Re: Стрейт едж ли сте ?
Аз не съм казал ,че трябва Казах че ако всички еджове тръгнат всеки ден с кроснати ръце ще стане стрейт едж мода.Междудругото наистина не са много
Не сте логнати. Моля логнете се или се регистрирайте.
Аз не съм казал ,че трябва Казах че ако всички еджове тръгнат всеки ден с кроснати ръце ще стане стрейт едж мода.Междудругото наистина не са много
За феновете на sXe модата - следващия дизайн на дрешките 141, който чиката ще пуска, ще е стерт еджърски
ey tryabva da napraish reklama,ne se sdurzha,samo za pari mislish
ех аз не познавам еджъри брат ти ги познаваш сичките
![]()
под мода разбирам това - обличаш се по даден начин заради субкултурата в която си попаднал.Като емо боклука.Аз не възприемам схе просто като култура а по-скоро като философия на живота ми.Затова го казах..Ето това е най-важното
е за дрехите можеби си прав,но то е повече стил,отколкото мода(и нее задължителен).Какво против Х-а имаш?
Определено не ме познаваш за да смяташ че ми пука от чуждото мнение
ходил съм и на даскало така и по центъра..просто не го правя всеки ден и вече казах мнението си по въпроса.
е само предположих,
..аз така си ходя винаги и навсякъде и нерабзирам мотивите на толкова мн edger-и ,че било мода.това е символа.какво толкова против имате?Ако не искаш да се свързваш с движението можеш да не си sXe и пак да живееш по същия начин.
Аз не съм казал ,че трябва
Казах че ако всички еджове тръгнат всеки ден с кроснати ръце ще стане стрейт едж мода.Междудругото наистина не са много
Защо мода,а не стил?
къде щее лошото? Знаеш ли каква мощна реклама ще се получи?Голям шум ще се вдигне.гарантирам!
Чувството за единство ще скочи до небето!
Подкрепям мнението на Николан за Х-овете :!:
![]()
под мода разбирам това - обличаш се по даден начин заради субкултурата в която си попаднал.Като емо боклука.Аз не възприемам схе просто като култура а по-скоро като философия на живота ми.Затова го казах..Ето това е най-важнотое за дрехите можеби си прав,но то е повече стил,отколкото мода(и нее задължителен).Какво против Х-а имаш?
ходил съм и на даскало така и по центъра..просто не го правя всеки ден и вече казах мнението си по въпроса.
е само предположих,
..аз така си ходя винаги и навсякъде и нерабзирам мотивите на толкова мн edger-и ,че било мода.това е символа.какво толкова против имате?Ако не искаш да се свързваш с движението можеш да не си sXe и пак да живееш по същия начин.
Казах че ако всички еджове тръгнат всеки ден с кроснати ръце ще стане стрейт едж мода.Междудругото наистина не са много
Защо мода,а не стил?
къде щее лошото? Знаеш ли каква мощна реклама ще се получи?Голям шум ще се вдигне.гарантирам!
Чувство за единство ??? За какво говориш изобщо !!Какво единство каква борба , за какво по дяволите се бориш ти , можеш ли м и каза какво искаш да постигнеш , нали стигнахте до извод че да си sXe било въпрос на личен избор и е за теб а , не да парадираш с хиксове по ръцете , искаш ли брат като си зарибен ела ми на гости някои път обещавам ти , че съвсем безплатно ще ти татуирам три ама мощни хикса на гърба ш' ги носиш постоянно , ако нямаш 18 ела с маика си !!
А разликата между стил и мода е?Емото беше стил за половин година стана мода.Аз ти гарантирам че точно както и с фрииръна една такава мощна реклама (като тази на Лууп) и малко и голямо ще тръгне с Х без да го е осъзнало вътрешно.
