chaosbs

Topic: Punk Rock Dream Team :P

Опитвали ли сте си да си представите идеалната пънк-бригада,как би изглеждала тя според вас(и вашите мечти хаха)?
Според мен,хммм...да кажем:

Bjoern(Oxymoron) - барабани
Rick(Casualties) - бас
Olga(Toy Dolls) - китара
Joey Ramone - вокали

примерно...

so what the fuck are we living for
give us a future

Rostislav

Re: Punk Rock Dream Team :P

И Joe Strummer (The Clash) в играта! smile

Judy

Хахахаха, тая тема е толкова витална! big_smile
Иначе е яка, ама за пънк рок дрийм тийм не се наемам да мисля, щото групата ми ще стане от 1000 човека tongue

http://www.punkrockshop.com/img/links/vibrators.jpg

xKorupciqtax

Ето я и моята представа за пънк дрийм тийм група:

Ian MacKaye - вокали
Jeff Nelson - барабани
Brian Baker - китара
Lyle Preslar - китара
Steve Hansgen - бас

big_smile

Last edited by xKorupciqtax (2008-06-02 08:46:27)

from the slaughterhouses to the labs - ALL MUST BURN

chaosbs

Хахаха,много си консервативен...

give us a future

Moritz

на мен ми е чужда идеята да говорим за дрийм тийм и пънк в едно изречение smile

но все пак:

Nick Culmer
Chris Exall
Tony Shaw
Baggy Elvy

chaosbs

почвам да съжалявам,че пуснах подобна тема.

и все пак - има къде всеки да си обявява любимите групи и да се похвали,че знае имената на всичките им членове.тука идеята беше съвсем различна...

give us a future

xKorupciqtax

Бате, темата е за пънк рок дрийм тийм. Това, което съм изброил като имена си е 100% истина. К'во да направя, че някъде в миналото въпросните хора са свирили вече заедно...

oiter

chaosbg tuka stava vupros za punk rock dream team ne za pop rock dream team ;] zashto ne sprete da gi slushate tezi bezmisleni i komersialni muziki ?? a tova e moq team:

Jon Pickering (bass/vocals)
nqkoi d beat drummer i moje i bez kitara

chaosbs

А ако Преслър беше китарист на Блек Флаг,а на негово място в Майнър Трет беше Стигма например щеше ли да е същия списъка ти като в момента? tongue
Тва ми беше мисълта,не съм целял да упреквам когото и да било.

Last edited by chaosbs (2008-06-02 15:59:52)

give us a future

chaosbs

oiter слушай си насраните анархо хипарии и остави качествената музика на тея,които разбират от нея...

give us a future

mizztress

Е, ти са по принцип търсиш ли други мнения освен твоето или трябва в некви граници да се поместим???? Тея неща предварително ги обявявайте...да няма неразбрали после...

"Всяко защо има своето ебал ли съм го."

chaosbs

Именно,госпожице,търся мнение,не неадекватно сипене на пумия и малоумни проповеди за тва кое е "смислено" и кое "безсмислено и комерсиално"...

Last edited by chaosbs (2008-06-02 16:13:34)

give us a future

mizztress

Е, то "проповеди" нямаше докато ти не се обади нещо. Както и да е, няма да развалям темата само, защото ми е скучно в бач. Мерете си музикалните *****. (който се сети коя дума е изписана със звездичките получава бонус!)

chaosbs

Еха...а не се ли "обадих" именно след нечие друго тъпо включване,адресирано към мен?

give us a future

mizztress

Неееееее  lol

oiter

epa tiq ne sa anarho hipari

xKorupciqtax

chaosbs wrote:

А ако Преслър беше китарист на Блек Флаг,а на негово място в Майнър Трет беше Стигма например щеше ли да е същия списъка ти като в момента? tongue
Тва ми беше мисълта,не съм целял да упреквам когото и да било.

Kaто казваш Black Flag, направо и тях ги нареждам (баси нечовешки яката банда), тъй че Преслър пак бих го сложил. За Стигма не мога да кажа точно, ако той в някоя алтернативна реалност се явява един от основоположниците на MT, то определено го слагам. А Плюс това да не забравяме, че всички оригинални членове на МТ основават и свирят в банди като Fugazi, Dag Nasty, Bad Religion, Samhain и т.н.

