Atom RSS
Page [ 3 of 12 ] Posts [ 51 to 75 of 293 ]
- Title: мафиозо
- Status: Offline
- From: Sofia
- Registered: 2007-03-11
Re: Защо по-голямата част от младото поколение избира чалгата?
- Title: закоравял
- From: ХОМО КЪНТ КРУ
- Registered: 2006-07-24
И аз съм съгласен, тва да изразяваш мнение по въпроса за това дали някаква музика е хубава или лоша първо трябва да я познаваш поне малко. Или да си слушал поне нещо, а повечето "гейчета" от чалгарските среди постоянно слагат под общ знаменател - глупав метал, десетки различни стилове, в които се използва електрическа китара със дисторж звучене. :? Нямя да се учудя ако кажат че новата песен на Деси Слава - Лудост е щот там има некви китари
P.S. Ходя с чалгарка
и как е
"...дупката е без дъно и всички ви ще побере ... "
- Title: цъкащ
- Registered: 2007-03-19
ми няма страшно и хардкоровете говорят за поп фолка като за чалга. И те си нямат на идея за кво иде реч. Аз предпочитам да ходя с мацка дето се кефи на всичко в тва число и поп фолк, не на няква издухана пръдла с розова кариочка дето целия свят и е крив, натрапвайки си мнението колко я хейтят всички и чиито живот преминава в майспейс !! :evil:
Абе не е точно чалгарка ама слуша доста....спрямо мен и аз покрай нея съм повлиян. Но не съм съгласен.. хардкор феновете имат си на идея какво е поп фолк и това е конкретен стил. Сравнението щеше да е уместно ако хардкор феновете казват - чалга, на БГ естрадата или на народната музика и да определяме с това понятие най-различни стилове с етно ритми, както знаете те са много, особенно идващи от индия и средния изток, но не мисля че са чалга, поп фолк или нещо подобно..
Бира, Бой и ЦСКА!
- Title: тарикат
- From: GBC
- Registered: 2006-11-11
За мен най-смешното е ,че върлите чалгари мразят "метъл",без да знаят какво слагат изобщо под тоя знаменател. На мен ми се налага да им слушам селяниите и затова мога да кажа,че не харесвам. А те нямат право на глас повечето ,не защото са по-малко хора от мен или,защото слушат Ивана,а защото и идея си нямат от Хардкор примерно! То е достатъчно,че като чуят Ласт Хоуп и казват "мани го тоя метъл",че да ми стане ясно...колко са просветени!
Точно за това , като говориш с фен на "поп-фолка" няма никакъв смисал , дори да се опитваш да му обясниш за какво става на въпрос , аз лично не се дразня на това че слушат чалг , да слушат к'вот си искат , дразни ме факта , че аз сум отворен кум всякъкав вид музика и я приемам нея и феновете и , но гореспоменатите хора не разбират какво е това , стоиностна музика , която носи смисал и чувство, и не да я харесват а поне да я приемат както аз приемам тяхните лаина когато вляза в някое заведение (защото за жалост в моя град не се провеждат никакви концерти откакто keepsake спряха да свирят ) !!!!!
ДА ГО ДУХА ЧАЛГАТА , ЩЕ ПИЯ ПО ГОРИТЕ !!!!!
A Light Bearer , Nothing on earth is like him, One made without fear. He looks on everything that is high, He is king over all the sons of pride !!
- Title: Site Admin
- Registered: 2006-03-27
А някой да се е сещал, че може би не всеки има познати, които да го светнат в темата "хардкор", да го заведат на концерт или просто нямат компютри от където е най-вероятно да се запознае човек с тези работи?
- From: София,България
- Registered: 2006-06-17
Arkangel_bloodlus,аз и не се опитвам да обеснявам ,работата е там,че на нас ни се налага това,което поп-фолк фенчетата слушат. Докато аз не съм виждала/чувала някой да си пусне в тролея хардкор на новото телефонче,без да му пука че дразни околните!
houseofpain,има и момичета,които не слушат чалга без да им е крив света и без да си прекарват деня в май спейс Иначе не отричам,че това което слушат уврежда мозъците само на някои Определено и сред чалгаретата( говоря,за хора,които слушат чалга,а не за безмозъчни животни,чиято основна цел е да се изчукат с някои в тоалетната на БИАД) си има симпатични деца!