П.С. Адаш не целя да се караме просто изяснявам някои въпроси.Мир.
da moje i taka da e, no po-dobre s hiks, otkolkoto s krust. koito shte da si draska hiksove po-rucete, samo da ne doide skoro modata s razpqtiqta. Za da si istinski straight edge trqbva da se osvobodish ot vsichki narkotichni zavisimosti v obshtestvoto - a nai-gadniq narkotik i upoivashto veshtestvo e religiqta, tq ubiva vsqkakva individualnost i razsadak. straight edge e da vqrvash v sebe si, da razchitash na sobstvenite si sili, a ne da se opiqnqvash ot izmislenite lekove za dushata, kato religiqta, narkoticite i alkohola. da se osvobish ot izmislenite bogove i kumiri e dori po-vajno ot tova da ne piesh i da ne pushish, za da stanesh straight edge.
god free youth
Мисля че по въпроса с религията може да се спори но щом това е твоят личен избор е добре да го отстояваш.
da moje i taka da e, no po-dobre s hiks, otkolkoto s krust. koito shte da si draska hiksove po-rucete, samo da ne doide skoro modata s razpqtiqta. Za da si istinski straight edge trqbva da se osvobodish ot vsichki narkotichni zavisimosti v obshtestvoto - a nai-gadniq narkotik i upoivashto veshtestvo e religiqta, tq ubiva vsqkakva individualnost i razsadak. straight edge e da vqrvash v sebe si, da razchitash na sobstvenite si sili, a ne da se opiqnqvash ot izmislenite lekove za dushata, kato religiqta, narkoticite i alkohola. da se osvobish ot izmislenite bogove i kumiri e dori po-vajno ot tova da ne piesh i da ne pushish, za da stanesh straight edge.
god free youth
мойта гледна точка над нещата е абсолютно същата евала
purvo se hvani i procheti Bibliyata i ako imash sushtoto mnenie za drugite religiy procheti i za tyah,ako shte davash takiva zaklyucheniya...i da, mozhe da ti ubie individualnostta,ako si idiot i ne razbirash za kvo ti se govori.a kak she mi dokazhesh che sa izmisleni lekove i bogove i kumiri?
tuka neshtata se bazirat na vyara,ne mozhesh da dokazhesh che sa izmisleni,kakto na tebe ne mozhe da ti se dokazhe,che Bog sushtestvuva.kato ya nyamash vyarata v Bog,pone nedey da plyuesh taka.
suzhelyavam za offtopic-a.
Тук съм съгласен с теб.
purvo se hvani i procheti Bibliyata i ako imash sushtoto mnenie za drugite religiy procheti i za tyah,ako shte davash takiva zaklyucheniya...i da, mozhe da ti ubie individualnostta,ako si idiot i ne razbirash za kvo ti se govori.a kak she mi dokazhesh che sa izmisleni lekove i bogove i kumiri?
tuka neshtata se bazirat na vyara,ne mozhesh da dokazhesh che sa izmisleni,kakto na tebe ne mozhe da ti se dokazhe,che Bog sushtestvuva.kato ya nyamash vyarata v Bog,pone nedey da plyuesh taka.suzhelyavam za offtopic-a.
Така аз не съм съгласен с diy or die с твърденирто му че ако вярваш не си истински едж това не е така всичко е строго индивидуално за всеки и ако имаш вярата няма нищо лошо това не пречи просто на мен ми е странно как може да проповядваш философия която се базира на чистият разум и контролирането на собственият си живот и в същото време да вярваш в било то бог,съдба,късмет и тен подобни.Не умаловажавам ничий вярвания и убеждения това е последното което искам да направя.А и Иво от къде си сигурен че не съм чел библията? чел съм и курана не бих се изказал неподготвен
az ne govoreh na teb a na drugiya pich t.e. dyi or die.
taka...znachi purvo vyarata v Bog ne te pravi slyap,tuka ne stava vupros za fanatizirani islyamisti ili konservativni hristiyani ot nyakoe selste s 1000 naselenie...neshtata se priemat razlichno sega mnogo po svobodno mozhe da se priema religiyata,no ako pozvolish da budesh zaslepen ot vyarata si v Bog,to ti shte si vinoven,a ako ne vyarvash v tova ne mozhe da kazhesh, che to ti razmiva suznanieto,zashtoto ne si go izpital.
