Topic: Най-великата Punk банда
Тъй като се вдъхнових от една статия,може да повторя,незнам,но коя според вас е най-великата Punk банда?и има ли развитие пънкарията в България? поздрави
Не сте логнати. Моля логнете се или се регистрирайте.
Тъй като се вдъхнових от една статия,може да повторя,незнам,но коя според вас е най-великата Punk банда?и има ли развитие пънкарията в България? поздрави
Зависи какъв пънк имаш предвид ама мен Los Fastidios са ми любими от много време...
За велики - може би Dead Kennedys, Ramones...
А в България има развитие, само преди около 2 седмици излезе новия диск на Нови цветя, това не е малка работа
блинк-182 не не майтап, за мене ренсид от по новите става дума, не че са нови но се водят нео пънк или поне така пишеше в инфото на торента А иначе от по старите да речем UK subs много ги харесвам но и двете имена са по скоро лични пристрастия от колкото обективна преценка.
Ако искам да слушам добре звучаща музика щях да се дрогирам и да слушам техно.
Anti-Cimex :twisted: :twisted: :twisted:
EXPLOITED tvurdo i mojebi sled towa za men sa PENIWWISE !!
WAR
WAR
Браво, гледам и Pennywise правилно е написано...
По темата: мисля, че е силно казано, че има развитие при положение, че с времето има все по-малко пънк групи - ето вече и ТВУ няма, а това е показателно. Просто се сменя поколението на групите, според мен, и все по-актуално става звученето, което се наложи из цял свят в близките 3-4-5 години
WARБраво, гледам и Pennywise правилно е написано...
По темата: мисля, че е силно казано, че има развитие при положение, че с времето има все по-малко пънк групи - ето вече и ТВУ няма, а това е показателно. Просто се сменя поколението на групите, според мен, и все по-актуално става звученето, което се наложи из цял свят в близките 3-4-5 години
О аз вчера , се бях попочерпил , аз даже не помня че съм писал по темата , като жидях маила се зачудих ама да де .
Развитие?Има някакви наченки на пънк рок,които в никакъв случай не са достатъчно стабилна основа,върху която да го има това "развитие на пънка в България".Колко от най-старите банди в БГ все още съществуват?Аз само за Нови Цветя се сещам,които дори не свирят и на живо.Няма изградено едно здраво ядро,няма никаква приемственост...еми просто не става така!
Има и няколко нови групи,бележещи някакъв прогрес,но по-голямата част от тях са ориентирани повече към Oi!-a.
А що се отнася до родните поп-пънк банди...хах.Нямам нищо против тях и не искам да обиждам който и да било,но не ми се нравят особено.Някои от тях(свирещи от повечко годинки) се ориентираха към емо-звученето,защото е по-модерно в момента и това ме дразни...но пък в крайна сметка те си решават кво да правят и аз не съм никой да ги съдя.По мои наблюдения,тези които свирят от по-скоро пък им липсва по-пълна гледна точка относно пънка.Познанията им са ограничени главно в това,което е най-леснодостъпно и което те свирят(Blink 182,NoFX,Simple Plan,Green Day и т.н.)Не мисля,че това е достатъчно обаче.Съмнявам се,че по-голямата част от тях знаят кои са Generation X например,че са запознати с 77 и 82 вълните и т.н.(може и да греша разбира се,пак казвам,че нито съдя някого,нито искам да обидя който и да било).
Сещам се и за още един сериозен проблем - за доста хора в БГ пънкът не е нищо повече от това да си направиш гребен и да не си чувал друго освен Секс Пистълс и Експлойтед,да си тотален мизерник без цели и стремеж към постигането им,да ти липсват всякаква индивидуалност и минимално самоуважение и т.н.(все неща,които не се връзват по никакъв начин с пънка като attitude).За щастие има достатъчно свестни хлапета,които чуват и разбират правилно музиката и идеята(и смея да твърдя,че са не по-малко от гореспоменатите).
А относно първия въпрос - несъмнено R.A.M.O.N.E.S. 8)
Донякъде съм съгласен с теб, но май ще се спори..
Според мен пънка не е писано правило или история...трябва ли да си слушал всичко за да го харесваш и да се чустваш част от тази общност?..трябва ли да си гледал всички фотографии на света за да си изкажеш мнението?..трябва ли да си чел цялата поезия на света за да харесваш едно стихотворение?.. според мен не е това идеята на пънка, и на музиката ( то се отнася до всеки вид изкуство ).
Познанията им са ограничени главно в това,което е най-леснодостъпно и което те свирят(Blink 182,NoFX,Simple Plan,Green Day и т.н.)Не мисля,че това е достатъчно обаче.Съмнявам се,че по-голямата част от тях знаят кои са Generation X например,че са запознати с 77 и 82 вълните и т.н.
