chaosbs

Re: Kakво мислите за The Offprisng

не продажбите правят една банда комерсиална.тва е въпрос много повече на манталитет,нагласа и т.н. wink едно е да се изхранваш от музиката си(дори и да припечелиш нещо отгоре,няма нищо лошо в тва),съвсем друго е да се продадеш...
прекалено много офтопик.

Last edited by chaosbs (2008-05-08 10:40:25)

so what the fuck are we living for
give us a future

fallacy

Именно, има разлика между това да си 'commercial' и да постигнеш 'commercial success'.

To sin by silence when we should protest makes cowards out of men.

Moritz

всъщност влагаш много изкривено разбиране на комерсиална, което е типично за метълягите...

комерсиален означава да се продава и харесва - Queen също са комерсиални и се продават в милиони, но никой не говори, че са комерс... wink

и все пак разбирам за какво говориш, но 999 си имат леки наченки на точно това нагаждане по масовия вкус, което е супер типично за Offspring например, където в едно интервю Декстър сам си признава, че когато са били модерни политическите текстове са правили такива и общо взето се движат по масовия вкус... (Калифорнийци, какво да ги правиш)

Judy

Къде има нагаждане при 999?

http://www.punkrockshop.com/img/links/vibrators.jpg

Moritz

слушай музиката и ще разбереш за какво говоря...

с изключение на няколко песни си звучат доста еднакво, стандартно и не се отличават от доста други групи..

chaosbs

всъщност аз не влагам никакво разбиране,а изхождам от чуждо изказване,в което присъстваше въпросната дума с въпросното разбиране за нея...
изобщо няма значение какво понятие ще се използва,няма значение и кой колко продава,нито пък говоря за някое конкретно име...ставаше дума за самия принцип,за единия от двата начина да се развива и прогресира една банда.и за това,че да печелиш(+ да си популярен) и да се продадеш не са едно и също нещо,въпреки че в очите на много хора(необяснимо защо) е така.

give us a future

Judy

Moritz wrote:

с изключение на няколко песни си звучат доста еднакво, стандартно и не се отличават от доста други групи..

Еднакво - все пак песните са на 999, а те като 999 си имат определен 999 стил.
Стандартно - за пънка, що пък не, не виждам нищо лошо, все пак говорим за един стил.
Не се отличават от други групи - аа, тва е като оная тема за Vibrators и Electric eels, субективно е!

Moritz

chaosbs wrote:

всъщност аз не влагам никакво разбиране,а изхождам от чуждо изказване,в което присъстваше въпросната дума с въпросното разбиране за нея...
изобщо няма значение какво понятие ще се използва,няма значение и кой колко продава,нито пък говоря за някое конкретно име...ставаше дума за самия принцип,за единия от двата начина да се развива и прогресира една банда.и за това,че да печелиш(+ да си популярен) и да се продадеш не са едно и също нещо,въпреки че в очите на много хора(необяснимо защо) е така.

за да съществува една група- трябва да се продават албумите й, да се пълнят концертите.
Ако някой е толкова заслепен от някакви фалшиви ценности и не иска да е комерсиална групата му, да си направи такава, да се самофинансира, да не продава албуми, а да ги продава, а на концертите да наема зала, техника и всичко и да пуска свободен вход (и без реклама и спонсори!).

Moritz

Judy wrote:
Moritz wrote:

Еднакво - все пак песните са на 999, а те като 999 си имат определен 999 стил.
Стандартно - за пънка, що пък не, не виждам нищо лошо, все пак говорим за един стил.
Не се отличават от други групи - аа, тва е като оная тема за Vibrators и Electric eels, субективно е!

chaosbs

за да съществува една група- трябва да се продават албумите й, да се пълнят концертите.

никъде не съм твърдял обратното.

колкото до другото - DIY принципа е нещо хубаво,но крайностите и фанатизирането могат да опорочат и най-добронамерената идея.

в тва,че албумите се продават и че залите се пълнят няма нищо лошо.когато обаче парите се превърнат от това,благодарение на което групата съществува(и съответното - членовете й хранят себе си и семейството си) в това,заради което групата съществува нещата просто не са това,което би трябвало да са.

give us a future

Moritz

тогава музиката не е искрена и спираш да ги слушаш, а хората си лапат, докато не омръзнат на всички, защото модните тенденции имат ужасяващия навик да се менят адски бързо... и после нито старите ти фенове те харесват, нито ония заради които си си продал душата на дявола...

hell yeah!

chaosbs

именно

give us a future

PRIDE

Offspring не бяха ли онези същите, които взеха награда от МТВ ? Не бяха ли същите дето карат скъпите джипове ?
Само на мен ли ми бяга пънк идеята по тъча тука ?
Или всъщност тъкмо напротив - тъкмо в стила на 77 пънк групите - в началото едно на края друго.
Офспринг са ебаси гадната група big_smile

ивайло

абе пак съм го казвал и ще го повторя.
Флий от ред хот казва че те са пънкари които се возят в розови лимузини

нима не са пълни луди чички с пънкарски дух и не са една от НАЙ-ГЕНИАЛНИТЕ групи ??