Open wide,look inside!
А някой да се е сещал, че може би не всеки има познати, които да го светнат в темата "хардкор", да го заведат на концерт или просто нямат компютри от където е най-вероятно да се запознае човек с тези работи?
Да,това е факт,обаче смешното е,че повечето изказват мнение,като "колко е тъпо твааа". Не това,че не знаят какво е "хардкор" примерно Аз не държа ,някой да слуша същата музикакато мен,а да не ми се натрапва това,което не харесвам.
Open wide,look inside!
- From: София
- Registered: 2006-11-20
ДА ГО ДУХА ЧАЛГАТА , ЩЕ ПИЯ ПО ГОРИТЕ !!!!!
ЕВАЛА БРАТО :!: :!: :!: :!:
Tва за изчукването в кенефите не е никак зле - о господи аз съм безмозъчно животно
Хаха и ти ли ходиш в БИАД Страхотно !
Open wide,look inside!
разлика между поп-фолк и народен фоклор - огромна!
но разлика между поп-фолк и чалга няма
поп-фолк = популярен фолк = чалга.
И аз мисля, че съм доста просветен за тяхните хави, въпреки съм, както се изрази "хардкор фенче дето незнае на кои свят се намира", и имам пълно право да ги мразя, да го духат, мазни, социални, друсащи се богаташчета, които незнаят нищо за мен и трудната страна на нещата, но съдят и обсъждат това и онова. Чалгата просто инфектира невежия ум. А, и още нещо, имам адски добри, красиви и супер по напред умствено, приятелки, от фешън лайната, и са именно от тези среди, в които съм и аз - концерти, клубчета с твърда музика и така. В дискотеки и други общи места за развеселяване на обществото, не ходя, никога не съм и няма и да ходя. Никога няма да живея точно като тези, които ме карат да мразя, среден пръст за тях и да се ебат отзад :evil:
братле не знам защо сички се изживяват като адски претърпелите многото проблеми за които трябва да се считат за много закоравяли.Амчи ко и аз мога да говоря как семейството ми е отчасти са починали преди години,брат ми и той /RIP/ и че съм най-закоравялата селянка амчи ко?!
Не само проблемите те правят човек,а начините по които намираш изход да излезеш от тях
И недей да мразиш наред някви хорица дет слушат чалгия.Тва е въпрос на личен избор и не те прави по-лош или по-грозен от останалите.Аз имам в отбора чалгарки ма ко да не им подавам ли
Замисли за какви неща въобще има и няма смъсъл да се ядосваме.Най-малко са личните избори на заобикалящите ни хора
Аз уважавам всеки един човек/дори и най-черния мангал/ако има собствено мнение,отстоява го и го защитава/без значение за някаква кауза или не /
- Title: тарикат
- Registered: 2006-06-23
Разбра ме погрешно, с това изречение исках да кажа, че незнаят кво е да се оправяш сам още от 15 годишен, вашите да не ти дават всичко в ръцете, и просто да се оправяш сам, а съдят и дават мнения, и си мислят , че щом мама и тате дават, целия им свят е в краката, това мразя у повечето.А аз сам избирам дали да ги мразя или не, просто са маса хора, харесват 1 и същи неща, поглеждаш им само еднаквите коси и просто си рпавиш извода до колко са личности тия хора еднаквите, мисля, че си имам причините да ги мразя, а дори и да нямах, мутри и руси курви, просташкото винагим съм го мразил, а чрез тази музика се въздига в култ, дано си ме разбрала
поздрави.
1912.
Таа тема се изчерпа със няколко по оригинални мнения по- рано и са просто циклиме на едно место с неща дето се изясниха, а тва за еднакво облечените и еднаквите прически е еднакво и за двата стила - като ходя на некво HC парти там пък сички са (сме) с кецове, малко по рзвлечени и с шапки в стил Шута бла, бла, бла......
Бира, Бой и ЦСКА!