mozhesh da si kontrolirash sobstveniya zhivot i da vyarvash v Bog(ili da si religiozen,koito sa 2 leko razlichni neshta,no vse pak se razbirame),tova ne e nyakakuv absurd ili neshto koeto se samoizklyuchva,vyarata v Bog ne predstavlyava tova da zhiveesh po nyakakvi pravila,zashtoto taka kazano tova e sushtoto, kakto kogato nyakoy ti kazhe che zhiveesh po pravila shtom si sXe...no tova ne e taka.
ti priemash tezi printsipi, uvazhavash gi i gi zashtitavash,vuzmozhno e da zapochnesh da gradish harakter vuz osnova na tyah ili da nadgrazhdash dosega postignatoto.
![]()
под мода разбирам това - обличаш се по даден начин заради субкултурата в която си попаднал.Като емо боклука.Аз не възприемам схе просто като култура а по-скоро като философия на живота ми.Затова го казах..Ето това е най-важнотое за дрехите можеби си прав,но то е повече стил,отколкото мода(и нее задължителен).Какво против Х-а имаш?
е само предположих,
Защо мода,а не стил?
Чувство за единство ??? За какво говориш изобщо !!Какво единство каква борба , за какво по дяволите се бориш ти , можеш ли м и каза какво искаш да постигнеш , нали стигнахте до извод че да си sXe било въпрос на личен избор и е за теб а , не да парадираш с хиксове по ръцете , искаш ли брат като си зарибен ела ми на гости някои път обещавам ти , че съвсем безплатно ще ти татуирам три ама мощни хикса на гърба ш' ги носиш постоянно , ако нямаш 18 ела с маика си !!
пич благодаря.имам 18,но не искам татуси по тялото си.аа хиксовете не ги нося за да парадирам.както казах това е символ който говори мн повече за теб,отколкото ти за него.това е символизира вярата ми,възгледите ми,нещата които съм избрал и мн повече.
А разликата между стил и мода е?Емото беше стил за половин година стана мода.Аз ти гарантирам че точно както и с фрииръна една такава мощна реклама (като тази на Лууп) и малко и голямо ще тръгне с Х без да го е осъзнало вътрешно.
П.С. Адаш не целя да се караме просто изяснявам някои въпроси.Мир.
и аз не целя да се караме,съжалявам,ако е прозвучало като каране.имото е стил от доста години.като иам мн разновидности,но общото е погледа.начина по който се гледа..както и да е.иначе стил наа обличане..има доста.първите имота са били с къси прически,кецове и прочие харакетрни за старата хардкор пънк школа.има и screamo и т.н. и т.н. доста подстилове се оформиха.Стил нее мода и никога няма да е.модата идва и си заминава,а стила остава.
god free youth
Човече незнаеш как се радвах като прочетох това!
Напълно съм съгласен! Дано хората стигнат до тази истина..гадно е да гледаш как някой на който много държиш е зависим от този наркотик.мн е гадно..
tuka neshtata se bazirat na vyara,ne mozhesh da dokazhesh che sa izmisleni,kakto na tebe ne mozhe da ti se dokazhe,che Bog sushtestvuva.kato ya nyamash vyarata v Bog,pone nedey da plyuesh taka.suzhelyavam za offtopic-a.
затова агностицизма е най-доброто решение.атеизма и отричането без доказателства е отрицателна вяра(което също може да доведе до заблуда).
Така аз не съм съгласен с diy or die с твърденирто му че ако вярваш не си истински едж това не е така всичко е строго индивидуално за всеки и ако имаш вярата няма нищо лошо това не пречи просто на мен ми е странно как може да проповядваш философия която се базира на чистият разум и контролирането на собственият си живот и в същото време да вярваш в било то бог,съдба,късмет и тен подобни.Не умаловажавам ничий вярвания и убеждения това е последното което искам да направя.А и Иво от къде си сигурен че не съм чел библията? чел съм и курана не бих се изказал неподготвен
подкрепям за съдбата,но какво искаш д акажеш за късмета.мисля,че късмета съществува като нещо напълно случайно..хубаво е да имаш късмет
az ne govoreh na teb
a na drugiya pich t.e. dyi or die.
taka...znachi purvo vyarata v Bog ne te pravi slyap,tuka ne stava vupros za fanatizirani islyamisti ili konservativni hristiyani ot nyakoe selste s 1000 naselenie...neshtata se priemat razlichno sega mnogo po svobodno mozhe da se priema religiyata,no ako pozvolish da budesh zaslepen ot vyarata si v Bog,to ti shte si vinoven,a ako ne vyarvash v tova ne mozhe da kazhesh, che to ti razmiva suznanieto,zashtoto ne si go izpital.
