fallacy

Topic: Кой как прослушва тази музика?

Това стана малко като тема тип "мило дневниче", но все пак ми е любопитно.

Някъде преди много години бях, каква изненада, стандартното за тогава хлапе, което слуша главно класически рок и метъл с няколко изключения от рода на The Offspring.

После един съученик даде на брат ми Exploited. Съмнявам се, че той въобще пусна касетата, но пък аз… В момента, в който се усетих какво имат предвид със ‘Said Maggie One Day’, осъзнах, че нещо е различно. Не само, че не бях чувал група с политически послания (което, за тогавашните ми 11-12 години не е било нещо странно, но все пак поради простата причина, че баща ми е политолог, се интересувах от подобни теми) - не можех да си представя, че ще бъдат толкова безсрамно крайни. В резултат сериозно зациклих.

След това за известно време нови подобни групи не търсех, главно поради липсата на хора с подобен вкус, предполагам. Слушах доста Контрол и Уикеда (едните тъкмо се бяха разпаднали окончателно, а другите тъкмо се бяха появили), но дотам. Все пак да отбележа, че все още съм на мнение, че това са две от най-най-най-стойностните български групи, без да се поставят стилови ограничения.

И така до момента, в който попаднах на “Точка на пречупване”. Не знам кой го водеше, тогава имената нищо не ми говореха, но като нищо е бил Чико. Не че помня как е звучал гласът на водещия тогава, просто Panic Attack сега ми звучи подобно. Както и да е, това доведе до Agnostic Front, Last Hope, дори групи от рода на Catch 22. И най-накрая - Suicidal Tendencies, които заслушах сериозно. Като по поръчка последва първият им концерт в София, след който пък не можех да повярвам, че разни хора от публиката се качват на сцената. Чувството за свобода, макар и траяло само няколко часа, не се забравя.

Някой друг желаещ да сподели детски спомени?

ПП. Ростиславе, ти хубаво ми даде линк, но да се бях сетил, че едва ли ще е за правилния раздел. smile

Last edited by fallacy (2008-03-28 17:37:41)

To sin by silence when we should protest makes cowards out of men.

xNETZx

Re: Кой как прослушва тази музика?

Аз съм роден Hardcore xD

Last edited by xNETZx (2008-03-28 20:25:53)

kolko ste be ?!

BlindVictim

fallacy wrote:

И така до момента, в който попаднах на “Точка на пречупване”. Не знам кой го водеше, тогава имената нищо не ми говореха, но като нищо е бил Чико. Не че помня как е звучал гласът на водещия тогава, просто Panic Attack сега ми звучи подобно

Делян Стефанов го водеше и беше много по-яко от Паник Атак. Пускаше много пънк и ска. По Паник Атак сега когато и да го пусна върви някакъв хардкор, избиващ на метъл, а и всичката възможна музика е на един клик разстояние. Едно време не беше така.

99-та година всяко едно предаване на Тангра имаше концерти. На касетка имам записано част от изпълнението на Crowfish. Презаписах го с микрофон от колоната. Качеството е много зле, ама някой може да се изкефи. Кавър на Rancid... Делян Стефанов обявява как Rancid ще издават албум на 5-ти Април 2000-та година. Яд ме е, че едно време не успях да запиша всичко.

Ако някой има записан целият концерт в Буги Бар, с Counterfeit, BFH... и каквото друго имаше, щото съм забравил. Нека да се обади и по някакъв начин да го размножим и разпространим, да го има за поколенията.

http://www.mediafire.com/?019wjhf2ydo

Last edited by BlindVictim (2008-03-29 02:37:31)

XuaNmING

и всичко започна от Hatebreed когато бях на 17 ^^ сиреч преди 2 години

ilian

@BlindVictim:
bravo za zapisa...kachestwoto ne e tolkowa losho!pozdravi

fallacy

Разбира се, щом прочетох името, веднага ми изплува в главата... Иначе е ясно, че музиката е далеч по-различна, но цялостната атмосфера ми се струва подобна, но в наши дни радиото (като цяло, не конкретно Тангра) е съвсем различно.

To sin by silence when we should protest makes cowards out of men.

xIvelinx

vsichko zapochna s d2 kogato byah na 8,sirech predi 6 godini,ot dicho razbrah kakvo e hardcore i sega go zhiveya

vsichki znaem che mayka ti pikae prava,vsicki znaem che bashta ti pikae kleknal zashto togava ne mozhesh da se setish na kogo si se metnal?

