Онлайн са снимките от балканското турне на La Muchedumbre + кратък репорт
Публикувай тази новина в:

MySpace Facebook Svejo.net

Онлайн са снимките от балканското турне на La Muchedumbre + кратък репорт

Преди месец и няколко дни La Muchedumbre се върнаха от второто си турне, което този път премина единствено през съседните държави. Както обикновено се позабавихме със снимките, но те са вече достъпни за разглеждане в секцията Галерии:

15-ти април - Букурещ (Румъния)
Веселба, доста народ, готин клуб в идеалния център на румънската столица...дори толкова идеален, че се районът се оказа единствено пешеходна зона. Recycle Bin - доста ударен пънк рок, а другата банда, Dance Trauma, са нещо като местните ска пънк звезди

16-ти април - Клуж-Напока (Румъния)
Снимката над текста е имено от този концерт. Нон-стоп стейджове, по двама трима човека върху още толкова и разбира се в един момент тези, които носят се пречупват. Следват още няколко които скачат върху купчината, за да сглобят тетриса :) Организаторът и главно действащо лице в мелето ухилено обяснява “Hardcore kids at ska concert...
По някое време набързо бе разглобена и една от масите, които държаха мониторите, като и тя полетя над хората.

17-ти април - Тимишоара (Румъния)
Стара фабрика в индустриалната част на града, много коридори с бивши работни помещения и една врата, зад която очевидно още има някакъв живот. Оказа се, че това е мястото за третия лайв от турнето - събира 60-70 човека и е абсолютно нелегално за провеждане на концерти. По някое време идва костюмиран чичак и застава зад микрофона с китара...оказва се, че това е основателят на първата румънска пънк група, която ще открива концерта. Напомнят доста за испанските групи през 80-те, а малко след като приключват изпълнението си вече капацитетът на мястото е леко надхвърлен. Щом има народ, има и забава.

18-ти април - Зигет (Унгария)
Когато преди две години бяхме в този клуб, той бе още съвсем нов и по всичко напомняше за това, че е бивш лъскав ресторант в центъра на града. Явно наемателите се бяха погрижили добре тези спомени да бъдат добре заличени и определено имаха успех. Началото е обявено за 20:00 часа, час по-късно няма никой освен нас и бармана и в един момент се изсипват бригада български студенти, а малко след тях и още 2-3 групи от по няколко човека. Собственика на клуба не пести местната ракия () и ни налива смело шотове, в резултат на което се търкаля няколко пъти по пода. В края La Muchedumbre вече бяха само двама - бас и вокал и изпълняваха серената на местно момиче.

19-ти април - Нови Сад (Сърбия)
Шегите с Лъчо (вокал) вече са неразделна част от деня още със самото ставане и от сутринта той вече иска да напуска групата. Иначе от концерта в Нови Сад не се очаква кой знае какво, все пак е понеделник. Клубът още от преди време ми е фаворит - мястото е наистина измислено перфектно до последната подробност. Откриващата група е местна и правят кавъри на класически рок парчета, като в няколко дори сглобиха общ състав с La Muchedumbre. Другото е ясно - не кой знае колк хора, но пък се раздадоха.

20-ти април - Белград (Сърбия)
Вторник също е куц ден за концерти, но все пак Белгад е столица и нормално се очаква по-голям интерес. Тръгваме към мястото и се оказва кръчма забита между няколко почти срутени бараки, а около тях има повече котки отколкото хора. До вечерта, обаче мястото се напълни докато веч свириха Posno Prase - пънк рок младежи от съседно градче. Ramones са живи и свирят само по бельо (можеш да ги видиш на снимките).
А докато свирят La Muchedumbre се размахва ямайски флаг и за малко повече от час бандата успя да се сдобие с няколко нови заклети фена.

Последният концерт бе в София, на 24-ти април заесно със 63 High. Снимки от него ще бъдат добавени близките няколко дни, както и галерии от гостуванията на The Toasters и на Hitman в София.

 
 
Още новини за Снимки
всички новини