muftaband

Topic: "Муфта" - ангажираната група

Група „Муфта” полага началото на своето съществуване през лятото на 2009 г. в Созопол, като повече от година е единствено ъндърграунд явление, без особени аспирации към голямата сцена. През този първоначален период Димитър Иванов (китара, вокали) и Данаил Колев (перкусии) създават и популяризират първите песни на групата.

В началото на 2011 г. към тях се присъединяват Мартин Кондев (барабани, вокали) и Влади Михайлов (бас). Музикалната муфта придобива сериозни измерения и бандата изгражда своя настоящ облик. Музикалният стил на група „Муфта” може да бъде определен като ска-пънк с известно количество реге и хард рок. За краткия период от сформирането си бандата вече има подготвен авторски албум на български език и множество изяви в столични клубове, както и в събития извън София.

Веселяшките ска-пънк ритми са гарнирани с остротата на изобличението и смеха на самоиронията в текстовете на песните, които засягат парещи теми от съвремието ни. Групата продължава да твори нови авторски песни и има сериозни заявки за участие в концерти и фестивали през пролетта и лятото на настоящата година.

Група „Муфта” – самообявила се за „групата на народа” – поема сериозен обществен ангажимент и извън музикалните си изяви. Пример за това е подетата от групата инициатива „К’во правим?”, свързана с опазване на чистотата в Родината.

Повече информация за тези и други инициативи може да намерите в страниците на групата:
facebook.com/vigmufta
myspace.com/vigmufta

Vlad

Re: "Муфта" - ангажираната група

На 01.02.2012 в клуб "Тънка червена линия" група "Муфта" ще представи първото си официално демо - "Тревога!".

Демото съдържа четири емблематични за групата парчета, придобили популярност през двугодишната концертна дейност на "Муфта".

Пригответе се за ска-пънк купон с веселяците от "Муфта".

Концертът в Тънка червена линия ще стигне до своята кулминация с "БГз" и тяхното късно вечерно парти, което са обещали да ни разтресе с много позитивизъм и грууви ритми.

Очакват се и изненади!

Страницата на събитието във facebook:
www.facebook.com/events/235202783227415

Група Муфта можете да чуете и тук:
http://soundcloud.com/mufta-band

muftaband

Re: "Муфта" - ангажираната група

Новият ловен сезон за хубава музика е открит!!
Заповядайте на 05.10, Петък в ъндърграунд клуб Our house - ул. Искър 37, за да се повеселите заедно със своите настоящи (или бъдещи) любимци от група "Муфта":

Митака - китара, глас
Влади - бас
Дидака - кахон, перкусии

ВХОД СВОБОДЕН!

https://www.facebook.com/pages/Our-Hous … 6869411475