Re: Месото- малко положителна пропаганда
moje, ako e ovcharska, s 5 vida meso
Не сте логнати. Моля логнете се или се регистрирайте.
moje, ako e ovcharska, s 5 vida meso
ne znam shto vsi4ki si mislqt 4e vegetariancite qdem samo salati i vodorasli.Vsyshnost 90% ot tva koeto vie go qdete go qdem i nie,a ostanaloto e soq.
Ina4e zelen4ucite vinagi gledam da sa domashno proizvodstvo.
ei trevopasni, qjte si listata i trevite i ostavete na nas da se naslajdavame na mesceto
tuka nqma kak da se saberat takiva deto biqt mesoqdni, 6toto tiq vegetarianci sa suvsem stopeni i isuhnali kato qdat samo maruli, 6e gi stupkame naburzo, taka 4e da po4vat da se kriqt hahaha
точно за това щях да пиша луда работа
Соята и ядките са най-силните алергени в природата! Яжте си ги!
nekfa-nikfa, нещо не можа да схванеш нагласата на темата..не става въпрос на това, че 'прасето с вилица' е по-грозна гледка, това всички схванаха, че е ебавка. Както само каза, че веганите провокират месоядните(НОРМАЛНИТЕ) като се опитват да им налагат своите идеи. Има си много начини да защитаваш идеологията си, но начина не е като я навираш в лицето на хората и искаш от тях да се променят и да станат като теб...за това вече са измислени.. сектите
Не ми се спори.
Не е натрапване да си изразиш културно идеите. Защо на мен, "нормалната" (ям месо!!) никога не ми се е струвало някои от многото сайтове и теми да са ми "навирали" в лицето идеите си? Изобщо не съм усетила нагъл тон и т.н.
Вие какво толкова се афектирате?
Както само каза, че веганите провокират месоядните(НОРМАЛНИТЕ) като се опитват да им налагат своите идеи. Има си много начини да защитаваш идеологията си, но начина не е като я навираш в лицето на хората...
Ако всяко изказване на позиция се считаше за навиране... не ми се мисли.
Не съм усетила никога обидното отношение на някой, който да "иска да ме промени". Не се вкарвай във филми. Само аз ли не усещам колко са гадни и нагли тия схета? Или май вече са ме brainwashнали? Е, аз не ям месо, просто мисля че съм обективна...
Защо само темите на схетата да са натрапване и навиране на мнение в лицето на околните? Нима няма да е същото, ако просто темата е друга.. О.О (в момента тва се води провокация, но ако не бях отворила скобите щеше ли да ми кажеш че ти натрапвам мнението си? Не, аз просто ти задавам въпрос-провокация и очаквам да се замислиш!) Просто не ви изнася и май е тва. Ама поне достойно си защитавайте своето мнение, различното от тяхното, а не с "яжте си зеленчуците/лайната", "аз пък ще си ям месо". Ами просташко е и е недостойно. И никой не ви спира да си ядете месото. И мен никой не ме спира. Просто веганите не си натрапват идеите (според мен) и в темите им/блоговете им отсъства нагъл тон и заповеди, на които да подхождат отговорите ви/картинките ви/ ебавка темата ви и т.н. Дано ме разбираш, аз много обичам да пиша дългичко и неразбираемо, за което сори.
Тва на схетата си е просто изказване на позиция, с която ти или се съгласяваш или не се. Все пак е въпрос на твоя личен избор. И не съм видяла някви заповедни изречения поне в Бг сайтовете и блоговете например "Спирайте с месото, ние живеем по-добре, ние се храним по-добре и сме по-хуманни, вие сте зле, променяйте се".
Не е кой знае колко дразнещо да си изкажеш позицията, но явно ако е за нещо което не ви (не ни?:Р) изнася и веднага почват нападките. И провокациите в различни дискусии са повече от задължителни, иначе как един човек ще се замисли? Друг вече е въпроса какво лично той ще си реши. Не знам дали сега ти ме разбираш.
Като казвам провокации съвсем нямам предвид да се опитваш да караш някого да се променя. Провокацията най-често е да го накараш да се замисли, пък той вече квото си прецени... И това не са само схе идеите, това са абсолютно всички идеи, с които сме залети я от субкултурни зинове, я от телевизия - излагат ти гледни точки, карат те да се замислиш, но ти избираш дали да се изнервиш и да ги наредиш че те брейнуошват, или да осъзнаеш че никой нищо не те кара насила и всичко си го решаваш сам. Е, аз съм решила много отдавна да не мисля ограничено. Признала съм отдавна веганите и т.н. Уважавам ги доста и харесвам идеологията им. Поради мързел и други причини не съм си променила хранителните навици, но мисълта ми е че съм осъзнала поне тва за което става дума и съм го приела.
Иначе и на мен ми е по-лесно веднага да давам контра и да кажа "Боже колко са тъпи" или да ги обвиня че ме карат нещо насила (което както по-горе казах, не съм го видяла никъде?)