NUKLEAR

xIvelinx wrote:

vsichko zapochna s d2 kogato byah na 8,sirech predi 6 godini,ot dicho razbrah kakvo e hardcore i sega go zhiveya

http://img100.imageshack.us/img100/2690/d222qk6.jpg

Last edited by NUKLEAR (2008-03-30 09:32:43)

nema rados bez grados

Judy

xIvelinx wrote:

За 450 мнения не се научи да пишеш на кирилица,както и да не дрънкаш глупости........ама айде,второто ти е простено,щото ти отива

Впрочем ,NUKLEAR , яка снимка *thumbs up*

http://www.punkrockshop.com/img/links/vibrators.jpg

justinsfhc

razbra li, ei! da si vzemesh pouka!!

kur za 'sichki

xIvelinx

judy otnovo s mnenie na myasto,kakto vinagi,nuklear bratleeee lud siiiii

vsichki znaem che mayka ti pikae prava,vsicki znaem che bashta ti pikae kleknal zashto togava ne mozhesh da se setish na kogo si se metnal?

Judy

Що бе, не обичаш ли да се гаврят с теб ? Щото аз много обичам да го правят с мен

xStalkerx

Какви точно гаври обичаш?

Judy

Всякакви много ясно! Обиждаш ли ме нещо, че ме подценяваш?

xIvelinx

strahotno se izgavri s men,stradam silno

xStalkerx

Страданието пречиства, братко!

xIvelinx

amin

SashoSFHC

Никак не е хардкор да страдаш, Иво, Д2 не са те научили достатъчно!
А тая снимка ако беше без флешовете щеше да е адски софткор!!!

GrimReaperHC

Ами при мен всичко започна с Агностик. Преди около 7 месеца един приятел ми каза да слушам Агностик, а аз до тогава слушах метъл, и се отклонявах към пънка. В началото като чух Агностик, и им се кефех, защото както можеха да свирят тежка музика, така можеха да правят и мелодична ( демек още си търсех само дрънченето и главотръса smile ). Peace буквално се заби в мен, и ми стана интересно, кой е готиния батко с шапката и анурака на Hatewear. Хмм, прочетох, че т'ва е Jamey Jasta. В мен изплува въпроса - Тоя пък кой ще е ? След това разбрах, че това е вокала на Hatebreed. Мдам това ми звучеше познато, може би защото още през лятото един приятел ми беше пратил Tear it down. Един ден докато бях на тенис с един приятел, преслушвах мп3'ката на едно друго момче, което слушаше така наречения NWOAHM. Изведнъж бум - чух песен която пусках отново и отново. От цялата песен разбирах само live for this..live live... lol

След като се прибрах набързо се разрових за Хейтбрийд из нета, и си дръпнах дискографията им. В продължение на 2 седмици аз заспивах и се събуждах с Хейтбрийд big_smile След това започнах да търся текстовете им, и започнах да намирам смисъл в тях. Свалих си и Агностик Фронт, след това се появиха Терор с Keep your mouth shut. Тази песен я слушах цял ден и не ми омръзна. След това Overcome пак на Терор, и тя беше страшна. Четях текстовете и започвах още повече да се кефя. След това чух Blood For Blood, които буквално ме бутнаха от клона. Тия хора имах чуство, че правят текстовете си за мен lol Така дойдоха и Last Hope, Vendetta, Madball, Angel Crew, и тн.

И така с всеки изминал ден се кефех на следващата разкъртваща хардкор банда. smile Така 7 месеца по-късно  аз намерих места из нета където мога да чета още за хардкора, и да комуникирам с интересни хора слушащи същата музика.

Това е от мен smile Очаквам въпроси, ако някой ще пита big_smile

http://img88.imageshack.us/img88/7415/6611526847136aq.png
Shit, I spent my whole life around the violence so I planted seeds of hate oh I let my habits grow I slept with the homeless, I copped with the fiends Lost the love inside my heart, I even forgot what it means Seen the ripest nights turn into the rottenest schemes But through it all I have never forgotten my dreams

NUKLEAR

GrimReaperHC wrote:

Ами при мен всичко започна с Агностик. Преди около 7 месеца един приятел ми каза да слушам Агностик, а аз до тогава слушах метъл, и се отклонявах към пънка. В началото като чух Агностик, и им се кефех, защото както можеха да свирят тежка музика, така можеха да правят и мелодична ( демек още си търсех само дрънченето и главотръса smile ). Peace буквално се заби в мен, и ми стана интересно, кой е готиния батко с шапката и анурака на Hatewear. Хмм, прочетох, че т'ва е Jamey Jasta. В мен изплува въпроса - Тоя пък кой ще е ? След това разбрах, че това е вокала на Hatebreed. Мдам това ми звучеше познато, може би защото още през лятото един приятел ми беше пратил Tear it down. Един ден докато бях на тенис с един приятел, преслушвах мп3'ката на едно друго момче, което слушаше така наречения NWOAHM. Изведнъж бум - чух песен която пусках отново и отново. От цялата песен разбирах само live for this..live live... lol