тва за пънка са дрън дрън та пляс smile

в новия терър има мелодични вокали - комерс ли са ? Или емо ахахахах

chaosbs

Е и?
Ред хот са една от многото групи,чийто корени са в пънка...макар малко или много да са се отдалечили,фактите са си факти.Предполагам че доста хора тук са слушали кавърите на Stooges и Ramones.
Продиджи също казват,че са пънкари(дори вокала им си има пънк проект).
Металика правят куп кавъри на пънк банди.
И кво?Тва доказва единствено огромното му влияние,оценки като "дрън дрън та пляс" звучат крайно неадекватно.Всъщност не съм сигурен дали и ти самия знаеш какво точно искаш да кажеш?

Колкото до другото - по самото звучене на една банда(говоря принципно,не съм в течение с групи като Терър) не може да се съди за нея.Когато обаче стилът се изменя с цел да се впише в масовия вкус,тва означава че групата прави компромис със самата себе си и че печалбарщината е поставена на първо място...В крайна сметка всеки сам решава какво да прави де,просто казвам,че на мен този вариант не ми допада.

give us a future

Judy

На никого не му допада, ама трябва да си постоянно нащрек, за да можеш да се опазиш от славата или поне да извлечеш положителното от нея

ивайло

не не ме разбра дрън дрън та пляс го казах за мнения че за да си пънк и светогледа ти да е базиран на бунта срещу социални несправедливости не трябва да си пънк "манекен" т е да си на гребен, със вехто кожено яке, и т.н. Това ми беше идеята.

А това че смяташ че бандите правят компромис със себе си - виж не съм съгласен понеже по този начин обричаме групите на творчески застой. Не може ние като фенове да се развиваме и постоянно да търсим и намираме нови неща в музиката а да искаме от групите да не го правят smile

поздрави

chaosbs

За първото те разбрах и съм склонен да се съглася.И аз съм против изцяло клиширания,окован от стереотипи начин на мислене.За да е пънк някой,не трябва да е оформен като по шаблон...естествено,че има няколко допирни точки,еднакви за всички,но след тях всеки би трябвало да заложи на индивидуалността си и да добави по нещо от себе си.Кожените якета и гребените са си ок,но никой не ги налага като някакво задължително условие.Просто подробности...

С другото обаче няма как да съм съгласен.Аз не обричам никой на нищо,още по-малко пък на творчески застой.Ако някой започне да се развива в една посока,може да продължи по нея през цялата си кариера.Не мисля,че е нужно да изневерява на стила си за да продължава да е активен и идеен.
Ако ми се слуша нещо различно просто ше чуя друга банда от друг тип.Определено не бих се изкефил моя любима група да промени стила си...особено пък ако го прави единствено с цел да се впише в образа,който в момента е модерен и харесван от масите(и съответно доходоносен).

give us a future

ивайло

така е съгласен съм. Една банда трябва да се развива през собствената си идея за музика.
конкретно по темата Офспринг са име и то голямо, име което са направили през всичките тези години. Има неща които са не чак толкова добри, но пък аз не знам група със 100 % емблематични песни smile
поздрави

F_o_G

Аз знам - xFat Assx

http://www.spirit-of-metal.com/les%20goupes/N/Nasty/pics/logo.jpg

DIY-OR-DIE

в крайна сметка какъв е спора?

че Offspring са комерсиални си е така,
че имат стойност също си е така
в началото са пънк банда, после стават комерсиални и излизат извън пънк сцената. както каза chaosbs от пънк банда се превръщат в поп банда с корени в пънка, както red hot...

няма нищо лошо да си хардкор/пънк и да им се кефиш на музиката.

щом си изкарват прехраната чрез музиката значи не са пънк, щом не свирят в независими клубове с пънк банди значи не са пънк...

но темата е какво мислите за offspring

единия никога не им се е кефил особено и казва, че не са пънк и са се продали. което си е самата истина

другия им се кефи от малък и не му пука дали са пънк или не, за да продължи да ги слуша, и също е прав.

няма как да се получи спор на тая тема, всичко казано до тук е вярно, всеки си казва мнението и е прав от своята гледна точка
big_smile

Judy слушай на Offspring кавъра на Buzzcocks wink

Last edited by DIY-OR-DIE (2008-06-03 01:03:43)

d-beat spirit

fallacy

Междувременно новият албум почти излезе и се изкушавам да изровя тениската със Smash от гардероба. smile

fallacy

Новият е прекалено поп дори и за моите либерални разбирания...

Judy

Хахахахаха, значи е наистина отвратителен
ама слушаш инди ,ааа
което е яко инди, междувпрочем

ska-punkorama

The Offspring imat dobri pesni no predimno starite! Slushax gi mnogo otdavna kato bqx dete v 5-6 klas ama za vremeto si kurtexa qko! Predi 3 dena slushax noviq im album Rise And Fall, Rage And Grace 2008 mnogo slab samo 1 pesen mi haresa! Ina4e ve4e negi slusham mnogo rqdko ako se seta zashtoto se otkrivat postoqno novi i po dobri grupi