Ragnos

Topic: Nueva Etica

Чували ли сте я таз младеж (колко са младеж не съм сигурен, хъ-хъ) и какво ви е отношението към бандите, които не пеят на английски?

Hey kid, who you looking at? Why you standin' all up in my face like that?
You ain't never seen a baseball bat? A maniac, knocking on your baseball cap?
You better step about 10 paces back, or you be layin' where your shoelaces at.
Go do what your momma told you! And don't be actin' like a punk, thinkin' you're a soldier!

natasha

Re: Nueva Etica

momchetata sa mngo mnogo qki:)) http://www.myspace.com/xnuevaeticax  tova im e profilcheto ako nqkoi go vulnuva da gi chue wink)

Ragnos

Я направо ги пробвайте. Това им е последния албумец: http://www.bgshare.com/get,263921.html

Go do what your momma told you! And don't be actin' like a punk, thinkin' you're a soldier!

ixdefyxyou

unikalni

Главата!

MURDER

откривате широко известни групи тва е похвално

Everyone shouts out the edge kids! Well this one is for the non-edge kids! I used to go see judge with beer on my breath!

NUKLEAR

nueava важат
а по принцип се кефа на групи чийто текстове не са на английски треа да има некво разнообразие

nema rados bez grados

DIY-OR-DIE

а като не са на английски поне знаеш ли за какво се пее в текстовете им?
Ragnos в една друга тема беше писал колко мрази анархисти и т.н. странно е сега да възхвалява банда като Nueva Etica...

d-beat spirit

Ragnos

Ми немам си идея честно казано какво пеят, но аз и преди бях казвал, че предрасъдъците не ми пречат да слушам определени групи / стилове, стига музиката да ми харесва. smile А да ги възхвалявам, о, не. Нямам навика да възхвалявам банди, защото колкото и добри да са, всяка си има и косури. wink

malloADHC

Nueva Ettica са супер яка банда, но това, че текстовете не са на английски, е кофти.

1912.

MURDER

ае Ragnos ти май май слушаш музика ма не я чуваш. ас тея групи едва като им прочетох преведени текстове почнах да разправям наляво надясно че ги слушам. разбери за кво става въпрос тогава опявай. инак си като онова хлапе с фланелката на Skrewdriver от варненското На тъмно дето вика "хардкор антифа юбер алес"

Everyone shouts out the edge kids! Well this one is for the non-edge kids! I used to go see judge with beer on my breath!

TERRESTRIAL

верно има ли някъде преведени текстове

Ragnos

MURDER wrote:

ае Ragnos ти май май слушаш музика ма не я чуваш. ас тея групи едва като им прочетох преведени текстове почнах да разправям наляво надясно че ги слушам. разбери за кво става въпрос тогава опявай. инак си като онова хлапе с фланелката на Skrewdriver от варненското На тъмно дето вика "хардкор антифа юбер алес"

Фани ми ги преведи, пич, че да мога да се хваля и аз спокойно. Те са съм почнал да ровя за всяка изгъзица на китайски какво значи... Разбирам от три езика - български, английски и отчасти немски. За всичко останало има гийкове като тебе. Продължавай да ровиш преводи, може да спечелиш седмичната награда за "тру-слушател". Ае наздраве!

MURDER

реагираш като стринка служителка в Радикал когато й се каже че е объркала булстата на фактурата. замисли се още веднъж ква глупост си написал и още 2 пъти - кво дириш в тая сцена като ти е важна музиката а не посланието. пак повтарям - ако nueva etica ти казваха да си ядеш гъза пак ли щеше да ги слушаш?
мерси за вниманието

new ethic

Nueva Etica - Por Los Que Resisten

Monopolios económicos, políticas de expansión,
sometiendo al mundo, bajo un sistema de desigualdad,
el hombre contra el hombre, muestra sus más bajos instintos,
encaminado por la ignorancia, va directo a su destrucción.

Por los que resisten, esta lucha debe continuar.
Y terminar con el dominio primer mundista,
y rechazar toda esa mierda consumista.
Resignación es la realidad, del que no quiere ver,
la miseria que nos toca vivir,
millones de personas, marginadas por la pobreza,
son las victimas que sufren el hambre mundial.
Por los que resisten, esta lucha debe continuar.
y terminar con el dominio imperialista
y rechazar esa mierda capitalista!

Es tiempo de revolucionar, lo que daban por muerto,
hoy la esperanza se hace realidad, nuestros sueños toman las calles,
En reclamo de libertad, en reclamo de dignidad.
Una protesta desde los mas bajo, los marginados se hacen escuchar.

ако наистина знаеш английски няма да ти е проблем да разбереш какво пеят.