След като се прибрах набързо се разрових за Хейтбрийд из нета, и си дръпнах дискографията им. В продължение на 2 седмици аз заспивах и се събуждах с Хейтбрийд big_smile След това започнах да търся текстовете им, и започнах да намирам смисъл в тях. Свалих си и Агностик Фронт, след това се появиха Терор с Keep your mouth shut. Тази песен я слушах цял ден и не ми омръзна. След това Overcome пак на Терор, и тя беше страшна. Четях текстовете и започвах още повече да се кефя. След това чух Blood For Blood, които буквално ме бутнаха от клона. Тия хора имах чуство, че правят текстовете си за мен lol Така дойдоха и Last Hope, Vendetta, Madball, Angel Crew, и тн.

И така с всеки изминал ден се кефех на следващата разкъртваща хардкор банда. smile Така 7 месеца по-късно  аз намерих места из нета където мога да чета още за хардкора, и да комуникирам с интересни хора слушащи същата музика.

Това е от мен smile Очаквам въпроси, ако някой ще пита big_smile

РИЗПЕГД !

Last edited by NUKLEAR (2008-05-07 20:11:25)

nema rados bez grados

maldito

Темата всъщност е доста интересна, ама пак ще има глупостиsmile няма начин
на мен лично страшно много ми повлияха One for one на Last Hope и Strength remains на Face up. Като музика , като послание . Много повече от чуждите групи . Както са по 20 минутки касетките идея си нямам колко пъти съм ги слушал smile
и Biohazard, които слушам още от State of the world address , ама към 16 ги преоткрих . и като музика и като послание
естествено Madball, Agnostic, Suicidal... и без тях не се мина smile нормално
Но май концерта на Suicidal 2000-та беше решаващ smile

be yourself by yourself
stay away from me
http://www.southparkstudios.com/episode … play=false

Moritz

лелеееееееееееееееееее...

ами всичко започна преди мнооооого години средата на 90-те (някъде да е било 94-а или 95-а), когато чух Грийн дей, Офспринг, които съответно бяха издали Дуки и Смеш точно тогава и общо взето всички слушахме това, а и всички слушаха Нирвана и общо взето това беше началото..
След това един приятел ми пусна Dog eat dog, а 96-а немските класации бяха разбити от Zehn kleine Jaegermeister на die toten Hosen и съответното зацикляне на тях (трябва да благодаря на един приятел, чийто родители живееха в Германия и той пътуваше често и ми донесе няколко касети от там тогава). Иначе паралено покрай бащата прихванах много Queen, AC/DC, Ramones, Rolling stones, а покрай други приятели започнах да слушам Slayer, Sepultura, Pantera...
и така влязох в гимназията, където попаднах на няколко подходящи човека, които да дадат правилната музика, много слушане на Тангра, ходене по разни клубчета като mr. Punch, hardcore x-massa в зала Македония (2001-ва или 2000-ата не съм сигурен) и общо взето скачане от крайност на крайност...

BeAVoice

Всичко започна преди около 2 години.. с Obituary.. един приятел ми прати 2-3 песнички и в първия момент се ококорих и си казах "Блааа.. кой го слуша тва бе?".. и продължих с тогавашните си групи, на които сега ме е срам да спомена имената хаха ..  малко по-късно, пак някъде по това време, в профила на друг приятел в майспейс, чух On City Streets на The Casualties (която междудругото все още ми е една от любимите песни) иии бях във възторг.. поразрових се за още пънк и хора, които от доста време бяха в тая музика ме съветваха "я чуй тва, чуй онова".. и в крайна сметка чух The Adicts, 999, Misfits.. дирих им песните на поразия, после дойдоха New York Dolls...ии .. отиде... ;Р в един момент тва ми стана прекалено леко, започнах да слушам и hardcore, thrash, death .... интересното е че вече няма път, в който да си пусна музика и да не чуя нещо на Obituary ахаха и си мисля "Еее че кой не го слуша тва бе?" ....

smile

Straight Edge << That's Life.

kickrage

абе не че нещо, ама Дичо и барабанягата на Д2, които не ме кефат да кажа, разцъкват по концерти бая по отдавна отколкото повечето хора тука...да де щото таа снимка е пусната за гавра...треаше друга да пуснете...примерно на група "ТЕ"...хахаbig_smile
иначе сички са почнали с металика кво се праите big_smilebig_smilebig_smile

Last edited by kickrage (2008-05-10 12:32:20)

се таа...

cuka6t

sad but true