Хардкор танци

Взето от www.hcxbg.hit.bg

За съжаление, в България има много хора, които не знаят как да се държат на хардкор концерти. Това води до много инциденти и добиване на грешно мнение за това, какво става на тях. За това в тази страница можете да намерите информация за повечето хардкор танци и така да знаете как да се държите в pit-a.
Stage Diving, купчини, мелници, стени на смъртта, скачане и размахване на ръцете и краката в различни посоки - това е прекрасен начин да се освободиш от напрежението или просто да изгубиш няколко кила. The Pit води началото си от корените на погото и старите пънк концерти (някои твърдят, че е създаден през началото на 70-те на концерти на групи като The Germs, The Weirdos, Black Flag и д.р.), като след това се е развил в траш и дет метъл концертите. След като стените между метъла и пънка падат, публиката започва, да се променя, а размерите на pit-а, да се увеличават. В ранните хардкор концерти, са се забелязвали само няколко души, които издивяват, а на последните концерти се виждат по 50 размазващи се човека. Това, което е най-хубавото на тази сцена е, че не се стига до боища (или поне много рядко). В другите сцени, в мелето често се стига и до побоища, последиците от които обират много невинни хора. Липсата на уважение и мисъл за другия е главната причина за това. Ето някои трикове, за това как да се оправяте в мелето, като естествено не отговарям за някои контузии :-)

 

Някои stage diving пинизи:


Arrow (Стрела) - Ръцете са зад гърба, засилвате се от сцената и скачате върху предните редове.

Flip (Обръщане) - Скачате с главата напред, като се опитвате да направите нещо като салто във въздуха.

Feet First (С краката напред) - Първо, бъдете сигурни, че не носите кубинки. Засилете се от сцената, скочете възможно най-високо. Разкрачете краката си и ги дръжте колкото може по-нагоре, преди да се приземите, като центърът на тежестта ви трябва да бъде на задните ви части.

Wuss Dive (Женчовски dive) - Застанете на ръба на сцената и накарайте хората отпред да ви хванат, след което просто си полягате върху тях.

Floor Kiss (Целувка на пода) - Засилете се много и скочете възможно най-високо. След това свийте устните си сякаш целувате някого и се приземете по лице.

 

Златни правила:

Не носете много дрехи. Бъдете сигурни, че пиърсинга, новата ви татуировка, слабините и гърдите ви са добре защитени.

Танцувайте само, когато има добър ритъм. Не се правете на глупак, хабейки се за някакви емо и мелодични хави, използвайте хардкор силата за хардкор концерти.

Не носете храна/напитки. Не искате накрая, да свършите с чипс в гащите и да лепнете целите от колата.

Не целувайте партньора си в мелето (особено, ако не искате в устата ви да се озове пиърсинг от нечий друг език).

 

Някои dancing пинизи:

Gorilla - Краката разтворени, а ръцете се размахват към пода, улавяйки ритъма (NY-стилът е идеален за този танц, а Solid - перфектната група).

Eadslicer - Кръстосай ръцете си и ги разтвори колкото се може по-силно и по-широко. Страхотно на бързите части, а още по-добро, ако размахвате краката си в различни посоки.

Windmill (Мелница - единична или двойна) - Върти ръцете си на 360 градуса назад или напред. Бъдете сигурни, че пръстите са стиснати силно в юмрук за ваша безопасност.

Double Trouble - Един човек се качва на гърба на друг, като започва да мачка всичко по пътя си, размахвайки ръце.

Suck - Core Sweeper - Застанете гръб до гръб с някой друг, хванете ръцете му отзад, наберете се, опирайки се на гърба му и двамата започвате да се въртите, блъскайки всеки около вас. Всичко ще е перфектно, ако с този на чийто гръб сте, си пуснете ръцете, което ще ви изстреля право върху неподозиращите хора.

Wall Of Death (Стената на смъртта) - Ръцете са сключени стабилно като във верига. Няколко яки типове помитат всичко около тях. Когато правите това, бъдете сигурни, че хората във веригата са най-здравите наоколо.

Frigobazar Hip Hop - Скачай нагоре и надолу като идиот, когато ритъмът е хип-хоп. Когато видиш някакви задръстени глупаци да правят това, не пропускайте да отидете до тях и да направите една мелница. Така ще ги изгоните и ще освободите място за вас.

Хеликоптер - Разпери ръцете си и започни да се въртиш като хеликоптер.

The Sledgehammer - Сключете ръцете си и ги размахвайте сякаш са боен чук. Идеално за началото на онези бързи old school песни, точно преди да посочиш с пръст и да извикаш "Go!".

Kick'n'Go - Изпънете ръката си встрани, като дланта е разтворена. Замахнете с ръце и ударете дланта си с юмрук. Когато замахнете отново, ритнете с крак-повторете и т.н.

Seisure - Правете каквото искате, само се тресете като маниак и бягайте наоколо. Правете го когато вокалът ви подаде микрофона.

The Menace - Застанете на един крак. Хванете глезена на другия си крак и докато все още го държите, ритнете с него напред. Забавно е да го правите на по-бавните части.