xStalkerx

Re: Кой как прослушва тази музика?

kickrage wrote:

иначе сички са почнали с металика кво се праите big_smilebig_smilebig_smile

Т'ва поне за мен е вярно. Като бях във втори клас, с брат ми крадяхме пари от наш'те и ходихме на Плиска той да си купува касетките на Металика и Нирвана. Горе-долу оттогава датира първият ми допир с по-тежка музика. После, макар че си слушах Нирвана и Металика, едва към 6 клас се зарибих по-сериозно с Dookie на Green Day и Americana на Offspring. После покрай постепенно нарастващия ми интерес към пънк и хардкор, имах и метъл период, но той беше само за една година и от там насетне в 8ми клас прослушах пънк систематично и чат-пат и няк'ъв хардкор. После имаше пик в слушането на пънк - зарибих се по анархо-пънк (кръст) и Ой! и така някоя и друга година, след което интересът ми към тези сцени полека взе да замира и все повече се насочвах към хардкора. Като естествено следствие от това, че слушах преди това много пънк, интересът и предпочитанията ми към хардкора и до ден днешен са по-скоро в old school насоченост, макар че с времето прослушах и много по-тежки и бавни неща, едно на ръка покрай преминаването ми към sxe/veg начина на живот и друго, че просто почнах да се информирам и да откривам разни неща, или пък имаше хора, които да ме зарибяват smile
Т'ва е, в много общи линии...

nekfa-nikfa

ъъ.. то май темата стана кой какво е слушал отначало.. аз още в 4ти клас слушах HIM no не беше нищо сериозно, така че не го броя.. Обаче се сещам как като бях на 6 години (помня го тва!), само слушах някви касетки на баща ми (на Boney М и Bob Marley) естествено пиратски .. (ей гордея се с касетата ми на Marley..)
та 4ти клас не го броим де : ]
Сама се зарибих по Manson big_smile бух. сигурно е смешно но мен още ми харесва копелето. при мен така стана че абсолютно сама си се зарибих, натеглих всичко възможно и цяла година слушах подобия на рок или там каквото пее Мансона (не е рок но на кой му пука) : ]
Оттам нeo-метал, лигав punk (green day smile ) после трашерия : ] Все се намираше някой да ме осветлява по нови и нови неща и оттам нови и нови заирбявки. трашец все още слушам, яка музичка! : ] (heavy никога не ме е грабвало сериозно : D) .. оттам Еxploited, от Еxploited почнах повече на punk, а у разни групи, някви лайна, щуротии : D Е тогава си бях little поза понеже гаджето ми слушаше punk.. и аз покрай него попивах без много да се замислям върху идеите и каузите.. сега си преоткривам музиката наново и ме кефи двойно повече, без Експлоитед да са ми любимици ей така за данданията.. разбира се не съм се вкарала във филма както някои братя клошари.. :] но не говорихме за тва май ..
и така :] аз като любознателно детенце се поразрових да се осветя и на тема HC и изключително ми хареса като идеи, послания, т.н : ] Ако трябва да съм честна даже отскоро слушам HC, гледам да не изоставам от материала, проучвам групи, харесват ми доста неща, интересувам се : ]
В никaв случаи не казвам че съм кораджийка. Щото слушам боза от стилове. Само че наистина в малко оттях съм се влюбила наистина, и сама съм ги открила, така че аз не се възприемам като няква поза : D ся не знам кой кво си мисли, ама кой кат мен. Гледам от стилове да не се ограничавам :]

Да сме живи и здрави : ) (beer)

И да съм куха кат' китара, не е чак такъв проблем.. Щом ме мразите, oкей, но не струвате повече от мен!

refused

По-яки мацки ходят на хардкор концерти, от тези на метълските.

cuka6t

refused wrote:

По-яки мацки ходят на хардкор концерти, от тези на метълските.

sad but true

Serenity!

още от малка съм израснала с Офспринг ;Ррр и после Грийн Дей и лека полека до тука ;Д

