Down_In_flames

Re: Animal cruelty is not art

refused wrote:

ТОВА Е ИСТИНАТА И СЪС СИГУРНОСТ НЕ Е ЕСТЕСТВЕНО.

Много е гадно и определено кара човек да се замисли..

И винаги когато минаваш покрай мене, смятам виждаш - не си добре дошъл

Ragnos

Arkangel_bloodlust wrote:

...без смърт без убииства ще доведе или вече е довело до  пренаселване  , повече ресурси , източвани от земята смърт за планетата ! Затова животинския закон е създал естествения подбор , едни са за храна умират , други са по слаби и недъгъви пак умират , получава се равновесие !!

Напълно подкрепям! Но нека погледнем нещата от тази страна: населението на Земята се увеличава всяка година със средно 125 млн. души, въпреки войните, климатичните аномалии, които взимат хиляди жертви, болестите и не на последно място глада. 70% от коренното население на Африка страда от недохранване, като в същото време всички световни организации тръбят, че за момента има предостатъчно храна за нормалното изхранване на всички хора на планетата. Ами направете една сметка - + ~125 млн. души всяка година, след колко години растителната храна ще се превърне в дефицит и процента гладуващи не само в Африка драстично се увеличи? Ако всички спрат да се хранят с месо този срок доста ще се скъси. И тогава какво правим? fallacy, казваш контрол на раждаемостта - и това звучи разумно. Но помисли - и в момента се предприемат множество постъпки в тази насока, отделно в борбата с нежеланата бременност и пр. В Китай вече ако имаш повече от 1 дете плащаш яки данъци. Това едно на ръка, а като сложим и механичните и естествени регулатори на възпроизводството на генерациите (военни конфликти, болести, природно-климатични бедствия и пр.) раждаемостта пак е прекалено висока. Не знам какво трябва да се направи, дори тази бройка да спадне поне на половина. Човекът се намира на върха на хранителната верига и като доминиращия биологичен вид на планетата да се отрича от месото като средство за изхранване е вървене срещу естествения подбор и неписаните закони на природата. Нека всеки следва филосовията, която иска - това е негово право. Аз самият не виждам нищо лошо във вегитарианството. Но нека се разграничават понятията Animal cruelty is not art (каквато е темата) и дали да се храниш с животинска храна е жестокост.

Що се отнася до това кой какъв човек е... еми най-добрия ми приятел е вегетарианец. smile Какво повече да кажа. smile Просто не е това темата.

Last edited by Ragnos (2008-05-08 18:54:02)

Hey kid, who you looking at? Why you standin' all up in my face like that?
You ain't never seen a baseball bat? A maniac, knocking on your baseball cap?
You better step about 10 paces back, or you be layin' where your shoelaces at.
Go do what your momma told you! And don't be actin' like a punk, thinkin' you're a soldier!

Dancho

аз само да допълня бате аче, дето си мисли, че ще се скрие с този никнейм (а бате ачо е refused, мога и снимка да дам? big_smile )

та.... дори не е въпроса в това колко месо се яде. идеята е, че е неприемливо и ненормално да се ядат изкуствено-създадени животни, т.е. бройлери, прасета и всякакви такива.

естественият подбор би бил естествен само ако сами си застреляте (дори по-скоро заколите) прасето (и то, прасето, трябва да е диво, а не отгледано в свинеферма). тогава ще можем да говорим за естествен подбор, пренаселване и други измишльотини.

These are the only crowded rooms
where I'm not all alone.

Ragnos

Daka wrote:

та.... дори не е въпроса в това колко месо се яде. идеята е, че е неприемливо и ненормално да се ядат изкуствено-създадени животни, т.е. бройлери, прасета и всякакви такива.

естественият подбор би бил естествен само ако сами си застреляте (дори по-скоро заколите) прасето (и то, прасето, трябва да е диво, а не отгледано в свинеферма).

Да, това е разумна забележка. smile Но решението се изплъзва. smile

Go do what your momma told you! And don't be actin' like a punk, thinkin' you're a soldier!

Dancho

решението съм го намерил и приложжил за себе си smile
не ям месо.
отказа за мен освен поради етическа гледна точка, то е също и здравословна, логическа и т.н.
всеки си знае обаче :>

Last edited by Daka (2008-05-08 21:04:38)

These are the only crowded rooms
where I'm not all alone.

refused

cuka6t wrote:

abe otdavna ne e imalo golqma voina ta da se poiz4isti planetata leko taka

Всъщност да...

