x chovek x

Re: Не яж месо, яж лайна

a imenno - maloumieto smile

soldado

ростиславе, подчиненият ти наемник - модератора fallacy, трие постове за щяло и нещяло! намали му моля те малко заплатката та да не се взима толкова на сериозно smile

fallacy: Ако нещо не те устройва, може да пуснеш тема в раздела за мнения и предложения или направо да пишеш на админите, вместо да разваляш темата, тъй като и този пост ще бъде изтрит, както останалия флууд.

piss off

Dancho

Цъкни тука

These are the only crowded rooms
where I'm not all alone.

maldito

#
Цел?
Да ви откажем от консумирането на мъртви животни. Кратко и ясно!
#
Защо?
Мислим, че не е правилно. Защото имаме доказателства, че е по-здравословно. Защото смятаме, че не е етично. 21 век е!

Е точно това ме дразни. Аз съм направил своя избор - обичам месо, и нищо не може да ми промени мнението. Вие сте направили своя.
Защо просто не уважите личния избор на другите ??

be yourself by yourself
stay away from me
http://www.southparkstudios.com/episode … play=false

xKorupciqtax

защото, maldito, твоя избор засяга не само теб. Цялата работа е не да накара някой насила да се промени или да се отказва от каквото и да било. Целта е просто всеки от вас поне за малко да се замисли, без предубеденост спрямо фактите изложени в сайта. От там нататък всеки си преценява.

from the slaughterhouses to the labs - ALL MUST BURN

fallacy

По същия начин много хора предпочитат да си хвърлят боклуците по улиците и превърнаха града ми в кочина, трябва да се примиря с личния им избор ли? На всяко действие може да се сложи този етикет, обаче личният избор е такъв само когато не влияе на никой друг.

To sin by silence when we should protest makes cowards out of men.

maldito

Извинявай ама това за боклука какво общо има. Това е въпрос на култура.
Обичам животните, не обичам да убивам , но обичам месо. Това е положението. Колкото и да ми е кофти за животинките, това няма да ме спре да ям месо. Затворен кръг.. Хранителна верига. Както искаш го наричай
И в сайта не пише - "искаме да ви накараме да се замислите" . Пише  "Цел?Да ви откажем от консумирането на мъртви животни. Кратко и ясно!"
Това не ми хареса разбираш ли. Вярвай в каквото искаш, но не ми го натрапвай. Тая работа малко на фанатизъм отива. Аз не водя кръстоносни походи за популяризиране на пържолите нали?

be yourself by yourself
stay away from me

Welldonehero

Така като гледам,можем взаимно да се поздравим с Blood for blood-I ain't like you

A few ideas for better life!!!
http://www.military.co.il/asg/ammunition_a.jpg

xKorupciqtax

Blood For Blood да го духат.  big_smile

Поздрав с Earth Crisis - The New Ethic

Last edited by xKorupciqtax (2008-08-06 13:13:08)

maldito

PS : http://www.bandyhumor.com/Handler.ashx?PhotoID=373

Last edited by maldito (2008-08-06 14:36:39)

be yourself by yourself
stay away from me

Amsterdamage

Искате да ни накарате да не ядем месо? Че що бе? Много зеленчуци ли хабиме за гарнитурата?
Малко ви е слаба пропагандата момчета!
Аааа и друго - ако не ви кефи града да прилича на помийна яма, може да спомогнете малко и да спрете със спрейчетата по центъра!
Вчера минах по "Солунска" и "Ангел Кънчев" и видях разни веган творения, предполагам ваши...

Fallacy, батко, ако ми изтриеш и тоя пост си най-големия мишок!

Кое си требе се самоизисква...

moxata

и жените да спрат да ядат пишки! не е честно!

x xamsterdam x

mnogo se penqvite... kato ne vi kefi saita ili nachina na jivot i izbora na xorata
deto ne qdat meso, ne chetete temata i tolkova.
qnis kaza edno neshto ,koeto ne moje da bude oboreno, a imenno ,che nashiqt izbor
za razlika ot vashiq ne vredi - ne stava duma ,che sme po-golemi pichove ,ne stava
duma , che sme po-umni ,ne stava duma , che vi prevuzxojdame - podobno tvurdenie
e absurdno... stava duma , za tova vseki da pomisli i da vidi kak stoqt neshtata vsushnost
shtoto vsichko , koeto se sluchva s jivotnite e napulno realno i da zatvarqsh ochi pred
nego za nas pone e neredno

konan

Аз ям месо, защото мразя животните. Защото животните са тъпи и вкусни. Искам да умрат в болка. Всички.
А тигрите, скорпионите, змиите и т.н. трябва да бъдат съдени в Хага за престъпления срещу човечеството!

Moritz

fallacy wrote:

По същия начин много хора предпочитат да си хвърлят боклуците по улиците и превърнаха града ми в кочина, трябва да се примиря с личния им избор ли? На всяко действие може да се сложи този етикет, обаче личният избор е такъв само когато не влияе на никой друг.

