Atom RSS
Page [ 2 of 3 ] Posts [ 26 to 50 of 69 ]
- Title: мафиозо
- Status: Offline
- Registered: 2006-04-10
Re: Търся дискография на Death Before Dishonor
не се бия защото не принадлежа вече към крю което да отстоявам по един или друг начин (общо взето основната идея на хардкора). а не ходя защото както казах не виждам никой да го прави
може би цялата врътка е че има разделение на хардкор и нехардкор като второто очевидно преобладава
Everyone shouts out the edge kids! Well this one is for the non-edge kids! I used to go see judge with beer on my breath!
- Title: тарикат
- From: GBC
- Registered: 2006-11-11
Че то има ли изобщо някакви хардкоре крю-та !???
A Light Bearer , Nothing on earth is like him, One made without fear. He looks on everything that is high, He is king over all the sons of pride !!
- From: SC
- Registered: 2007-06-21
Основната идея на хардкора е да има крю-та, които да водят война? о.О
Силно се надявам това да не е преобладаващо мнение.
- Title: закоравял
- From: София
- Registered: 2006-11-20
Ми голяма част от идеята е да си с крюто и да го отстояваш ...
Абе, к'ви ги говорите, бе? Тоя акцент върху крютата идва по-късно. Той е донякъде нещо далеч по-характерно за ню-скул бандите, отколкото за старите. Вярно е, че деление на сцени винаги е имало, още от самото начало. И е вярно, че са си правили взаимно няк'ви мизерии, но това никога не е било основната идея на хардкора и ако прочетете American Hardcore, сами ще се убедите.
Т'ва ми звучи все едно свеждате цялото движение до няк'ва война между отделни групировки и фракции.
Aз не говоря за бой между крютата ...
А какво трябва да означава "да отстояваш крюто си"? Виж Мърдър к'во е написал - нямало сбивания, било педалщина и затова не идвал по концерти
Last edited by xStalkerx (2007-11-04 07:40:03)
xStalkerx не споря за нищо, тука и ти си видял предполагам че хората в "хардкора" не са нито метъли нито пънкари и вникват в идеята зад музиката та се получава че някои ходят на концерти само колкото да се покажат - не защото харесват някакъв тип музика, а защото виждат там свои приятели. това което ми описа като олдскуул всъщност е пънк. хардкорът е алтернатива на пънка и точно като такава се явяват и разни никому неизвестни тенденции от втората половина на 80-те като стрейт едж или веганизъм - като алтернатива на елементарното улично поведение или поне това, с което се е прочул пънкът по това време. надявам се не е нужно да споменавам че поддръжници и до известна степен инициатори на споменатите горе тенденции са именно най-негативно настроените ню скул и метълкор групи от 90-те. ама тука се отделих от темата малко - най-твърдите хардкор групи в момента Donnybrook, Death Before Dishonor, Terror, вечните Madball и т.н. по същия начин стоят зад идеите си, градейки точно този милитънт имидж. това че на мен не ми харесва че тук няма такива групи които да създават такава атмосфера не значи че се опитвам да ви накарам да ми повярвате. правете каквото си искате, няма да има наказание
Everyone shouts out the edge kids! Well this one is for the non-edge kids! I used to go see judge with beer on my breath!
Това, което аз описах е олд скул хардкор, т.е. хардкор пънк, да
Що се отнася до стрейт едж и веганизъм, какво ще кажеш за youth crew ерата? Там не бих казал, че са били особено негативни и милитънт
Да, вярно е, че е имало и милитънт групи в последствие, както е и вярно това, което казваш за ню скул / метълкор групите - не го отричам, нито казвам, че не ми допадат някои аспекти. Това обаче, което не разбирам е защо държиш групите да създават такава атмосфера? Нима това не би превърнало хардкора в същото елементарно улично поведение, което приписваш на пънка?
не, само намекнах, че хардкорът е такъв, какъвто е
нямам кво повече да допълня
Ок
Благодаря, че разясни
Извинете ме , че се намесвам във вашия спор , но на мен ли ми се струва така или и българските групи излъчват такава агресия в музиката си , не всички но голяма част , и това ме навежда на мисълта че не групите са тези които са миролюбиви !! !
A Light Bearer , Nothing on earth is like him, One made without fear. He looks on everything that is high, He is king over all the sons of pride !!
