Аборт, La Muchedumbre, Frontpoint и Нова Генерация в саундтрак към филм
Публикувай тази новина в:

MySpace Facebook Svejo.net

Аборт, La Muchedumbre, Frontpoint и Нова Генерация в саундтрак към филм

Аборт, La Muchedumbre, Frontpoint, Нова Генерация, Kozza Mostra и още редица български банди и изпълнители озвучават българския филм "Баклава". Ето какво каза за hcspirit.com човекът който стои зад продукцията, Александър Петров, относно подбора на музика и стиловата ориентация:

"Аз работя с предварителен саундтрак - още от писането на сценария. И естествено филм със социална насоченост, с домашно насилие, деца на улицата и т.н. да бъде обвързан с този тип прогресивна, твърда и безкомпромисна музика. Всъщност саундтрака на Баклава е моят топ тен от бг парчета по това време. Това е музиката, която слушам...естествено има още много любими, но нямаше как всички да бъдат включени.

Безкрайно съм благодарен на всички музиканти, които помогнаха на проект БАКЛАВА.
Никой от тях /както и екипа на филма/ не е имал никаква финансова изгода от участитето си. С много от тях продължавам да работя и при подготовката на следващия ми проект, който е на етап първа версия на сценария.

С някои от групите замисляме концерт преди и след премиерата на филма и ако медийните и институционни атаки срещу филма от последните дни не попречат на това, скоро ще имаме повод отново да разговаряме."

 

Пълния списък на участниците в саундтрака, както и много интересна информация относно самия филм може да видите тук, а ето и един трейлър на продукцията, озвучен от пънкарите Аборт.

 

baklava_movieposter_600

 
 
Още новини за Други
всички новини