Pages: Previous 1 … 4 5 6 7 8 9 Next
Atom RSS
Page [ 6 of 9 ] Posts [ 126 to 150 of 223 ]
- Title: тарикат
- Status: Offline
- From: SC
- Registered: 2007-06-21
Re: Стрейт едж ли сте ?
Хаха, да. Хората си мислят, че се ограничаваме, когато не правим едно или друго, докато всъщност ние (макар че не мога да говоря от името на всички) по-скоро се освобождаваме от няк'ви неща. За мен лично изборът да съм едж е избор на голяма свобода и понякога се чувствам неимоверно щастлив, че съм на себе си и че така съм избрал.
И също така, наистина не опира до спазване на догми и до това дали си "true" на идеята, а въпросът е дали си true на себе си. Ако наистина отвътре ти идва, като нещо, което сам си постигнал (в смисъл, че си стигнал мисловно до него) и сам си го изградил като ценност и философия, тогава не се ограничаваш... тогава просто си себе си
А никой не може да отрече, че да си себе си е едно от най-смислените неща 
- Title: мафиозо
- Registered: 2007-04-13
Хаха, да. Хората си мислят, че се ограничаваме, когато не правим едно или друго, докато всъщност ние (макар че не мога да говоря от името на всички) по-скоро се освобождаваме от няк'ви неща. За мен лично изборът да съм едж е избор на голяма свобода и понякога се чувствам неимоверно щастлив, че съм на себе си и че така съм избрал.
И също така, наистина не опира до спазване на догми и до това дали си "true" на идеята, а въпросът е дали си true на себе си. Ако наистина отвътре ти идва, като нещо, което сам си постигнал (в смисъл, че си стигнал мисловно до него) и сам си го изградил като ценност и философия, тогава не се ограничаваш... тогава просто си себе си
А никой не може да отрече, че да си себе си е едно от най-смислените неща 
Абсолютно съм съгласен.Винаги съм споделял този начин на мислене,не спрямо стрейт еджа конкретно,а спрямо това да си пънк или хардкор като цяло.Аз лично не съм сХе,но считам,че този избор трябва да е личен и да не бъде налаган на другите като единствения правилен.Иначе казано - няма да има проблем ако всеки уважава избора на другия(еджърите на нееджърите и обратно),така цялата идея наистина би била позитивна.Всякакви хардлайнъри,милитиризиране и т.н...не,мерси!
I'm punk
and I've finally learned what it means to me
it doesn't dictate who I am
I define what the word means
I ain't ever scared to say
I'm proud to be where I am today
always follow your dreams
if I ever cared what people say
I wouldn't be who I am today
be yourself to be free
so what the fuck are we living for
give us a future
- From: SC
- Registered: 2007-06-21
Абсолютно съм съгласен.Винаги съм споделял този начин на мислене,не спрямо стрейт еджа конкретно,а спрямо това да си пънк или хардкор като цяло.Аз лично не съм сХе,но считам,че този избор трябва да е личен и да не бъде налаган на другите като единствения правилен.Иначе казано - няма да има проблем ако всеки уважава избора на другия(еджърите на нееджърите и обратно),така цялата идея наистина би била позитивна.Всякакви хардлайнъри,милитиризиране и т.н...не,мерси! 
Хардлайн движението е нещо коренно различно от милитаристичните еджъри. Т'ва, че някои хора ги ползват като синоними е грешка. Но сега нямам време да се впускам в обяснения. Наесен, живот и здраве. Или пък ако някой друг реши да разяснява.
Айде, живи и здрави! Пожелавам ви весело лято 
- Registered: 2006-04-10
относно хардлайна, този линк
[URL=http://music.a-bg.net/index.php?option=com_content&task=view&id=132&Itemid=70]-> Хардлайн движението[/URL]
а ето и за милитант еджа
[URL=http://music.a-bg.net/index.php?option=com_content&task=view&id=151&Itemid=68]-> Интервю с милитант sXe групата Gather[/URL]
ХАРДЛАЙНЪТ Е МЪРТЪВ и ако някой се смята за негов поддръжник, значи живее в миналото и не му дреме за живота извън идиотските си морални устои, а с времето ще се изпари, тъй като реално няма никаква сцена, която да застане зад неговите малоумни идеи. Ненавиждам иначе малкото известни ми тъпанари, които все още изливат старата хардлайн реторика по разни интернет форуми.
п.п. в момента има хардлайн еджъри само в национал-социалистката сцена.
xSTALKERx приятно, да разправяш като се върнеш и да покажеш снимки 
d-beat spirit
- Registered: 2006-03-26
абе, тука много схе-та имало.
These are the only crowded rooms
where I'm not all alone.
- Registered: 2007-02-27
хаха мочета а ще бъдете ли така добр ида ми отговорите на въпроса за кофейна 
никогa не съм пил кафе и се гордея с това.близвал съм веднъж,но езика не гълта нали;]
ne piya kola(ne piya i gazirano),ne piya i kafe.yam shokolad.