Ragnos

MURDER wrote:

реагираш като стринка служителка в Радикал когато й се каже че е объркала булстата на фактурата. замисли се още веднъж ква глупост си написал и още 2 пъти - кво дириш в тая сцена като ти е важна музиката а не посланието. пак повтарям - ако nueva etica ти казваха да си ядеш гъза пак ли щеше да ги слушаш?
мерси за вниманието

Едно, че ми тълкуваш думите по някъв си твой, странен начин, друго, че големите глупости ти ги ръсиш в случая. Посланието в музиката (специално за хардкора) го разбирам достатъчно добре и без твоите качества на анализатор, а това, че тебе те е срам да кажеш на който и да било, че нещо го слушаш без да го разбираш, е твой проблем. Като изключим Етика и няколко отделни песни на банди (в повечето случаи на испански) нямам проблеми с разбирането им. Па ти си повтаряй и потретвай, за щастие все още никоя банда не ми е казала да си ям гъза. Кво диря в тая сцена си е моя работа. Междувременно ще ида да поправя булстата.

Едит: Само не разбрах къде изчезна половината ми пост... Админите, като ме цензурирате следващия път, кажете поне защо, става ли?

Last edited by Ragnos (2007-12-03 18:44:22)

ixdefyxyou

аз искам да питам why the fuck траа непременно да се определям с ценностите на музиката която слушам?!
тва че не пия пречи ли ми да се кефя на Ремонт например?
и що пък като не съм анархист или веган да не се кефя на Етика?!
всичките сте големи учени хаха :lol

Главата!

MURDER

тоа па и ас харесвам християнски рап ама ти сам за себе си си разтълкувал изказването ми изглежда. ас само отбелязах че трява да си осъзнал същността преди да възхваляваш (след като великия слушател направи самопризнание че не говори чужди езици). тука не става въпрос дали те кефят китарите и барабаните - тва не е метъл, не е и класическа музика. се едно да слушаш Mobb Deep заради бийтовете а същевременно да си богаташче от козенец. само като пример

Ragnos

Великият слушател говори доволно добре един-два чужди езика. А великият тълкувател на същности е добре да научи как се пише местоимението "аз" преди да се забие отново в гърдите. А ако ме цитираш къде съм написал, че възхвалявам Етика, цена няма да имаш. Пускам тема "чували ли сте ги и какво мислите за тях". Къде видя възхваляваща и реч?? Ако се чудих защото точно за тях писах, ти отговарям: помислих, че ще е по-интересно ако се дискутира някоя по-безизвестна банда, отколкото такава от ранга на Sick Of It All примерно. То и даже писах, че банди НЕ възхвалявам (върни се една страница назад), ама твоя милост явно предпочита да чете през ред. Хардкора действително е нещо повече от китари и барабани, посланието е на първо място, но не виждам причина да се вманиячаваме в преводи на всяка не-английска банда, при положение, че такива са рядкост. Едно щото съм сигурен, че и ти не си вадил текстовете на всяка песен, дето я имаш на компа, и второ - щото е тъпо. Посланията на повечето групи се повтарят вече до такава степен, че само думите и словосъчетанията в лириките са разместени или леко изменени. Да ме прости Господ, че си позволих да слушам нещо, без да съм си превел текста му. Бахти позьора требва съм...

pavelludiq

Аз слушам доста работи дето са на непомятни за мен езици като испански, португалски или полски, немски и такива работи. Все пак има доста мои любими банди дето и на английски да пеят пак не им разбирам нищо( предимно любими дет банди или по бърз хип-хоп, или такъв с по изразен негърски акцент big_smile) Тва не ми пречи да се кефя. Се пак музиката не е само текст, а и усещане и трябва да знаемч как да ценим музиката в нейната цялост.

Ако искам да слушам добре звучаща музика щях да се дрогирам и да слушам техно.

http://i90.photobucket.com/albums/k246/pavelludiq/c3456fd541b02128f2d2b.gif

Arkangel_bloodlust

MURDER wrote:

тоа па и ас харесвам християнски рап ама ти сам за себе си си разтълкувал изказването ми изглежда. ас само отбелязах че трява да си осъзнал същността преди да възхваляваш (след като великия слушател направи самопризнание че не говори чужди езици). тука не става въпрос дали те кефят китарите и барабаните - тва не е метъл, не е и класическа музика. се едно да слушаш Mobb Deep заради бийтовете а същевременно да си богаташче от козенец. само като пример

Братле и аз слушам различни работи които не са обвързани с идеологията ми но ме кефят , и ги разбирам , и примерно смятам че  IMPETIGO са наи-бруталната  GORE grind core grupa , въпреки това не понасям нито  един от клиповете им !!!

A Light Bearer , Nothing on earth is like him, One made without fear. He looks on everything that is high, He is king over all the sons of pride !!

xmissuesx

бате, когато започнем да слушаме хардкор бандите само заради музиката, значи от тая сцена нищо не е останало...

Last edited by Guest (2007-12-10 23:08:10)

Ragnos

Никой не твърди обратното, просто не се разбираме. В крана сметка... нъц, само си водим глупави спорове.

MURDER

обратното СЕ твърди при това е нагледно написано някъде по-нагоре. казах вече че едните в тоя спор "слушат" а другите "чуват". xmissuesx незнам в ква посока ти е ориентирано съждението ама тва което отбелязваш се е случило отдавна вече и все пак сцена още има

Ragnos

Обратното СЕ твърди само за групи, които НЕ пеят на английски. Но ти продължавай да си го твърдиш. Иначе за "случката" си прав.

MURDER

дае разбрах че сички които пеят на разбираем език са хардкор останалите са обикновени музиканти