не си прав.самия факт,че вярваш в бог,те прави слаб.щом вярваш,значи има причина и втова се корени .фанатизма е нещо което притежават всички вярващи в коя да е религия.дали при някой е проявено слабо или по-силно(да се забележи)няма никакво значение.Вярата в дадена религия е заблуда.заблуден ли си - сляп си.
mozhesh da si kontrolirash sobstveniya zhivot i da vyarvash v Bog(ili da si religiozen,koito sa 2 leko razlichni neshta,no vse pak se razbirame),tova ne e nyakakuv absurd ili neshto koeto se samoizklyuchva,vyarata v Bog ne predstavlyava tova da zhiveesh po nyakakvi pravila,zashtoto taka kazano tova e sushtoto, kakto kogato nyakoy ti kazhe che zhiveesh po pravila shtom si sXe...no tova ne e taka.
ti priemash tezi printsipi, uvazhavash gi i gi zashtitavash,vuzmozhno e da zapochnesh da gradish harakter vuz osnova na tyah ili da nadgrazhdash dosega postignatoto.
тук вече съм съгласен.
naprotiv hahahaha vyarata v Bog v nikakuv sluchay ne te pravi slab i nyama kakvoto i da e bilo obshto s fanatizma,a az ne govorya za Isus,Isus ne e Bog, Bog e vsichko,no kakto i da e,nito mi se obyasnyava,nito mi se spori s teb,dadoh si glednata tochka i dovodi,koeto e predostatuchno.
naprotiv hahahaha vyarata v Bog v nikakuv sluchay ne te pravi slab i nyama kakvoto i da e bilo obshto s fanatizma,a az ne govorya za Isus,Isus ne e Bog, Bog e vsichko,no kakto i da e,nito mi se obyasnyava,nito mi se spori s teb,dadoh si glednata tochka i dovodi,koeto e predostatuchno.
вярата в бог породена от дадена религия имах предвид.ако нее породена от дадена религия може да си слаб,може и да неси.там идвете възможности ги има.Зависи в какво точно се изразаява вярата ти.Ако например вярваш а,че си му длъжен като създател и т.н. е слабост.Но ако вярваш ,че просто съществува,мисля,че не би било слабост.Все едно баща ми.-вярвам че съществува и това нее слабост.Но ако вярвах,че съм му длъжен с нещо.тва определено е слабост,която може да доведе до мн по-сериозни неща.
Вярата в " бог " , ти дава просто вяра , а вярата е важна за всяка една кауза , без значение да ли си sXe ili hXc
. А за мен sXe , като кауза се поддържа наи вече с дисциплина на духа и тялото , а иначе вярата си е вяра !
Last edited by Arkangel_bloodlust (2007-09-23 14:03:42)
Мога само да се съглася с написаното от Иво по въпроса за вярата... била тя в Бог или в каквото и да било друго нещо, което не подлежи на рационално доказване и не е умозримо.
Що се отнася до носенето на Х-ове по ръцете - аз по концертите често си слагам. Дали има опасност да се превърне в мода? Ни най-малко не ме вълнува Пък и каква ще да е тая мода, при която хората се лишават от пиене, пушене и наркотици? Модите нямат тендецията да изискват от хората да правят жертви
А и дори да стане мода, к'во толкова? Ще има много еджери. После 3/4 ще си тръгнат и ще останат само тия дето всъщност виждат смисъл. Хич не ме вълнува... вълнува ме собствената ми вяра и убеждения. Не, че не бих се радвал ако повече хора решат да направят такъв избор, но т'ва в крайна сметка си е тяхна работа.
