justinsfhc

Re: За и против женските вокали в HARDCORE

smile abe za Santeria moje mnogo da se govori. Men lichno barabanista im ne mi haresva kak sviri, i dokato ednata vokalistka e dobra v revaneto (Billy), Iana ne se spravq po nai-dobriqt nachin. V interes na istinata spored men tq ne struva kato vokal (VNIMANIE, NE CELQ DA OBIJDAM, PROSTO SE STARAQ DA SPODELQ OBEKTIVNO GLEDNATA SI TOCHKA), po red prichini; glasa i ne e obraboten, pregrahva lesno, i v interes na istinata ne sam siguren che i tq znae tochno kak i se pee. Osven tova ima otvratitelen kontrast m/u dvamata kitaristi, nai-veche otkam zvuk, ne kazvam che ne svirqt dobre. Malko sa bednichki i otkam scenichno povedenie otchasti. Awe v obshti linii ne mi haresvat, no kakvo da se pravi, tova e prosto mnenie, opredeleno fakta che sa s jenski vokali ne e prechkata v sluchaq. V skoro vreme se ochakva da se poqvi na scenata grupa s momiche vokalist, koqto shte pogrebe vsichki ni. Shte govorim pak smile

polzvam toq citat kato otgovor i kum gorniq post.vsi4ki mnogo dobre znaem koq e vuprosnata grupa no v mnenieto ti ima adski mnogo subektivizum i vednaga 6te ti obqsnq za6to.ne moje6 da tvurdi6 4e proektut okolo Simona "6te pogrebe vsi4ki ni" za6toto vpe4atleniqta mi ot teb kato cqlo sa 4e ti slu6a6 dosta razli4ni ne6ta ot men naprimer.Govorq za po-posthardcore,ako 6te6 dori po-emo ne6ta.Tova obqsnqva za6to muzikata na tiq hora ti dopada tolkova mnogo.Az puk (s cqloto mi uvajenie kum Simona,koqto mi e priqtelka) gram ne si padam po tiq ne6ta.Taka 4e vsi4ko e  vupros na vkus i poradi tazi pri4ina nito tvoeto,nito moeto mnenie moje da bude obektivno.Suglasen sum za razlikata v kitarite pri Santeria,ne slu4aino ednata e poddurja6ta,a Liubo moje da ne ti dopada kato barabanist no s drug instrument v ruce ti e dosta po-prisurce mai smile v drugoto koeto si napisal ob6to vzeto ima istina.No pri vsqko polojenie na men muzikata na Santeria mi dopada.

kur za 'sichki

ReduareM

Men poveche me kefi Bily, zashtoto e po-tough kato blenda, ima agresiq bez da se dere kato malumna, malko s maniera na picheto ot Disaffect-crustacite, malko Nausea... kvo znachi ne umee da se reve?! Tuka draneto doide ot oniq den kato pochnaha vsichki vokali da se klonirat bez da se zamislqt kakvo mogat da postignat bez da budat nqkoi drug.

OVERPOWER
OVERCOME

vestimir

Men poveche me kefi Bily, zashtoto e po-tough kato blenda, ima agresiq bez da se dere kato malumna, malko s maniera na picheto ot Disaffect-crustacite, malko Nausea... kvo znachi ne umee da se reve?! Tuka draneto doide ot oniq den kato pochnaha vsichki vokali da se klonirat bez da se zamislqt kakvo mogat da postignat bez da budat nqkoi drug.

Dam Billy si e kolos v reva4kite smile O6te pomna predi 3 godini kak doyde na repepticiq na togava6nata mi grypa i izpq mila moq mamo... Strah! Posle sobstvenata mi mayka me pita6e kakvo se e slu4ilo (repeticionanta be6e v sysednata ku6ta)! Eh maldini...
KAkto i da e - vajnoto e 4e trqbva da se gleda ka4estvoto na cqlostniq produkt, a ne da se spori dali jenite stavat ili ne. Kato se zamislq ot mackite samo kitaristki may ne stava, ama tova e dryg vypros.

