fallacy

Re: Защо по-голямата част от младото поколение избира чалгата?

Аз пратих на един приятел 'No Crying in Hardcore' на Victimize, той ми отвърна с нещо на Преслава... Сега сме в процес на преговори дали ще се прежалим да чуем ги чуем по веднъж. Ако изчезна безследно - това е най-вероятната причина.

To sin by silence when we should protest makes cowards out of men.

RYKERS

тва беше наи голяма простотия която бях чувал тва е кат да пратиш на няква чалгарка някъв powerviolence и да и обянсяваш колко здраво копеле си щом слушаш такива лудници хахха и тя щи се кефи и кат се пребере ще си пусни преслава или вероника

kukite ni biqt bez da imame vina i vinagi sa pravi a nie nikoga ...

fallacy

Ще се кефи? Сериозно? Много трябва да са се променили нещата, щом чалгарките те мислят за готин, ако им пускаш хардкор, но изглежда общуваш повече с тях и ги разбираш, а аз - не.

Иначе преговорите стигнаха до клишето "задънена улица". И двамата сме на мнение, че другия няма да си пусне чуждата песен. Поне за мен той е прав. smile

coockie

избират чалгата, защото тя отговаря на мисленето им, ходят на чалга парти, за да си носят смотаните бели дрешки, да се свалят и кълчат, тва им е общо взето представата за забавление, за любов представата им е такава, за каквато се пее в чалгата, абе мн причини има, ама аз лично познавам доста чалгари и толкова им е акъла.
А и да слушаш чалга е най- лесния вариант да си нормален и да те приемат, тъй че...

coockie

аз всъщност малко отникъде се включих, и почнах да философствам, за което се извинявам, щот не бях прочела всички мнения, ама ще се науча smile

DIETRYING!!!

ne se priema obmislqi ne6tata

kickrage

ми чалгата е наи-комерсиалният стил музика в България...когато нещо те залива с тонове от телевизора, радиото и прочие, е съвсем нормално след като си малък да ти се набие в главата...един вид тва в днешни времена си е музиката с която си те съпътства...за което разбира се са виновни и родителите, щото ако не искаш детето ти да слуша чалга е наи-лесното да направиш така че да не слуша...а относно въпроса що не слушат хардкор, еми ти ако искаш да нема и воини...смисъл хардкор все още не е толко достъпно колко си мислиш...по лесно е да прослушат метал например...а като гледам как се развиват нещата дори некоя емо банда...smile

се таа...

BeAVoice

Според мен зависи от умствения багаж. Имам предвид, че е много по-лесно да разбереш чалгата, нещо абсолютно непретенциозно, отколкото хардкор-а примерно. Второто, лично за мен, е в пъти по-трудно да го почувстваш и да те вдъхнови, както обичам да казвам. Но веднъж усетиш ли тази музика ... всички знаем за какво говоря. Пък чалгата, лесно достъпна, изпълнена с празнословия, неангажираща.. абе здраве да е ;Р

Straight Edge << That's Life.

Moritz

хахахааха

fallacy

Пайнер е на световно ниво!!!

oiter

mladejta izbirat chalgata zashtoto u tqh nqma koi da im kaje che tova ne e muzika. nqma nikakuf absoluten roditelski kontrol.  tehnite roditeli sa prekaleno zaeti sus rabota i se chudat kak da izhranqt malkite si kopelenca.
long live the hardcore parents

fallacy

А така, кажи им го. Трябва повече контрол, за да са по-свободомислещи хората, логиката е желязна.

FACE:FACE

тая логика с родителите е напълно погрешна...
не винаги се получава така
Не можете да ме убедите,че на никой от вас родителите не слушат чалга

Break Through It All

Tolimir

FACE:FACE wrote:

Не можете да ме убедите,че на никой от вас родителите не слушат чалга

Е права си, ама мога да го твърдя без да е нужно да те убеждавам, защото е факт.
Иначе родителския контрол може да изгражда свободомислещи хора. Има толкова много начини да влияеш на някого без да го подтискаш. Тънкия психилогически тормоз/контрол е хубаво нещо и трябва да се пощрява. smile

Did you call my name and I didn't hear? Did you call my name and think I didn't care?
Did you call our names and we didn't hear? Did you call our names and think we did not care?

http://fc02.deviantart.com/fs16/f/2007/178/8/7/UV_Id_by_Agarvaen.jpg http://www.sambarforpins.com/thumbnails/ER509_sniper_pin.gif

fallacy

Разбира се, че е грешна.
Толимир, родителите могат да помогнат на човек да си изгради самостоятелно мислене, но не с контрол, единствената полза от него е детето да се научи да оцелява.

ПП. Родителите ми слушат класическа музика и старовремски рок'н'рол + това, което се е случвало да си харесат от моите неща. Примерно майка ми е голяма фенка на разни поп-инди групи от рода на Vampire Weekend, а баща ми - на всичко политически и социално настроено (Pro-Pain smile) или ска-ориентирано. Хубави свободномислещи родители съм си възпитал. smile

DIETRYING!!!

prosto po ne6tata koito pi6ete az se 4uda va6te roditeli kak ne sa vi ishvurlili o6te oba4e te sa prekaleno inteligentni! te sa umni ! za tova vi durjat hahaha boli me fara na koi roditelq kva muzika slu6a

Serenity!