Аз нося хиксове и макар да не съм горделив човек, констатирам, че всъщност ги нося с гордост Което само по себе си може и да не е хубаво нещо, но засега не виждам нищо лошо. Както Arkangel_bloodlust каза - дисциплина на духа и тялото... и тези хиксове символизират това за мен
Мога само да се съглася с написаното от Иво по въпроса за вярата... била тя в Бог или в каквото и да било друго нещо, което не подлежи на рационално доказване и не е умозримо.
Що се отнася до носенето на Х-ове по ръцете - аз по концертите често си слагам. Дали има опасност да се превърне в мода? Ни най-малко не ме вълнува ;) Пък и каква ще да е тая мода, при която хората се лишават от пиене, пушене и наркотици? Модите нямат тендецията да изискват от хората да правят жертви ;) А и дори да стане мода, к'во толкова? Ще има много еджери. После 3/4 ще си тръгнат и ще останат само тия дето всъщност виждат смисъл. Хич не ме вълнува... вълнува ме собствената ми вяра и убеждения. Не, че не бих се радвал ако повече хора решат да направят такъв избор, но т'ва в крайна сметка си е тяхна работа.
Аз нося хиксове и макар да не съм горделив човек, констатирам, че всъщност ги нося с гордост :) Което само по себе си може и да не е хубаво нещо, но засега не виждам нищо лошо. Както Arkangel_bloodlust каза - дисциплина на духа и тялото... и тези хиксове символизират това за мен :)
Аз лично не мога да разбера , защо като един човек иска да живее природо съобразно без , вредители каквито и да са били те , веднага заема позицията на sXe , и всичките ви аргументи в/у темата са все Аз това Аз онова , и говорите само как вие сте решили и сте го направили , и ми говорите също как еджърите ще станат или са много , и аз си задавам въпроса , какво от това . Знаете ли ако съм в L.A. и видя групичка еджъри сериозно ще се замисля за постиженията си в спринта на къси дистанции, а ако видя такава групичка тука може би дори ще ми се строи смешно , и не искам да ме разбирате погрешно , но пак задавам този въпрос ,
тука може ли да се говори за sXe движение или могат да говорят единственно отделни личности сами за себе си ?Защото skinhead движението не се нрави на много от вас но те поне ( може би ) отстояват на улицата това , за което се води че се борят !! Да казваш че си sXe в този форум , е все едно да влезе някои скин и да почне да обеснява колко е приятно да си скин със всичките му там приемущества , а всъщност само тои да си знае че е скин , и дори да не си е заслужил връзките както се вика !!
Извинявам се искренно ако съм обидил някои !!!
Arkangel_bloodlust някои от мненията ти са като на 12 годишен
Аз лично не мога да разбера , защо като един човек иска да живее природо съобразно без , вредители каквито и да са били те , веднага заема позицията на sXe , и всичките ви аргументи в/у темата са все Аз това Аз онова , и говорите само как вие сте решили и сте го направили , и ми говорите също как еджърите ще станат или са много , и аз си задавам въпроса , какво от това . Знаете ли ако съм в L.A. и видя групичка еджъри сериозно ще се замисля за постиженията си в спринта на къси дистанции, а ако видя такава групичка тука може би дори ще ми се строи смешно , и не искам да ме разбирате погрешно , но пак задавам този въпрос ,
тука може ли да се говори за sXe движение или могат да говорят единственно отделни личности сами за себе си ?Защото skinhead движението не се нрави на много от вас но те поне ( може би ) отстояват на улицата това , за което се води че се борят !! Да казваш че си sXe в този форум , е все едно да влезе някои скин и да почне да обеснява колко е приятно да си скин със всичките му там приемущества , а всъщност само тои да си знае че е скин , и дори да не си е заслужил връзките както се вика !!Извинявам се искренно ако съм обидил някои !!!
Не бе, не си ме обидил, ама нещо не зацепвам.
