Концертите в "Grindhouse" спират, всичко предстоящо се отменя

Преди малко от софийския скейт клуб "Grindhouse" пуснаха следното съобщение във Facebook профила си:

"За съжаление GRINDHOUSE прекратява музикалната си сцена, съществувала последните 3 години.
Канселират се всички лайфове.
Дано да са доволни, тези които съумяха да сринат собствената си сцена и да потъпчат нашия няколко годишен труд.
"

Както може би знаеш, минирампата в клуба се превърна в сцена за един куп банди през последните няколко години. От всички краища на България, както и чужди, но преди всичко най-вече от пънк и хардкор сцената. Едно малко изключение, обаче, обърна нещата към позицията, която днес изразиха от клуба. Става въпрос за метъл концерт, който трябваше да се състои миналата седмица и за който по-късно се разбра, че част от замесените хора в организацията (и бандите) му са с крайно десни възгледи. Това естествено породи негодувание сред редовните групи, които свирят там, след което се стигна и до въпросната ситуация.
За момента се отменят всички събития в "Grindhouse" като мястото ще продължи да съществува стриктно като скейтборд клуб и бар.

 
 
Коментари
Във връзка със случилото се в последните дни около клуб Грайндхаус, редно е да поясним няколко важни неща.
1. В петък вечерта голяма група нео-нацисти, привърженици на NSBM групата Paganblut (NSBM - наци блек метъл, както те самите се определят!), са отишли в клуба да отправят заплахи и да търсят отмъщение за отменения концерт. Управата на клуба не само не се възмутащава от техните действия и призиви за насилие, а урежда нова дата за техен концерт - 22.11.2014 г.
2. Множество хора от множество хардкор/пънк/метъл групи и организатори на концерти на множество места изразиха недоволство с участието на нео-нацистка група в Грайндхаус. Както по отношение на отменения лайф, така и за концерта им, предвиден за 22.11.
3. В дните около и след въпросния отменен концерт не само клуб Грайндхаус, но много хора от групи и техни приятели бяха непрекъснато заплашвани с физическа саморазправа.
4. За съжаление, в лицето на тези закани клуб Грайндхаус избра да прекрати концертна дейност.
Всеки има право на избор. Но е важно да бъде отбелязано, че хардкор и пънк сцената не е една рампа, заведение, група или концерт. Тя е хората, които я съставляват. Тя е хората, можество от които избраха да се противопоставят на въпросния концерт с участието на нео-нацистка група. Тя е хората, които някои отказаха да подкрепят, когато трябваше и от които отказаха да потърсят подкрепа, когато трябваше.
https://www.facebook.com/367408403342145/photos/a.368071503275835.89401.367408403342145/734932303256418/?type=1
Стоян
28 Oct, 2014 в 15:23
Ебаси драмата дето направиха тия от едното нищо честна дума. Можеше прото да отменят концерта на нацитата и да се приключи въпроса, ама явно е модерно да се драматизира всичко излишно.
Добавка
28 Oct, 2014 в 16:55
Става въпрос за метъл концерт, който трябваше да се състои миналата седмица и за който по-късно се разбра, че част от замесените хора в организацията (и бандите) му са с крайно десни възгледи.

Аз бих добавил, че едната от бандите замесени в случая се казва Paganblut и сама определя себе си като National Socialist (Nazi) Black Metal :)
Квазимодо
28 Oct, 2014 в 18:46
Браво бе, гольема драма. И аз съм против фашагите, но не ми дреме когато си правят техните концерти. Просто не ходя там. Не се взимайте толкова насериозно. Да си правят тяхното шоу, ние да си правим нашето, само да нямма боища или подобни глупости. Тва че онея са зарибени по грешната кауза..еми да се спасяват.
fencewalking is dangerous you might fall
28 Oct, 2014 в 19:20
Аз викам да започе да ни дреме малко повече, иначе да преименуваме сайта на "дришня спирит" или на "не ми дреме" спирит.

28 Oct, 2014 в 20:56
naziscumfuckoff@gmail.com
По-добре да няма нищо, от колкото да е като предната пародия. Ако продължава цялата толерантност към тия наци педали по-добре и други клубове да затварят за концерти!