същото положение..мн мн шоколад ям..ама много..
Идеята е човек да е свободен от зависимости. Идеята е да не се убиваш нито физически, нито психически, нито ментално. Според еджърите, ако пиеш, пушиш, друсаш или правиш безразборен секс се излагаш на опасността да направиш горепосоченото.
Аз, като човек, който от година и нещо вече не пие (etc.), се научих предимно покрай множество свои заболявания да си ценя повече здравето и си дадох сметка колко много от нещата, които съм правил са допринесли за някои мои болежки, в следствие на което просто престанах да ги практикувам. Според мен е глупаво някой да сочи с пръст и да казва кое е едж и кое не. Смятам, че това е личен избор и всеки е в правото си да прави каквото пожелае със себе си. "Основателите" на движението дори не са имали предвид никога да не пиеш, а по-скоро да внимаваш с консумацията. Но в последствие нещата са се развили другояче и ето ти една група от хора, които категорично отказват да употребяват каквото и да било. Общо взето има много да се говори за това защо някои се отказват и после говорят простотии от рода на това, че "не им било достатъчно интересно", или пък другата крайност на такива дето ходят да разливат на хората бирите и дори да се бият с тях, задето са направили своя избор. И двете според мен са еднакво нелепи състояния. Смятам, че всеки трябва да зачита чуждия избор и да може да прави свой избор (дали е повлиян или не, т'ва е друг въпрос, но си е и негова работа).
Аз лично толерирам хората, които са направили своя избор... повечето от приятелите ми пият. Единственото нещо, което всъщност ме дразни е, когато под влиянието на алкохол или наркотици някой прави проблеми. Не смятам, че употребата на каквото и да е вещество оправдава нечие безобразно поведение. Взел го е съзнателно и следователно си носи последствията, когато почне да прави мизерии вече не чак толкова съзнателно. Но предполагам не е нужно човек да е стрейт едж, за да се дразни на глупаци. И другото нещо, което не мога да понасям са хора, които пият и после се качват да карат кола или друго превозно средство. Смятам, че законът в т'ва отношение трябва да е по-суров и направо да се отнемат книжки и да се налагат жестоки глоби. Т'ва е 
къде е сега любимеца на всички НИКОЛАН за да подкрепи точно това. "Ит'с нот а дебейт,ит'с уор" хаха
ако си забелязала бирата не дими...т.е. непречи никому.
Такива хора винаги са ми били адски повърхностни,които на всяка цена искат да 'защитават' етикета,които сами са си лепнали и които искат да 'прочистят ' 'сцената'
може и да съм повърхностен..може и да не съм..
взаключение..прекалено конформистични мнения и от двете страни.много излишни мнения,почистете темата.не всеки има желание да чете безмислислици.някой отварят темата за пръв път.
- Title: закоравял
- From: ХОМО КЪНТ КРУ
- Registered: 2006-07-24
може и да съм повърхностен..може и да не съм..
взаключение..прекалено конформистични мнения и от двете страни.много излишни мнения,почистете темата.не всеки има желание да чете безмислислици.някой отварят темата за пръв път.
Не говорех конкретно за теб,дори не говоря конкретно за схе-тата,а за хорицата които стремително убеждават останалите че принадлежат към дадена група,за да не си помисли някои обратното
И това че на теб ти се струват конформистични мненията не значи че трябва да се трият.Нали за това е форума - за да се обсъжда.
Всеки човек има различно мнение и има право да го изказва 8)
"...дупката е без дъно и всички ви ще побере ... "
телеграф да не са пуснали двд-то на Freya?
Everyone shouts out the edge kids! Well this one is for the non-edge kids! I used to go see judge with beer on my breath!
- Title: цъкащ
- Registered: 2007-07-19
аз не съм но нямам нищо против
даже се кефя на хора които могат да устоят на дадено изкушение
аз лично винаги съм чист по време на концерт или някви други събития
даже мразя да пия на вън по пейки и кръчми
можеби бих се водил ейдж ако не пийвах биричка вечер за вечеря ама кой му пука какъв съм аз
иначе като помисля се кефя на много sXe групи
аз не съм но нямам нищо против
даже се кефя на хора които могат да устоят на дадено изкушение
аз лично винаги съм чист по време на концерт или някви други събития
даже мразя да пия на вън по пейки и кръчми
можеби бих се водил ейдж ако не пийвах биричка вечер за вечеря ама кой му пука какъв съм аз
иначе като помисля се кефя на много sXe групи
Ти си един потенциален sXe 
- From: Пловдив
- Registered: 2007-07-02
Адаш ти се намираш навсякъде в нета а?
едж съм.хората да си мислят квото желаят за тва дали е позерско или не да го казваш така..и без това повечето няма да искат ми го кажат в лицето :twisted:
не мисля че е етикет защото не те поставя във дадена мода.за мен част от sxe е това да можеш да отстояваш изборите които правиш и да не се срамуваш от тях.живи здрави
тъкмо не можех да намера темата.. 
