Куршуми ще валят и срещу Alley Sin

Дойде ред да бъде представена и втората Българска банда, която ще раздвижи кръвта в жилите ви, преди куршумите на 6 юни в клуб Back Stage - новата глем-пънк тайфа Alley Sin!

Наскоро формирани, но със сериозен потенциал, те вече набират скорост не само на родна земя, но и на световната rock 'n' roll сцена. И това не е преувеличение! Влиятелни уеб издания, като Electric Pussycat и Veglam пишат ревюта и публикуват интервюта с тях, музиката им се завърта в няколко американски рок радиа. А ето какво казва и един от големите глем музиканти Peter Blast за първото им EP - "Rock 'n' Roll Sluts", което те издават сами, само около половин година след създаването си с Боби Струкански (Babyface Clan, Leepra DeLuxe) на баса и  Желяз (Awake, ex-Портокал и P.I.F) на барабани:
"Мисля, че това EP на Alley Sin може да бъде истински победител. Не е като целия боклук, който ми се налага да слушам напоследък. Alley Sin явно знаят, че не е необходимо да скачаш на всеки влак, който преминава. Звучат като истински Rock 'n' Roll!  Запомнете тези думи....Rock 'n' Roll! 'Sweet Candy' за ушите ми, това може да те направи 'Crazy Baby'. Усилете до дупка!"

Alley Sin стартира през 2008 г., като проект на Nikki Riot – китара и вокали и Vicious Bastard – китара, бек вокали (барабанист на Blank Generation). Двамата са повлияни от ранната glam и punk сцена, както и от glam-sleaze вълната на 80-те. Техни любимци са New York Dolls, Johnny Thunders, Ramones, Dogs D'Amour, Rolling Stones, AC/DC.... Черпят вдъхновение и от Chuck Berry, редица blues музиканти, както и от Johnny Cash, Hank III и други „outlaw” country изпълнители.

След няколко промени в състава и редица концерти в различни софийски клубове, най-после намират постоянни членове за групата: Стефан Абаджиев - бас (Eufobia) и Алексей Пейков (Льошко) - барабани (познат от Високо Напрежение, Холера и работата му с Кембъла).

Чуйте музиката им в mysapce: http://www.myspace.com/alleysinbg

И така, кръгът се затваря - The Livingdead, Alley Sin и The Bullets, остава и вие да сте там.
За тези които ще изберат DJ сета на Longevil и Tiki Monk, пред приятната юнска вечер навън, вратите на клуба ще бъдат отворени в 21:30. Самия концерт ще започне час и половина по-късно в 23:00.

Времето за презаверка на билетите от първия несполучлив опит с Тhe Bullets вече изтеч, така че след дългите първомайско-гергьовденски празници - на 7 май, четвъртък, най-после ще стартира предварителната продажбата на билети във всички каси на Ticketpro. Цената ще бъде 12 лв, а в деня на концерта и на входа на клуба - 15 лв.

Информация: Go Citizen!
 
 
Още новини за Концерти и събития
всички новини