Производството на електроенергия също е доста интересен процес, свързан със замърсяване, а където се използва и атомна енергия е още по-зле.
Ще се откажете ли от компютрите, интернет, музиката, телевизията, филмите, трамваите, електрическите крушки и да живеете един по-добър и природосъобразен живот?
Личния избор и общественото мнение по начало са противопоставени, затова и красиви думички като етика, честност и т.н., просто са изпразнени от съдържание.

Пак моля направилите личния си избор хора, които им пука за природата, дотолкова че да могат да се откажат от всички блага на цивилизацията и съвременния начин на живот, да вдигнат ръка и да кажат- Аз направих своя избор и не ползвам, нито едно благо, което е свързано с нарушаване на природния баланс, начина му за придобиване е неетичен, противоестестествен или просто не е честно.

Dancho

няма нужда да използвш доводи за добива на електроенергия, за да оправдаеш убиването на животни.
това, че не мога да се откажа от компютъра, с който си изкарвам парите , не означава, че не мога да съм вегетарианец.

These are the only crowded rooms
where I'm not all alone.

Moritz

Но означава, че може да не обиждаш хората, които са направили друг избор. wink

xKorupciqtax

Никой никого не обижда. Просто вие твърдите, че яденето на месо е ваш ЛИЧЕН избор, а това съвсем не е така. smile

Moritz

Значи ще си играем с думички - отказа да станем вегани/вегетарианци е наш личен избор. smile

ivailo

Просто вие твърдите, че яденето на месо е ваш ЛИЧЕН избор, а това съвсем не е така

ами чий е ? Ето това е чиста проба косвена обида. Вие сте заблудени защото това НЕ Е вашия избор и сте някаква форма малоумни щом не може да направите ПРАВИЛНИЯ избор да не ядете месо. Аз в момента си готвя соеви шницели. Също не пуша, избягвам да ям месо. Обаче ми е много демагогки някой да казва кое е правилно. Приятелю хармонията се базира не на идеалност а на чено и на бяло. Ако никой не ядеше месо - щяхме да го ядем много сериозен ....

така че избора да се яде месо е личен ...

Last edited by Guest (2008-08-06 19:58:08)

x ray cappo di cappi x

hubavo e, 4e stana nqkakuv razgovor. az 6te kaja samo tri ne6ta :

1. ako imam pistolet v joba i sre6tna rostislav na ulicata, ne e nujno da go zastrelvam, samo za6toto imam pistolet v joba. tolkova za vurha na hranitelnata veriga. sami pravim izbora si.

2. ako imam pistolet v joba i sre6tna rostislav na ulicata i re6a da go zastrelqm, za6toto tova e moqt li4en izbor - da strelqm po horata, edva li moga da se opravdavam s "tova e moqt li4en izbor", za6toto tuk stava vupros za ubiistvo.  ubivat go za teb, taka 4e nqma kakvo da se opravdava6 kato jenka "ama to si be6e umrqlo, az samo go izqdoh". v hard core-a mqsto za jen4ovci nqma. ako si re6il da qde6 meso, qj si go - nikoi ne te kara nasila da pravi6 ne6to, a samo da se zamisli6. v hard core-a nqma mqsto i za tapaci, koito dori ne iskat da mislqt.

3. i az ne haresvam eminem, ama ne mu vlizam v saita da mu pi6a kolko e tup, bez da me e pital. 6tom e "li4en izbor", ostavete vegetariancite da si pi6at vav foruma, koito si e za tqh.

new ethic...

xKorupciqtax

Забелязвам и друго нещо, ние вегетарианците/вегани, които пишат в темата казваме, защо смятаме че сме правилни, т.е. мотивираме избора си, докато нито един от месоядните не е посочил защо аджеба няма нищо лошо да се яде месо, освен разни егоистични твърдения за хранителни вериги и как това било в реда на нещата, всичко казано с цел самооправдание. Кажете, с какво яденето на месо подмоага развитието на околната среда. smile

maldito

Какво е егоистично в това че ми харесва да ям месо и ще го правя независимо от какво мислите ? Кой е егоиста? Защо трябва да се оправдавам пред който и да е за моя избор ? Живейте си живота. Защо има хора, които въпреки че не ядат место не го натрапват на другите? И защо всеки довод, който не ви отърва е егоистичен? Щом за вас дори личният ми избор е форма на егоизъм явно спора е безсмислен...
ПС : Защо не ходите да протестирате сега, когато колят животни в центровете на градовете? Не чух някоя организация да протестира. Или по интернет е по-лесно да се протестира.

be yourself by yourself
stay away from me

Moritz

Защото спора е воден многократно, а и няма единно становище дали е по-полезно да си веган или месояден, затова ще е само замеряне с факти от привържениците на двете страни и евтина пропаганда.

DIY-OR-DIE

няма единно становище дали е по-полезно да си веган или месояден

дали е по-полезно за..?

d-beat spirit