Atom RSS
Page [ 1 of 4 ] Posts [ 1 to 25 of 77 ]
- Title: закоравял
- Status: Offline
- Registered: 2007-12-27
Topic: Animal cruelty is not art
Надявам се и вие да сте на мнение, че не е нужно да умират животни по особено жесток начин, за да може някакъв боклук, псевдо артист да спечели награда за 'прекрасната' си изложба.
Ето за к'во става дума. Авторът е Guillermo Vargas "Habacuc", лично аз се надявам да умре скоро. Арт проектът му включва надпис на стената 'Ти си това, което ядеш' (напревен от храна за кучета), останалaта част от композицията му е бездомно куче оставено да умре от глад, вързано на достатъчно разстояние от надписа. Всичко това пред погледите на ценители на съвременното изкуство. Повече информация има в клиповете.
http://youtube.com/watch?v=tzFBD-LgKV0
Петицията срещу него, колкото и безсмислена да ви се види каузата е тук:
http://www.petitiononline.com/mod_perl/
.cgi?ea6gk
Last edited by refused (2008-04-15 20:09:44)
- Title: тарикат
- From: SC
- Registered: 2007-06-21
Re: Animal cruelty is not art
Четох за тоя.
Дет' се вика, може да не сте активистки настроени, или съдбата на животните, които ядете да не ви е особено присърце, но си мисля, че това е прекалено, както и откъдето и да го погледнете.
Доста тъжна е тая работа... 
Пп: Първият ти линк не бачка, братле.
Last edited by xStalkerx (2008-04-15 18:09:33)
- Title: асоциален социолог
- From: София
- Registered: 2007-12-30
Наистина безумен начин да се привлече вниманието върху проблем, за който сме на едно мнение с така наречения артист. Тоест той е един вид арт-скинар - може и да има някакъв смисъл в това, което говори, колкото и рядко да им се случва на тях, но изпълнението е по-зле от всяка алтернатива. 
To sin by silence when we should protest makes cowards out of men.
Не бачка, от някакъв бюлетин го бях копирал днес този линк и се е прецакал. Както и да е, долният дава достатъчно информация. Хъх...
Наистина не става дума за активизъм, нито за месоядни, вегетарианци, вегани... Въпроса е принципен и идеен. Има проблем и с изоставените деца, какво следващия път ще вържат дете ли...
azis da iznasili maika mu na toq i tq da mu rodi murtvo govno za brat
- Title: цъкащ
- Registered: 2007-09-20
Знам, че в случая много хора ще кажат "тази подписка никаква работа няма да свърши" и аз също съм на мнение, че шансът да има ефект е много малък, но в крайна сметка абсолютно нищо не коства да си напишеш имената и пощата.
А интересно ми е при толкова организации за защита на животните как това изобщо е било допуснато?Все пак не става дума за няколко часа, а за дни.
Last edited by snatch (2008-04-15 20:08:12)
Щото знаеш ли, може пък някога да свърши работа нещо такова.
Може пък и да ти се наложи на теб лично една такава активност от непознати хора да ти помага...
Наистина нищо не коства.
Ами, не знам доколко са налице въпросните организации в Коста Рика...
Да, да грешката е моя, за т'ва си махнах и мнението.
- Registered: 2006-08-13
ot syakude bulvat layna,eto poredno dokazatelstvo
vsichki znaem che mayka ti pikae prava,vsicki znaem che bashta ti pikae kleknal zashto togava ne mozhesh da se setish na kogo si se metnal?
- From: Къде ви трябвам?
- Registered: 2007-07-16
Пълно е с изроди, брат, и всеки следващ е по-сбъркан от предишния. Да му набия "изкуството" в гъза!
Hey kid, who you looking at? Why you standin' all up in my face like that?
You ain't never seen a baseball bat? A maniac, knocking on your baseball cap?
You better step about 10 paces back, or you be layin' where your shoelaces at.
Go do what your momma told you! And don't be actin' like a punk, thinkin' you're a soldier!
- From: GBC
- Registered: 2006-11-11
Тоя човек ако имам възможноста да го срещна , ще се опитам да го ударя с нещо тежко !!!
A Light Bearer , Nothing on earth is like him, One made without fear. He looks on everything that is high, He is king over all the sons of pride !!
- Registered: 2007-11-12
Armageddon wont be brought by gods...but men whom think they are.
music is the total fuckin shit system
- Registered: 2008-04-12
Абе тва модерното изкуство е толкова абсурдно! Така ме дразнии!
Ллелеееее, не ще го ударя, ако го видя, ами ще го вържа някъде тоя, и ще го подритвам периодично!
Както и да е, няма да го видя, ама наистина мисля да се замисля и да не толерирам такива абсурди! А и всеки трябва! А и това не е арт, ами реалност, колкото и банално да звучи, и съм сигурна, че повечето от вас са удряли всякакви такива животинки и все пак, тва е не ви ли кара да се замислите?
