна сметка не за себе си а и за феновете, защото и на тях им е по-готино.
Николан, няма как да бъдеш фен на група ако не я подкрепяш.

Dwelling the lie of freedom,
Just another straw pulled at random

Arkangel_bloodlust

toi mom4eto mai drugo ne6to ima na predvid ama i az malko ne moga da mu shvana zamisala , az primerno imam maniq da kolekcioniram underground demota na grupi , ne za drugo ami za6toto sa nai iskreni i nai purvi4ni , estestveno mnogo haresvam i dobre zvu4a6ta  muzika oba4e tq si ima cenata , i kakto kazaha ve4e mnogo hora ako pove4eto ne6ta gi ima6e po magazinite za muzika i suotvetno vzimam okolo 450 500 leva zaplata na drago surce bih si spestil roveneto v neta za ne pulni albumi s dolno ka4estvo i bez luskava oblojcica estestveno ima vreme za vsi4ko , no kogato tova stane az sum kazal vsi4kata muzika koqto imam na mp3 6te q namerq na originalni diskove s4itam go kato hobi !! are war

A Light Bearer , Nothing on earth is like him, One made without fear. He looks on everything that is high, He is king over all the sons of pride !!

xNIKOLANx

не съм съгласен.

malloADHC

с кое не си съгласен? не е ли това истинския supporter,фен или както искаш го наричай? И според мен е така, ако си истински фен, отвътре ти идва и ти е яко като подкрепяш бандата по 1 или друг начин ...

1912.

Arkangel_bloodlust

не съм съгласен.

ти брат със нищо не си съгласен къф чещит си , то направо целия форум е срещу теб то тва не е нормално , и ти не се отказваш

A Light Bearer , Nothing on earth is like him, One made without fear. He looks on everything that is high, He is king over all the sons of pride !!

malloADHC

Влиза клиент в заведение и казва:
- Едно дълго кафе.
Бармана:
- Със сметана ли?!?
Клиента:
- А, така ли бе??

ахахахах за това, важното е да си супер неадекватен  big_smile  big_smile  big_smile

1912.

pavelludiq

не съм съгласен.

Прав си, има разлика между последовател и фен big_smile Ето една доста интересна статия която си струва да се прочете:

http://kulturistikakonsumator.blogspot.com/

Ако искам да слушам добре звучаща музика щях да се дрогирам и да слушам техно.

http://i90.photobucket.com/albums/k246/pavelludiq/c3456fd541b02128f2d2b.gif

FACE FIXXA

Николане както и в ония другия фором съм казвала крайното ти мнение не е най-доброто и правилното.И си мисля че понякога би било много хубаво ако се съгласяваш с хората или поне се опиташ да ги разбереш.
И аз смятам че трябва да си купуваме сидитата защото все някои си положил труда и то не просто за да ти го подари на теб сеш се?!

а и имам един въпрос към всички вас.Да речем имате група издавате демо с 4 парчета и с вас се свързва човек който иска да си го купи.Как ще се отнесете с него?!Като с фен или като с некъв балък заблуден?
Питам защото преди няколко дни ми се случи точнo тва и ми се искаше да го нахрана много хардкор суперстара ама си замълчах  :?

"...дупката е без дъно и всички ви ще побере ... "

Rostislav

а българска ли беше групата или чужда...
предполагам за кой става въпрос де и че е местна, но все пак да попитам?

xNIKOLANx

не съм съгласен.

ти брат със нищо не си съгласен къф чещит си , то направо целия форум е срещу теб то тва не е нормално , и ти не се отказваш

Това трябва ли да е проблем? Мисля ,че едно време имаше човек с/у който беше целия свят.Неговото име беше галилео галилей.

Николане както и в ония другия фором съм казвала крайното ти мнение не е най-доброто и правилното.И си мисля че понякога би било много хубаво ако се съгласяваш с хората или поне се опиташ да ги разбереш.

Но един ден сам се запитах - какво е пънк? Отговора ми беше, че пънкът е в съзнанието, а не звука. Пънкът е и да вярваш в себе си, да правиш това, което обичаш и да отхвърляш всеки, който се опитва да те сломи.

1 мой идол..

malloADHC

а и имам един въпрос към всички вас.Да речем имате група издавате демо с 4 парчета и с вас се свързва човек който иска да си го купи.Как ще се отнесете с него?!Като с фен или като с некъв балък заблуден?
Питам защото преди няколко дни ми се случи точнo тва и ми се искаше да го нахрана много хардкор суперстара ама си замълчах  :? [/b]

hah, shte se otnesa s nego kato priqtel, ne kato s fen, ili se edno za men ba4ka, prosto takvi aizcepki superstarski vinagi sa me drazneli, nevednyj po koncerti sym bil na kra4ka da udarq nqkoi to4no zaradi takiva prikazki, idvat na pi4a, nqma da citiram imena i go pitat "ot kolko vreme svirish, 4ovek, bravo, mnogo qko" i toi kaza "iz4ezvai mi ot glavata " napravo super zle, ako ne se dyrjish 4ove4eno kym horata osobenno tezi, koito te podkrepqt, prosto idva moment, v koito ostanal si sam ;]

1912.