Главата!
ей тва ме дърпа от цялата работа - стрейтедж превръща хората в женчовци. не важи за всички разбира се, но по форумите сичкия педализъм е на линия. така че добрия стрейтедж е:
А/ мъртвия такъв
Б/ тоя дето не споделя по форумите колко е секси
Everyone shouts out the edge kids! Well this one is for the non-edge kids! I used to go see judge with beer on my breath!
Тва не разбирам само..ако го виждате стрейтедж като мода ОК.не разбирате просто и тва е.Аз поне не мисля така.Това е все едно да те питат ти негър ли си ,ти да си и да кажеш 'не'.
Главата!
ако си негър не зависи от теб самия докато тва дали пиеш или пушиш без здравословни съображения е изцяло твой избор. както е твой избор и дали парадираш със същото. ас лично не съм казал че е мода, не и през последните 15 години
Ок разбрах гледната ти точка.
А искам също да попитам какво мислите за Х по ръцете?
Аз лично съм го правил 1-2 пъти по концерти ,но не мисля ,че бих тръгнал някъде другаде така.Според мен това е парадирането в цялата работа.
Главата!
- Registered: 2006-08-13
spored men tva ne e paradirane,ama seki si go vizhda po svoy nachin yavno,shtom ne namirash obektivni prichini po kontserti da si s tyah ili na nyakakuv fest osven za da paradirash,ti si znaesh.
vsichki znaem che mayka ti pikae prava,vsicki znaem che bashta ti pikae kleknal zashto togava ne mozhesh da se setish na kogo si se metnal?
Ако имам Х няма да ми предлагат трева ли?
И да имам и да нямам пак ща ги пребия.
Не е парадиране ,но се превръща в мода бе човек.Както казах в един пост не ми пука какво си мислят хората така че мога и със мога и без да си ходя и не ми пречи...ха...Това ли е най-важното? 
Главата!
- Registered: 2006-08-13
kvo te navede na vuprosa,da me pitash "tva li e nay-vazhnoto?" hahaha,kakto i da e nyama da zadulbavame.sichkite tiya neshta sa podrobnost,vazhno e otvutre kak ti e
vsichki znaem che mayka ti pikae prava,vsicki znaem che bashta ti pikae kleknal zashto togava ne mozhesh da se setish na kogo si se metnal?
Именно за това говорех
Сетих се за рекламата на една марка слабоалкохолно питие просто дето я въртяха няма да споменавам имена че не са платили 
Главата!
Аз лично съм го правил 1-2 пъти по концерти ,но не мисля ,че бих тръгнал някъде другаде така.Според мен това е парадирането в цялата работа.
аз пък навсякъде така ходя и не виждам нищо парадиращо.Според мен по-скоро се страхуваш как ще те приемат другите,и си търсиш оправдания.
Не е парадиране ,но се превръща в мода бе човек.Както казах в един пост не ми пука какво си мислят хората така че мога и със мога и без да си ходя и не ми пречи...ха...Това ли е най-важното? 
Мода? Това е символ,който говори за теб повече отколкото ти за него.
Какво значи мода бе човек?Интересно ми е да разбера ти колко еджъра познаваш че си помислил че се превръща в мода или поне колко истински не еднодневките които са еджъри до следващия купон на който се обезобразяват или такива които пушат ппури щото не се гълта :shock:
kolko ste be ?!
ех аз не познавам еджъри брат ти ги познаваш сичките
под мода разбирам това - обличаш се по даден начин заради субкултурата в която си попаднал.Като емо боклука.Аз не възприемам схе просто като култура а по-скоро като философия на живота ми.Затова го казах..Ето това е най-важното 
Главата!
аз пък навсякъде така ходя и не виждам нищо парадиращо.Според мен по-скоро се страхуваш как ще те приемат другите,и си търсиш оправдания.
Мода? Това е символ,който говори за теб повече отколкото ти за него.
Определено не ме познаваш за да смяташ че ми пука от чуждото мнение
ходил съм и на даскало така и по центъра..просто не го правя всеки ден и вече казах мнението си по въпроса.
Главата!
- From: София
- Registered: 2006-11-20
Но нима това е най - важното ?! 
ех аз не познавам еджъри брат ти ги познаваш сичките
под мода разбирам това - обличаш се по даден начин заради субкултурата в която си попаднал.Като емо боклука.Аз не възприемам схе просто като култура а по-скоро като философия на живота ми.Затова го казах..Ето това е най-важното 
а кой твърди че като си едж и трябва обличайки се да демонстриташ субкултурна принадлежност ? а и друго се опитах да кажа нямах предвид че познавам мн еджъри ами точно обратното че са прекалено малко и просто straight edge и мода трудно мога да ги свържа 
kolko ste be ?!
Page [ 6 of 9 ] Posts [ 126 to 150 of 223 ]
Guest posting is disabled. You must Логин or Регистрация to post a reply.