Иначе решението не знам кво ви се изплъзва... Никой не може да отрече, че не би умрял, ако поне ограничи консумацията си на месо, защото отдавна сме излезли от нормалното. А и тази индустрия няма да умре сама, ние трябва да я убием. Или хайде да не я убиваме, поне да я осакатим smile

Last edited by refused (2008-05-08 21:36:11)

cuka6t

100% svinska purjolka !!

fallacy

В Китай е забранено от 10-15 години, обаче по селата е невъзможно да бъдат контролирани и наредбите не се спазват просто защото хората живеят главно за това. Не мисля, че проблемът може да се реши със забрани, а само с образование, иначе инстинктите винаги ще са по-силни от разума.

А вегетарианството не е и не може да бъде друго, освен въпрос на личен избор. Въпреки това дори хората да продължават да ядат месо, ако престанат като добър добитък да консумират всичко, което им се сложи на масата, а вместо това подбират по-внимателно, положението бързо ще се промени.

To sin by silence when we should protest makes cowards out of men.

kickrage

баси гадното за животните бее....и аз ям месо ама ги колят по наи-бруталния начин...не е правилно..
имаше един клип на sepultura в които показаха много добре как седат нещата с колянето на свине и кокошки...наи-елементарния пример..
еми нехуманно се извършват тези неща...че няма да се спре да се яде месо няма, но може да се направи така, че животните да не умират по този начин..
освен тва: ловджии дето ходат и стрелят по животни не за да ги ядат, а просто за кеф или трофеи трябва да бъдат бесени на площада..
а за тоа дето стаа дума тука, ми даите го на батко, па ше видим кво да го праим...хмм

се таа...

Arkangel_bloodlust

Daka wrote:

аз само да допълня бате аче, дето си мисли, че ще се скрие с този никнейм (а бате ачо е refused, мога и снимка да дам? big_smile )

естественият подбор би бил естествен само ако сами си застреляте (дори по-скоро заколите) прасето (и то, прасето, трябва да е диво, а не отгледано в свинеферма). тогава ще можем да говорим за естествен подбор, пренаселване и други измишльотини.

Тогава мисля че сам можеш да си отговориш на въпроса , защо има свинеферми и други такива подобни , един друг твои колега спомена малко по рано , че нещата са излязли от нормалното и точно това е истината ! Представи си всеки гладен вмомента да хукне по гората да гърми животни , как ти се струва това ?? Хората колкото и жестоко да е са си решили проблема като създават в домашни условия , домашни животни и то не е от 10 20 години !
Относно китаиците , замислете се защо примерно тук в нашата мила родина младите хора систематично не искат да си правят деца ?? Като оставите настрана безпаричието , отговорът може би е това че всеки човек тука иска как да се изразя да се реализира да направи нещо с живота си и тогава може би да си направи дете , сами виждате че и при ниската класа китаици както и при нашите цигани това желание липсва !!
И да допълня че за мен е малко по важно опазване не естествената среда на животните !!

Last edited by Arkangel_bloodlust (2008-05-09 14:10:41)

A Light Bearer , Nothing on earth is like him, One made without fear. He looks on everything that is high, He is king over all the sons of pride !!

refused

За какво ще им е тая среда, ако ги избием всичките или ги натъпчем в горепоказаните ферми.

BeAVoice

Arkangel_bloodlust wrote:

Много се извинявам , че продължавам да споря но замисляли сте се някога , хората които сте за животинските и човешките права , че мир за всички и всичко що се роди ,без смърт без убииства ще доведе или вече е довело до  пренаселване  , повече ресурси , източвани от земята смърт за планетата ! Затова животинския закон е създал естествения подбор , едни са за храна умират , други са по слаби и недъгъви пак умират , получава се равновесие !! Ако всички почнем да ядем само зеленчуци , ще трябва повече обработваема земя смърт за горите така ли ?? Ако всички живеят както е било винаги с подбор , няма да има каквито и да е проблеми !! Някои от вас виждал ли е как живеят в Китаи например навсякъде ли трябва да е така според вас и вашите скапани убеждения !! Трябва да се мре , защото това е смисълът на живота ! Естественно не от глад и вързан !
Въпрос на лично мнение разбира се !!