Темата просто ми се видя малко гадна, затова се обадих по-горе... Просто да си кажа че не ми се струва готин начина по който "се контрира" неяденето на месо и животински продукти. Мина ми възмущението и не ми се ще да разпъвам локуми (направих го достатъчно!) за това кое ми се вижда по-достойно, една изразена идея или една иронизираща гавра с нея (то най-лесното е да дадеш контра и то по просташки начин). Има си разлика според мен. О.О
Ама не ми се спори, Brutal, казах каквото имах в този и в по-предния пост ^^
Ne mi se spori ama aide da napi6a 100 izre4eniq xa-xa-xa
Ideata na temata nakratko e -> koito kvoto iska da si qde
Честно трябва да си призная че и аз ям месо от време на време, но само от млади и крехки животни, които са убити още докато сучат...само тогава месото разкрива истинската красота на своята същност.
хахахахаха РАЙ !!
и само като са хранени с бира и сладолед и държани на тъмно и тясно място, че да им атрофират мускулите и да не се развиват(да са по-крехки)
(не си го измислих - има го и това по света )
nekfa-nikfa, защо мислиш, че спорим или че трябва да спорим. Нали темите и форумите са за това, да изказваме различните си мнения.
Ти каза, че не си виждала да налагат мнението си - според мен нещата не са толкова пасивни от тяхна(веган,едж) страна.
Прост пример за който се сещам - във Варна има много места и табели на заведения с налепени по тях стикери: " Don't eat animals - love them "
Това не се ли води един вид пропаганда ? И защо им е да лепят по табелите - този начин води до конфронтация. Ако просто искат да изкажат мнението си - да си пишат из тяхните веган форуми.
Всеки знае к'фо значи да си веган. Нямаме нужда да ни обясняват това или позициите си.
Сега излиза, че съм някакъв веган-хейтър, а всъщност изобщо не ме интересува кой, какво яде, стига да не взима от моята паничка
Поздрав до всички с мешена скаричка
значи - темата я пуснах (за който не е очевадно ) - на шега
не ми е приятно да ми натрапват разни идеологии . Някой сега ще каже - като не те интересува , не ги чети - еми не ги чета ама чат пат попадам и не ми допада агресивния подход Ама както и да е ...
затова и пуснах темата. сайта със снимките явно не е сериозен
nekfa еди ква си- тия 50 реда даже не си направих труда да ги прочета, понежа са колко на rick ta life последните бюлетини никой не иска да обиди никой
работата е че на мен не ми пука кой какво яде, просто да си го запази за себе си
ти виждала ли си брошури - СТАНИ ХИЩНИК!ЯЖ МЕСО! ?
за това говоря
всеки да вярва в каквото си иска и да яде каквото му е кеф- не ми пука
в тая тема сериозни неща няма да се коментират
Last edited by maldito (2008-10-30 08:48:06)
несериозник ! :d абе прасето с виица е яко бе..виж, че тропа с краче - кефи се
Има си много начини да защитаваш идеологията си, но начина не е като я навираш в лицето на хората и искаш от тях да се променят и да станат като теб...за това вече са измислени.. сектите
НАМЕРИ СЕ ЧОВЕКА ДА ГО КАЖЕ ХАХАХАХХАХАХ
ахахаххаха тихо бе ще ме изконспирираш :d
you are what you consume..... zombita qjte se edin drug....a//e
зомбита яжте мърша!
ако е вярно, че човек е това което яде, значи вегетарианците са марули а не мога да разбера защо пък "зомби" и кво общо има тва с месото? стегнете се малко.
nekfa-nikfa погледни колонката в дясно на този сайт http://mesoto.info/ и ми кажи, че тва не е натрапване. По специално погледни
"Цел?
Да ви откажем от консумирането на мъртви животни. Кратко и ясно!"
Какъв е проблемът в това да си изразяват мнението на техния си сайт? Ако практикуват такава евтина пропаганда където и да е другаде, било то и във форум като този, възмущението е разбираемо. Да ви пречи това, че ако по собствено желание отворите техен личен сайт, специализиран на тази тема, ще го прочетете...
Добре де, сега не можах да разбера, защо е тази омраза към месоядните... Нали телата на всички ни са един и същи боклук като умрем, все ще се разложат... аз лично не ги разбирам вегетарианците, но аз без месо не мога, пък и в крайна сметка май така е оцелял и се е развивал човешкия вид...
awe hora tq temata e smenenna ama sporovete sa su6tite , za kakvo izob6to ?
Qm predimno riba i pile6ko vmomenta , ibqgvam bozainici zaradi pove4eto maznini , az dori i qm zelen4uci ! Qdkte su6to sa mnogo hranitelni i ot tqh qm po mnogo ! Vuprosa e tam koito iska da vodi suobrazen na4in na jivot da go pravi i da zaebava sporovete po forumite !!
ако не бяха споровете тоя форум щеше да е почти празен
Page [ 2 of 5 ] Posts [ 26 to 50 of 111 ]