Waste Of Time - Foulstart

waste_of_timedemo_300

Група: Waste Of Time
Албум: Foulstart
Година: 2005
Формат: CD
Издател: Waste Of Time

01. Faceless
02. Reality
03. All In Pain
04. Nothing To Lose
05. Product Of Capitalistic Bases
06. Fucked Up World
07. Bad Things Happen
08. Leave Me Alone
09. The Dog
10. Love
11. The End
12. Say Goodbye

Сравнително младата софийска пънк група Waste Of Time явно не си губи времето (въпреки името си) и в началото на юни промотира дебютния си албум "Foulstart", определено доста интересен и нетипичен за българската сцена.
Разбира се това, което прави впечатление на всеки още в първия момент е факта, че функцията на вокал се изпълнява от момиче, нещо което определено е доста рядко срещано у нас, а още по-интересно е това, че тя се явява и втора китара в доста от песните. Към посоченото до момента трябва да се добави и наличието на преминаване от мелодични пънк, понякога достигащи дори дори имо, вокали към брутални крясъци можещи достойно да се конкурират с тези метълкора. За съжаление обаче въпросните моменти са твърде рядко, а в записите на албума са сведени до минимум. Поредната червена точка е вмъкването на китарни сола в някой песни.
Като цяло преобладават сравнително бързите песни и въпреки, че не заемат толква значителен и явен превес, като че ли те са най-добрите от репертоара на Waste Of Time, поне по мое мнение. Някой от по-бавните парчета са определени от самата група като депресиращи, което рефлектира и върху текстовете, значителна част от които са отправени в същата насока. Характерно за албума е редуването на бързо начало с бавен край на песните или обратното и по този начин до известна степен се получава един вид контрастиране и разграничаване на отделните парчета. Накрая има и един бонус трак, който обаче ще оставя в тайна за да има все пак някаква изненада, за тези които решат да си купят диска.
Текстовете са на английски без изключения и всъщност едва ли биха звучали толкова добре на български. Цената на cd-то е два лева, което определено е доста малко за 37-минутен диск с качествено външно оформление и дизайн. За момента "Foulstart" може да бъде намерен единствено от самата група.