Хм.. странно, мислех си че в Китай хората са пренаселени, не животните.. както и да е.. Искам да те попитам тогава, как се определя кой да умре и кой да живее, кой според теб има по-малко право и кой по-голямо? Животните са за ядене? А защо не си ти за ядене? И ми се струва че не си прочел онова, за което дадох линк, иначе нямаше да говориш подобни неща. "Смърт за горите"?.. не точно... за да се отглежда така наречения "добитък", е нужно много повече място, отколкото за отглеждане на соя да речем, така че - отдъхни си, горите няма да пострадат повече отколкото страдат сега.. и между другото това щеше също да го знаеш ако беше прочел. Но е много по-лесно да наречеш някого "скапан", отколкото да се опиташ да го разбереш. По-лесно е да спориш, отколкото да прочетеш. За едно си прав обаче.. въпрос е на лично мнение.

Straight Edge << That's Life.

Arkangel_bloodlust

Ако си мислиш , че ще съм ти вкусен , и ако можеш да ме убиеш заповядаи !!  refused Аз примерно не ям елени не ям никакви горски животни , не ям маимуни не ям вълци , аве вие хора в какъв свят живеете !!
Вие просто не искате да ме разберете , аз обичам животните страхотно много имам куче от вече 10 години , никога през живота с не съм убивал животно , и може би няма и да убия . Просто съм обективен , и не отричам това че съм месояден ! При всички проблеми , които са налегнали човечеството , не ми се мисли как да накарам хората да не ядат месо , а тези свинеферми и всякакви други ферми , спасяват животите на милиони други диви животни които как да кажа не са толкова многоброини колкото хората или домашните прасета !!
Мислете си каквото искате , много би ми било лесно да убия някои от вас отколкото някое куче , защото на кучето няма да мога да му обесня защо по дяволите му отнемам живота !!!

A Light Bearer , Nothing on earth is like him, One made without fear. He looks on everything that is high, He is king over all the sons of pride !!

Ragnos

BeAVoice wrote:

Хм.. странно, мислех си че в Китай хората са пренаселени, не животните..

Правилно си разбрала. Където има много хора, има и големи нужди от храна. Как си представяш например милиард и колко там милиона души бяха да се изхранват само със зелено? Това ми беше мисълта.

BeAVoice wrote:

Животните са за ядене? А защо не си ти за ядене?

А ти защо задаваш тъпи въпроси? Да ти имам сравненията...

BeAVoice wrote:

отдъхни си, горите няма да пострадат повече отколкото страдат сега.. и между другото това щеше също да го знаеш ако беше прочел.

ахахаха, майтапиш се, нали? big_smile Няма да е зле освен прекаленото четене на природо-защитна литература в интернет, да си отвориш и малко очите за това, което става навън. Нараства населението на Земята, нараства и нуждата от дървесина. Сама си задай въпроса в колко сфери от ежедневието ни ползваме този дар на природата. А малко ме съмнява да си ходила да садиш дръвчета, където поредната шайка мангали ги е опоскала набързо...

Last edited by Ragnos (2008-05-10 19:47:55)

xStalkerx

Тук малко грешите. Ако индустрията, която експлоатира животни бъде прекратена, ще се отвори огромен ресурс и драстично ще се намали и замърсяването. Животинската индустрия е един от главните причинители на същите тия газове, дето се води, че причиняват глобалното затопляне. Аз по въпроса за затоплянето съм малко пас, но факт е, че това са газовете.
Обратно към въпроса - за да отгледаш едно животно ти трябва място - изсечени дървета. За да го изхраниш, ти трябва място, на което да засадиш храна - още изсечени дървета. Да не говорим, че храната, която едно животно изяжда дневно, може да изхрани няколко човека. Нека сега си представим за няколко години колко храна изяжда едно животно и колко човека е можело да бъдат нахранени с нея? Да не говорим, че отпадъците от животните замърсяват, убиването и транспортирането им също замърсява (тук трябва да бъде съобразено, че и храната им се транспортира, така че т'ва е двойно замърсяване).
Хайде сега да си представим, че премахваме тая индустрия. Едно на ръка, че ще има много повече място за растителна храна, второ - ще има далеч по-малко замърсяване.
А по въпроса за естествеността на яденето на месо - не вярвам, който и да било от вас да е достатъчно мъж, че да убие животно. Добре, че някой друг върши мръсната работа вместо вас, че иначе не съм сигурен от коя страна щяхте да стоите smile

Предлагам ви вече наистина да прекратим тоя спор. Воден е, а и си има отделна тема по въпроса. Всичко е казано. Останалото е въпрос на съобразяване и размишление на всеки един поотделно.