Dwelling the lie of freedom,
Just another straw pulled at random

ReduareM

Da, Bily e ok, samo che az se oburkah i po - gore imah prdvid Qna che me radva poveche..pardon

OVERPOWER
OVERCOME

Rise With The Fallen

Znachi, obektivno mislq che e do tam dokolkoto gledam kato muzikant na toq vapros. Otnovo kazvam che ne celq da obijdam kogoto i da bilo, fakt e che Simona si mi e slabost, no tova ne prechi na cqlata im grupa da e super qka. Ne sum pristrasten, v momenta dori sam v loshi vzaimootnosheniq s povecheto ot grupata, no pak kazvam: mnogo qko si vurshat rabotata. Mislq che ne e koi znae kolko udachno da obsujdame vkusovete na vseki ot nas, opredeleno v sferata na hard core ne sam expert, no New School (tova koeto vie vsushnost narichate taka) mi e dosta prisurce i si slusham razni shablonni no mnogo qki bandi v toq stil (Hatebreed, Born From Pain, da ne govorim za Bury Your Dead koito sa edna ot ljubimite mi grupi izobshto). Shte se nameri koi da kaje - "tva ne e New School a Metalcore"... az ne sam po etiketite, prosto bandite me kefqt, svirqt tejka muzika i tolkova. Eto i primer za obektivnost, dalech sam ot hard core kato kultura i nachin na jivot (v smisal nqmam koi znae kvo osnovanie da kaja che izpovqdvam podobni), Fight to win opredeleno ne sa v moqt stil, no kato chovek koito prisustva po edna ili druga prichina na tehen life, ne moga da ne zabeleja obektivno che vseki si znae i vurshi rabotata na scena i grupata si zvuchi idealno, nishto che na men primerno ne mi dopada stila (vse pak govorim za jenski vokali). The Distillers, btw, sa mi mnogo prisurce... awe ima mnogo bandi deto si me kefqt... bez znachenie ot stila.
Mislq che fakta che svirq s Ljubo mi dava malko osnovaniq da sam po-kritichen kum nego shto se otnasq do barabanenento mu, no ot surce mu pojelavam da se razvie polojitelno v tazi nasoka, za momenta za men na scena zad barabanite, toi e pod srednoto nivo, i ne moga da kaja che sam priqtno vpechatlen. Shte mi se izobshto horata da ne se ogranichavat tolkova mnogo otnosno vkusovete si, kakto i po sveta se pravi, no za jalost tuk tova ne e tochno taka, i vupreki vsichko az sum vurl podrujatel na tezata che vseki ima pravo na mnenie. Drug e vaprosa che ima kade kade po-nezaslujili bandi ot Santeria- koito v interes na istinata si svireha baq predvid vremeto koeto otdelqha za repeticii. Otnosno tova kakvo kolichestvo intrigi i obidi se izsipaha po tehen adres, tova ne go priemam, ne samo za tqh, a za koqto i da e druga banda, no tova predpolagam e druga tema.

...and the fallen will rise once again...

justinsfhc

ihaaa kuv obem na otgovora smile

kur za 'sichki

Rise With The Fallen

Just gimme a reason smile Mnogo govorq be daeba, verno si e... ot tuk natatak obeshtavam po-nakratko wink

...and the fallen will rise once again...

simona

kakvo e tva zaglavie na temata??!!? "za ili protiv"!!!jenskite vokali po nishto ne otstypvat na myjkite,faktyt,che povecheto bandi sa s myjki vokali po nikakyv nachin ne trqbva da ostavq vpechatlenie che myjete se spravqt po-dobre,vajno e do kakva stepen si otdaden na tova,koeto pravish,ne dali si myj ili jena

Rostislav

мен лично не ме кефят травестите по някои от хардкор групите  lol

Sickening

spored zawisi nqkoi femaleki go praat zaradi pozata i da sa w "crew"to drugi im idwa real i to si li4i mhm ma iny4e sym za smile

The struggle to free myself of restraints, becomes my very shackles

justinsfhc

мен лично не ме кефят травестите по някои от хардкор групите  lol

ot 15 minuti se azpilqvam ot smqh kato go vidqh tva  lol

kur za 'sichki

P.A.E.L.

За! :oops:

Ако няма място, ако няма случай, ако няма желаещ - само тогава жената е чиста.

circle`of`fear

Като цяло темата е странна,но аз съм на мнение,че женските по нищо не отстъпват на мъжките.... Отеп е типичен пример wink) Но дори в родната българска сцена си има супер добри вокалистки като например на Сантериа на мен много ми допадат ... (за Симона съм чувала,че е добра,но не съм била на участия,нито съм слушала)Но определено ... това,че повечето групи са с мъжки вокали не значи,че са по-добри wink

Open wide,look inside!

vestimir

Ние обичаме Симона!

Благодаря за вниманието  lol

Dwelling the lie of freedom,
Just another straw pulled at random

Arkangel_bloodlust

Spored men nai glavnoto ne6to za edin vokalist/ka , e ne6toto koeto men li4no nai mnogo  me grabva e to4no iskrennosta na samiq  vik , a dali e obraboten ili zvu4i pluten ili puk pregraknal tova nqma zna4enie , pone spored men .Chist primer e vokalista na integrity , ili o6te pove4e ( te ts sa malko dale4e ot temata hardcore no ) Impetigo , principno ne moga da islu6am pove4e ot 3 tqhni pesni , no toq pi4 e naistina iskren v vikaneto si !!! Da obob6tq  jenite imat mqsto v hardcore muzikata , stiga da si go namerqt

A Light Bearer , Nothing on earth is like him, One made without fear. He looks on everything that is high, He is king over all the sons of pride !!

