Topic: Кой как прослушва тази музика?
Това стана малко като тема тип "мило дневниче", но все пак ми е любопитно.
Някъде преди много години бях, каква изненада, стандартното за тогава хлапе, което слуша главно класически рок и метъл с няколко изключения от рода на The Offspring.
После един съученик даде на брат ми Exploited. Съмнявам се, че той въобще пусна касетата, но пък аз… В момента, в който се усетих какво имат предвид със ‘Said Maggie One Day’, осъзнах, че нещо е различно. Не само, че не бях чувал група с политически послания (което, за тогавашните ми 11-12 години не е било нещо странно, но все пак поради простата причина, че баща ми е политолог, се интересувах от подобни теми) - не можех да си представя, че ще бъдат толкова безсрамно крайни. В резултат сериозно зациклих.
След това за известно време нови подобни групи не търсех, главно поради липсата на хора с подобен вкус, предполагам. Слушах доста Контрол и Уикеда (едните тъкмо се бяха разпаднали окончателно, а другите тъкмо се бяха появили), но дотам. Все пак да отбележа, че все още съм на мнение, че това са две от най-най-най-стойностните български групи, без да се поставят стилови ограничения.
И така до момента, в който попаднах на “Точка на пречупване”. Не знам кой го водеше, тогава имената нищо не ми говореха, но като нищо е бил Чико. Не че помня как е звучал гласът на водещия тогава, просто Panic Attack сега ми звучи подобно. Както и да е, това доведе до Agnostic Front, Last Hope, дори групи от рода на Catch 22. И най-накрая - Suicidal Tendencies, които заслушах сериозно. Като по поръчка последва първият им концерт в София, след който пък не можех да повярвам, че разни хора от публиката се качват на сцената. Чувството за свобода, макар и траяло само няколко часа, не се забравя.
Някой друг желаещ да сподели детски спомени?
ПП. Ростиславе, ти хубаво ми даде линк, но да се бях сетил, че едва ли ще е за правилния раздел.
Last edited by fallacy (2008-03-28 17:37:41)