Atom RSS
Page [ 1 of 4 ] Posts [ 1 to 25 of 78 ]
- Title: тарикат
- Status: Offline
- Registered: 2006-06-23
Topic: религия ?
Исках да полафим за това, какво ви е отношението към религийте, религиозни ли сте, зашото сега по великден, ритуали работи и кви ли не неща.Аз лично съм далече от всичките тия религиозните неща, вярвания в Бог, библий и деазнам си кви още неща.Верно е, че религията сплотява хораа по някакъв начин. но според мен някаква книга да ти казва ко е е правилно и кое не, в какво да вярваш, какво да харесваш, за мен това е жива манипулация, даже повече от телевизията ахах.
Естествено не искам никой да се съгласява с мен, просто изразете гледна точка
поздрави.
1912.
- Title: закоравял
- Registered: 2006-04-03
Re: религия ?
az sum hristiqnin,bibliqta nikude "ne ti kazva",absoliutno tvoi izbor e dali da se vodish po neinite "zakoni" ili ne!ne uvajavam curkvata oba4e opredeleno,no se pak q priemam kato nqkakuv simvol na hristiqnstvoto.
- From: ХОМО КЪНТ КРУ
- Registered: 2006-07-24
Не вярвам!
Не знам преди години много лоши случки ме накараха да загубя вярва в тва което така и така не съществува.
По-добре ми е да знам че няма никои който ме гледа от горе,докато се къпа хаха :twisted:
"...дупката е без дъно и всички ви ще побере ... "
- Title: мафиозо
- From: Shumen
- Registered: 2006-11-17
АЗ съм духовна личност, но не съм религиозен.
Ако искам да слушам добре звучаща музика щях да се дрогирам и да слушам техно.
- From: GBC
- Registered: 2006-11-11
Да ве ама замислете се , че ако хората спазваха тоя тип закони , дори и да си ги наложиш като някакъв вид идеология нямаше света да е такава кофа за боклук , не точно за закони а за кое е правилно и кое не , никои не може да разбере в днешно време че кчовека като мисли само за пари пропуска наи важното , за това че никои не се развива духовно , ами материално
A Light Bearer , Nothing on earth is like him, One made without fear. He looks on everything that is high, He is king over all the sons of pride !!
Духовното развитие не е в противоречие с материалното развитие, стига да се спази правилото парите са срредство, а не цел.
Духовното развитие не е в противоречие с материалното развитие, стига да се спази правилото парите са срредство, а не цел.
да но точно това имах впредвид , когато те станат цел!!!
A Light Bearer , Nothing on earth is like him, One made without fear. He looks on everything that is high, He is king over all the sons of pride !!
- Title: цъкащ
- From: София
- Registered: 2006-12-17
До някаква степен благодарение на религията вие в момента пишете на Български език и (евентуално) се намирате в държавата България, а не турската провинция Румелия.
До някаква степен благодарение на религията вие в момента пишете на Български език и (евентуално) се намирате в държавата България, а не турската провинция Румелия.
и това е вярно
- Registered: 2007-03-19
аз в момента пиша докторска дисертация по богословие. Строго православен съм (да не кажа ретроградно православен), пея в църковен хор и се надявам ( да даде Господ) да свържа живота си в служба Богу и Църквата). Мнения като Библията давала идеи кой как да живее, на фона на тоновете литература, конментари за нея, ми са да не казвам смешни, но елементарни.
Оставям без коментар мнение на 18 годишен човек за Библията и за религията като вярата му в религията не е убеденост. Той дори не знае православен ли е и защо е такъв и ако не би бил такъв какъв би бил ?
Основната идея, масксима, теза, мото ,кредо и изобщо каквото ви дойде на ум за дефиниция на християнството е че ВСИЧКО Е ЛЮБОВ И Бог е това което говоро в нас в ежедневния живот, това да Го славим, да живем заради Него. Ако някой ми каже че да прави това което НЕ иска да правят на него е смисъла на живота му, ще се изсмея и няма да се занимавам повече с него.
поздрави
- Registered: 2007-02-26
ami,az kakvo da vi kaja?vqrvam v bog,hodq na curkva ot vreme na vreme.no naistina ponqkoi put si mislq,4e nqma bog,za6toto ako ima 6te6e da mi poga i nqma6e da vur6a gluposti.i sq nasi4koto otgore vleznah v hudojestvenata s ikonopis i ako me karat da u4a bogoslovie ili ne6to ot sorta 6te ima dgd...wow,tuko 6to pro4etoh gornoto mnenie na toq...awe,pi4 kak gi su4etava6 hardcore-a s curkovno peene,4e ne6to mozuka mi ne moje da go sfane...
a i iskam da blagodarq na horata,koito vleznaha v saita mi
Не живееш,а оцеляваш.Така стоят нещата.Силата определя правилата...Кръв по паважа от тебе остава.Живота ти нищо не означава!