леснодостъпно в какъв смисъл? Ако трябва да говорим честно музиката е огледало донякъде и на настроенията в обществото. Много хора сега слушат гореспоменатите групи. А преди е имало много пънкове в Англия да речем. Многото значи ли модерно ? Ако да, то значи ли 77 и 82 вълните са били своеобразен мейнстрийм. Според мен човек трява да е реалист и да гледа живота крачка напред, разбира се незабравяйки обратният път, т.е. изминатия път, и разбирайки переспективата на утрешния ден.
Според мен пънка не е писано правило или история...трябва ли да си слушал всичко за да го харесваш и да се чустваш част от тази общност?..трябва ли да си гледал всички фотографии на света за да си изкажеш мнението?..трябва ли да си чел цялата поезия на света за да харесваш едно стихотворение?.. според мен не е това идеята на пънка, и на музиката ( то се отнася до всеки вид изкуство ).
Е как да няма история?Нали е създаден някога,развивал се е,случвали са се различни неща с него,сменяли са се различни етапи.Има ли нещо,което да съществува и да няма своя история?Никой не говори за правила,защото такива(в този смисъл за който говорим)просто няма,тъй като пънкът не е нещо шаблонно,а е нещо,което всеки разбира по различен начин,сам за себе си и точно в това е чарът му.Но за да го разбереш все пак трябва да го познаваш,нали така?А за целта трябва да опознаеш историята му и да чуеш колкото може повече неща от всичките му епохи(абсолютно всичко няма как да се чуе,просто е невъзможно,но все пак поне основните и най-влиятелните имена...).
houseofpain леснодостъпни са от гледна точка не само на популярността,а и на възприемането им.Всеки знае кои са Sex Pistols,Offspring,NoFX,Blink 182(и т.н. всички по-комерсиални имена) щото са най-популярните(извън пънк и изобщо ъндърграунд средите)имена,щото всеки,който не се интересува особено от тая музика ги е чувал и по този начин на всеки му е лесно да ги възприеме.Ок,няма нищо лошо,само че това е една нищожна част от цялата работа...има далеч по-влиятелни и важни имена,които са извън MTV класациите.Извинявай,но не мога да възприема насериозно някой,който претендира,че разбира от пънк,защото знае кои са Sex Pistols и Green Day,а да не е чувал за One Way System или Chaotic Dischord например.Все едно да изядеш само сиренето,без доматите и краставиците и да твърдиш,че знаеш какъв е вкусът на шопската салата(не знам дали се получи някакво онагледяване,ама не можах да измисля друга метафора хахаха).
100% съгласен с chaosbg.
В България няма развитие на пънка, щото няма пънк хаха. Жалка работа е и цялата ни "сцена", и самите "пънкари" дето като видят някой бръснат пълнят гащите. Или поне в София е така.
sega ne znam dali sum prava ili ne,no do kolkoto znam v germaniq punkarite se dvijat s beli vruzki,a skinheads-s 4erveni.no estestveno vse pak tfa e Bulgariq,i tuk vsi4ko e naopaki. :? no pak kazvam pone taka sum 4ela i sa mi razkazvali razkazvali.chaosbs i pudes,suglasna sum s vas,pudes,ne samo v sf e taka
Цветът на връзките няма никакво значение според мен.Вярно е,че доста хора влагат някаква символика,но никой не е длъжен да се съобразява с нея...ако ти харесват и ти отиват на обувките можеш да носиш каквито си искаш връзки.
Ще ти дам пример - за много червените връзки символизират анархизъм,но има неонацистки групировки за които символизират арийската им кръв.Много носят бели връзки,символ на White Power,но пък има и анархисти,които също носят бели връзки.Много от трад скиновете са носели бели връзки пък,просто защото стоят добре върху кубинките и подчертават височината им.Какво излиза?Абсолютна манджа с грозде,не е нужно да се съобразяваш с подобни маловажни глупости...
Ако не бях изчел всичките коментари до тук щях просто да изредя имената на няколко "влиятелни" или дори "вдъхновяващи" банди. Но в последните няколко поста се казаха някои неща за това и аз ще си дам мнението. Както казах няма "най-велика пънк банда", има банди, които са оставили трайна следа с творчеството си и са станали "влиятелни" и "вдъхновяващи" за тези, които остават след тях. За това има толкова много банди, които искат да звучат/изглеждат/пеят за същите неща точно като Discharge, Crass, Misfits, Ramones, G.B.H., Amebix, Black Flag или дори Offspring. Има обаче точно заради това и една неприятна стагнация в сцената, когато именно това ти е целта - да звучиш като любимата си банда, има толкова много клонинги. По-важното е да имаш креативност и послание. Наистина да се опитваш да създаваш нещо, отколкото да "боготвориш" някоя/и групи и да се опитваш да звучиш и изглеждаш като тях. Пънк рока е повече от музика, той е начин на живот. Не може да си пънк и да разсъждаваш по същия начин, както "нормалните" хора в обществото. За съжаление, дори и сред групите има много хора, които не се различават по начин на мислене от тях. Има много различни поджанрове на пънк музиката, различни идеи, различни сценични стереотипи, но истинския пънк трябва да се стреми към индивидуализъм и да носи послание, да изразява това, което мисли и чувства.
