maldito

Re: Забраняват пиенето на бира в парка! Майка им да еба!

вие пиенето на бира директно със злоупотребата с алкохол ли го свързвате ? smile
съгласен съм с това че всеки трябва да прави каквото му е кеф.дразня се на някви изкуствено наложени ограничения и тъпи теории.

be yourself by yourself
stay away from me
http://www.southparkstudios.com/episode … play=false

kenogenesis

Има няква логика в забраната, но като се има предвид, че държавата нищо не й е оправено смятам, че това е последното, с което трябва да е захващат.

malloADHC

ИМЕННО !!! А и междудругото предпочитам лятно време да пия на открито в някой парк, на палатки в планината, или нещо от сорта. С мойте хора съм, слушам си моята музика, и ми е супер айляк, цяла година сме по барове ! Лятото е за открити напивания, в кръчми и барове да ходя и лятото - не мерси.
fuck authority.

1912.

Konan

Аз мисля, че трябва да се забрани да се пие по парковете на тези, които не чистат след себе си. Ако трябва и домашен арест да им се налага. Дейба и боклуците дейба. Вече и сред природата не можеш да се отпуснеш...навсякъде певецарки и пакети от чипс и кроасани. Няма само в лайна да живеем я!

Hlebshot

konan pak e reshil nqkva putka da ebava i sa prai sq na vuzpitan xaxaaxax

Moritz

Чл. 5
(3) Забранява се провеждането на сватбени, семейни, фирмени и други тържества и събирания, както и употребата на спиртни напитки на нерегламентирани места – улици, площади, градинки, паркове и други обществени и частни имоти, водещи до нарушаване на обществения ред и спокойствието на гражданите.

След брейнсторминг и т.н. с няколко юристи стигнахме до извода, че така формулираната наредба (това е текст от проекта на наредба и може да има изменения в крайния вариант), т.е. спиртни напитки изключват бирата.

Ако текста беше "напитки с алкохолно съдържание" щеше да включва и бирата, но "спиртни напитки" означава концентрат, т.е. от вино нагоре или всяка напитка, която има бандерол и наложен акциз.

refused

Сега хората от правителството, които влизат тук с анонимни никове и хиксове ще предложат поправка на закона и 'спиртни' ще се превърнат в 'напитки с алкохолно съдържание'.

Moritz

Най-отговорно мога да заявя, че хората от правителството, които влизат тук не си рисуват хиксове... smile

бтв. това е дело на Общинския съвет, а не на централната власт. smile

BlindVictim

Аз обичам и вино да пия по градинки. :d

Last edited by BlindVictim (2009-03-20 11:59:43)

Moritz

В шишенце от кока-кола smile

F_o_G

Moritz wrote:

Най-отговорно мога да заявя, че хората от правителството, които влизат тук не си рисуват хиксове... smile

Определено!

http://www.spirit-of-metal.com/les%20goupes/N/Nasty/pics/logo.jpg

moxata

i v tainite slujbi nqma x-ove ! smile

Konan

Ей Хлебо, ти ся хвърляш ли си бутилките през стъклото на колата както правеше тука бе гъз smile цапай на американците насрани, не на българите..там поне чистат ша тейба :d

Jicata

А тва дали означава, че няма да има и бирени фестивали на открито?
.. не, че обичам много да ходя по такива събития. Бирата е по-скъпа и се събират доста селяни. Иначе да.. винаги си рециклирайте отпадъците след вас! И аз се дразня на глупаците дето заебават всичко по пейки и градинки и после децата си играят в боклука. Червено вино, ром, уиски в шишета от кола. Бяло вино, водка, джин, мента в спрайт. smile и ше приличамe на sXe ;]

Hlebshot

ti nedei se pritesnqvai az nqma da se pensioniram tuka smile xaaxaxax skoro idvam i ne butilki,mi s4ko 6te 4upa xaaxaxaxaxaxax auuuuuuuup auuuuuuuuuuuuuuup  YESTERDAY i tva e !!!