28 Oct, 2014 в 20:58
philip_tzr12@abv.bg
Еми затова са виновни чувствителните, гелосани шапкари а не NSBM-ците. Едно време всички бехме партия, сега тия смотаняци само реват. Да го духат, палячовци епилирани. Нещо толерантните май не сте много толерантни ако другите не са на вашето мнение и възгледи, аре са духайте.

28 Oct, 2014 в 23:14
grindhousesk8@gmail.com
Написаното от "Хардкор и пънк сцена без расизъм" е долна клевета не отговаряща на истината!!!!

28 Oct, 2014 в 23:27
ragosho@abv.bg
Grindhouse, каква е вашата версия?

28 Oct, 2014 в 23:44
west_ham@mail.bg
От край време Grindhouse,беше известен,като свърталище на фашуги,дори и по хардкор концертите! За това много хора бойкотираха и не стъпваха там.Когато прочетох ,че paganblut ще свирят та,тотално затвърдих мнението си.За съжаление,фашугите се мъкнат по пънк и хард кор концертите и бавно но сигурно унищожават сцената ни,днес Grindhouse,утре заради тяхните заплахи ще затвори друго местенце с групи на живо. До кога?
никой
29 Oct, 2014 в 01:45
Цялото нещо мирише на лов на вещици леко...
Хумус
29 Oct, 2014 в 08:43
"Хардкор и пънк сцена без расизъм", "The Opressed" и всички подобни коментаторчета са тези, които преебават нещата. Повечето най-вероятно не сте стъпвали на концерт, винаги насрани от големите лоши фашисти, а хората които ходят редовно и градят тази "сцена" не реват като вас по форумите. Смехуранчовци, излезте от хралупите, отидете на лайв и вижте, че всичко е супер - бандите свирят все по-добре, пубиката ни е на високо ниво, няма никакви нацита и други митични същества, и просто спрете да вкарвате всички в тийн филмите си.
2
29 Oct, 2014 в 12:04
"Хардкор и пънк сцена без расизъм" лъжат безпардонно и трият коментари от страницата си, ако някой пише нещо различно от тях, в случая истината. Изтриха и коментара на клуба! Жалко и долно поведение. Срам за хардкор сцената, дечковци!
Sheck
29 Oct, 2014 в 16:02
Значи, гащници, хардкор и пънк сцена без расизъм имаше преди 10 години, сега си имате групи и мърч!
pfff
29 Oct, 2014 в 20:21
Смешниците, които изтриха сума ти коментари и блокираха нормални хора, изразяващи нормална позиция са Грайндахус.

