Re: Madness
Prince Buster е марксист. Чистопробна комуняга. Ама то Дерик Морган и той май е от червените...
Не сте логнати. Моля логнете се или се регистрирайте.
Prince Buster е марксист. Чистопробна комуняга. Ама то Дерик Морган и той май е от червените...
Бъркаш се с Desmond Riley и Jimmy Cliff който стана мюсюлманин Бати смеха
Да... а пък Сашо Роман е българският Judge Dread....
Сашо Роман е по - велик от Judge Dread!
Имаше една такваз приказка "Чрез лумпенизация към прогрес".
Конкретно към Pride, много хубаво казано, ок. Не съм съгласна с аргументите ти, но поне имаш такива.
Лично аз, като съм разпитвала или уж случайно станало дума, съм чувала, че някои хора са видели за пръв път Меднес по Vh1. Там редовно си ги пускат. Меднес се изявяват в повече стилове от Спешълс и де факто песните им с поп звучене ги правят известни сред хората, дето хал хабер си нямат от субкултура. Няма лошо все пак.
Съществуват ли две или повече групи от една черга (айде-тръгнали от едно място, финиширали на друго), е напълно нормално да се правят сравнения. Така се ражда и конкуренцията все пак.
Ето въпросната тема:
http://skinheads.net/forums/showthread. amp;page=7
Мизтрес, престани да грачиш по мой адрес, караш ме да се чувствам неловко. Само някой да смее да оспами темата още веднъж, ще си има работа с мен. Ще замоля Ростислав да изтрие излишния бълвоч, че очите ми ще изтекат без време.
Last edited by Judy (2008-06-05 16:27:51)
Някои хора трябва да престанат да се взимат толкова насериозно, за да престанем други да "грачим"!
Сашо Роман...на три морета..!!!!!!
Никой не е по-голям от бащицата- Хисарския поп!
По темата- абсурдни сте. Меднес ми е любима група и имам чисто фенски предпочитания към нея пред Спешълс, ама да правите такива абсурдни твърдения е леко казано смешно.
И тук идва въпроса на Прайд: Кок Сперър или Кокни Риджектс?
Има ли някой, който знае какво означава субективност?
Абсурдни твърдения като например?
Че понеже има различни мнения не може да се проведе свястна полемика по някой въпрос, засягащ предпочитанията на различните страни ли? Да, ето това е смешното в цялата история.
А субективността никой не я отрича. Но тя е добра почва за развитие и на интересни разговори, да се обясни какво и що; в крайна сметка форумите (освен за заяждане и лигня) са направени и за сериозни работи просто ей така помежду другото.
az puk sho da ne si spamya a? Absurdni tvurdeniya nema, ima absurdno pitane (ot tvoya strana) a sya da vidime, madness ili specials a? ako ne kajete koi, che vi ebem maikite! ibah glupostite.
Поправка, драги - питането не е от моя страна. Аз просто споменах, че някъде си е възникнал такъв въпрос. И престани да ебеш, че вече не е интересно.
Първо, форумите може да са с основно предназначение да се обсъждат някакви неща, да има дискусия и известна степен сериозност по нея, но не трябва да се изпада и в другата крайност, където да почнеш да бъркаш реалността с форума.
Ето, Moritz добре се изрази за субективността, нещо което много хора от тук очевидно пренебрегват. Не съм съгласен с някои от твърденията на Miztres, но тя очевидно, както и каза е гледала НА ЖИВО и двете групи и по моите схващания тя има право да каже нещо повече от това което ние си грачим и си мислим по въпроса за любимите ни групи.
Да не говорим, че на мен лично ми писна от метъли, които обсъждат Ой! музиката, от кораджии, които обсъждат реге и от пънкари, които разбират от всичко, нека всеки се съсредоточи върху това, което му е най - ясно. За да не ме разберете погрешно не искам да обиждам никого от пишещите тук нито да наставлявам кой какво да пише, но когато се спори по някаква тема с аргументи е добре тия аргументи да ги черпиш директно от извора както е думата за да няма изцепки като :
поп звучене
малко по нагоре из постовете.
Judy, какво е ПОП звучене ? Има ли стил ПОП ? Ако има стил Поп ще ми кажеш ли някои известни "поп-музикални" изпълнители.
Според мен поп ( а и според историята на термина ) идва от английското популяр, т.е. известен. Поп музика, ако днес има смисъл на стил, то във времето за което говорим определено не е било така. И искам да ти кажа точно тук е разликата между поп и ъндърграунд. Ако си мислиш, че Prince Buster, Judge Dread и Derrick Morgan,Harriot и прочее твои любими (или поне бяха преди твои любими) изпълнители са ъндърграунд си в зверска грешка, защото
1. Обратното на поп, т.е. ъндър не се характеризира само с това, че чалгарите от класа ти не знаят тия изпълнители.
2. Те просто не са това!
