Ревю на новия албум на Spot - Punkture
Публикувай тази новина в:

MySpace Facebook Svejo.net

Ревю на новия албум на Spot - Punkture

Spot - Punkture  Наскоро ти казахме за чисто новия албум на Spot, кото отново се разпространява съвсем безплатно. Ето и как звучи и изглежда той през погледа на колегата Кристиян Антонов:

Група: Spot
Албум: Punkture
Година: 2012
Издател: Spot

Трак лист:
01. Calm Before The Storm
02. Noah's Ark
03. Last Sail Of Eldridge
04. An Abstract Example
05. Band Of One
06. Nine Lives
07. (Hell's On Earth, It's Called) Slaughterhouse

Навярно си чувал за Spot. Русенската пънк рок група до преди няколко години беше доста активна, но за съжаление от около три години са в безсрочна почивка. И въпреки, че от  доста време не са излизали на сцена, продължават да издават нови неща, при това доста добри. Спомни си отличния „Light”, излязъл през 2010. Това беше брутален албум, който според мен нямаше нито една слаба песен и който съм слушал със седмици. Направо да не повярваш, че нещо толкова добро се предлага за без пари. Сега момчетата са отново на линия с най-новия си албум „Punkture”.
 За три години Spot показват, че не са загубили форма с поредното много силно включване, като за тях това е втори албум, пуснат за безплатно сваляне. Очакват те седем трака или около 20 минути бърз и агресивен, политически и социално ангажиран пънк рок в стила на групи като Propagandhi. Трудно ми е да определя какво ми харесва в албума, тъй като и той като предшественика си е изпипан доста добре и определено няма да разочарова както феновете на групата, така и тези, които никога не са ги чували. И все пак мои лични фаворите са "Last Sail Of Eldridge", "An Abstract Example" И "Band Of One". Темите в албума варират от абстракното през социалното, от насилието над животните, човешките взаимоотношения до Проект "Филаделфия" (феновете на конспирациите веднага ще се сетят, за какво става въпрос). Доста динамичен и разнообразен албум, който по нищо не отстъпва на аналозите отвъд Атлантика. Единствената ми забележка е, че е кратък, но това не е болка за умиране, като се има предвид, че тук водещо е качеството, за сметка на количеството. И все пак като за без пари получаваш един доста добър албум, който нямаш оправдание да не си свалиш.

Кристиян Антонов

 

 
тагове: , ,
 
Още новини за Албуми
всички новини