Judy

Topic: The Buzzcocks

Създадени в Манчестър, Англия, през 1975-та,   Buzzcocks са една от най-влиятелните пънк рок банди изобщо, благодарение на освежаващите мелодии, енергичните китарни партии и хапливата лирика на Pete Shelleу. The Buzzcocks черпят вдъхновение от Sex Pistols по отношение на стила, но се разграничават от тях по убеждения и възгледи. Вместо да се съсредоточават върху сложни политически позиции, момчетата пеят за любовта и прехода от безгрижното детство към отговорностите и зрелостта и то по начин, който се оказва безпрецедентен и наистина неповторим.

Историята на бандата е интересна. Pete Shelley се запознава в училище с Howard Devoto, като двамата променят последните си имена и кръщават групата на  "get a buzz, cock", прочетено в някаква статия. Двамата приятели  си поставят за цел да докарат Sex Pistols в Манчестър и успяват. На концерта се запознават с басиста  Steve Diggle, а по-късно откриват и барабаниста John Maher. След няколко месеца, групата свири първия си концерт и дори подгрява второто шоу на  Sex Pistols в Lesser Free Trade Hall през юли 1976-та. До края на годината момчетата успяват да превърнат Манчестър във втората столица на пънк рока в Англия след Лондон. 

През октомври Buzzcocks записват първото си демо, което остава неиздадено. После придружават Sex Pistols по време на тяхното Anarchy Tour. След това Shelley взима назаем няколкостотин паунда от баща си и така дебютното EP, Spiral Scratch, излиза на пазара като първия пънк проект, създаден независимо от каквито и да било компании, под опеката на лейбъла на групата, обаче Devoto напуска. В резултат от това Pete Shelley става лийд вокалист,  Steve Diggle взима китарата, а Garth Smith – баса. До лятото на 77-ма Buzzcocks сключват договор с големия лейбъл  United Artists Records, който им дава пълна творческа свобода.

Buzzcocks определено се възползват от дадената възможност и това личи в дебютния им сингъл Orgasm Addict, издаден същата година и не станал хит заради твърде чувствителната тематика, прекалено неподходяща за радиото. По същото време Garth Smith е изгонен от състава и е заместен от Steve Garvey. Вторият сингъл, What Do I Get? обаче им печели много фенове, макар че едвам се закача за последните места в Топ 40. Март месец излиза дебютната тава ,  Another Music in a Different Kitchen, а есента на 78-ма - Love Bites.

Стремителната работа и изкачването към музикалния връх взимат своя данък. Не само че качеството на направеното се влошава , но и членовете на бандата започват да пропадат в алкохолната зависимост и наркотичната привързаност. Рано през 79-та записват третата тава,  A Different Kind of Tension, в която личи изчерпаност. И докато във Великобритания се радват на успех, то в Америка нещата стоят по съвсем различен начин.

През 1980-та обаче групата претърпява поредица катастрофи, остава почти без работа и участия по концерти , получава отказ да издаде четвърти албум и всичко това води до разпадането й на следващата година.

Веднага след раздялата момчетата поемат по различни пътища. През 1989-та се събират отново , но за малко , едва на следващата година – за постоянно. И въпреки това след доста промени, крайният състав включва Shelley, Diggle, басиста Tony Barber и барабаниста Phil Barker. Новите стари Buzzcocks издават първата си тава , Trade Test Transmissions и така нататък.... през 2006-та на бял свят излиза Flat-Pack Philosophy , а юбилейният сет , наречен 30, е изданен през 2008-ма. 

http://motorgirl.wordpress.com

Хайде, кораджии , покажете колко сте романтични !

Chaosbs очаквам мнението ти за групата! tongue

http://www.punkrockshop.com/img/links/vibrators.jpg

snatch

Re: The Buzzcocks

Много готина група. smile
Judy, продължавай все така!

chaosbs

Chaosbs очаквам мнението ти за групата!

Judy,аз пък очаквам Шакира,ше идва тая вечер у дома да ми спретне една мусакичка,тъй че последното нещо дето ми се прави е да пиша есета за пънк банди...

p.s. поздрав с Peking Hooligan tongue

Last edited by chaosbs (2008-03-08 19:06:49)

so what the fuck are we living for
give us a future

Ragnos

Judy wrote:

Хайде, кораджии , покажете колко сте романтични !

