justinsfhc

Re: новини за x-mass 2007

лололололол

ragnos priqteliu moga da ti susipq hipotezite do osnovi za okolo 15 sekundi s 400 000 primera za 100% hardcore grupi na koito "ne moje6 da im razbere6 kakvo peqt", tva edno na ruka, vtoro hardcore e ob6irno ponqtie oba4e edno ne6to koeto uj obedinqva vsi4ki grupi e tolerantnostta, koqto v dumata "protivno" otsustva na 100%. da ne spomenavam fakta 4e ima6 baner4e 4e si sXe a na b4b vsi4kite par4eta sa we're going down the bar da tresnem 15 litra bira, koeto na praktika direktno te pravi absoliuten palq4o. nito edna grupa koqto sviri v4era ne e nito emo, nito screamo, nito puk metalcore. peto/6esto/sedmo/osmo v Bulgaria za hardcore ot masata se priema edinstveno tva, koeto se e svirilo na zapad i v 6tatite predi 10-15 godini. vsi4ko ostanalo e kofti 6toto e razli4no i iziskva malko mozu4no usilie da bude vuzprieto. bas lovq 4e ne si 4uval absoliutno ni6to za 100% hardcore bandi kato Foot Clan, Strength for a reason, Folsom i t.n. t.n. na koito ako im kaje6 "pi4ove az slu6am hardcore i go razli4avam ot drugite laina po tva 4e razbiram kvo se pee" 6te se zadavqt ot smqh. deseto/dvanaisto/petnaisto kato slu6a6 hardcore i ne te kefi vre6teneto kude be6e trugnal na death metal koncert na prokaza i staro zlo? puska6 si MTV ili nai-dobre otiva6 na karaoke party 6toto tam daje i izpisvat teksta ta ako slu4aino prefinenite ti u6enca ne razberat ne6to pone 6e go pro4ete6, ako moje6. sedemnaisto mejdu vre6tene/gruhtene/drane razlikata e ot nebeto do zemqta. vre6tq kogato liubimiqt mi otbor vkara gol ili kogato si pusna waking the cadaver i se podmokrq ot kef. dvesta i peto, kato ti gledam profila v last.fm mai pozaslu6va6 Vader i Devil Driver, koito ako bqh drebnavo lekence 6tqh te popitam kolko to4no hardcore sa i vre6tqt li? 4akai da porazgledame o6te malko, q, Pro-pain i Knuckledust li vijdam? te i te sa izlqzli ot curkovnata akapela mai...? super dobre ti shvanah misulta o6te purviq put i gram ne se opitvam da te ubejdavam da slu6a6 kvoto i da e, uvajavam muzikalnite vkusove na vsi4ki, no kato upotrebqva6 epiteta "protivno" bez da si bil provokiran samo za da se napravi6 na mnogo svej mladej moje6 da mi duhne6 leko pod opa6leto. tvoqta poroda vinagi 6te q ima, otiva na koncert4e, po4va da obsujda, na drugiq den purva pista vuv foruma i to ne za da kaje "tiq bqha mnogo qki" a za da nasere po drug. predi X godini si otkril hatebreed i si re6il 4e sa mnogo qki, posle si se izkefil na ideqta da si sXe, nqkoi priqtel ti e kazal 4e b4b sa mnogo hardcore i ve4e si qko true i okomplektovan. sled dve godini 6e ti pisne i 6te proslu6a6 komers. jiv i zdrav.

Last edited by justinsfhc (2007-12-30 04:23:08)

kur za 'sichki

Poke

vseki si ima vkus i mnenie za si4ko,nqma smisul ot tva koeto stava v momenta spored mene smile ako ne mi e harsvalo neshto i az sum upotrebqval "protivno","gadno" i sqkvi takiva kraini dumi4ki

TKL

Tuka govorim za drugi neshta, che mnogo hora govorqt bez da mislqt (shtoto taka i taka nadali mogat).

refused

Melekh пък кога са свирили Sick Of It All??? На тях не им остана време за Poison The Well и свириха само авторски неща ве...

