Re: Пушенето (забранено)
забраняваме с удоволствие
where I'm not all alone.
Не сте логнати. Моля логнете се или се регистрирайте.
забраняваме с удоволствие
ваше право.. имате власт - забранявате дано само след време да остане на кого да забранявате, че като гледам на къде са тръгнали нещата...
Ivailo, защо мислиш така ?
Те не само там стоят....те влизат ! На Агностик на няколко пъти настъпвах в моша бутилки....
ti nali ne odi i se moleshe za blakat be axaxaxax ili tva beshe za drugo xaaxxaaxxa
не искам да се меся ама не ви ли се струва че забранявате на хората личния им избор. Ако си пушач и ти си пуши не си добре дошъл. Интересно..
струва ми се момчета че в стила музика който харесвате все по малко остава музиката за сметка на идеологиите . Мое мнение.
айде весело
Никой не забранява на хората да пушат пред клуба, където няма да тровят другите. Не е забранено за пушачи, забранено е да се пуши вътре в залата. Разликата ми се струва очевидна.
да разбира се че има разлика - идеята ми е че на концерт се слага норма - ако не правиш това или ако правиш това ти ще си вътре. Тоест трябва да си подвластен на установената рамка. Какво се случва ? Аз също не пуша и когато някой ми е пушил пред мен на концерт го моля да не му духа в лицето. Но да му кажа ако пушиш няма да дойдеш на концерт. Хм според мен не бих го направил. Кой знае де.
Но пак казвам според мен това е дискриминация и доста хора ще се почувастват засегнати.
грим хироу кое защо мисля така ?
Ивайло,никой не възразява срещу пушачите,а срещу пушенето.Правото на личен избор никой не го оспорва,но също така никой и не е длъжен да се съобразява с него.Предполагам,че си запознат с термина "пасивен пушач" и с факта,че влиянието на никотина е по-опасно за него отколкото за пушещия.
Тва не е "идеология",а елементарна човешка съобразителност.
Last edited by chaosbs (2008-08-05 11:25:11)
Димът има чудното свойство да се разпръсква навсякъде, а пък саждите се лепят за дрехите, косата, дихателните пътища, бронхите...
Не е ли дискриминация да ме тровят, като алтернативата е да търпя техния ред или да не ходя? Всичко опира до там, че те ако пушат, пуша и аз (пасивно), докато аз ако не пуша, не им преча да излязат пред клуба за по цигара.
Не е ли дискриминация да ме тровят, като алтернативата е да търпя техния ред или да не ходя?
Именно.
Тезата на Ивайло е потресаващо абсурдна.Тва е все едно да кажеш,че правилото за изключване на мобилния телефон в кино или театър е дискриминация спрямо тези,на които им се говори.
Last edited by chaosbs (2008-08-05 11:34:48)
ваше право.. имате власт - забранявате
дано само след време да остане на кого да забранявате, че като гледам на къде са тръгнали нещата...
Ето за това Ивайло, защо си мислиш, че скоро няма да остане на кого да забраняваме ?
не искам да се меся ама не ви ли се струва че забранявате на хората личния им избор. Ако си пушач и ти си пуши не си добре дошъл. Интересно..
струва ми се момчета че в стила музика който харесвате все по малко остава музиката за сметка на идеологиите . Мое мнение.
айде весело
Ивайло, организаторът на едно такова мероприятие и собственикът на клуба, в който мероприятието се провежда, имат правото да поставят такава забрана. Тук и на други места вече доста се изписа, но ти явно не си запознат как стоят нещата в другите държави. Нормално е в такова затворено помещение да не се пуши освен ако клубът не е обособен като клуб за пушачи. А относно правото на личен избор аз мисля, че в случая не се потъпква ничий личен избор, защото всеки има правото на избор да дойде или да не дойде на съответния концерт.
Поздрави
Попринцип аз се дърпам някъде назад, пуша и се връщам. Но пък като го направят 15 човека и дима се разпростира насякъде и чеп... Ми да, забрана в клуба ще е добра идея, щото иначе никой няма да се сети сам да излезе. Пък тва за бутилките не знам ква забрана тряя се направи и на мен ми е писнало да се подхлъзвам в бира и да падам върху стъкла... А да влизаш в моша с цигара е най-долното нещо, просто няма начин да не уцелиш някой.
Също така и да правиш мош със стъклена бутилка в ръката.....
FACE FIXXA wrote:Така разгорещено го обсъждате сякаш имате думата
Тва скоро няма да се промени тук и ще продължава,така че просто го приемете или не ходете по концертиНа 22.11.2008 ще бъде сложено началото. Надявам се после да има и продължение.
ami az kato se vurna v sofia produljavam s organiziraneto na koncerti i opredeleno te shte sa "no smoking" na koito ne mu haresva da ne idva...
vie o6te malko 6te mi zabranite da qm sandvi4 s meso pred vas be...trudno mi e vuob6te da asimiliram kak cigarite okazvat vliqnie na temperaturata...moje bi ako se zapalqt 100 cigari v 8th ball 6te stane 500 gradusa...XAIDE MODERATORE,IZTRII POSTA MI OTNOVO!
