IvailoTonchev

Re: Трябва или нетрябва музиката да е безплатна?

Днес получих нечовешкото съобщение.Включи ми се един пичага от полската група LAST BREATH  и ми предложи да ми изпрати демото им.Аз като културен човек викам тва е супер кажи ми само къде да изпратя парите/все пак пощенски разходи,разходи по демото и т.н. и той отговори няма значение че не си от полша - да демо из фор фрий. 8) Но ники тва са некви единични случай  big_smile

Да, музиката може и да се раздава. Евалла на такива хора!

Puncho

Не са единични случаи, а са с цел да се пропагандира името им на дадено място, където те евентуално да дойдат да посвирят...но албума си безплатен няма да пуснат...1000%. това се нарича реклама.

Who Stand On Funeral Pyres

IvailoTonchev

1000%. това се нарича реклама.

Естествено, просто жест към феновете.

Puncho

хмм не съм убедена, че е жест...

Who Stand On Funeral Pyres

IvailoTonchev

хмм не съм убедена, че е жест...

Ами, каквото и да е, без пари е, ама не е правило. lol

embracetoday

woow ebasi temata. Otgovora e qsen i az sam na sy6toto mnenie kato vsi4ki osven Nikolan .Estestveno 4e muzikata trqbva da se pla6ta ,nali e trud , a truda se zapla6ta.No neka da ne povtarqm tova koeto sa napisali absoliutno vsi4ki drugi osven Nikolan .Mai nikoi oba4e nemoje da te ubedi v obratnoto:)

HazenStreet

xNIKOLANx chovek ti ne razbra li che trqa si udrail lud djakpot ot tototo za da si pusnesh noviq album bezplatno

choveche sedni prosto za mig i pomisli.. otivash da zapisvash album.. ok.. no tam nqma da e bezplatno.. zashto? zashtoto tam stoi chovek koito s tva si izkarva hlqba, a i e platil za barabani, tehnika i t.n.
po tvoqta logika kogato vuprosniq chovek e otishul da kupuva tehnika trqa da e kazal 'az she q polzvam za zapis na muzika.. tva e izkuvstvo.. ai da mi gi dadesh bez pari shtot izkustvoto ne trqa sa prodava'

gepish li kvo iskam ti kaja?? ili she izvurtish razgovora kum mainata si kakto pravish ot nachaloto na temata?

nishto lichno.. prosto ne moga da si te predstavq dali naistina mislish tva deto kazvash..

xNIKOLANx

Аз нямам пари за къща в Драгалевци, което не значи, че трябва да забраня на всички да имат там къща.

още едно доказателство,че не четеш какво пиша.съвсем ясно казах,че не става дума за това дали трябва да се забрани плащането,а дали е правилно.

зависи господине,ако е доброволна и безвъзмездна работа,не няма да искам.

Ок, лятото ти е  подсигурено.
Нали нямаш нищо против?

лятото имам да пиша софтуер който е личен/съвместен проект с едни приятели.да свиря и пея.ходя на тренировки по винг чун,спортувам и други неща и чесно казано не мисля,че имам мн свободно време.Освен това дори да имах не виждам причина защо да ви помагам за каквото и да е,не мисля,че се нуждаете.А и не искам да имам нищо общо с вас.Да лятото ми е планувано.

Говориш за данък печалба, батко, за данък печалба.
Декларацията ми е вече подадена, ако обичаш, мога да те запозная със счетоводителят ми, той може да ти даде подробна информация. Имаш ли желание?

хахахаха сигурно и секретарка и офис и мениджъри имате хахаха.имам желание да знам колко данъци плащате на държавата(която така обичате),счетоводителя ви или адвоката ви не ме интересува.Заобикалянето на закона се тълкува за престъпление според държаваата.някакъв лиценз имате ли хахахаха не ви ли е срам да не плащате данъци на държавата хахаха засрамете се! :Д

и не стига всичко ами и продавате и неща чийто собсвеници,си нямат и понятие,за това.не сте ли гузен поне малко г-н Тончев?

Да се водиш някъде на отчет? Ако не, скоро ще те разкрият...

не не ходя в лудницата,ако това имате предвид.армия за мен няма да има и съм се уредил да не посещавам прегледите ахах.ходя в болницата за ваксини.

.традициите са нещо чудовищно тъпо,което винаги мее отвращавало.бях на не повече от 5годинки като видях как заклаха прасе пред очите ми.това се случваше доста често на една и съща дата.Защо?Зареди традицията.убийства зареди традицията.преди около хиляда години инките са пренасяли и хора,майте и т.н. също.Ако вие не виждате проблем в това аз виждам,и то сериозен.самата идея да правиш нещо само защото така трябва е тъпа.

Някакъв странен довод имаш, откога осми март се свързва с коленето на прасета по коледа, както и с инките и маите?

явно ви харесва да се правете на болен от олигофрения.Но това нищо не променя.Говорех за традицията като общо.за осми март не се колят прасета ,но за коледа се колят,за петльов ден - петли и т.н. за осми март се лицемерничи към майките,жените и момичетата.Спазват се неща,само защото така повелява традицията.не защото има някаква необходимост.Просто защото е традиция.Ето това е тъпо.самата идея да правиш нещо,само защото така трябва,според традицията.