Нека изясним - като съм sxe и трябва да съм заплаха за останалите хора, така ли? Не виждам, честно казано, необходимост да се "отстоявам" на улицата точно пък по тоя начин, защото за мен т'ва не е нещо, което да навирам на хората в лицето, или по-скоро по твоята логика - да им го набивам. Знаеш ли мен ни ми е и толкова зор да се наричам стрейт едж, ако за да съм стрейт едж трябва да съм тъпанар, защото поне доколкото разбирам твоето схващане, това са разни войнствени типове, които се бият за щяло и нещяло с хората непринадлежащи към тяхното "съсловие", а за мен това откровено е една от най-висшите форми на тъпотия.
Ако това наистина означава да си стрейт едж, то аз ще съм първият, който ще си замине и порядъчно ще нахрани всички, които го мислят за смислено
Не целя да те обидя, даже разбирам защо ти се струва смешно, но това според мен се дължи на това, че просто имаш друго разбиране. Аз лично винаги съм гледал на т'ва движение като на нещо много позитивно. Слушайки примерно YOT ни най-малко не се изпълвам с желанието да бия когото и да било, а напротив - това усилва собствената ми увереност в избора ми.
Не казвам, че не бих си отстоявал позицията ако някой дойде да ми се пречка и да ми се прави на интересен, но това за щастие просто не се случва и съответно наистина не виждам и смисъл да издигам знамена и да ходя на война. Перифразирайки името на една компилация - This is Sofia, not L.A.
Не пия от 2 години и нещо, никога не съм пушил и винаги съм ненавиждал цигарите.Не съм употребявал други видове наркотици поради същата причина, поради която вече не пия - самата идея, че си замъгляваш съзнанието ми се вижда отвратителна.От скоро слушам позитивен хардкор, но също така харесвам и tough guy-ски.Преди не можех да се нарека sXe.Да, не употребявам наркотици, не правя безразборен секс и се опитвам да бъда позитивен, но просто не виждах смисъл да си лепвам етикет.От скоро съм склонен да се самоопределя като такъв, може би просто защото е по-лесно да кажеш "sXe съм", отколкото да обясняваш защо не пиеш примерно.В началото като спрях да пия определено го чувствах като ограничение и ми се е пиело, но от доста време не е така.Сега ми пречи единствено когато съм с приятели, които пият и се чувствам малко в страни заради това.Дразня се на хора, които казват, че преди са били sXe, но са се отказали.Ако не си сега, значи никога не си бил!Преди просто си бил човек, който не пие, не пуши и тн.Лично аз възприемам sXe като доживотно обвързване.'Дет се вика "нито повече, нито по-малко".Не съм си правел Х по ръцете, но бих носил такива дрехи.
Относно вегетарианството - обичам животни, но месото си е вкусно Веганството мисля, че е трудно осъществимо.За мен би било прекалено голямо ограничение, а щом го възприемам като такова не виждам смисъл да се захващам.Просто не е за мен.За кофеина - не пия кафе защото не ми харесва, а и когато съм пил, за да не заспивам не съм забелязвал никакъв ефект.Пия доста газирани и много обичам шоколад.
Наблюденията ми са следните: не се дрогирам (нямам и намерение); не пуша (и никога няма да пропуша, имам лош семеен опит); в момента не пия, или поне не изпитвам нужда да пия. Не е като да не употребявам алкохол, просто направих една гадна грешка преди няколко месеца,от която ме е срам. Не е кой знае какво, но мен ме е срам.От тогава пиенето не ми носи удоволствие. Поне пиенето на вино. Други алкохоли - водка, не ми харесват, пък и само веднъж съм опитвала. Уискито е яко. Колкото до бирата - много ми е рано да си казвам мнението за нея, хаххах. Или по-точно мнението момиче да пие бира. На момчетата им отива....ако не се прекалява. Бирата в стъклена бутилка е много секси. С една дума обаче алкохолът не ми е страст. Колкото до вегетарианството - не ,не съм вегетареанка (и никога няма да бъда).
Колкото до кафето - обожавам го. Точка.
Last edited by Judy (2007-10-12 12:11:15)
o.O
Page [ 7 of 9 ] Posts [ 151 to 175 of 223 ]