А ако говорим за смешни банди - Crass.

Last edited by xKorupciqtax (2008-06-02 17:27:54)

chaosbs

Ето нещо интересно

http://youtube.com/watch?v=oUfXbdMQZMw
http://youtube.com/watch?v=3KgKAXUSvAY& … re=related

Хора от Ramones,Rancid,Pearl Jam,Pistols,Black Flag и Bad Religion на една сцена по едно и също време...е тва ако не е супер група...

give us a future

Moritz

сигурно защото една банда означава симбиозата между нейните членове и не е удачно да ги разделяме на малки части, които да са "гениални". Групата е група, защото макар и сбор от индивиди, те имат нещо общо помежду си, което им дава силата, която ние уважаваме.

Ако искаш да мерим само откровено музикални способности и да спорим като метълите, кой е най-мощния барабанист (т.е. да го пляснем в дрийм тима), значи възприятието ти на музиката е тотално сбъркано.

Аз не знам дали отделните личности в един произволен дрийм тийм ще се сработят и ше произлезе нещо смислено, а по-скоро ще се получи като в един футболен отбор, където многото звезди вместо да играят прекрасно и да мачкат, са заети да се карат заради огромните си егота.

Затова се замисли дали тези музиканти събрани в дрийм тийм биха могли да разботят заедно, дали имат нещо общо и дали би имало смисъл да са в една такава ол стар банда? smile

chaosbs

Възприятията ми за музиката са си повече от подредени,като за разлика от редица други хора аз не си променям вкусовете и позициите спрямо това,което стане модерно на субкултурно ниво. wink
Съжалявам,че не пускам теми,в които след няколкоседмичен конкурс и усилено гласуване да бъде коронясан/а "пънкар/ка на форума".Просто някак си ми се струва тъпо и не ме влече...пък и вече си има такова място.

Не виждам защо приемаш толкова буквално и сериозно тема,която няма за цел нищо повече от това,да задейства леко и неангажиращо фантазията.Но пък щом държиш да звучим научно и логично...

Сам казваш,че не знаеш доколко би бил успешен подобен проект...което автоматично означава,че не би могъл да бъдеш убеден и в обратното.А наличието на (поне) теоретична възможност е необходимо и достатъчно условие за хипотетични разсъждения.
И не...не се замислям относно тва дали имат нещо общо,дали могат да се сработят и дали би имало смисъл(въпреки че не се съмнявам в нито едно от трите),просто защото тва няма никво значение и отношение към идеята ми.Която не е да събирам група,а именно да разсъждавам чисто хипотетично и да си представям.Ако тва представлява някакъв проблем за теб и е причина за емоционален дискомфорт...еми съжалявам,прости ми. lol

Целият ти проблем идва от там,че не различаваш намерение от фантазия.А да обсъждаш и да анализираш едното,когато става въпрос за другото(и особено когато първото изобщо не присъства по никакъв начин) е най-малкото неуместно и смешно...
Един простичък пример за да ти го онагледя - някой носи в главата си някакъв идеализиран образ на перфектната жена.Замисли се колко нелепо би било някой друг да се хване за тва и да създаде списък с антропологични изследвания и факти,опровергаващи възможността за реалното й съществуване. wink

Last edited by chaosbs (2008-06-03 00:28:42)

give us a future

DIY-OR-DIE

ей тва ще е много зло big_smile

Пусхед (Septic Death) - вокали и артуърк
Стиг (Amebix) - китара
Йонсон (Anti-Cimex, Wolfpack/brigade и мн.др.) - бас
Тез (Discharge) - барабани

d-beat spirit

Moritz

chaosbs, да разбирам ли, че би бил в една група с Йан Стюарт тогава? wink

chaosbs

Не.
Но с Преслава бих! wink

give us a future

fallacy

Moritz wrote:

сигурно защото една банда означава симбиозата между нейните членове и не е удачно да ги разделяме на малки части, които да са "гениални". Групата е група, защото макар и сбор от индивиди, те имат нещо общо помежду си, което им дава силата, която ние уважаваме.

С това не може да се спори и много често групи с посредствени музиканти правят далеч по-стойностни неща, но въпреки това всеки може да си помечтае какво евентуално би се получило..

To sin by silence when we should protest makes cowards out of men.