30 Oct, 2014 в 19:28
streetpunk1981@gmail.com
Всичко тръгна от банда комплексарчета наричащи себе си "хардкор и пънк сцена без расизъм". Това са долни саботьорчета целящи само и единствено да унищожават всичко и да създават долни лъжливи интриги. Да, наистина щеше да има метъл концерт и моята банда също щяхме да свирим. Но понеже тия идиоти от тая пропаднала страничка без расизъм си гледат само собственото его и самочувствие решиха да се ровят в личното пространство на хората, да заплашват, да бойкотират и какво ли още не и затова се стигна дотук. Лично аз съм бесен и не мога да изразя с думи своя гняв срещу тия изроди от хардкор и пънк сцената без расизъм! Долни еврейски подлоги!!!
Боровец ака умрете глупаци
31 Oct, 2014 в 00:08
Сега ше ви обясня нещата много просто, драги господа разбирачи и трошачи и забранители.
ПЪРВО
АБСОЛЮТНО НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ИЗЯВЯВА ПРЕТЕНЦИИ КАКВИ ГРУПИ МОГАТ ДА СВИРЯТ В ГРАЙНДХАУС
В ТОЗИ КЛУБ МОГАТ ДА НАМЕРЯТ МЯСТО АБСОЛЮТНО ВСЯКАКВИ ГРУПИ, НЕЗАВИСИМО ОТ НАСОЧЕНОСТА СИ
КОЙТО ИМА НЕЩО ПРОТИВ, МОЖЕ СПОКОЙНО ДА СИ ВЪРЖЕ ОБУВКИТЕ И ДА СЕ ОБЕСИ НА ТЯХ
Боровец ака умрете глупаци
31 Oct, 2014 в 00:11
ВТОРО
КОЙТО Е РЕШИЛ, ЧЕ В ГРАЙНДА НЕ ТРЯБВА ДА ИМА "НАЦИСТКИ ГРУПИ" Е КОН С КАПАЦИ, АБСОЛЮТЕН ПРАЗНОГЛАВЕЦ И Е СРАМ ЗА БЪЛГАРСКАТА СЦЕНА
НЕ МЕ РАЗБИРАЙТЕ ПОГРЕШНО - КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ПОСЪВЗЕМЕТЕ И ДА ИЗЛЕЗЕТЕ ОТ ОНЯ ДЕТИНСКИ ЕГОИСТИЧЕН ФИЛМ, В КОЙТО ВИЕ СТЕ ПРАВИ А ДРУГИТЕ СА ВИ ВРАГОВЕ
НЯМА ДА БЪДЕШ РАСИСТ КЪМ РАСИСТИТЕ, ГЛУПАЦИ
Боровец ака умрете глупаци
31 Oct, 2014 в 00:20
ТРЕТО
АКО Е ИСТИНА,ЧЕ НЯКОЙ СЕ Е ОПИТВАЛ ДА РАЗРУШИ ГРАЙНДХАУЗ, СЪВЕТА ЗА ОБУВКИТЕ ВАЖИ С ПЪЛНА СИЛА
ВСИЧКИ \\\\\\\"БРЪСНАТИ\\\\\\\" ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ НА ГОЛЕМИ БОРЦИ, ЧЕ КОГАТО ИМА НУЖДА ОТ ТЯХ ВСИЧКИТЕ СА СЕ ПОКРИЛИ И ЗАВИЛИ )НЯМА ДА СЕ ПРАВИШ НА ГОЛЕМ ПРЕД ТВОЙТЕ СЪНАРОДНИЦИ, ПРАЗНОГЛАВЕЦ
А МЕЖДУ ДРУГОТО - ЗАСЛУЖАВАТ СИ БОЯ ТИЯ КОИТО СА СЕ РАЗПИСКАЛИ, ТАКА ЧЕ МОГАТ ДА СЕ НАБИЯТ САМИ
Боровец ака умрете глупаци
31 Oct, 2014 в 00:28
ЧЕТВЪРТО И НАЙ ВАЖНО:
КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕДНАТ НА ЕДНА МАСА ХОРАТА И ДА СЕ РАЗБЕРАТ, ЩОТО ТОВА НА НИЩО НЕ ПРИЛИЧА, НАЙ РАЗЕДИНЕНАТА НАЦИЯ, 8 МИЛИОНА МНЕНИЯ, ДРАЙФА МИ СЕ ОТ ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО
ЩЕ НИ ИЗКОЛЯТ КАТО ОВЦИ ДОКАТО ВИЕ СЕ КАРАТЕ ЗА ГЛУПОСТИ
НА КОЙ ПРЕЧИ ТАКЪВ КОНЦЕРТ?
ХАРДКОР СЦЕНА БЕЗ РАСИЗЪМ?
ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО ЗНАЧИ РАСИЗЪМ
????
РАЗИСЪМ ЗНАЧИ ПРИЗНАВАНЕТО НА Р А С И Т Е
ТОЕСТ, ЧЕ ХОРАТА СА РАЗЛИЧНИ
АЗ ПРИЗНАВАМ, ЧЕ ХОРАТА СА РАЗЛИЧНИ
ТИ АКО НЕ ГО ВИЖДАШ СИ СЛЯП ЗАБЛУДЕН И ЩЕ УМРЕШ
ТЪЙ ЧЕ, КОГАТО ИНДИВИДЪТ ОСЪЗНАЕ ЧЕ НЯМА СМИСЪЛ ДА МРАЗИ И ДА БЪДЕ МРАЗЕН, ТОГАВА НЕЩАТА ЩЕ СЕ ПОДОБРЯТ
ДО ТОГАВА И ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ МОГАТ СПОКОЙНО ДА СИ ОТРЕЖАТ РАЗНИ ЧАСТИ ОТ ТЯЛОТО, ЩОТО ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ТЯХ ОТ ТАЯ ДЪРЖАВА НИЩО НЕ СТАВА