Arkangel_bloodlust

Браво на теб батка , аз вече от тук нататък съм пас вие ме отказахте от това което е хранело човечеството с векове наред , мога даже да кажа (естественно ще подбудя нови спорове ) , че дори и динозаврите (за хищните става на въпрос ) са се хранели с месо (един вид с други динозаври) !! Но аз лично се надявам , и съм силно убеден , че ще промените законите на природата ! Не на хишничеството !! А ако успеете и да накарате лъвове и вълци да не ядат месо ще сте направо златни  !!! УСПЕХ !!!

Arkangel_bloodlust

А и друго исках да кажа , ама от писане все ми се изплъзваше от ума , xStalkerx знаеш ли , че наскоро откриха че растителната мазнина се разгражда в тялото много по трудно отколкото животинската ?? Въпрос ти задавам в които не съм и аз толкова сигурен , но вярвам , че ти като ентусиаст ще се разровиш и ще ме упровергаеш !!! На мен ми звучи логично !!

xStalkerx

Знам го това, да smile Не възнамерявам да те опровергавам. Също така желязото в растенията се усвоява по-трудно. Е и? Това досега не ме е спряло да съм веган smile
Освен това никъде не съм казал, че искам да спирам хищниците да са хищници и лъвовете да ядат к'вото им се яде. Просто възразих по въпроса, за това какво би станало в една такава хипотетична ситуация, в която хората спрат да ядат месо и другите животински продукти. Отдавна ми е писнало да споря по въпроса и да се опитвам да убедя когото и да било, в каквото и да било. По настоящем ми е крайно безразлично кой к'во прави, просто щото аз знам аз какво правя и ако някой го интересува, ще му обясня, но в противен случай просто не ми се занимава. Иначе, можеш да бъдеш сигурен, че ако много ме вълнуваше тая дискусия, щях да съм привел нужните доказателства, за да опровергая тезата ви, че човекът е хищник или всеяден. Така че, батка, нищо няма да опровергавам, а просто изказах мнение за една хипотетитчна ситуация. Който го вълнува, има си тема за вегетарианството, която макар и заключена е доста изчерпателна.
Живи и здрави!

Last edited by xStalkerx (2008-05-11 08:41:50)

fallacy

xStalkerx wrote:

Животинската индустрия е един от главните причинители на същите тия газове, дето се води, че причиняват глобалното затопляне. Аз по въпроса за затоплянето съм малко пас, но факт е, че това са газовете.

Казано на по-прост език - кравите пърдят и отделеният серен диоксид (или беше нещо друго, мразя химията) разказва играта на озоновия слой доста повече отколкото колите, примерно. Иначе темата е такава, че може да се обсъжда до безкрай, без да се стигне доникъде, главно защото има две еднакво важни страни - моралната и практичната. Никой не казва, че растителната храна не може да бъде вредна, единствено, че е по-малко вредна от месото.

вие ме отказахте от това което е хранело човечеството с векове наред

Човечеството е правило и продължава да прави безброй неща, с които не мога да се съгласят.

nekfa-nikfa

Аве темата не беше ли за "изкуството" на оня скапаняк? Стига с тея меса и зеленчуци, вече 2 сттраници само тва чета : D По принцип е полезно да се ядат всякакви продукти но не ми се ще да навлизам в темата.
Иначе аз съм отвратена и не можах да изгледам този клип докрай hmm Колко луд трябва да си, за да наричаш това изкуство, да намираш красота в едно измъчващо се животно.. Подписвам се!