Искаш да те изведем на среща? Така ли да го разбираме? big_smile

Hey kid, who you looking at? Why you standin' all up in my face like that?
You ain't never seen a baseball bat? A maniac, knocking on your baseball cap?
You better step about 10 paces back, or you be layin' where your shoelaces at.
Go do what your momma told you! And don't be actin' like a punk, thinkin' you're a soldier!

Judy

Хахахаха, само през безжиненото ми вкочанено тяло wink
Snatch, да продължавам все така с кое? wink
Chaosbs, ще има бой, усещам big_smile

snatch

Със статиите за добри групи.

Judy

"С добрите статии за групи" щеше да звучи по-яко tongue

Ragnos

E, аз трябваше да попитам. wink

Go do what your momma told you! And don't be actin' like a punk, thinkin' you're a soldier!

ойе-е

прекаляват с тази романтика ... много са ми захаросани ... а и незнам колко са влиятелни ... не съм срещал много групи, които да споменават, че са повлияни от тях ... е явно друг ми е контингента с групи въпреки че от 70'те употребявам: Menace, Slaugther & the dogs, Cyanide, Stiff little fingers, 999, Chelsea и разни други ...

Judy

Кой е повлиян от тях.....ами......веднага давам пример.........Undertones tongue

А Slaugther & the dogs са жестоки!! Знам го благодарение на Moritz . НО се оказа, че многоуважаемият Chaosbs ми е бил говорил за тях преди мноого време, специално обръщайки ми внимание на една песен, така че моля за неговото извинение пред всички !!

Chaosbs, прощаваш ли ми?

Впрочем захарта не е лоша. Аз я обичам много.

Last edited by Judy (2008-03-10 22:45:04)

tiki_monk

Buzzcocks са любима група.  Но, малко хора от по-младото поколение са слушали достатъчно дълго и много пънк, и често смятат, че групи като Buzzcocks свирят нещо което не е съвсем punk, като в същото време почти не се сещат кои точно са те...

ойе-е

Buzzcocks ===> Undertones .... мда причинно следствената връЗка е очОвадна smile

Moritz

аз лично ще изкажа еретичната мисъл, че блинк 182 са повлияни от тях, както и вандалс (вендълс), ама това са си мои размишления...

яка група, която си има доста фенове... аз не съм от дай хард тру фен крю-то, ама си пускам честичко...

chaosbs

изкажи някоя еротична мисъл по-хубаво cool

give us a future

Moritz

ше те чукам на чекрък.... ето ти еротика от Чепеларе

DIY-OR-DIE

Moritz wrote:

аз лично ще изкажа еретичната мисъл, че блинк 182 са повлияни от тях, както и вандалс (вендълс), ама това са си мои размишления...

яка група, която си има доста фенове... аз не съм от дай хард тру фен крю-то, ама си пускам честичко...

The Offspring правят много як кавър на "Ever Fallen In Love" на Buzzcocks

d-beat spirit

chaosbs

Judy wrote:

НО се оказа, че многоуважаемият Chaosbs ми е бил говорил за тях преди мноого време, специално обръщайки ми внимание на една песен, така че моля за неговото извинение пред всички !!

Chaosbs, прощаваш ли ми?

Молбата - официална и по образец,да ме чака утре сутринта на бюрото!

give us a future

Moritz

и в Държавен вестник!!!

oiter

one way system - judy was a junkie axaxaxa

Judy

А-ха-ха, колко смешно (ИРОНИЯ, Ragnos, ТОВА вече е ИРОНИЯ)..... впрочем тая песен не я знам?!

И , айде -за да сме по темата - 

Buzzcocks // MAD MAD JUDY  {}{}

Last edited by Judy (2008-03-11 14:40:05)

ойе-е

Хи-хи-хи ... няма и от къде да я знаеш ONE WAY SYSTEM 1982-7"- Jerusalem / Jackie was a junkie

Ragnos

ахахаха, но кидин', лол lol

chaosbs

Да бе,тамън и аз се зачудих oiter объркал ли се е нещо или просто се шегува...от де се взе тая Judy на мястото на Jackie...

give us a future

Judy

Ам да и аз малко се пообърках..........абе Джаки и Джуди са братовчедки още от Ramones така че все тая wink

oiter

mnogo se oburkahte znachi sus tova parche. prosto se sheguvah sus judy i neinata (rip) priqtelka jackie hehe
a buzzcocks inache sa malko ligavi no stavat . aide po-zdrav sus buzzcocks - orgasm addict