не обичам компоти и не изпущам анални газове.

Да не ти е запечено стомахчето?

не просто се въздържам.

нещо по темата имате ли да пишете или не?

@HazenStreet един албум може да се запише и само с програмиране.Което не би коствало и 1 лв.Въпрос на талант.Въпроса е в това,че някой хора неискат изкуството да е безплатно.

http://i85.photobucket.com/albums/k51/angiex5/sxe/XBBPXBACKcopy.jpg

IvailoTonchev

хахахаха сигурно и секретарка и офис и мениджъри имате хахаха.имам желание да знам колко данъци плащате на държавата(която така обичате),счетоводителя ви или адвоката ви не ме интересува.Заобикалянето на закона се тълкува за престъпление според държаваата.някакъв лиценз имате ли хахахаха не ви ли е срам да не плащате данъци на държавата хахаха засрамете се! :Д

и не стига всичко ами и продавате и неща чийто собсвеници,си нямат и понятие,за това.не сте ли гузен поне малко г-н Тончев?

Ти за данъчна тайна не си ли чувал, Никалайчик?
Вземи да си освежиш понятията, имам ЕТ, както и имам достатъчно акъл, за да имам и адвокат и счетводител.
wink
И какво означава, че ами и продавате и неща чийто собсвеници,си нямат и понятие,?
Поясни ми, че нещо не сващам?
Ако имам дискове на Металика за продан, трябва да им съобщя, че им продавам дисковете тук, така ли?
Необходимо ли е? Всеки диск е оригинален, тоест, има си отчислено авторско право. След това нещо, както ти пука, дали го продавам аз или Иван от Бусманци?
8)

HazenStreet един албум може да се запише и само с програмиране.Което не би коствало и 1 лв.Въпрос на талант.Въпроса е в това,че някой хора неискат изкуството да е безплатно.

Бръкни се 400 лева за компютър, купи си операционна система, необходим софтуер за правене на музика, после прекарай 30 минути за 5 минути електронен шум, който ти излиза...я сметни...
Друг е въпроса, ако мама и тате ти купуват компютъра, крадеш програмите, тогава само мога да кажа, че тръпна да чуя изкуството ти.
lol

xNIKOLANx

Ти за данъчна тайна не си ли чувал, Никалайчик?
Вземи да си освежиш понятията, имам ЕТ, както и имам достатъчно акъл, за да имам и адвокат и счетводител.
wink
И какво означава, че ами и продавате и неща чийто собсвеници,си нямат и понятие,?
Поясни ми, че нещо не сващам?
Ако имам дискове на Металика за продан, трябва да им съобщя, че им продавам дисковете тук, така ли?
Необходимо ли е? Всеки диск е оригинален, тоест, има си отчислено авторско право. След това нещо, както ти пука, дали го продавам аз или Иван от Бусманци?

Има значение,защото металика няма да получат пари от това,че им продавате музика,а вие нямате никакво право да им продавате изкуството.

Ивайлчик.

HazenStreet един албум може да се запише и само с програмиране.Което не би коствало и 1 лв.Въпрос на талант.Въпроса е в това,че някой хора неискат изкуството да е безплатно.

Бръкни се 400 лева за компютър, купи си операционна система, необходим софтуер за правене на музика,

А за безплатен софтуер и безппалтни ПК не сте ли чували Ивайлчик?За безплатен ток?За собственоръчно изработени DIY слънчеви батерии? С материали които сa безплатни? ЧУВАЛИ ЛИ СТЕ? Изобщо какво сте чували?

после прекарай 30 минути за 5 минути електронен шум, който ти излиза...я сметни...

нее необходимо.НаПъЛнО иЗлИшНо!

IvailoTonchev

Има значение,защото металика няма да получат пари от това,че им продавате музика,а вие нямате никакво право да им продавате изкуството.

Накратко, когато се издава един албум, определя се тираж. Ако групата Х се разбере с издателя си да пусне 1000 бройки от диска, то хонорарът им се определя на базата на тези 1000 диска. И не може да не се съгласиш, че ако аз имам 10 от тези дискове, все по някакъв начин трябва да съм ги взел /консигнация, размяна, цена на едро/ от някого, тоест, групата вече е получила това, което и се полага.
Или може би съм ги откраднал от групата ?

А за безплатен софтуер и безппалтни ПК не сте ли чували Ивайлчик?За безплатен ток?За собственоръчно изработени DIY слънчеви батерии? С материали които сa безплатни? ЧУВАЛИ ЛИ СТЕ? Изобщо какво сте чували?