Таа тема се изчерпа със няколко по оригинални мнения по- рано и са просто циклиме на едно место с неща дето се изясниха, а тва за еднакво облечените и еднаквите прически е еднакво и за двата стила - като ходя на некво HC парти там пък сички са (сме) с кецове, малко по рзвлечени и с шапки в стил Шута бла, бла, бла......
интересно,но може и да е вярно от една страна
- From: Shumen
- Registered: 2006-11-17
- From: Montana/Sofia
- Registered: 2007-02-11
Отгова е много прост
Ако си се заслушвала дори неволно в чалга песните се пее за любов,разлюбване,изневери и т.н. което е неизменна част от живота на всички хора.Но за някои/по-чувствителните/музиката която олицетворява тяхните проблеми е един вид като временен лек за болката хах./до това заключение стигнах сега /
Mng si prava...taka si e...kat se pee za me6tata ot jivota..kat se pravi qko reklama i se puska nasqkade kadeto se setih..kak nqma po-golqma 4ast ot mladoto naselenie da se zaribqva..az se radvam 4e na6te nikoga ne sa slu6ali takiva raoti..i syotvetno az nikoga ne sam slu6ala ne6to podobno..nali znaete teoriqta..ako va6te sa besni 4algari i tva zvu4i postoqnno v vas..nqma kak da ne proslu6a6..nabiva ti se v glavata..az dori kat mina ot nqkade det da 4uq nqkva pesen..tq e tolko elementarna i nabiva6ta ti se 4e posle se 4udq kvo da si zapeq za da ne si go tananikam..basi gadnoto..zatva vinagi s muzika v u6ite..hahhahaahah
OLDSCHOOL HARDCORE!!!
Hardcore is Punk..Punk is O!....O! is Hardcore...!!!!!
- Registered: 2006-12-17
az dori kat mina ot nqkade det da 4uq nqkva pesen..tq e tolko elementarna i nabiva6ta ti se 4e posle se 4udq kvo da si zapeq za da ne si go tananikam..
От личен опит - Ryker's - True Love помага.
Хаха гледай да не те закопчаят куките доколкото знам не е разрешено да се разкарваш по улиците с ной над 8 sm - освен ако не режеш хляб с него
Бира, Бой и ЦСКА!
- From: Shumen
- Registered: 2006-11-17
моя нож си е тамън 8 см ака че не се притеснявам
Ако искам да слушам добре звучаща музика щях да се дрогирам и да слушам техно.
- Registered: 2006-11-20
Бате при мен се плашат шот се прибирам с блейдовете (?!?!) Тия немат грам мозък ...
- Registered: 2007-05-18
Краткият отговор е - защото нямат мозък.
Иначе сериозно.От близки срещи с третия вид(разбирайте лице в лице) съм си извадил заключението, че днешните млади хора във възрастовите рамки от 12 до 22 години посягат масово към чалгата(хехе, звучи като няк`ъв съх доклад) защото общата им култура е ниска.А защо е ниска?Защото тати и мама не слушат друго.Защото не ги ебе.Защото моралните ценности, които имахме, сега са вкаменели останки от едно по-хубаво минало.Едно време се смеех на завършилите Оксфорд, които казваха, че млякото идва от магазина.А оня ден ми се приплака, като попитах един ученик какво има на нашия герб и какво значи...А за любителите на "Теория на конспирацията" ще кажа - всичко е работа на Турция.Като не успяха със сила - превземат ни отвътре...И за съжаление си е така.Спрете някой случаен млад човек или ваш съученик, колега, приятел и го попитайте какво значи третият лъв в герба ни.Да видим ще знае ли?А вие знаете ли?А я се замислете колко песни на Азис знаете?Та затова избират чалгата.А за разликите между фолклора и поп-фолка няма да започвам да говоря,че ще стане дълга и широка.
Не на мъртъвци, не върху кости се крепи България, а на духа на своите светци.
Good night left side!Good night right side!Hail to our ancient pride!
- Registered: 2007-03-25
Мноо си прав брато... Аgarvaen кво значи верно третия лъв в герба тва е интересно...
Бира, Бой и ЦСКА!
Page [ 3 of 12 ] Posts [ 51 to 75 of 293 ]
Guest posting is disabled. You must Логин or Регистрация to post a reply.