Arkangel_Bloodlust е много прав
Не става дума за миролюбивост. Аз нямам проблем с насилието или агресията. Ако имах, нямаше въобще да съм в тая сцена. Имам проблем с това, че като че ли на вас ви се иска целенасочено да се поражда насилие и да се бием помежду си, да се делим на крюта и тн. Това ми се струва глупаво. Т'ва е всичко.
Както вече бе казано, много са малко тези измежду вас, които споделят начина на живот на хората, които слушате. Много малко от вас са израснали по места и начини, по които на тях им се е налагало. Има си тукашна реалност, която разбира се не е прелестна и разбира се, че донякъде отговаря и на това, за което тези хора пеят, но все пак е нелепо да се правят опити тя да бъде преживявана по техния начин.
Прегледайте текста на Dead Kennedys - Nazi Punks Fuck Off. Там е казано достатъчно ясно.
И аз преставам да се занимавам с тая тема
Поздрави
- From: Sofia
kato se zamislqi go chuia oshte 3 puti
bih kazal ,che toia polsedniq album naistina e silen!
no review-to mu v U&S e malumno spored men
Last edited by Viktor (2007-11-08 13:56:44)
- Registered: 2006-08-13
kvo se predlagash be
vsichki znaem che mayka ti pikae prava,vsicki znaem che bashta ti pikae kleknal zashto togava ne mozhesh da se setish na kogo si se metnal?
- Registered: 2007-06-13
Яка тема...
Защо господина не си направи едно крю и не ходят да се бият с мутри или наркодилъри примерно??
Ето това ще бъде яко хардкор..
Крю не се праи е така, бате, аз не бих влезнал в крю с някфи случайни хора сешсе
уважаемият господин предполагам, че има много неслучайни приятели, които споделят радикалните му възгледи относно педерастите в днешната хардкор сцена и които скърбят за отминалото време на истински true hardcore типовете...
Не ми схващаш мисълта, брат.
1.: Не съм казал, че съм истински true hardcore тип
2.: Не съм казал нищо за днещната сцена и педераси и прочие
3.: Нямам много приятели, имам един-двама истински
4.: Аз не говоря за безпричинно мелене по улиците
5.: Не схващам какъв ти е проблема
поздрави
- From: Shumen
- Registered: 2006-11-17
тъф гъй хардкора ме кефи повече от позитивния "да спасим китовете" хардкор по принцип, но не мисля че трябва да си пречат
Ако искам да слушам добре звучаща музика щях да се дрогирам и да слушам техно.
F_o_G wrote:Не ми схващаш мисълта, брат.
1.: Не съм казал, че съм истински true hardcore тип
2.: Не съм казал нищо за днещната сцена и педераси и прочие
3.: Нямам много приятели, имам един-двама истински
4.: Аз не говоря за безпричинно мелене по улиците
5.: Не схващам какъв ти е проблема
поздрави
аз визирах г-н Мърдър, който не се кефи на педалското развитие на сцената явно...
и затова като загрижен гражданин предлгах варианти...
xStalkerx говори за себе си , аз съм се развил на улицата , разбираш ли ме може да не съм бил в някво hXc crew , ама може би щеше да е по добре , виждал съм какво ли не , наркомани които искат да те пребият да ти земат кабела на слушалките да могат да се стегнат за помпа , цигани да те гонят без причина и не на последно мяст полицаи които ме смятат за престъпник , това продължава твърде дълго вече и ще зема да си повярвам , вчера ме спряха полицаи мен и приятел и беше като по филмите сичко на капака рръцете на врата и лягаи на капака отпред на сред центъра !!!!!
ПОздрави !!!
Значи ако дойдеш в Люлин няма да ти е чуждо хахах
A който не се кефи на "педалското" развитие, никой не го кара да ходи по концерти, пича е спрял да ходи и сичко е ток и жици
F_o_G wrote:Значи ако дойдеш в Люлин няма да ти е чуждо хахах
A който не се кефи на "педалското" развитие, никой не го кара да ходи по концерти, пича е спрял да ходи и сичко е ток и жици
само да не е Люлин 6 !!!
Page [ 2 of 3 ] Posts [ 26 to 50 of 69 ]
Guest posting is disabled. You must Логин or Регистрация to post a reply.