ReturnToThePit

nqma zna4enie jena ili muj pee v edna grupa,vajnoto e da go pravi ka4estveno.jenite mogat da revat ne po zle ot mujete i za tova si ima dostatu4no primeri.polut ne e opredelq6t v slu4eq.

Guest

BLOODSHOTEYE http://profile.myspace.com/index.cfm?fu … ba6e3276e2
Mnogo melodi4ni i mnogo tejki su6tevremenno.

Guest

На мен първя ми директен досег (не знам дали има такава дума ;/) с женски вокали беше Walls Of Jericho. Просто няма такава енергия. От първо слушане им станах фен. Вече не съм много сигорен дали ги подкрепям но всяка група си избира сама каде отива, а не феновете и. Иначе разбира се съм твърдо "за". Просто прави някой групи да звучът мноог по-различоно.

Zamoth

На мен първя ми директен досег (не знам дали има такава дума ;/) с женски вокали беше Walls Of Jericho. Просто няма такава енергия. От първо слушане им станах фен. Вече не съм много сигорен дали ги подкрепям но всяка група си избира сама каде отива, а не феновете и. Иначе разбира се съм твърдо "за". Просто прави някой групи да звучът мноог по-различоно.

Съжалявам за безименото съобщение.

Will we openly analyze, will we openly criticize?
To ensure our friends and families don’t fall victim to their lies.
Take the time to analyze, take the time to criticize
To ensure our friends and families don’t fall victim to their lies.

An institution which possesses a territorial monopoly of aggression (taxation).

Backward

Има някои мацки, които достатъчно умело се дерат и си заслужават уважението.
На мен лично много повече ми влияят и ми харесват мъжките вокали не само за дране, но и за пеене и прочие.
Въпреки това жените-вокалистки не ги отписвам. (:
Но няма такова нещо като 'по нищо не отстъпват на мъжките вокали' при мен. Мъжките вокали са ми доста по-любими, доста по-изразителни и много по-разнообразни.
Най-любима ми е Alexanda от As Gravity Fades, като че ли.
Тази от Bloodlined Calligraphy рядко се различава, че е жена, ама пък изглежда много добре. :Р
В повечето случаи е 'според зависи'. От групата, от стила, от вокалистката.

In retrospect I reflect, but I am to blind to see.
I embrace my soul hoping it will show me all.
Blind. I've lost it all.

swagman

Аз съм "против" да пеят хора, на които не харесвам гласа, и "за" обратното.Няма мъже и жени.Ако е с чуство - още по-добре, това винаги си личи.

dms_dee

Abe kakto ima 1 prikazka...It's not just a boy fun taka 4e smqtam 4e trqbva da ima jeni v hardcore-a.....i smqtam 4e ima mnogo kadarni bandi s jenski vokali:)smilesmilesmile

no mi pravi vpe4atlenie 4e v BG ot krai vreme tolko grupi paknaha 4e ve4e neznam koi ot koq e..xxixixi....hubavoto e 4e ima i jenki koito se usmeliha da si pokajat sposobnostite....vypreki 4e ima i izklu4eniq...no tva 6te si go ostavq za sebe si... wink

OLDSCHOOL HARDCORE!!!

Hardcore is Punk..Punk is O!....O! is  Hardcore...!!!!!

xNIKOLANx

нищо против! The TWATS е мн яка група и вокалистката и има мн приятен гласsmile

http://i85.photobucket.com/albums/k51/angiex5/sxe/XBBPXBACKcopy.jpg

Loverman

Твърдо "За" женските вокали! Групи като OTEP, Kittie са типичен пример, а и таа от  Fight to Win също е добра. Дрането си е характерно за hardcore-а, а ако групат звучи добре е и без значение кой пее  wink

Бира, Бой и ЦСКА!

http://www.forums.eurofootball.bg/images/smilies/Smiley-msn.com-Football-44127.gif

xNIKOLANx

Твърдо "За" женските вокали! Групи като OTEP, Kittie са типичен пример, а и таа от  Fight to Win също е добра. Дрането си е характерно за hardcore-а, а ако групат звучи добре е и без значение кой пее  wink

аз пък зная доста hc банди които не се дерат.какво ще кажеш?

http://i85.photobucket.com/albums/k51/angiex5/sxe/XBBPXBACKcopy.jpg