F_o_G

Jicata wrote:

А тва дали означава, че няма да има и бирени фестивали на открито?
.. не, че обичам много да ходя по такива събития. Бирата е по-скъпа и се събират доста селяни. Иначе да.. винаги си рециклирайте отпадъците след вас! И аз се дразня на глупаците дето заебават всичко по пейки и градинки и после децата си играят в боклука. Червено вино, ром, уиски в шишета от кола. Бяло вино, водка, джин, мента в спрайт. smile и ше приличамe на sXe ;]

Забрави игличките!!!!

Jicata

е те игличките не са напитки с алкохолно съдържание! А аз такива неща не ползвам.. директно със спринцовката хахах

BlindVictim

Новата наредба въвежда и глоби от 500 до 2500 лева за хора, които се опитват да влязат във във видимо нетрезво състояние на мачове, театър и т.н. Същото се отнася и за тези, които се опитват да пренасят бомби и наркотици.

http://mediapool.bg/show/?storyid=150023&srcpos=12

Значи, ако искаш да вкараш бомба в театъра, или наркотици в детската градина, ще получиш същата глоба, както ако искаш да влезеш пиян. big_smile

Last edited by BlindVictim (2009-03-21 21:28:14)

Yzi

Heheh, narkotici v detskite gradini she e prekaleno, puk i te veche ot takava vuzrast gi razvrashtavat dechicata.. :@

Всичко, което си бил, връхлита те отново
Мислите прогарят като изстреляно олово

Shitfun

Има къде по-сериозни проблеми, за да обсъждате забраната за пиене по парковете... Просто ще си пиете вкъщи или в кръчмата, толкоз. Пък и едва ли ще тръгнат полицаи по парковете да гледат кой какво прави и да арестуват някого защото пиел бира.

TKL

Тъпо мнение, по същата логика може да се каже - "Има къде-къде по-сериозни проблеми, за да се мисли налагането на забравни за пиене по парковете".

TKL

Иначе наредбата гласи:

(3) Забранява се провеждането на сватбени, семейни, фирмени и други тържества и събирания, както и употребата на спиртни напитки на нерегламентирани места – улици, площади, градинки, паркове и други обществени и частни имоти, водещи до нарушаване на обществения ред и спокойствието на гражданите.

Т.е. ако не нарушаваш обществения ред и спокойствието на гражданите няма проблем да си пиеш колкото и каквото си искаш на "нерегламентирани места". Или казано другоядче - полицай без сигнал от "гражданин" много трудно ще тръгне да глобява някой, който просто седи и си пие бира на някоя пейка... разбира се друго е ако я строши в земята, хвърли в тревата, вика и т.н...

F_o_G

Ми то е почти неизбежно.

TKL

Без оплакване от някой, ушевите няма да тръгнат да правят нещо. Пък дали с бира или кола в ръка, или без нищо - за крещене, чупене и т.н. винаги са си съществували забрани като точки от други наредби (общински и държавни). Така че не виждам големия проблем. И кое му е неизбежното - въпрос на манталитет е - аз например няма да тръгна да си мърся града (или някой друг) като троша бутилки в земята или ги хвърлям зад гърба си в храстите... тая наредба е предимно за полуидиотите от тъпото поколение под 16, които се напиват и простеят безнаказано където им падне.
Не виждам как ще седна с някой приятел на по бира-три-десет пред Народния и ще дойде някоя кука да ми прави проблеми ако просто си пием и говорим.

Честно казано дори приветствам подобни наредби, защото предвиждат наказания за доста неща, които досега се разминаваха само с предупреждения от полицията.

Yzi

"Semi-fascist laws are passed under the veil of terrorism and world peace to legally control what needs to be controlled: the power of the people." Изтълкувайте си го всеки както иска. smile Според мен този "закон" е точно такъв..

Всичко, което си бил, връхлита те отново
Мислите прогарят като изстреляно олово