Poke

TKL wrote:

Tuka govorim za drugi neshta, che mnogo hora govorqt bez da mislqt (shtoto taka i taka nadali mogat).

mi neam,spored men ne e qko kato nqkoi ne se kefi na envy ili na nqkoq druga grupa da se napada po toq na4in,nqma smisul,4oveka kato ne haresva neshto kolkoto i da go psuvate toi nqma da zaharesa envy i tva e,se taq smile bezmislen e spora

Ragnos

Ти се смееш, приятелю, но забелязвам, че много навътре ми прие мнението. smile Поласкан съм, разгледал си ми профила, анализирал си ми вкусовете, тръгнал си да ме учиш на хардкор и дет метъл, даже и астрологичен календар за бъдещето си ми съставил. Вие пак не ме разбрахте какво намеквам под "врещящи" вокали, щом зациклихме и дет метъла. Прощавай, че ти го казвам, sxe съм откакто се помня, просто термина го употребявам, откакто започнах да слушам такива банди. B4B не ги слушам, защото някой батко ми е казал, че са яко хардкор, а защото всичко в тази група - текстовете, посланието, музиката, дори изпълнителите са силни. И що това, че в четири-пет техни песни се пее за наливане с алкохол пречи на стрейт едж културата ми? Казваш че приемаш вкусовете на всички, ама с такива дълги постове с FAQ за начинаещи ми приличаш на обидено хлапе, тръгнало да се показва със знания, а не с умения на сцената. Прощавай, че употребих думичката "противно" - стар навик от метъла. Не съм казал, че ти си ми противен, не харесвам вокалите ти. И не защото не ги разбирам, боже та аз на 70% от групите, които слушам им търся текстовете в нета, за да ги разбера. Ако кажа че харесвам грухтящи (понеже с харш не ме разбрахте), ще се изясним ли най-после? За тва слушам примерно дет, грайнд и мошкор. (+ други) Баси, как мразя да се обяснявам...

А тва че нямало метълкор, емо... моля ти се. Мелек са си чист метълкор (ако ще изпадаме в подробности), нищо че изпяха няколко кавъра на хордкор групи, включително на SOIA, а тва че са с жена вокал хич не ги прави Walls Of Jericho. Онези дето свириха към 5 ч. си беха чист Булет и фенчетата-емота дето стояха на 10-тина метра от мен и приятелите ми се скъсаха да скачат и да се кефят на мелодичните им припеви. Стига толкова примери...

Айде достатъчно беседи по тоя въпрос. Ядохте ме, ядохте ме, заситихте ли се? Ако кажа, че Енви са ултра як модерен хардкор ще ме приемете ли обратно в стадото на верните "фенове"? smile

Hey kid, who you looking at? Why you standin' all up in my face like that?
You ain't never seen a baseball bat? A maniac, knocking on your baseball cap?
You better step about 10 paces back, or you be layin' where your shoelaces at.
Go do what your momma told you! And don't be actin' like a punk, thinkin' you're a soldier!

refused

Братле, ти въобще си доста запознат с българската сцена. Вокалиста на Мелек не би ти се изкефил, че го наричаш жена хахахаха

За информация:
Melekh - http://myspace.com/melekh
Fight To Win - http://www.myspace.com/fighttowinsfhc

Last edited by refused (2007-12-30 11:22:13)

Ragnos

E това, което излезе на сцената и каза "Ние сме Мелек" и после почна да пее, не ми изглеждаше много мъжествено. Са там някъв си счупи главата в погото и го изнесоха, ако е бил той много се извинявам. Не съм запознат с тая група, не съм им почитател. Съжалявам че очите ме излъгаха.

Go do what your momma told you! And don't be actin' like a punk, thinkin' you're a soldier!

refused

Каза: "След нас следват Melekh... ха ха ха... Ние сме Melekh." след т'ва и вокала на Melekh си каза "Ние сме Melekh от София."

