Нещо като репортажче.
Малко е късно, но все пак...
Концертът започна с около час и половина закъснение, поради късно установените липси на част от оборудването на ударните инструменти.
Това обаче не попречи на търпението и ентусиазма на публиката, така че когато F.A.Y.D. (Forget About Your Dreams) излязоха на сцената, пред тях имаше около стотина човека.
Не бях виждал групата на живо – това беше тяхното второ появяване пред публика, но бях предупреден, че звучат много по-убедително, отколкото в студийните записи, качени на myspace профила им.
„Убедително” е слаба дума. Момчетата се раздадоха, а публиката постепенно се поддаде на взривната смесица от хардкор и пънк, носеща се от сцената. Не попречи нито факта, че единият им китарист беше с току-що оперирано око, нито че другият китарист остана без колан за китарата по време на участието. Въпреки множеството стилови препратки, групата е с подчертано собствена физиономия и е с уникално звучене поне за нашите географски ширини. „Поредният ден” е на път да ми стане любима песен, а кавърът на Ceremony беше повече от впечатляващ.
След F.A.Y.D. на сцената се качиха Разврат и Поквара (R.I.P.).
Както и при предната банда, не знаех какво да очаквам – R.I.P. имаха една предишна публична изява, когато подгряваха Damage, но за съжаление пропуснах този концерт.
Изпълнението на Разврат И Поквара за мен беше гвоздеят на вечерта.
Фронтдама със страхотно присъствие и глас, идейни, въздействащи текстове и завладяващ пънк. Изглеждаше така, сякаш правят концерти през вечер, а публиката знае песните им наизуст. Изпълниха всички парчета от последното си демо, плюс изненадващ кавър на One Way System, където за всеобща радост зад микрофона застана Тони (Т.В.У., Ремонт...). Случи се и нещо, което не се наблюдава често - въпреки, че групата не беше хедлайнър, беше извикана на бис.
Нови Цветя излязоха последни с нов (поне за мен) сет, включаващ класики от всички периоди на съществуването на групата. С появата на ветераните положението окончателно излезе от контрол. Пространството пред сцената завря и публиката се смеси с групата. Песните се пееха от всички, а микрофоните постоянно сменяха присъствието зад себе си.
След не много дълъг, но интензивен сет започна джем като основните фигури от Нови Цветя отстъпиха мястото на техни колеги и приятели. Зареди се дълга върволица от любими песни на Нови Цветя и пънк „евъргрийни”, която доведе веселбата до нови измерения.
Въпреки, че беше по средата на седмицата, публиката беше многобройна и се получи чудесен концерт.
Благодаря на групите за всеотдайното изпълнение, както и на всички, които присъстваха.
Да се надяваме на скорошни подобни събития.
Last edited by dave (2010-06-18 12:25:11)
Next One Is Real