Боровец ака умрете глупаци
31 Oct, 2014 в 00:37
Според мен нищо нямаше да стане на концерта, щеше да мине без ексцесии, а ако имаше нещо от сорта, проблемът щеше да се разреши веднъж за винаги
Вместо да се разберете , хора, вие се оливате до ушите в лайна
за което и ще си берете последствията
Крайно време е тая НАЦИя да се вземе в ръце, защото хора, които нямат и един реален факт в главата си, не могат да дават тон на нещата , особено що се отнася до концерти.
Аз не вярвам, че има толкова кухи хора, че да стане тази простотия. просто ми изжалкаря цялата ситуация страшно много
Браво на грайндхаус, че са излезли от ситуация.
Който не е искал да свири или да ходи на концерт, нека не го прави, няма да се променят нещата заради вас, мерзавци
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО
АКО НЯКОЙ НЕ Е СЪГЛАСЕН МОЖЕ СПОКОЙНО ДА ПЪТУВА , ЩОТО САМО ПРЕЧИ
МНОГО СТЕ ЕЛЕМЕНТАРНИ И НИКОГА НЯМА ДА ПРОКОПСАМЕ ОТ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО
СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА
ПОМНИ КРЪВТА НА ПРЕДЦИТЕ СИ
НЕДЕЙ ДА БЪДЕШ МРАЗЕЩ И ЗЛОБЕН, ТОВА Е ПРИЗНАК НА МАЛОДУШИЕ
БЪЛГАРИТЕ СМЕ НАД ТЕЗИ НЕЩА
ВИЕ ОБАЧЕ НЕ СТЕ НАДРАСНАЛИ НИЩО
СМЕШНИ СТЕ
БОГ ДА ВИ Е НА ПОМОЩ

31 Oct, 2014 в 21:02
streetpunk1981@gmail.com
Респект за последните коментари! Боровец, не те знам кой си, но Голямо уважение за всичко казано! Напълно прав си отвсякъде. Според мен някой просто има интерес да се саботират и прецакват нещата и затова се вдигна врявата. А и има и друго. Ако толкова тия анти расисти бяха против този концерт защо чакаха последния ден да пискат като събитието беше преди това поне седмица във фейсбука.

03 Nov, 2014 в 14:01
няма@gmail.com
Сори, на чужд език е, но ще го разбереш предполагам:
http://www.merriam-webster.com/dictionary/racism

16 Nov, 2014 в 19:03
krokotam_14@abv.bg
Пичове кво се карате и аз съм с десни убеждения,но си ходя на хардкор концерти защото ми харесва самата музика,кефя си се,влизам си в погото и няма и никви проблеми,нито ме дразни някой нито съм имал проблеми с някой,някога.
Хардкор комунист
16 Nov, 2014 в 20:12
би ли спрял да идваш?! благодаря
Остави своя коментар
code


 
 
Още новини за Други
всички новини
Vans - Off the Wall
Последни Коментари
Ticketstream приклчват дейността си в края на април, билетите за Dog Eat Dog се пренасочват
1.5 auto loan rate : [url=http://autoloan72months.com/]auto loan 72 months[/url] още
La Muchedumbre и The Shuffles с Nan deSKA?!
Tres12ei: Precis som n r det g ller casino online https://b78a8984c.weebly.com/blog/online-casin dealer som befinner sig p ett landbaserat casino d r. Vinst... още
Ticketstream приклчват дейността си в края на април, билетите за Dog Eat Dog се пренасочват
car loans online : [url=https://autoloan72months.com/]auto loan 72 months[/url] още
La Muchedumbre и The Shuffles с Nan deSKA?!
KivaHackdex: [url=https://kiva-hack.ru/page/warface/energyhack][img]https://kiva-hack.ru/img/energy-hack-for-warface.png[/img][/url] Вот и наши... още
La Muchedumbre и The Shuffles с Nan deSKA?!
Josephina: Недавно нашла Школу Марины Русаковой РїРѕ... още