Eпа затва съм ти дал линкове с образователна цел.

Мир вам.

pavelludiq

И аз не се кефя толкова на банди на които не разбирам най малкото поне някоя друга дума от текстовете. Демек ако разбера поне една дума значи е яко и останалото ше си го прочета в нета. А енви и мне не ме кефят шото не са ми по вкуса просто, ко да направя. бтв тва че си пускам най редовно песни на спенс примерно или на димна завеса въобще не ми пречи вече от доста години с чисти дробове big_smile Така че кво пречи схе да си слуша гоин даун да бар big_smile

Ако искам да слушам добре звучаща музика щях да се дрогирам и да слушам техно.

http://i90.photobucket.com/albums/k246/pavelludiq/c3456fd541b02128f2d2b.gif

xStalkerx

За неразбралите - Fight to win свириха кавър на SOIA, ТВУ и още един дето сега ми изскочи от главата.
А Fight to win се появиха, щото Хлебарката от Missing the point се пребил нещо и го карали в Пирогов.

Що се отнася до феста, аз съм доволен. Имаше банди, които не ме впечатлиха особено (сравнително малко бяха), или на които не съм голям привърженик, но това по никакъв начин не би трябвало да омаловажава приноса им. Както бе казано - разни хора, разни вкусове.
Що се отнася до критиката, която се изписа по-горе - не виждам смисъл. Не мисля, че може да се говори за единен критерий за кое е хардкор и кое не. Затова аз се доверявам на преценката на организаторите и не си блъскам главата с това на кой къде му е мястото. Щом са на феста, значи сигурно са си го заслужили. Може да не ми харесва, но това си е мой вкус и не казва нищо за бандата. Бандите, ако ще бъдат критикувани, може да бъдат критикувани от гледна точка на музикалните им умения, сценичното им поведение или богатството на текстовете им. Всичко друго, по мое мнение, е загуба на време и енергия smile

Last edited by xStalkerx (2007-12-30 13:15:44)

F_o_G

Лелелеееее аз като свършиха Delate и излязох за малко и после като влизах осъзнах, че са Fight to Win и т'ва им е последната песен sad Изпуснал съм кавъра на SOIA sad баси ... А иначе спора ви не мисля, че е смислен, щото секи си харесва т'ва, което му понасят ушите така да го кажем хаха а иначе не всички банди бяха 100 % хардкор например Toxic Hate, Melekh, Rise Up си звучаха доста като метълкор, а пък за Catalyst още не мога да проумея кой го пусна там хаха айде стиснете си ръцете и недейте да си нападате вкусовете smile

П.С.: Ванка някои хора слушат музики, в които се пее за изпразване в разпорен корем, ама никой не го праи т'ва нали ? tongue

http://www.spirit-of-metal.com/les%20goupes/N/Nasty/pics/logo.jpg

xStalkerx

Сетих се! smile Свириха и кавър на Terror smile
Сега ти е още по-гадно, нали? big_smile

Пп: Моля те, обръщай се по ник, щото първо реших, че на мен говориш big_smile

Last edited by xStalkerx (2007-12-30 13:54:29)

justinsfhc

shte se samocitiram [super dobre ti shvanah misulta o6te purviq put i gram ne se opitvam da te ubejdavam da slu6a6 kvoto i da e, uvajavam muzikalnite vkusove na vsi4ki] za da sloja tochka na toq spor koito izobshto nqma nishto obshto s ENVY. vsichko za koeto govorih beshe otnoshenie i vmesto da mi obqsnqvash kak sum prilichal na obideno hlape vzemi mi procheti poslednite redove na posta shtoto te bqha sushtestvenite. az ako se obijdah na vseki koito znaeh che ne me haresva trqbvashe da sum si teglil noja. ne gi zavurtai natam neshtata. i az ne haresvam mnogo neshta i na men mnogo neshta sa mi protivni. kakto vseki ima pravo na mnenie taka i az imam pravo na reakciq. nikoi ne govori za envy ili za melekh ili za koqto i da e grupa, govorq za tva opredeleno povedenie da gledash da seresh po kakvoto ne ti haresva vmesto da kajesh pet dobri dumi za tova, koeto te kefi.