Безплатен ток няма, а ти ли си си изработил слънчеви батерии? Може ли да науча подробности?
И не сме чували, торби сме.
8)

Никалайчик, не знам дали си стигнал вече до втора форма във винг чуна, но мисля, че няма да ти помогне. lol

justinsfhc

daa..predi meseci i az si trovih nervite s toq tolkova zavladqva6t vseob6toto vnimanie subekt, nari4a6t se xNIKOLANx, koito be6e pusnal su6tata tema v edin drug forum. sled desetata stranica v koqto spora produljava6e da tup4e na edno i su6to mqsto poradi lipsata na kakuvto i da e razum v glavata mu, kakto i na totalno nejelanie da vuzprieme o4evidni ne6ta, koito vseki mu obqsnqva kato na idiot, se 4uvstvah tolkova besen, 4e imah jelanieto da si izvadq malkiq mozak s otverka.
hora nqma smisum, probvaite da nau4ite ku4eto si da pravi bubre4ni transplantacii, 6ansa e po-golqm.

@roycorp toq slu4ai za koito kazva6 s vuprosnata polska grupa e gotin i ima napulno normalno obqsnenie. taka grupata se populqrizira zad granica. osobeno kogato govorim za demo cd, koeto obiknoveno se puska s taq ideq. evala za toq jest. v na6iq slu4ai primerno su6to ima broiki koito zaminavat zad granica bezvuzmezdno. tva e nai-dobrata reklama koqto edna grupa moje da si napravi izvun rodinata, sled svireneto na jivo razbira se.

kur za 'sichki

xNIKOLANx

IvailoTonchev ..чуда се този мозък за какво изобщо го използваш :shock:

и от чие име говориш и кого представляваш освен себе си?

ако имаш да кажеш нещо по темата говори по нея.не за друго.това нее молба.това е заповед.

@justinsfhc имаш проблеми с паметта.същата тема в друг форум не съм пущал.

IvailoTonchev

ако имаш да кажеш нещо по темата говори по нея.не за друго.това нее молба.това е заповед.

Безвластник дава заповеди, боже, боже...
Да не изядеш някой кренвирш от нерви.
Кое не е по темата, друже?

justinsfhc

кажи ми 1 българска ъндърграунд група от кое печели повече.от албуми или от концерти?

nikoq bulgarska underground grupa ne pe4eli ot kvoto i da e...  lol  ako pe4ele6e nqma6e da e underground. nikoq bg grupa ne moje da si izbie !i na edna treta! parite vlojeni za zapis na demo/album/split ako raz4ita samo na prodajbi tuk.
tiq 3 do 10 leva koito se slagat na edno cd ne pokrivat ni6to...
a takava tema si puskal v drug forum brat mi  wink  ili mojebi prosto kakto vinagi vsi4ki drugi osven teb ne sme razbrali ne6tata a..  lol
imalo bilki v gorata ama da ne sme mu kazvali da hodi tam, e kvo mi go dava6 togava toq primer..?
hodi si nase4i durva, ama s nokti i zubi, 4e da ne dava6 kinti za bradva, postroi si edna koliba, zaki4i si edno minzuhar4e v buinata kosica, qj divi qgodi i subirai dujdovna voda - taka 6e gonahaka6 na toplofikaciq i VIK 4e ne znam kak nqma da falirat.

kur za 'sichki

pavelludiq

Пак ше го кажа тва, имам чувството че тея работи ги говориш само за да се подиграваш на хората които се мъчат напразно да те вразумят. Седиш си пред компа и викаш ай да се изгалрвя с горкия форум и да се прая на кретен за да ми се нервят хората big_smile Знам го защото такива неща и аз съм правил като съм бил на 14-15 просто съм получавал купища лс-та със заплахи за живота ми big_smile Много е забавно, нали?

Ако искам да слушам добре звучаща музика щях да се дрогирам и да слушам техно.

http://i90.photobucket.com/albums/k246/pavelludiq/c3456fd541b02128f2d2b.gif

Arkangel_bloodlust

justinsfhc wrote:

..?
hodi si nase4i durva, ama s nokti i zubi, 4e da ne dava6 kinti za bradva, postroi si edna koliba, zaki4i si edno minzuhar4e v buinata kosica, qj divi qgodi i subirai dujdovna voda - taka 6e gonahaka6 na toplofikaciq i VIK 4e ne znam kak nqma da falirat.

sus sigornost tova 6te e dobre ama dano da nqma  internet tam ,  :mrgreen:

A Light Bearer , Nothing on earth is like him, One made without fear. He looks on everything that is high, He is king over all the sons of pride !!

xNIKOLANx

Безвластник дава заповеди, боже, боже...

хахаах това бе шега,но къде отиде чувството ти за хумор,точно сегаbig_smile

Кое не е по темата, друже?

ти
justinsfhc нали нямаше смисъл? къде го намери?

такава тема в друга форум не съм пускал.и не съм ти брат.

Пак ше го кажа тва, имам чувството че тея работи ги говориш само за да се подиграваш на хората които се мъчат напразно да те вразумят. Седиш си пред компа и викаш ай да се изгалрвя с горкия форум и да се прая на кретен за да ми се нервят хората big_smile Знам го защото такива неща и аз съм правил като съм бил на 14-15 просто съм получавал купища лс-та със заплахи за живота ми big_smile Много е забавно, нали?

ако обичаш спри да пишеше офтопици в темите ми.