Защо ? Защото както гореспоменатите изпълнители от първа и втора вълна реге,ска и прочее, Меднес, Спешълс и нам си кви там още СА ПОП. Те са БИЛИ ПОП, но този термин е пожизнен. Пожизнен е защото все още съществува термин като РЕТРО. Всичко което е РЕТРО е ПОП. Добре каза, че някой си бил чул за първи път Меднес по VH1. В някоя ретро програма сигурно. Както и всичките от любимите ти ( вече ) пънкари от Кекс Пищолетите ( gegen Sidney!!! ) през The Clash, Ramones, Iggy Pop и всичките пънк идоли са били поп. Били са популярни,били са известни и много слушани. Вече не ги слушат масово,но фигурират в "ПОП КЛАСАЦИИТЕ"
А това,че Спешълс за времето си са били повече ПОП от Меднес няма спор, защото проблемите около концертите на Меднес са довели до откровена политически коректна борба с тази група ( Да не говорим, че Съгси е бил приятел с Иън Стюарт, но това разбирачите го знаят по добре ) докато Спешълс поне не са им отказвали участия в различни клубове и проблемите им са се свеждали до ограничен кръг от хора ( крайно десните, националния фронт и прочее и прочее ). За това казах по - горе, че Спешълс, когато са свирили са били по напред с материала от Меднес. Пък и кво си мислиш тоя лейбъл от кво се е хранел, от фотосинтеза ли ?
Никой не ми отговори на гениалния въпрос Cock Sparrer или Cockney Rejects, за това ще задам нов : Белана или Милде ?
П.П. Нито Сашо Роман, нито Хисарския поп са номер едно. НОМЕР ЕДНО Е ИСТИНСКИЯТ РУД БОЙ НА БГ МУЗИКАТА ИВАН ИВАНОВ - http://www.vbox7.com/play:935bc5c8
Ооооо, Pride, и както там са ти останалите хиляди никове, благодарим ти за мнението, едно от малкото свестни, с изключение на нещата, дето си сложил в скобките. Баси бе, остави ме на мира и не ми казвай кво харесвам и кво съм харесвала, ок? до едно време можеше да имаш някакви права да го правиш, сега вече нямаш.
Относно нещата,които си изписал за моята "изцепка", няма да коментирам нищо, щото е излишно, съгласих се. Всъщност никога не съм била несъгласна по тези въпроси. Ама да ти го повторя и потретя за по-сигурно - ВИНАГИ съм харесвала Сид Вишъс , Клаш и Рамоунс - още от момента, в който ги чух за пръв път, а това беше същият момент, в който започнах да се интересувам и от Спешълс, заради една тяхна особено специална песничка, сещаш се, нали?
Впрочем сега аз се сетих, че щом веднъж написа, че се кефиш на някои работи на Бъзкокс и Рамоунс, е малко тъпо да ги храниш толкова разпалено и да ги наричаш с общото име "клошари", след като ти самият си този, който ПРЕДИ ги е слушал повече, от колкото АЗ сега. Очевидно.
Аз и в днешно време си слушам всичката музика, която имам. Но ти няма как да го знаеш.
Браво на Мистрес ,че е гледала на живо Меднес и Спешълс, бих искала и аз да го сторя. Ама то е заради модата, нали ме знаеш колко струвам
Last edited by Judy (2008-06-05 21:52:05)
ah gospodi, sberi si versiite (kakto kazvame v nai-krasiviya bulgarski grad)
Абе, ако се любите що не се вземете,а.....
Аз до сега кой знае какви твърдение не съм изказвала. Просто, защото за мен виртуалното мерене на уйове (изключително неподходящ език за една млада дама,но какво да се прави) е несъстоятелно.
Judy, евала за нещата, с които се занимаваш. Бравос за ентусиазма ти и т.н. Просто според мен трябва да ограничиш малко виртуалния живот и да се опиташ да поживееш в реалния такъв. Разбирам, че на 18 всеки има и е имал нужда да се доказва, да го забелязват. Щеще да е много яко, ако просто се беше ограничила с постването на статийките без излишното търсене на внимание ("...то си го пише в биографията, КОЯТО ЕСТЕСТВЕНО НИКОЙ НЕ СИ Е НАПРАВИЛ ТРУДА ДА ПРОЧЕТЕ" от темата за Wire). Е те тва' беше нещото, което ме издразни и в комплект с невъобразимата скука в бачкане ме провокира да пиша/да се заяждам.
Аз дискусиите за това кой ми е по-любим и ме кефи повече (а не кой е по-добър) си ги решавам на биричка в парка или друго приятно място.
Основното за мен е, че трябва да намалиш филмите и интернет и да се включиш в случващото се около теб. Много хубаво е да си запознат с историята, ама нали в крайна сметка сега живеем. Мога да ти кажа, че 1000 пъти по-яко е да видиш и чуеш въпросните банди на живо, отколкото да прелистващ автобиографии, да гледаш клипове и да спориш по форуми. Това е нещо, което не може да се опише. Всичко друго е оправдания - аз бачкам по 5 дни в седмицата на пълен работен ден, до скоро изкавах по 400 лв....винаги можех да кажа "да го еба...не мога да отида на тоя концерт". Е да, ама отивах... И лятото пак ще отида на Mighty Sounds Fest (да е жив и здрав новия ми шеф и да ме пусне дано!!! Ако не ще се разболявам....). Пък вие през тва' време щом държите, дискутирайте си по форумите.... Евала.
недей така де и на нас ни е скучно...
а за ходене- ходим ако ни пусне шефО и имаме финикийци...
Не мога да ходя по концерти в чужбина, защото нямам пари.
На мен ми е интересно да чета биографии, не виждам нищо лошо, а
форумният ми живот е част от развлекателната ми програма ,докато не съм и аз в парка.
Не съм тръгнала да убивам никого, задето не е прочел нещо
Ходили сме и заедно,Вили..знам.... Плюс, че ти имаш най-голееемия шеф! :Д
аммм той ми е най-големия бивш ШЕФ, ама си остава най-големия
Page [ 2 of 2 ] Posts [ 26 to 43 of 43 ]