- Registered: 2006-06-10
и аз съм много религиозен (поне на фона на връстниците ми), ама за Бога и дявола си имам моя малко по-различна версия.
Прочетете книгите на Григорий Климов "Княза на този свят" и "Името ми е Легион", човека е бил във ЦРУ и шеф на мозъчен тръст в Харвардския университет.
- From: София,България
- Registered: 2006-06-17
Еми и аз принципно съм религиозна,въпреки,че понякога ми се случват гадни неща. Не бих казала,че има нещо като "много религиозен" и "по-малко религиозен",всеки си избира начин,по който да живее и неща ,в които да вярва. На мен лично просто религията ми помага да преодолявам някои неща и ми служи като упора на моменти. Но все пак всеки си преценява най-доброто за него.
Open wide,look inside!
Според мен не е нужно да имаш вяра в христянството за да преодоляваш проблемите си.Ако си достатъчно разумен и осъзнат човек/за това кое е ценно и кое е лошо/ можеш да се справяш дори и да си атеист.Вчера спорих с едно момче на същата тема,което явно не искаше да разбере или просто искаше да е неговото.
Ако се поинтересувате малко,ще научите всъщност християнството с каква цел едва ли не е било 'създадено' ако мога така да го кажа....ще се сетите че религията е можела и все още може да контролира маса хора защото е било много лесно да вярваш на неща които искаш да вярваш нали А те са били лесни за обеснение с появата на 'месията'
Има много неща които християнската църква още навремето е потъпкала и определила като сатанинско само и само да отведе вярата от езичеството към христянството.
Но секи има право да си блъска главата в стената нали
Лесно си представям човечеството без организирана религия и обединени вярвания, но в никакъв случай не мога да видя човечеството без духовност. Човекът не е човек без душата си, без значение в какво вярва и на къде се е запътила тази душа. Аз съм много духовна личност, макар да не съм никак религиозен и изобщо не ме влекът формалните християнски ритуали и подобни неща. Библията е книга която дори и аз си препрочитам ако имам време преди лягане някоя друга страничка, защото със своя ум аз съм сигурен че тази книга само полза може да ми донесе както всяка друга. Ако човек е умен само ползи ще извлича от която и книга или произведение на изкуството(и псевдо изкуството в това число), а ако човек е прост той просто е обречен на това. ше си позволя едно клише: Книгата е като огледало на човека, ако в него се огледа маймуна не може да се види човек казвам това защото ще се надигне някое мнение в тая тема скоро че библията незнам си кво и незнам си що си че не е актуален текст и каквото и да е че е остаряло разбиране и такива неща, как разбирането за човечност ще остарее? Как разбирането за любов ще остарее, ако човек зане как да отсява от библията това което е вечно и това което е сложено за доокраса на историята ще открие неизчерпаема мъдрост в тази книга, и дори човек като мен който не е религиозен разбирам че това не е просто збирка букви начаткани за да служат в нечий интерес. Макар че за това са използвани тея буквички не това е била целта им. Ако разбрахте нещо от казаното поздравявам ви
Ако се поинтересувате малко,ще научите всъщност християнството с каква цел едва ли не е било 'създадено' ако мога така да го кажа....ще се сетите че религията е можела и все още може да контролира маса хора защото е било много лесно да вярваш на неща които искаш да вярваш нали WinkА те са били лесни за обеснение с появата на 'месията'
Има много неща които християнската църква още навремето е потъпкала и определила като сатанинско само и само да отведе вярата от езичеството към христянството.
чудно ми е защо глобализираш персоналното ти мнение като всеобщо. Това че в света битува по горе цитираната от теб версия за произхода на христиняството е приказка, която не мога да не поствя на едно развнище с скзките за баба яга или добриня никитич - т е детски му работи. Бъди по-сериозен. Казваш "ако се поинтересувате". Ами аз ти казвам вече 10 години се "интересувам" на академично ниво.
Хардкора не е ли за сплотяване на феновете ?? Или за заблуда на търсещите прозрение в мъглата на поп пънка...
Дай по премислени неща... Всеки си избира вярата, религията, кумирите, начина на живот.
библията незнам си кво и незнам си що си че не е актуален текст и каквото и да е че е остаряло разбиране и такива неща, как разбирането за човечност ще остарее? Как разбирането за любов ще остарее, ако човек зане как да отсява от библията това което е вечно и това което е сложено за доокраса на историята ще открие неизчерпаема мъдрост в тази книга, и дори човек като мен който не е религиозен разбирам че това не е просто збирка букви начаткани за да служат в нечий интерес. Макар че за това са използвани тея буквички не това е била целта им.