Относно пънк сцената в България, мисля, че за пример за добра група може да се даде Spot. Защото момчетата от Русе свирят наистина много добра и енергична музика, имат готини текстове, чувстват това, което правят. Наистина ми се струват отдадени на идеята. Spot punk rock for freedom!
Колко от най-старите банди в БГ все още съществуват?Аз само за Нови Цветя се сещам,които дори не свирят и на живо.Няма изградено едно здраво ядро,няма никаква приемственост...еми просто не става така!
Поради различни проблеми, те нямат как да свирят по концерти. Първо, че Валери от почти 1/2 година е в Гърция. Второ, концерти се организират трудно.
Наистина много добра тема,просто няма как и аз да не се включа.Значи според мен е абсурдно да се каже най-великата пънк бадна,защото те не са една или две,не искам много да изброявам защото все ще пропусна нещо но все пак по мое преценка ще го направя и спред моя вкус:Sex Pistols,Rancid,Exploited,The Casualties,The Offspring(нищо че са по комерс) от тези имена бих минал към по класическия стрийтпънк (Ой!) с групи като The Bussines 4skins или Last Resort,не бих пропуснал групи и като Madball или Agnostic Front и не на последно място Blood For Blood,на някой може да му се манджа с грозде смесването на групите които избройх според мен като стил и идеи за ПЪНК-а са неделима част от това и винаги имат място в него(става дума за хардкор).
Относно в България....тия поп-пънк групите ще ги оставя без коментар,според мен преди години беше по развита сцената няма да пропусна един много важен фактор за това Last Hope естествено бих ги причислил към това защото те самите са част от Пънк-а(малко по-различен начин изразен).Повечето от легендарните Български пънк групи не свирят вече,но има млади групи с потенциал,обаче не полагат достатъчно усилия да го развиат А МОГАТ,като цяло пънк сцената в България има основа обаче трябва да се развие и съм оптимист че това ще стане-пряк пример за това ще е 6-7-8 юни в Варна
Поради различни проблеми, те нямат как да свирят по концерти. Първо, че Валери от почти 1/2 година е в Гърция. Второ, концерти се организират трудно.
Казаното от мен по-нагоре,не беше упрек към тях,ако така си го схванал...просто отбелязах един от многото отрицателно влияещи фактори.
Това,че е в Гърция предполагам значи,че си търси там прехраната.Което само по себе си намеква за един друг отрицателен и доста тъжен факт - много сме далеч от момента в който групите ще могат да се изхранват само от музика и няма да им се налага да бачкат каквото им падне,което ще им даде възможност да се съсредоточат повече върху музиката си за да става тя все по-качествена и идейна.На този етап парите едва покриват(ако изобщо покриват разбира се) разходите по записването и издаването на един диск.И като се намери някой дървен философ като Николан,който оправдава скъпеничеството си с някакъв псевдо-морал,обяснявайки колко е лошо групите да искат пари за да труда си,работата става бетон!
П.с. Толкова трудно ли е верно да се организира един лайв на НЦ?Няма ги проблемите отпреди 20-25 години,има сериозни хора които да се заемат(предполагам),не липсват подходящи места,нито пък интерес.Има жажда,сигурен съм,че биха събрали доста прилична публика,особено след излизането на един много добър албум като "Земен рай".
най-великата пънк банда звучи малко като оксиморон, защото доколкото помня пънка беше контракултура на всичките онези "великите" банди...
Пънка вече не е и на мода, както е бил в края на 70-те в Англия, а там малко или много всички са си трендите и следователно всички са били пънкари, защото... всички са били пънкари... А после знаем всички в какви посоки поема пънка...
Най-велика банда няма, но може да бъде казано, коя е най-любима на всеки един от нас...
При мен е Anti Nowhere League - страхотна банда, невероятни текстове и музика, изродски етитюд и множество изцепки...
Пример: Металика искат да правят кавър на АНЛ и канят Енимъл да пее с тях на концерт в Англия, но пича е забравил текстовете на бандата и ги учи, докато пътува към концерта..
Изкарват концерт в Сърбия по време на бомбардировките и т.н. и т.н.
Dead Kennedys
Dead Kennedys са от първите Hardcore банди... донякъде пънк, но не съвсем
Е да. Истински Hardcore-PUNK! А не, както често в днешно време се слага определение hardcore-punk на банди, които са си чист metal-core.
Bad Religion без съмнение - http://www.youtube.com/watch?v=_7Vzf6zI re=related
only stupid bastards help Epitaph
Page [ 1 of 5 ] Posts [ 1 to 25 of 118 ]