кураца

епа у Сербиа со пинки редовно се друсахме у беемвеа-то и там пуснаха по касетофона и тетака

ivailo

аз започнах с ACCEPT през 85 - та но след около две години сестра ми която е по голяма от мен имаше някакво гадже от софия. Та въпросният пич се оказа че бил барабанист на една стара софийска пънк група ДДТ. Та той и беше дал две касети - тяхно демо и една сборна компилация - вътре имаше експлйтед, набат, бад брейнс, пласматикс и още куп такива групи. Бях адски впечатлен. Хем слушах с кеф хем и с боязън - какви ли са тези изруди сигурно убиват хора smile) така беше общественото настроение за този тип хора. После към 89 имаше период в който слушах адски много суисайдъл но към началото на деветдесетте дойде доста сериозния прелом в музиката - появиха се банди като хаус ъф пейн, дог ийт дог, рейдж, байохезард, сенсър, вълната от бг рап групи съчетаващи метъла и рапа. Йотърски години .. smile
  После 93 94 бед рилиджън, пениуайз, сик ъф ит, грийн дей, офспринг, медбол.  И от тогава досега любовта към тези групи не ми е отшумяла - към всичките изброени  де smile независимо че одъртяха и пуснаха шкембета - както някой от нас smile) .. остават си хубава част от детството.

xKorupciqtax

Aз съм роден хардкореджия с три хикса като рожден белег. Не съм го казвал на никого но аз съм вторият месия на хардкора, след като Хенри Ролинс напусна битието на хардкор пънк сцената. Аз бях онзи, които даде на Иън Макей свещенния свитък с текста на песента Straight Edge, както и основните принципи на учението. Заръчах му да тръгне по света и да посвещава млади и стари в правата вяра! Покайте се братя и слушайте музиката която ви давам, защото денят на страшния съд ще дойде и всички вие ще се пържите при Веселин Маринов и Панайот Панайотов в ада!

from the slaughterhouses to the labs - ALL MUST BURN

ivailo

абе все се чудя няма ли кой да трие постовете които осират дадена тема. В смисъл че по този начин няма как да се създаде дискусия, обмяна на мнения и т.н. Никъде май го няма това освен по хардкор форумите като автора ком в който сега се пишат по три поста на месец. Не ми се впуска в глупави коментари ама наистина гледайте и се учете от Дидо от Адим - човека е отдаден на това нещо и уважава всички. Може би щото е истински и хардкора е неговото сърце - има детенце и семейство - има приятели има и хардкор музиката - голям човек и с уважение към всички. Слушах записа по радиото и направо ахнах. Нито една обида към никой. А това е човек дето ви е дал много голям процент от всичко дето имате сега - и да слушате и да ходите да зяпате. Наистина се учете. На толерантност и на обективност. И на зрелост най-вече. Иначе сте едни лаладжии дето след няколко години ще прослушат чалга и ще качат 30 кила... smile (говоря за сеячите на безмислици като преждеговорящия субект). модератора ако искаш ми изтрий мнението. то е просто мнение не е част от темата.

xKorupciqtax

ivailo бих ти казал нещо, но ме е страх че ще ме заплашиш, че няма да бъда допуснат до нито един хардкор концерт. Или пък че ще ме заколиш като яре.

from the slaughterhouses to the labs - ALL MUST BURN

ivailo

вече не ходя по мачове и ми е по-спокойно - като че ли улегнах на 30 smile

fallacy

Триенето на излишни мнения води до вълна от мрънкане как не трябва да се трият излишни мнения, които също трябва да бъдат трити и въобще става една голяма драма. Кога е било това интервю с Дидо?

To sin by silence when we should protest makes cowards out of men.

Jack the Stripper

Purvo, sujalqvam 4e pi6a na latinica, no ne sum si na moq kompiutar! smile

Po temata, za pruv put se dokosnah do hardcore s komilaciqta Victory Style 3 prez 98ma, s Death BEfore Dishonor na Hatebreed, Smash ot be smashed na Earth Crisis,
Attitude na BAd Brains i Brother and Sisterhood na Warzone! Vzeh si go slu4aino ot Na tumno vuv Varna, poneje mi haresa oblojkata, a ne poznavah i edna grupa vutre! smile)
Tova be6E DISKA za men v te4enie na 2 godini i ot tam se po4na, koncerti, grupi, ludnica! I sega kato si go puskam, pak mu se kefq super mnogo, tiq pesni sa ve4ni!

PASSION BEFORE FASHION

http://img293.imageshack.us/img293/7945/slapmusiclogo1oh3fn0.jpg

Vittu_perkele

Аз започнах странно отначало.. като доста хора си мислех че като съм на вълна Evanescence i Linkin park слушам кой знае какво..после се преместих в друго училище сиреч преди 3 години и един приятел ми подхвърли идеята за "по друга музика" оттам започнах с Skrew ...ии едваа преди 2 години се започна с Animassacre...C4 ...Melekh ...Avril in blood...Rise up i така нататък...е все още слушам шльокавица понякога хъх

The question they keep asking me.How can one so young be so bitter and angry
Well the answer is plain to see.Just look around at this world that we're living in
It's die or let die..Take or be taken from.......And there's nowhere to run
Another day-another vendetta