kur za 'sichki

Rostislav

F_o_G wrote:

Catalyst още не мога да проумея кой го пусна там

Ти май за пръв път отиваш на по-голям концерт. Винаги е имало и пънк групи, дори и понякога да са единична бройка в общия списък. Catalyst конкретно свириха и миналата година. А освен тях на HC X-Mas са свирили и Empty Face, The Livingdead, Crowfish, Spot - все групи които не са хардкор. Конкретно по въпроса ти - Re-Act ги пуснаха.

Ragnos

Eто и аз ще се самоцитирам.

Ragnos wrote:

...С4 за мен се представиха най-силно - погото беше най-брутално, всички отпред пеехме с групата, веднъж на бис и мейджър фистс ъп! big_smile След тях, разбира се, B.F.D.M. Щях да си счупя крака.

Въпросните "пет" добри думи за това, което най-много ми е харесало. Имам лошия навик да плюя каквото не ми е харесало. Извиних се веднъж вече и някой ми изтри поста. Сигурно е решил, че съм бил ироничен. А аз на този спор се опитах да му сложа точка още преди да е започнал, ама феновете ми се обидиха. Не съм настоявал. smile Да считам, че томахавката е заровена?

justinsfhc

dai sega po edna lula na mira big_smile
nikoi za nishto ne ti se e obidil smile prosto horata sa umoreni ot hranene... vsichko dobro ti pojelavam (absoliutno iskreno) i da ima za vseki na kakvo da se zabavlqva i za v budeshte.

kur za 'sichki

Ragnos

justinsfhc wrote:

dai sega po edna lula na mira big_smile

Аз нали съм едж, ама в духа на добрите отношения... http://img.zamunda.net/pic/smilies/cannabis.gif Не е баш лулата, ама с малко въображение... smile

justinsfhc wrote:

nikoi za nishto ne ti se e obidil smile prosto horata sa umoreni ot hranene... vsichko dobro ti pojelavam (absoliutno iskreno) i da ima za vseki na kakvo da se zabavlqva i za v budeshte.

Благодаря и подобно! След много писане стигнахме до консенсус. wink Весело изкарване на Новата година на всички!

Last edited by Ragnos (2007-12-30 14:47:31)

refused

F_o_G wrote:

П.С.: Ванка някои хора слушат музики, в които се пее за изпразване в разпорен корем, ама никой не го праи т'ва нали ? tongue

Не бъди сигурен, какви ли не сайтове има ахахахах

bloodout

ee izdynki sq..te kvo sa viovni
mn dobre beshe az se izkefih
respect za vsichki grupi osven THAI

http://mouthforwar.net/content/img/cover_shatteredrealm.jpg

Viktor

xaxa zashto osven THAI

refused

Аз ги изпуснах тях, според мен трябваше те да са след Catalyst.

malloADHC

защо освен THAI ?! Според мен не са лоши, готина модерна музика правят.

1912.

fallacy

Аз пък най-много се изкефих на B.F.D.M. Първите две групи ги пропуснах умишлено, но по-натам ставаше все по-добре. Стана ми малко тъпо за Another Day, не ми харесват особено, но се раздаваха, а хората предпочетоха на тях да почиват.. Както и аз, всъщност, защото бях малко болен и тотално скапан, но все пак отидох да правя пого с двама-трима ентусиасти... В резултат на Last Hope за малко да припадна от изтощение (а и от един зле-преценен скок от сцената smile)... Та цялата идея е, че толкова не се бях разбивал от много време, всичко ме боли и няма изгледи да минава, така че съм доста доволен. smile

To sin by silence when we should protest makes cowards out of men.

TKL

Бай дъ уей, някоя и друга снимка няма ли да изкочи?