И да съм куха кат' китара, не е чак такъв проблем.. Щом ме мразите, oкей, но не струвате повече от мен!

refused

Не трябва да си луд. Трябва да си тъп.

nekfa-nikfa

Не, всеки може да е тъп малко или много, но това за мен е болест, човека има някви отклонения :\\

И да съм куха кат' китара, не е чак такъв проблем.. Щом ме мразите, oкей, но не струвате повече от мен!

refused

Не ве човек, просто е тъп. Ако имаше отклонения тва би го оправдало. А не можеш да се оправдаеш, че си тъп... Не е патологично.

nekfa-nikfa

Добре, днеска съм потресена от следните 2 клипа..
Всичко стана като си превеждах текста ан Verguenza (Ska-p) и гледах клипа.. Отвратих се как е възможно да се счита за зрелище убиването на един бик?! Как би могло!? И хората пляскат и се радват на някакъв идиот който се кълчи и мушка бикове.. Отвратително! ( http://www.youtube.com/watch?v=evfKljTWJWU )
В последствие споделих това на моя приятелка и тя ми даде следния клип - http://vbox7.com/play:254ecaf2 .. просто го гледайте от-до.. аз на 18 минута някъде просто не издържах..

И думи след като сте изгледали клипа: ние хората сме много жестоки.. не съм съгласна с това че не трябва силния да използва по слабия ако говорим за животинския свят, защото нацията на бялата мечка убива нацията на тюлена и в живота и в природата никога не ще има равенство, защото никога не е имало и няма да има, и сега няма.. и е в реда на нещата силния да доминира над слабия, но ние сме хора и трябва да сме по-човечни.. трябва да не сме жестоки! просто се разплаках към края на клипа, това е отвратително и ужасяващо..не може да си позволяваме да се отнасяме толкова жестоко с живи същества.. на някои може думите ми да му изглеждат неразбираеми но нека 1во види целия клип, да погледа ужасните документирани сцени..
що за работа.. газови камери за кучета, а пък обърнете внимание на клипчето от Турция..
не знам просто какво кажа..
не че ставам веган и т.н но клипа силно ме разстрои и ме накара да се замисля..
Не на жестокостта към животните!

не знам откривам ли топлата вода, и дали изглеждам смешновато но това почти ми развали деня.. аз просто помня как на село съм ревала като колят животните.. толкова е грубо и не се бях замисляла преди.. месо си ям ако тряжва да съм честна и може би след тези два клипа ще продължа да го правя, но жестокостта и БРУТАЛНОСТТА на хората направо ме очудва докъде може да стигне. Disgusting!

сигурно ги знаете тези клипове, но просто аз съм крайно разстрояна hmm

edit: [1:29:16 PM] МРАЗЯ ЧОРАПИ even more |-( каза: AQAAAAAA
[1:29:17 PM] МРАЗЯ ЧОРАПИ even more |-( каза: STIGA VE
[1:29:24 PM] МРАЗЯ ЧОРАПИ even more |-( каза: SEGA E TOVA ZZA U6ITE I OPAKITE
[1:29:31 PM] МРАЗЯ ЧОРАПИ even more |-( каза: I PROSTO GI 4UVAK KAK KVI4AT
[1:29:36 PM] МРАЗЯ ЧОРАПИ even more |-( каза: A STIGA BE NE I ZYBITE
[1:29:43 PM] МРАЗЯ ЧОРАПИ even more |-( каза:  AAAAAAAA
и тва е коментар за 2рата част на клиповете от тази серия.. сигурно няма да започна и да ги гледам...

айде извинявайте ме за прекалената емоционалност.. но това е наистина отвращаващо!

Last edited by nekfa-nikfa (2008-05-18 12:32:12)

fallacy

nekfa-nikfa wrote:

Добре, днеска съм потресена от следните 2 клипа..
ние хората сме много жестоки

От там започва и въпросът дали има разлика между човек и хуманен, макар и на пръв поглед едната дума да произлиза от другата..
Аз все пак мисля, че според мен тази жестокот не е естествена. Инстинктът да убиваш - да, но не и да измъчваш. Вярно е, че всяко дете минава през период, когато причинява болка просто защото осъзнава, че има тази способност (този мотив присъства дори и в детството на Христос според догматичните текстове), но освен ако нещо не възпрепятства развитието му, излиза от него и се научава на състрадание. След това обаче започват всекидневните компромиси, в следствие на които преценката се изкривява, докато се стигне до момента, когато повечето хора измъчват други или гледат безучастно как това се случва.

Казано по друг начин:
http://images.ucomics.com/comics/ga/1981/ga810323.gif

Last edited by fallacy (2008-05-19 11:38:45)