не ги ли виждате к'ви са повечето   смешни фешъни и наконтени лигли [изкуствена работа] а в музиката им се повтаря едно и също ''обичай ме,желая те,люби ме :Д " . елементарна музика за елемнтарни хора ;ДД  [поне повечето са такива]

chaosbs

Serenity! wrote:

не ги ли виждате к'ви са повечето   смешни фешъни и наконтени лигли [изкуствена работа] а в музиката им се повтаря едно и също

пак питам - нима не важи с пълна сила същото и за огромна част от хардкор/пънк/метъл средите?

с кое точно ти си по-неелементарен от един чалга-фен?

Last edited by chaosbs (2008-07-16 13:51:04)

so what the fuck are we living for
give us a future

fallacy

Музиката изразява ценностната система. Очевидно е кой какво иска от живота. И, да, повечето хардкор групи не блестят с композициите на песните си и текстовете обикновено са сравнително простички, но така е с абсолютно всеки стил. За мен най-показателни са изключенията, които са наистина добри - колкото повече са, толкова по-стойностен е стилът.

HateCore

super mnoo me marzi da gi 4eta tiq raboti za tfa s risk da povtorq nqkoi da kaja li4noto si mnenie po vaprosa:
Chalgata kakto znaqt vsi4ki e mutrenska muzika prosta kato zvu4ene pove4eto pati kradena s maloumni text-ve v 90% ot slu4eite izpalnitelite sa pevici s golemi cici i s malki talanti ... i ta tfa sa qsnite raboti,a mladoto pokolenie izbira da slusha chalga ne za drugo poradi tezi pri4ini 4e e prosta za rabirane muzika s ne mnogo golqm smisal i naso4enost ... pee se za piene i lubov sex i pari tipi4nite vle4eniq na vseki vladej ... i tfai spored men

http://i186.photobucket.com/albums/x138/Kraftschlag/l_d4901423f74ca59c9f00c896ee7d1f0d.jpg
Локо Пловдив И Водка До Гроб!

hades

Аз лично за себе си съм избрал чалгата, заради маанетата!!!

cuka6t

AxCx imat nai stoinostnite textowe

xIvelinx

az izbrah chalgata shtoto ima po gotini putki

vsichki znaem che mayka ti pikae prava,vsicki znaem che bashta ti pikae kleknal zashto togava ne mozhesh da se setish na kogo si se metnal?

Serenity!

chaosbs wrote:
Serenity! wrote:

не ги ли виждате к'ви са повечето   смешни фешъни и наконтени лигли [изкуствена работа] а в музиката им се повтаря едно и също

пак питам - нима не важи с пълна сила същото и за огромна част от хардкор/пънк/метъл средите?

с кое точно ти си по-неелементарен от един чалга-фен?

казах По-Голямата част!!! не слагам всички под един знаменател...
ъ? извинявай ама неможе музика чиито клипове се показват само голи цици[повечето изкуствени] и напудрени задници(без извинение) да е  пример за подръжание.Шот аз примерно много са "кефа" като вида на улицата 12 годишно момиче изглеждащо като курва...
Не съм казала че като слушаш метъл,хардкор или ска си мн Велик.Не съм казала че аз съм Най-голямата като съм Хардкораджийка,нали?Но съм сравнително по скромна от чалга фуриите от моя клас(примерно),който са супер прости,но са със самочувствие до небето и като ги слушаш как говорат ти идва да се хванеш за главата.Повярвай...

П.П Не ти ли прави впечатление че повечето по улицата изглеждат еднакво...?

Извинявам се ако някой ме е разбрал погрешно...

nekfa-nikfa

А аз като ти гледам правописа, си мисля че си велико и начетено момиче, йевала.

А аз преди като ходех по "метъло-пънкарски" и "не-знам-си-кви-още-велики-ъндърграунд" компанийки, също имах нещо като самозаблуда че съм адски различна. Уви, не.
Еднакви са и момиченцата с гащеризончета, тениски на Slipknot или Iron Maiden, лапетата с бръснати глави и тениски от пазара България на 3 морета, и т.н.
Тва са някви общности все пак. Никъде не съм видяла много хора различни помежду си да движат заедно и да се разбират идеално.
Но ти като си хардкораджийка (по твои думи), много ли се различаваш от другите хардкораджийки? big_smile
Дрехите чувал, тениска с бокс.. само например де...

Тва как всички са еднакви, а "ние" (незнайно кои "ние") сме много различните, е много изтъркано.
И в моя клас са чалгаджии ама като вляза в стаята намалят музиката,а понякога я спират.
Май ти си настрояна хейтърски към момичетата от класа си, затва не се разбираш с тях.
Просто не се мисли за много различна и не се взимай насериозно,  и ще ти е по-добре wink

И да съм куха кат' китара, не е чак такъв проблем.. Щом ме мразите, oкей, но не струвате повече от мен!