Историйката за сега е с хепи енд. След случката се свързах с един приятел адвокат, който е имал подобни случаи. Първо заведохме дело, за да обжалваме заповедта ми за задържане, която беше 100% незаконна и необоснована. След повече от половин година размотаване по съдилищата, спечелихме делото. На последното заседание едната кука дето нещо ме дърпаше и се ебаваше с мен беше призован за разпит и бая се изложи. Опита се да завирти нещата в друга посока, че уж е можело да нося пистолет и бла бла бла, но нещо не се получи. После полицията трябваше да покрие разходите по делото. С моя човек-адвоката бяхме сключили договор, че ще ме представлява срещу сумата от 350 лв, но се разбрахме нищо да не му плащам, а в случай, че спечелим, ще се почерпим с парите. Освен тези 350 лв. полицията трябваше да плати и още към 50 лв. котио трябваше да платя за завеждане на дело , за призоваване на свидетел и тн. Предполагам, че шефът на 4-то РПУ не е бил особено щастлив да плаща тази сума (колкото и малка да е) заради произвола на неговия служител, и вероятно му е удържал 13-тата заплата (тъй като делото завърши в началото на декември). Та исакам да ви кажа: и аз като някои от вас (по-долу писалите) по-едно време почнах да съжелявам, че съм се захванал с това дело и може би наистина е било по-добре да оставя да ме джобят. Съдебната система е супер тромава и в повечето случаи МЕНТЕ, но сега резултатът си струваше разкатаването по съдилищата. Ако всеки действа по такъв начин рано или късно полицейският произвол ще спре, защото по този начин освен, че плащат разни глоби, куките биват занимавани с допълнителна работа, разкарвания до съда, писане н апротоколи, обяснения и тн. (а те не обичат това), също е вероятно след получаване на няколко оплаквания или дела срещу 1 полицаи - той да бъде отсранен от длъжност и така нататък. Най-доброто, което всеки може д анаправи е да се информира какви са правата и задълженията му според конституцията и следователно да ги отстоява. нека не позволяваме живота ни да се превърне като онзи кошмар от романа на Оруел - "1984." Колкото и да е трудно, промяна може да бъде постигната, но това зависи от нас самите. Аре със здраве и умната
ПС. още не съм получил известие с глобата по акта, който ми писаха. Ако го получа, ще ми се отдаде втора изключителна възможност да осъдя полицията (след като обявиха задържането ми за незаконно, то следователно и акта, който ми писаха ще отпадне, но ще трябва да се заведе ново дело, защото системата мамата си джаса)
Last edited by xITSOx (2008-05-27 06:47:51)