Last edited by Guest (2008-08-05 13:53:52)
Цигарите не повишават температурата, но под влияние на дима хората дишат по-учестено и това пряко води до повишаването й. Разбира се, че на концертите винаги ще бъде горещо, но не е в това въпросът, напротив - това е най-малкият проблем.
Сравнението с месото е абсурдно - на мен не ми пречи гледката как хората пушат, а димът... Колко ли пъти ще трябва да се повтори това в тази тема?
На концерта на Fuel the Hate в 8th Ball миналата седмица или нямаше нито един пушач (от 30-40-те души публика), или бяха по-назад. В резултатът нито беше чак такава жега, нито вонеше гадно.
dvete ne6ta koito sa probelma mai sa temp i mirzimata...obqsni mi kak to4no u4estenoto di6ane vodi do povi6avane na temp...prosti mi prost sum i ne moga da si go obqsnq.
Ако от клуба откажат да сложат такава забрана, ще трябва да си направят доста мощна климатична система. В клубове като 4ти километър не може да се диша, ако се затворят вратите.
Темата е доста спорна. Проблема е до голяма степен в клубовете, които не си правят труда да си сложат добра аспирация.Просто тях не ги ебе, понеже местата, където може да се правят HC концерти изобщо не са много.Особено в Пловдив - едно Да се сложи такава инсталация не стува милиони все пак.
Наистина и аз пуша чат пат, особено по концерти и аз съм си и потърпевш. Не е много яко като си на сцената и ти трябва въздух, да го няма, а да вдишваш дим.В погото е същата работа... Но не мисля, че е решение да се забрани пушенето вътре. Не знам и аз...
така е съгласен съм че е доста спорна тема. Вярно е че организаторите имат пълно право да изискват от хората да не се пуши ако самите те, групите, както и голяма част от феновете искат това. Просто ми се стори крайно, понеже в България това май го е нямало досега. Но пък в крайна сметка както споменахме и в темата за яденето и неяденето на месо всеки е свободен да прави каквото иска
На концерта на Fuel the Hate в 8th Ball миналата седмица или нямаше нито един пушач (от 30-40-те души публика), или бяха по-назад. В резултатът нито беше чак такава жега, нито вонеше гадно.
dvete ne6ta koito sa probelma mai sa temp i mirzimata...obqsni mi kak to4no u4estenoto di6ane vodi do povi6avane na temp...prosti mi prost sum i ne moga da si go obqsnq.
Доколкото знам, учестеното дишане води до повишаване на телесната температура, от там пък се учестява още повече самото дишане и се получава затворен кръг. :) Но пак да повторя - температурата всъщност най-малко ме притеснява.
ni nai malko te pritesnqva?tva koeto copy-rah i paste-nah e citat ot tvoq 1-vi post po temata be pi4
otnovo:
...нямаше нито един пушач ...В резултатът нито беше чак такава жега, нито вонеше гадно.
taka?
a i tova koeto kazva6 za u4estenoto di6ane i t.n. trqa da zna4i 4e telesnata temperatura na pu6a4ite e s 2 gradusa nad tazi na nepu6a4ite?
Last edited by Guest (2008-08-05 16:06:19)
Не "ни най-малко", а "най-малко". Да, не беше чак такава жега и затова беше по-добре, но основното е, че не вонеше.
Не е въпросът дали са пушачи, а колко дим и вентилация има в помещението. И отново - това е най-незначителната част от спора.
anka , izvinqvai iskax da kaja x momchil ot envy x... xaxaxa
pusheneto po koncertite e super nasrano i az lichno she se radvam da se zabrani.
ivailo,zaradi lioliovci deto obqsnqvat , che muzikata e izmestena ot ideologiqta
punka ne e punk , a hardcora ne e hardcore...
p.s. vladi - super e , che na koncerta koito pravish nqma da se pushi... envy qvno
nqma da ima shtoto ankata ne moje da sviri bez fasche xaxaxa
mom4i,opa x ankata ot envy x...estestveno 4e 6te se radva6 ako se zabrani pu6eneto po koncerti pri polojenie 4e ne pu6i6...no ne si kraen v poziciqta si kato pove4eto infantili tuk,koeto e super sme6no..."pu6eneto trqa da se zabrani izcqlo,dim,jega,UJASSSSS''...q se opomnete be,vie da ne otivate da gledate Julio Iglesias v zala 1 na NDK 4e iskate da ne se pu6i?
Last edited by Guest (2008-08-06 00:07:04)
Page [ 2 of 6 ] Posts [ 26 to 50 of 143 ]