Last edited by coockie (2008-04-16 21:53:18)
- Registered: 2007-09-20
Да се замислим относно това, че хората смятат животните за своя собственост и могат да разполагат с тях както си искат или какво имаш предвид?
- Registered: 2008-04-12
Да и за това ще е хубаво да се замислят, но по- скоро за това, че проявяват съжаление само когато видят такива крайни прояви на жестокост, а не когато са примерно в парка на гардус, и така съвсем небрежно ритнат някое кученце, или го целят с нещо през терасата вечер, щото лае или направо го стрелят с въздушна пушка, тва имах предвид.
Last edited by coockie (2008-04-17 07:23:26)
Не мисля, че хората, които нараняват животни (макар и рядко), изпитват каквото и да е, когато прочетат за подобна "арт" изложба или каквото и нещо подобно.
Лично аз може да ям месо (все още), но поне го правя от глад, в друга ситуация не съм наранявал животно откакто бях малко дете, а и тогава най-много се е случвало да перна котарака, когато ми се метне да ме яде.
- Title: мафиозо
- From: БУРГАС !!!
- Registered: 2006-06-20
Оле човек колко е била голям тоя котарак
. Иначе за жестокостта към животните съм напълно съгласен, че не е хубаво нещо. Няма как да е "готно" да се гавриш с някой (или нещо) и да е "арт". Аз си хапвам месо и съм се справял с доставката му (от обора до масата) и мога да кажа, че е различно от това... ъ-ъ-ъ... нещо. Ако се разпространи това "изкуство" в българия, съм сигурен, че твореца, ще опита вкуса на творбата си.
Last edited by Tolimir (2008-04-17 11:01:59)
Did you call my name and I didn't hear? Did you call my name and think I didn't care?
Did you call our names and we didn't hear? Did you call our names and think we did not care?
Не беше кой знае колко голям, но биеше всички наред.
Мен ме е пращал в болница дори, но все пак бях на десетина години.
- Registered: 2008-05-03
Хора, кво се учудвате? След като милиони се покъсват да ядат месо, макар че много добре знаят как се убиват животните.. и ще си говорим за милосърдие? за абсурдност? за какво? всеки ще ви каже "да много ми е жал за животинките!" и после отива и се наяжда с .. месо! все същото е дали ще правиш изкуство или ще дебелееш на гърба на животните...
нямам думи просто.........
Straight Edge << That's Life.
- From: GBC
- Registered: 2006-11-11
За какви глупости говорите !! Животните , тези които могат убиват хора , за да се защитят за да се нахранят или щото просто така им дошло ! Никои не може да ме накара да се чуствам виновен заради това , че ям месо ! Природата си го е казала , убиваш за да се храниш , говорите за животните но не гледате и тяхната гледна точка !! Този тип се е отнесъл жестоко към това куче , това е жестоко да !! Няма нищо нередно да се храниш !!
A Light Bearer , Nothing on earth is like him, One made without fear. He looks on everything that is high, He is king over all the sons of pride !!
- Registered: 2006-09-03
BeAVoice wrote:Хора, кво се учудвате? След като милиони се покъсват да ядат месо, макар че много добре знаят как се убиват животните.. и ще си говорим за милосърдие? за абсурдност? за какво? всеки ще ви каже "да много ми е жал за животинките!" и после отива и се наяжда с .. месо! все същото е дали ще правиш изкуство или ще дебелееш на гърба на животните...
нямам думи просто.........
има разлика между това да убиваш, защото ти е необходимо и да убиваш, за да си удовлетворяваш егоистичния псевдо-арт нагон 
И винаги когато минаваш покрай мене, смятам виждаш - не си добре дошъл
- Registered: 2006-09-03
Arkangel_bloodlust wrote:За какви глупости говорите !! Животните , тези които могат убиват хора , за да се защитят за да се нахранят или щото просто така им дошло ! Никои не може да ме накара да се чуствам виновен заради това , че ям месо ! Природата си го е казала , убиваш за да се храниш , говорите за животните но не гледате и тяхната гледна точка !! Този тип се е отнесъл жестоко към това куче , това е жестоко да !! Няма нищо нередно да се храниш !!
точно.
И винаги когато минаваш покрай мене, смятам виждаш - не си добре дошъл
Тая така наречена "необходимост" е фиктивна. За всяко идиотско деяние си има философско обяснение 
Arkangel_bloodlust wrote:За какви глупости говорите !! Животните , тези които могат убиват хора , за да се защитят за да се нахранят или щото просто така им дошло ! Никои не може да ме накара да се чуствам виновен заради това , че ям месо ! Природата си го е казала , убиваш за да се храниш , говорите за животните но не гледате и тяхната гледна точка !! Този тип се е отнесъл жестоко към това куче , това е жестоко да !! Няма нищо нередно да се храниш !!
Ти колко от животните, които си изял си убил, за да оцелееш?
Page [ 1 of 4 ] Posts [ 1 to 25 of 77 ]
Guest posting is disabled. You must Логин or Регистрация to post a reply.