ПОЗДРАВЯВАМ ТЕ !!!
- Registered: 2006-11-20
Аз съм Rastafari хехе ... Вярвам в Джа и ( може би само така си мисля ) той ми е спътник и ми помага ...
Аз съм Rastafari хехе ... Вярвам в Джа и ( може би само така си мисля ) той ми е спътник и ми помага ...
както пее lubs one
не ме е страх че некоя кола ше ме згази
защото джа растафари от горе ме пази
чудно ми е защо глобализираш персоналното ти мнение като всеобщо. Това че в света битува по горе цитираната от теб версия за произхода на христиняството е приказка, която не мога да не поствя на едно развнище с скзките за баба яга или добриня никитич - т е детски му работи. Бъди по-сериозен. Казваш "ако се поинтересувате". Ами аз ти казвам вече 10 години се "интересувам" на академично ниво.
Хардкора не е ли за сплотяване на феновете ?? Или за заблуда на търсещите прозрение в мъглата на поп пънка...
Дай по премислени неща... Всеки си избира вярата, религията, кумирите, начина на живот.
Вярно всеки си избира вяра.Аз не проповядвам.
Приемам че си по-запознат в това няма спор,но това е личното ми мнение,което си изградих.
А хардкора защо го намеси в разговора за религията?!
- Registered: 2006-04-10
What happened to you?
You're not the same
Something in your head
Made a violent change
It's in your head
FILLER
You call it religion
You're full of shit
Was she really worth it?
She cost you your life
You'll never leave her side
She's gonna be your wife
You call it romance
You're full of shit
Your brain is clay
What's going on?
You picked up a bible
And now you're gone
You call it religion
You're full of shit
d-beat spirit
Some say that we should not be part of the hardcore scene
whether you think what we say is right or wrong
this is where we belong
never giving into pressure from the outside
staying true to our convictions
having been tested and tried
hardcore family of equality?
no on viewed higher or less?
"doesn't matter who you are"
unless it's Christ that I profess
I know you have stereotypes
carved into your brain
push them aside though we have differences
we have so much the same
I thought hardcore was about
standing up for what you believe in
I thought hardcore was about
standing up for what you believe in
'cause I would die tonight for my beliefs
А хардкора защо го намеси в разговора за религията?!
за да онагледя обединаваащата роля на дадена идея а форума е с подчертана хардкор насоченост
поздрави
- Registered: 2006-06-23
И какво излиза от цялата работа?Че трябва да правиш това, което е прието за правилно, а не това което чувстваш, че е правилно за теб?!? Въобще не съм съгласен с това, все пак Хардкор?Какво е Хардкор, Хардкор е свобода на личния избор, да правиш, това което чувстваш, че е правилно за теб, да вярваш в смислените и РЕАЛНИТЕ за теб неща. А и 1 въпрос, чудил съм се винаги, защо като се роди 1 дете и веднага бива покръствано, някой ако ми обясни и го смята за правилно, ше съм му благодарен.
поздрави.
1912.
А и 1 въпрос, чудил съм се винаги, защо като се роди 1 дете и веднага бива покръствано, някой ако ми обясни и го смята за правилно, ше съм му благодарен.
поздрави.
Че благодарение на християнството сме се запазили като народ?
И проблемът не е в това, което ти и аз смятаме, че е правилно. Защото все пак има всякакви ненормалници, които мислят, че това което правят е правилно.
И какво излиза от цялата работа?Че трябва да правиш това, което е прието за правилно, а не това което чувстваш, че е правилно за теб?!? Въобще не съм съгласен с това, все пак Хардкор?Какво е Хардкор, Хардкор е свобода на личния избор, да правиш, това което чувстваш, че е правилно за теб, да вярваш в смислените и РЕАЛНИТЕ за теб неща. А и 1 въпрос, чудил съм се винаги, защо като се роди 1 дете и веднага бива покръствано, някой ако ми обясни и го смята за правилно, ше съм му благодарен.
поздрави.
има някакви мълви за тези които не са кръстени :twisted: и то не хубави Не да знам дали са истина - сигурно рогатия общува по-лесно с некръстените .Но ми изглежда нормално,даже правилно сички да биват кръстени след раждането си.Пък после ще си решаваш харесва ли ти или не да си христянин
Page [ 1 of 4 ] Posts [ 1 to 25 of 78 ]
Guest posting is disabled. You must Логин or Регистрация to post a reply.